Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2023

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2023

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 40ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon”. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de gewestelijke ploegen U7 tot en...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2023

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2023

kbc kbc2
   

1 mei, Dag van de Arbeid. Met de bijna voltallige U11-delegatie (enkel Stan ontbreekt) trekken we naar het tornooi in Meer. We treffen daar voor ons onbekende tegenstanders. Met twee poules van vier ploegen heeft dit tornooi een beetje een Champions League-gehalte.  

Trainer Dirk laat de openingsspeech over aan de hulpcoach. Hij komt terug op afgelopen zaterdag. In die wedstrijd hebben we veel geleerd en daar moeten we nu de vruchten van plukken: onze energie moet gaan naar samenspel, naar opbouwende woorden voor elkaar en we laten de bal het werk doen. 

KSVW – Minderhout 2-1 

Onze eerste tegenstander is Minderhout. We merken al gauw dat de tegenstander bestaat uit grotere jongens. Meer dan ooit zullen we dus moeten combineren. Het is onze aalvlugge Bent die de openingsgoal van het U11-tornooi scoort. Vanuit een erg scherpe hoek kan Louis dan de 2-0 scoren. Dat de groen-witten op een hoekschop nog 2-1 maken zorgt nog wel voor wat extra spanning. Toch kunnen we de voorsprong vasthouden. De openingswedstrijd winnen is goed voor de moraal. 

KSVW – Zwarte Leeuw 6-2 

Zwarte Leeuw is de volgende opponent. Ook daar merken we veel grote jongens op die al snel laten voelen dat ze het gewend zijn om stevige duels uit te vechten en het schijnbaar ook níet gewend zijn om te verliezen. Toch laten we in deze partij bij wijlen ons mooiste voetbal zien. Achteraan knokt Mathias zich in de match nadat hij eerst stevig onderuit werd gehaald. Aan de overkant kan Louis een mooie aanval afronden. Na de snelle tegentreffer is het opnieuw Louis die een geweldige combinatie, vertrekkend bij Milan, via Pelle en tenslotte een lage voorzet van Fille kan afronden. Met een afstandsschot kan Milan er 1-3 van maken. Op dat moment pakt Wout uit met een onwaarschijnlijke reflex. Het schouderklopje dat hij krijgt van Mathias is niet meer dan terecht. Ferre, Ousmane en Sen staan ook stevig en snel te verdedigen, waardoor onze jongens er vaak snel kunnen uitkomen. Een hoekschop van Milan belandt voor de voet van Louis die zijn hattrick compleet maakt. De 1-5 is een binnentikker van Bent nadat Louis de bal nog nét kan voortikken met links. Een hoge, droge knal van Milan zorgt dan voor 1-6. De 2-6 is slechts een voetnoot. Enige frustratie bij de tegenstander is toch zichtbaar. We hebben hier weer een ploeg met de voetjes op de grond gezet. 

KSVW – Oostmalle 2-0 

In onze derde wedstrijd wacht Oostmalle. Op papier (lees: nadat ik met de trainer van de tegenpartij sprak) zou dit de makkelijkste opdracht moeten zijn, maar in deze wedstrijd lukt niet alles. We proberen wel te combineren, maar de afwerking is niet op en top. Toch kan Pelle de ban breken: 0-1. Een grote kans van Louis en een schotje van Ousmane zijn de volgende ‘schoten op doel’. Een hoekschop van Fille komt dan bij Milan die er hoog zijn voet tegen kan zetten en zo de bevrijdende 0-2 kan maken. Drie overwinningen op een rij. Dat betekent dat we de finale spelen.  

Finale: KSVW – Hoogstraten 5-0 

In de finale kunnen we rekenen op een massa supporters. Onze eigen trouwe harde kern is er klaar voor, gesteund door de U10-spelers én supporters! Hoogstraten is de tegenstander die ook hún drie wedstrijden hebben gewonnen en dat zonder tegengoal. Dit belooft een stevige match te worden. We beginnen stevig aan de wedstrijd en drukken meteen onze stempel. Fille is er met de assist die Pelle kan afwerken: 1-0. Bent laat iets later een grote kans liggen, maar wanneer Louis op doel schiet, wijkt de bal af en staat het met een gelukje 2-0. Iets later slaan de stoppen door bij een rode tegenstander. Met een wilde, vliegende tackle met been vooruit op halve hoogte komt hij in op Fille. Fille is gelukkig nét te snel en hij voelt slechts nog een klein tikje. Zoiets hoort niet op een voetbalveld! Ongezien. Veerle is furieus en dwingt de bezoekende trainer om die speler van het veld te halen. Onze jongens zijn ook even onder de indruk van het hele gebeuren maar bewaren op volwassen wijze de kalmte. Tijdens de pauze worden onze spelers door trainer en hulptrainer rustig op hun plichten gewezen. We hebben de tegenstander in onze broekzak en laten die er niet meer uitkomen. Mathias, Ferre en Ousmane vechten stevige duels uit. Sen en Bent benutten hun snelheid. Milan heerst op het middenveld. Louis, Pelle en Fille zorgen voorin voor de nodige creativiteit. En dan is er nog Wout die ons meermaals met een zalige kalmte en bangelijke reflex in de wedstrijd houdt. Wanneer een afvallende bal voor de voet van Fille belandt, doet hij er iets heel knap mee. In één tijd vol in de winkelhaak: 3-0. Niet veel later gaat een schot van Louis op de keeper, maar Fille kan de rebound hard onder hem doorschuiven: 4-0. Na wat wissels, bijt Milan bijna letterlijk even zijn tanden stuk op een tegenstander (juister: een elleboog raakt Milans tand) en wordt in het absolute slot nog terug vervangen. Een lage voorzet van Fille, deze keer vanop rechts, wordt door Pelle in de linkerpin geknald: 5-0 zowaar! 

1 mei, Dag van de Arbeid. Verlof voor iedereen. Dacht ik. Het was niet de bedoeling om van deze namiddag nog een verslag te maken. Maar ja, dan beginnen onze jongens met een winstmatchke, vervolgen ze met weergaloos voetbal tegen Zwarte Leeuw en winnen ze ook hun derde match waardoor ze naar de finale gaan. Wanneer ze daarin Hoogstraten opzij zetten met 5-0, verdienen onze boys het om ook hiervan nog een schriftelijke neerslag te krijgen. Team U11 nam geen vrijaf vandaag, integendeel. Het werd 1 mei, Dag van de Noeste Arbeid. De Champions League is van ons! Proficiat aan de hele kern: trainers, supporters en uiteraard de spelers zelf! 

Nu is het goed geweest voor het seizoen 2022-2023.

Zoals de uitvinder van de zin al zei: ik zet er een punt achter. 

tornooi Meer U11

Groeten

Tim

Winst voor Team U10!

Bij de U10 zijn 12 spelers beschikbaar voor het tornooi in Meer. In laatste instantie moeten Gus (oververmoeid) en Yassin (ziek) afhaken. Zo blijft er nog een kern van 10 spelers over: Warre, Joppe, Louîz, Lars, Lander, Stef, Alexander, Lenn, Matthias en Noah. 

Meer – KSVW 1-2 

Coach Jimmy verrast met zijn opstelling, want vaste doelman Warre gaat centraal op het middenveld postvatten. Louîz neemt zijn plaats in onder de lat. Met Lander, Alexander en Lenn is er een stevig blok achteraan. Voorin zorgen Noah, Lars, Joppe, Stef en ook Matthias op de linkerflank voor snelheid en beweging. Het zijn de doelpunten van Stef en uitgerekend Warre die zorgen voor de 2-1-winst tegen thuisploeg Meer. 

KSVW – Merksplas 2-0 

Tegen de volgende geel-zwarte tegenstander Merksplas (die een heel jaar op provinciaal niveau speelden) neemt Warre terug plaats in doel. Louîz gaat hierdoor in de verdediging spelen. Met een knappe slalom van Noah (na pass van Joppe) komen we 1-0 voor. We hebben het al door. Het zal hier een collectieve prestatie moeten worden. Wanneer Matthias op de counter de 2-0 kan scoren, is de volgende driepunter een feit! 

KSVW – Meerle 1-0 

De volgende tegenstander is Meerle. Louîz en Warre wisselen opnieuw van plaats. Na veel middenveldspel en niet zoveel uitgespeelde kansen voelen we toch dat ook hier een mogelijke winst kan volgen. Lenn loopt de longen uit zijn lijf en heeft pech in de afwerking. Noah vergeet dat hij ook een linkse voet heeft om tegen de bal te trappen. Matthias treuzelt net te lang voor hij uithaalt. Lander houdt achteraan samen met Alexander de boel gesloten. Stef dribbelt en probeert, maar loopt zich meermaals vast. Het is dan toch weer Warre die kan uithalen en de 1-0 kan scoren. Die tussenstand geven we niet meer af. Drie keer winst op een rij! 

KSVW – Minderhout 1-1 

Door het wegvallen van Zwarte Leeuw in de reeks hebben onze jongens nu meer dan een uur pauze. Hun laatste wedstrijd is tegen Minderhout, de enige tegenstander die ze al een beetje kennen van tijdens het seizoen. Onze jongens genoten al van de winst van hun U11-makkers. Nu willen ze zélf ook in schoonheid eindigen. Ze gaan ervoor. Lars werkt hard en maakt een mooie actie op de rechterflank. Ook Matthias beseft dat het alles of niks is. Louîz, deze keer uitgespeeld als spits, scoort in de eerste helft de 1-0. In de tweede helft is het pompen of verzuipen. Met heel het team moeten we onze kop er voor leggen. En dat doen ze! De 1-1 zorgt nog even voor paniek en vertwijfeling, maar het eindsignaal klinkt als een verlossing. 

Drie keer winst, één keer gelijk. Deze mooie resultaten zorgen voor een eerste plaats!  

Het was niet mijn intentie om van dit tornooi nog een schriftelijke weergave te maken. Met letterlijk slechts 10 woorden op mijn papiertje (waarvan al 4 woorden bestonden uit de tegenstanders) heb ik toch getracht nog iets op papier te krijgen. De inzet en overgave zorgden voor dit mooie resultaat. Dat kon ik niet ongeschreven laten passeren. Jullie verdienen het vandaag om de nodige pluimen te krijgen! Proficiat, jongens!

tornooi Meer 

Groeten

Tim

Voor de laatste echte wedstrijd van het seizoen trekt een halve U10-delegatie richting Simikos. Daar wacht een zware partij. De heenwedstrijd was echt de moeite waard, maar tegelijk merkten we toen al wel goed voetbal op bij de tegenstander. Na de finale van The Masked Singer gaan de figuren op pad. Foxy Lady is er vandaag niet bij, maar de andere 13 figuren van het afgelopen seizoen zijn wel op één of andere manier aanwezig op of rond of boven de vele sportterreinen in Schoten. 

In het eerste kwart wordt meteen duidelijk dat de thuisploeg hun tiki-taka kan tonen op het warme kunstgras. Met 2-0 gaan we naar de eerste pauze. Op dat moment sluit Journalist aan bij menig Groot Licht. Weg sfeer, want de gesprekken vallen stil. Alles kan tegen hen gebruikt worden, weten ze ondertussen. Enkele Grote Lichten bekijken de match vanuit de Kosmos en aanschouwen daar het eerste Wildertse gevaar. Een hoekschop van Tovenaar wordt door een been van één van de Daltons in eigen doel verwerkt: 2-1. Wanneer diezelfde Tovenaar iets later opnieuw een hoekschop trapt, blijft de bal liggen en kan Hippo er zijn been tegenzetten. De bordjes hangen terug in evenwicht. Aan onze kant kan Champignon gelukkig de bal enkele keren onderscheppen. Wanneer op dezelfde wijze als onze gelijkmaker de 3-2 wordt gescoord, lijkt er iets te knakken bij onze Masked Football Players. 

Kolonel Mops stuurt langs de zijlijn zijn manschappen bij, maar het mag niet baten. De volgende drie goals volgen elkaar snel op en zo loopt de thuisploeg uit tot 6-2. De kopjes gaan naar beneden. Leeuw en Mummie proberen nog wel met wat zolenwerk uit te pakken, maar het lukt amper. Bovendien is Leeuw niet zo goedgezind wanneer hij even moet rusten, hij wil vooral opdraven om terug te komen. Een mooie eigenschap, maar teamgeest voor alles natuurlijk. Wanneer Hippo Tovenaar wegstuurt, kan hij naar binnen komen en met rechts via de paal de 6-3-aansluitingstreffer scoren. Een goede actie van Soaperstar en Vlinder krijgt daarna ook net niet het gewenste vervolg. Raaf controleert de bal en probeert weg te draaien, maar dit lukt vandaag niet zoals het vorige week goed draaide. Bij de thuisploeg gaat het vlotjes: de 7-3 en 8-3 gaan onhoudbaar binnen. 

Vanuit de Kosmos weerklinkt bij sommige Grote Lichten de gepaste tactiek: “Voorgeven en gewoon binnentrappen.” Hoe eenvoudig kan het zijn? De beste stuurlui staan (met een aangepast vestje?) aan wal natuurlijk, of op een zalig terras dat we ook graag op onze thuisbasis zouden willen zien. Vedett, een nieuwkomer dit seizoen, is ook aanwezig en zorgt mogelijks voor nóg meer inzicht bij de Grote Lichten. In hun hoofden worden de plannen al uitgetekend. Niet zelden wordt aangegeven wat Journalist in zijn verslag mag of moet schrijven. Onder lichte druk noteert hij de nodige opmerkingen. 

In het laatste deel is de snelheid van Skiwi nog wel een wapen waardoor we toch soms nog gevaarlijk kunnen uitbreken. Ook Mummie probeert nog een leuke dribbel, maar hij komt teveel geel-zwarten tegen. De Daltons uit Schoten zijn echter voetballend gewoon sterker. Soms moet je gewoon je meerdere herkennen in de tegenstander. De 9-3 scoren ze opnieuw na een mooie actie. Champignon haalt er nog enkele gemaakte goals uit en ook Minotaurus gooit lijf en leden in de strijd. Hij trapt een thuisspeler in doel, maar daardoor de bal ook wel uít de goal zoals voorzien. Soaperstar treft dan nog de paal, maar veel verder komen we niet. Integendeel. Dribbels, één-tweetjes en goede voorzetten worden vanuit de Kosmos vooral gespot bij de thuisploeg. Onze Masked Footballers krijgen weinig acties op de mat gelegd. Dat het uiteindelijk 12-3 wordt, is bijzaak. Dat enkele penalty’s van o.a. Tovenaar, Leeuw en Skiwi heerlijk binnengaan, pakken we toch ook nog mee. Groot Licht mag dan misschien zelf geen hoogvlieger zijn en wil niet uit de hoogte doen, maar de belangrijkste les vandaag is toch het terras. Ook al krijgen we nog niet altijd hoogte van sommige plannen, van het terras wil Groot Licht jullie toch alvast op de hoogte brengen. Hiermee wordt meteen het seizoen afgesloten en kijken we alvast uit naar de vernieuwingen die op til staan bij KSVW. Bedankt aan alle spelers voor de vele fijne matchen. Bedankt aan de trainers voor zoveel uren werk. Merci aan alle supporters en trouwe lezers van al de onzin die soms werd doorgestuurd. Tot in den draai. 

U10 Simikos

De laatste wedstrijd van het seizoen is geenszins een eindeseizoensmatchke dat er niet meer toe doet. Op de allerlaatste speeldag staat dé clash tussen ons U11-team en de rood-witten uit Loenhout op het menu. Uit de heenwedstrijd herinneren we ons de meerdere keren dat we achter kwamen en toch uiteindelijk nog de overwinning binnenhaalden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, te meer omdat onze jongens hun schitterende tweede seizoenshelft in schoonheid willen afronden. De supporters zijn massaal op post. Ongezien! Zelfs Ties en Boris komen hun ex-ploegmakkers aanmoedigen en stimuleren ons met diabolotrucjes langs de zijlijn! Mascotte Simon is er uiteraard bij en een U10- en U13-delegatie volgt ook een deel van de wedstrijd; Het WK Snooker lijkt beide ploegen te inspireren… 

Onze jongens zijn allemaal op post voor deze laatste wedstrijd, zelfs Louis die dinsdag nog in een rolstoel naar school ging. Heel de week heeft hij ijs gelegd om zich klaar te stomen voor deze match. Een in-off is de start van een doelpuntenfestival. Pelle kan de bal doorsteken naar Fille die rustig de 1-0 op het bord zet. De bezoekers zijn niet bang om af en toe een foul te maken en onze toppers gaan de duels een beetje uit de weg. Dat zorgt ervoor dat we nogal knullig een double tegen krijgen. Zo laten we Loenhout in de wedstrijd komen en staan we plots een frame achter: 1-2. Fille, Pelle en Bent leggen een mooie actie op het laken, maar Bent zijn schot is eerder een kiss en kan de keeper niet verrassen. Hoge druk van Pelle zorgt voor een volgend shot maar hij kan de bal ook niet potten

Na een korte pauze worden de koppen bij elkaar gestoken. Bij Mathias verschijnen de eerste tranen nadat hij schijnbaar een screwshot heeft raak gekregen. Onze jongens proberen met een safety shot of een shot to nothing de bal veilig te spelen, maar ze spelen een beetje Chinese snooker. Ze vergeten hun tiki-taka en touching balls en spelen te persoonlijk. Bij de tegenpartij lijkt nu elk shot binnen te gaan. Het gaat nu snel en plots staan we 5 frames achter (1-6). Louis en Milan worden overmand door emoties. Hopelijk hebben we nu de one-four-seven gehad en kunnen we ons terug knokken. Wanneer een hoekschop van Fille blijft hangen, kan Milan er op een knappe manier zijn linker tegenzetten. We halen terug een frame in en dat moet ons moed geven: 2-6. De marker polst even bij de referee of hij ook 2-6 als tussenstand heeft want het ging even snel. 

Mentaal oplapwerk tijdens de pauze. In het derde deel van de wedstrijd moeten we uit de duels spelen. De tegenstanders zijn groter en sterker en zoeken het fysieke spel op. De referee voelt dat het een echte kampioenenmatch is en ook de supporters genieten. De 2-6 geeft de players kracht en lef om door te gaan. Bij de supporters weerklinkt “Wildert - klap klap klap” en we gaan er stilaan terug in geloven. We gaan terug voetballen, zoeken de combinaties en durven ook al eens voor een foul gaan. Milan en Louis combineren, maar Fille kan net niet potten. De volgende combinatie is van Pelle en Fille, maar via de cushion gaat de bal buiten. Wanneer een bal wordt weggewerkt, belandt deze voor de voet van Fille die van ver buiten de D de bal met de nodige topspin heerlijk over de keeper speelt als in een swerve: 3-6. Nadat we eerst nog een frame te makkelijk weggeven, krijgt Milan een free ball die hij tot aan de tweede paal krijgt. In het pack kan Louis met een fluke de 4-7 scoren. Wanneer we hoog druk zetten, kan de tegenpartij van achter de baulk vertrekken en ook afwerken. Gelukkig kan Wout ons daarna meerdere keren in de wedstrijd houden. Hij staat er echt in zijn D en kan met de nodige reflexen toch een zwaardere achterstand vermijden. Richting het einde van het derde deel pakt Louis nog uit met een mooie backspin en we sluipen dichter: 5-8. Milan probeert een schot van ver, maar dit gaat rakelings naast. Na een goede kick van Bent dwarrelt de bal al in doel maar Louis wil zeker zijn (of zijn statistieken aanscherpen?) en pot de bal. We staan nu nog maar twee frames achter: 6-8! Wat kan hier nog? 

De spanning is te snijden. De tegenstander voelt de druk en het wordt hard tegen onzacht nu. Stan beukt er op los, Ousmane gaat de grootste tegenstander in zijn broekzak steken, Sen maakt gebruik van zijn loopvermogen en Ferre en Mathias duwen met al hun spierballen die ze hebben, maar het is nodig. Opnieuw zetten de supporters gezangen in en de spelers zingen zelfs mee, alsof het een volleybalwedstrijd is. Vergeten ze even dat ze aan een partij snooker bezig zijn? 

Met de nodige pace treft Bent meteen de keeper in dat laatste deel. Na de volgende snelle actie van Bent kan Pelle toch ook weer een bal potten vandaag. We staan zowaar op één frame van een gelijkspel: 7-8. Een spider, een rest, een swan neck of desnoods een foul: achteraan wordt nu alles (en dat mag je letterlijk nemen) in de strijd gegooid om extra tegendoelpunten te vermijden. De tijd dringt en het is nu alles of niets. We moeten nu hoog druk zetten om die gelijkmaker te potten, maar in het absolute slot zijn het toch de bezoekers die het 9e en beslissende frame binnen halen.  

 

Zo eindigt deze heerlijke wedstrijd op een jammerlijk 7-9-verlies. Mascotte Simon zit in zak en as en toch zijn we er zeker van: wíj zijn de wereldkampioen! Schijnbaar liet Loenhout toch nog ergens punten liggen (een gelijkspel?) en dat deden onze jongens niet. Enkel vandaag moesten we onze meerdere herkennen. Misschien pleit ik als journalist wel schuldig? Via de verslagen op onze website had de tegenstander zijn huiswerk goed gemaakt én waren ze extra gemotiveerd om onze zegereeks een halt toe te roepen. Vandaag hebben we het in het tweede deel van de wedstrijd afgegeven: te weinig gevoetbald, te weinig communicatie en te weinig duelkracht. De veerkracht die we toonden om er toch terug een wedstrijd van te maken, was bewonderenswaardig en mogelijk een goede voorbode voor volgend seizoen. De supporters waren hoorbaar tot ín de kantine (en ja, we speelden op het veldje vooraan), de viering na de wedstrijd was niet meer dan terecht. Met deze wedstrijd sluiten we het seizoen af. Proficiat aan alle spelers. Merci aan Dirk en Veerle. Bedankt aan alle trouwe supporters en bedankt om telkens zo trouw mijn soms (te?) uitgebreide verslagen te lezen. Tot in den draai. 

Loenhout U10

TVT 

In de loop van de week wordt duidelijk dat slechts één selectie op zaterdag zal moeten opdraven. De wedstrijd tegen Heibos gaat niet door, enkel de spelers voor de partij tegen Zandvliet worden opgeroepen. Zo komt een groep van 10 spelers en 2 trainers bij elkaar voor de ‘late’ match van 11u15. In onderstaand verslag noemen we niemand expliciet bij naam (ze krijgen wel een schuilnaam), aangezien –van horen zeggen– de tegenstander soms meeleest. Zo geven we niets prijs van onze tactieken… Eiffets heeft er weinig zin, maar later zal blijken dat dit maar schijn was.

In het eerste kwart verloopt de partij redelijk rommelig. Beide ploegen vergeten dat het veld best groot is. Ze lopen allemaal op een hoopje en van mooi voetbal is weinig of geen sprake. Na een hoekschop van Haon wordt de bal door een Zandvlietse speler in eigen doel verwerkt: 1-0. Twee schoten met links, eerst van Gus en dan van Saihttam, belanden recht op de keeper. Verder valt er weinig te noteren in het eerste deeltje.

Het tweede kwartiertje stuurt Sug Sral diep, maar zijn poging gaat in het zijnet. Iets later haalt ook Estil uit, maar weer gaat de bal in het zijnet. Door de hoge druk gaat ook keeper Eppoj ver mee uit zijn doel. Op een counter worden we dan even koud gepakt, want van heel ver kan een bezoekende speler de bal in het doel doen rollen: 1-1. Daarna voert Nissay zijn taak, gekregen van coach Ynneb, perfect uit: hij ontvangt de bal en geeft mee met Sug: de 2-1 staat op het bord. Haon schudt dan een zotte dribbel uit zijn benen. De daaropvolgende hoekschop van Nissay wordt wéér in eigen doel verwerkt: de keeper duwt de bal knap in de haak: 3-1 halfweg.

Dat Eiffets deze ochtend geen zin had om te komen voetballen, stimuleert de supporters om extra te supporteren voor haar. Ze antwoordt eerst met rollende ogen, maar daarna ook met haar voeten. Een diepe bal verwerkt zij perfect in ’t hoekje. De keeper kan er net niet bij: 4-1. Haon is ondertussen Eppoj komen vervangen in doel, al staat hij daar niet veel. Hij posteert zich meer halverwege het veld en pakt zelfs daar de bal een keer met de handen, woeps. Terwijl Eiffets nog zotter wordt gemaakt, gaat de bezoekende coach af en toe helemaal uit zijn dak bij het zien van het gestuntel van zijn rood-witte ploeg.

De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld, maar toch is het laatste kwartiertje nog het meest boeiende. Eiffets staat nog twee keer op de juiste plaats om af te werken en scoort zo haar allereerste hattrick! Ook Sug pakt nog uit met een harde schuiver zodat het scorebord nu 7-1 toont. Haon, nu toch eens dicht bij zijn doel, klemt de bal, maar toch komt de bal nog los en wordt hij binnengetikt: 7-2. Zîuol verhuist dan nog even van de achterlinie naar de spitspositie en ook hij pikt nog 2 doelpuntjes mee. Eén keer met veel geluk een afgeweken bal, één keer na een mooie actie van Stam die de bal tot bij Nissay krijgt en die laatste zet Zîuol mooi voor doel. 9-2 is meteen de eindstand. Nadat papa Eciruam de goaltjes heeft opgeruimd (of niet, dat valt vast af te leiden uit zijn blik), kunnen we de wedstrijd nog analyseren in de kantine. Schol. Op naar de laatste matchen volgende week.

2023-04-27 16-11-11

Groeten

Tim

U6 Loenhout

Met nog twee wedstrijden op het programma zijn onze jongens vastberaden om aan die majestueuze reeks nog een positief vervolg te breien. Volgende week wacht nog een klepper tegen Loenhout, vandaag staat de Brasschaatse Driehoek ingeroosterd. De bezoekers laten niets aan het toeval over en sturen (een deel van) hun selectie in de week voor deze match op afzondering (lees: bosklassen). Dat blijkt echter niet de ideale voorbereiding, want verschillende spelers haken ziek af voor de wedstrijd tegen het sterrenteam van KSV Wildert. Met slechts 7 spelers vat de tegenpartij de wedstrijd aan. 

Bij ons zijn (op gekwetste Bent na) alle spelers disponibel. In het eerste kwart blijkt het verschil al meteen (te) groot. Een hoekschop van Sen wordt door een Driehoeks been in eigen doel verwerkt: 1-0. Dat zorgt meteen voor de nodige schwung. De 2-0 wordt door Louis rustig afgewerkt alleen voor de keeper, nadat Milan hem met een gemeten pass voor doel zet. De bezoekers komen toch eens opzetten, maar achteraan hebben we onze vaste mannen Mathias, Ousmane, Sen en Stan met de over-mijn-lijk-ethos. Na een corner breken we snel uit. Op de counter kan Pelle de diep gelopen Fille bedienen. Van heel ver trapt hij de bal al voorbij de uitgekomen keeper: 3-0. Wanneer Ousmane dan een actie opzet, lijkt deze vast te lopen, maar bij Driehoek loopt het vierkant. Goed stoorwerk van Fille levert hem ook zijn tweede doelpunt op: 4-0. Nog voor het eerste fluitsignaal gaat ook de 5-0 nog tegen de netten. Pelle trapt op de keeper, maar Fille is goed gevolgd om binnen te tikken. 

Tijdens de pauze volgt overleg tussen de coaches van beide ploegen. Om van de match toch nog een beetje een match te maken, wordt beslist één speler uit te lenen aan de tegenpartij. Ferre is bereid om eens tégen zijn ploegmaten te spelen: “Dan kan ik ook nog eens verliezen.” Het duel Ferre-Stan is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Wanneer Ferre de bal diep vraagt aan zijn nieuwe ploegmaten, antwoordt Stan met “Niks te diep.” En het moet gezegd: de partij is terug meer in evenwicht. Onze jongens drukken niet door en vinden het op zich ook wel raar om een ploegmaat in het rood te zien staan. Driehoek treft eerst de lat en aan de overkant doet Milan hetzelfde. Een schotje van Sen gaat naast en Louis schiet te overhaast van heel ver. Veel meer valt er niet te noteren. 

Aan Ferre wordt duidelijk gemaakt dat hij écht zijn best mag doen en zelfs mag scoren. Hij heeft het begrepen en pakt meteen uit met een goede actie, maar zijn schot gaat naast het doel van Wout. Aan de overzijde gaat Pelle alleen op de keeper af, met wat zolenwerk wil hij de keeper dribbelen, maar hij verslikt zich in de actie. En dan gebeurt het onvermijdelijke: een Wilderts doelpunt voor Driehoek: Ferre trapt de bal voorbij Wout. Met een afgeweken bal pikt ook Pelle zijn goaltje mee: 6-1. Een goede redding van de bezoekende doelman belet Louis om zijn tweede van de ochtend te maken. Op het einde van het derde kwart blesseert een Driehoekse speler zich en hij kan niet verder. Wanneer Stan hoort dat Ferre een extra bonnetje krijgt omdat hij met de tegenpartij meespeelt, is hij ook bereid om nog een kwartiertje in het rood te spelen. 

Met spits Stan en flank Ferre is het aanvallende compartiment van Driehoek nu wel heel Wilderts gekleurd. Het is ook Stan die op geheel eigen Stans wijze wroet en wringt om te kunnen scoren, maar hij heeft pech in de afwerking. Voor onze eigen jongens is de partij allang veranderd in een oefenmatch. Er wordt meer gelachen en gepraat met Stan en Ferre, dan dat er vandaag mooie één-tweetjes op de mat worden gelegd. In een carambole (opdracht van Glenn om dit woord in het verslag te verwerken) kan Fille wat eerst bij Louis en Pelle niet lukt: de 7-1 scoren. Dat is ook meteen de eindstand.  


Geen frivool, fraai en fijn voetbal vandaag, wel efficiënt en adequaat in de afwerking. Niet meer, niet minder. Een eindeseizoenswedstrijd die toch ook weer overtuigend werd gewonnen! Nog eentje! 

U11 Driehoek

Groeten

Tim

Op woensdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen Nieuwmoer ingepland. Een avondwedstrijd… zouden ze deze keer wél van in het begin wakker zijn? Hoe gaan onze jongens om met het avondzonnetje i.p.v. het ochtendzonnetje? De supporters genieten alvast een Duveltje of wijntje langs de zijlijn. Zij zijn zo te zien wel fan van zo’n avondmatch. Alle 11 spelers zijn beschikbaar voor deze inhaalmatch, al moet Bent in de opwarming geblesseerd afhaken en komt Milan iets later aan na een tennismiddagje. ’t Is tijd voor de aftrap dan. Volgend verslag is een chronologische weergave. U zal merken dat we ons geen moment verveeld hebben vanavond.

Om precies 18u30 fluit Glenn de wedstrijd op gang.

2’       De eerste één-twee van de match tussen Fille en Pelle is een feit. Fille warmt de keeper nog even op en trapt recht in zijn handen.

5’       We zijn bang van de grote middenvelders en krijgen niet echt greep op de tegenstander. De 0-1 is dan ook een logisch gevolg van het afwachtende spel en het verliezen van de duels.

6’       De reactie is er meteen. Ferre zet zich knap door op de rechterflank, geeft strak en laag voor, maar de inlopende Fille trapt weer op de keeper.

8’       Na geharrewar en heel veel volk voor doel kan Ferre toch uithalen. Zijn schot komt als een grote verrassing voor de bezoekende doelman en gaat vlak naast hem binnen: 1-1. De ontlading is groot!

11’     Ferre voelt zich weer in zijn sas op de rechterflank en legt mooi af naar Louis, die de 2-1 scoort.

14’     Nog voor de eerste pauze zetten we de scheve situatie om naar een eerder geruststellende voorsprong. Een ongelooflijke mooie aanval zorgt voor de 3-1. Fille naar Louis, terug naar Fille, dan naar Pelle, terug naar Fille die de bal onder de keeper in het zijnetje trapt. Wauw!

16’     Achteraan beginnen we meer duels te winnen. Mathias, Ousmane en Stan brengen het vuur erin. Dat geeft ook de aanvallers vleugels. Pelle en Fille zoeken elkaar steeds op en ze vinden elkaar dikwijls om één-tweetjes te maken.

18’     Fille dribbelt de rood-zwarte verdedigers op een hoopje en trapt zelf de 4-1 binnen.

20’     Nog geen twee minuten later wordt een schot van Fille geblokt, maar valt voor de voet van Pelle die gemakkelijk de 5-1 scoort.

24’     Sen geeft een goede hoekschop, maar de bal wil er eens een keertje niet in vallen. Het kan niet elke keer prijs zijn.

26’     Wout heeft weinig te doen, maar speelt wel ver uit zijn doel mee.

29’     Net voor affluiten wordt een corner van Sen afgeblokt, maar de bal komt terug bij hem. Hij maakt de actie op de achterlijn, legt terug en Louis knalt droog de 6-1 binnen.

31’     Na de kantwissel gaan sommige supporters al rustig op een bankje zitten wijnen. Deze match is eigenlijk weeral gespeeld. Nu is het enkel nog genieten.

34’     Milan, net ingevallen, kan met een afgeweken bal de 7-1 op het bord zetten.

37’     Milan en Fille zetten een mooie actie op. Fille krijgt de bal tot bij Pelle, maar zijn schotje gaat op de keeper.

39’     We verliezen weer even de greep op het middenveld. Milan speelt meer als ‘nummer 6’ net voor de verdediging waardoor de centrale Nieuwmoerse man (teveel) ruimte krijgt. Uit het niets loopt hij alles en iedereen voorbij en valt de 7-2.

40’     Ferre zijn schot wordt over de goal getikt, maar mama Liesbet heeft het niet zo goed gezien: Is ’t goal? Waarop manlief haar rustig, doch duidelijk van antwoord dient: “Als de keeper ‘m over de goal tikt, is ’t geen goal…”

42’     Met een afgeweken bal kan Ferre iets later toch de 8-2 scoren.

44’     En Ferre is niet te stoppen. Met een lage voorzet geeft hij de 9-2 op een dienblaadje aan Louis.

47’     Na een mooie combinatie op links van Milan brengt hij de bal tot bij Pelle die nog eens breed legt naar Fille. Al vallend knalt hij de bal op de winkelhaak, maar de bal botst achter de lijn: al zittend juicht Fille voor de 10-2.

48’     Meteen daarna redt de keeper een schot van Fille, maar hij kan de bal niet klemmen, zodat Louis rustig de 11e kan scoren.

52’     Stan komt even foutief en wel heel hard tussen…

53’     Na die Nieuwmoerse vrije trap kan Fille met één splijtende pass spits Pelle wegsturen. Hij dribbelt langs links voorbij de keeper: 12-2.

56’     We gunnen Nieuwmoer (na ietwat nonchalant verdedigen) toch de 12-3.

57’     Hierop willen we weer een antwoord geven. Ferre kopt een hoekschop van Fille net over.

58’     Een mooie pass van Pelle kan Fille net niet afwerken.

59’     Louis kan de 13-3 op het bord zetten, of was het toch Simon die scoorde? Ai, de reporter was de vorige actie nog aan ’t noteren.

60’     In het absolute slot maakt Milan nog even een foutje op de dribbelaar van Nieuwmoer die dit maar matig kan appreciëren. Zijn reactie is niet echt gepast, maar de frustratie is ergens wel begrijpelijk natuurlijk

61’     Bij affluiten weerklinkt weer applaus van de trainers en supporters. Onze jongens hebben wéér maar eens (stevig) gewonnen.

Tijdens de zogenaamde ‘derde helft’ wordt geopperd om T-shirts te maken voor de supporters “voetbalmama”, “wijnmama” of ‘supporter KSV Wildert”… we zijn er nog niet uit. Een wijntje of Duveltje later gaat het ook al over een hoger niveau volgend seizoen. Papa Ed staat vooral hevig om te voetballen tegen zoonlief om Team U11 weer met de voetjes op de grond te zetten. Familiedag… here we come?

2023-04-21 16-05-05

Groeten

Tim

Met KSVW – Exc.Essen staat er dit weekend een échte derby en ietwat geladen wedstrijd op het programma. Paars tegen rood zorgde al wel vaker voor verhitte discussies, stevige duels en spannende wedstrijden. Hopelijk zijn onze jongens er ook zonder vaste coaches klaar voor. Gelukkig is David wél van de partij. Hij is nogal een expert in wedstrijden tegen een rode tegenstander (herinner u de wedstrijd tegen Nieuwmoer, nvdr). Hoe staat de wind en waar staat de zon? Wij beginnen alvast met de zon in onze rug aan de partij. Na een stevige (en voor sommigen ietwat kortere) opwarming beginnen we gretig aan de partij. Een combinatie tussen Mats en Noah komt bij Gus, maar zijn eerste schot gaat op de keeper. Aan de overkant gaat de eerste poging wél binnen: in de korte hoek, ietwat onverwacht 0-1. We moeten er even van bekomen, maar niet veel later kan Warre redding brengen op een hoekschop. Dat is het signaal om wakker te worden. Mats loopt alles en iedereen voorbij, maar zijn poging gaat net naast. Jammer dat deze solo geen doelpunt oplevert. Na goed stoorwerk van Vince komt de bal bij Noah, maar ook zijn poging gaat via een rood been naast. Op de daaropvolgende hoekschop van Vince scoort Emma ietwat onbewust met haar knie de verdiende gelijkmaker. Opvallend was dat onze jongens ietwat preuts reageren en twijfelen of ze nu op Emma moeten vliegen…

Tijdens de pauze van het eerste kwartje wordt gehamerd op het samenspel: met voetballende combinaties moeten we de tegenstander uit verband spelen; positiespel bij spelhervattingen zullen ook belangrijk worden. En onze spelers en speelster pikken het goed op. Vince twijfelt niet wanneer hij de keeper ietwat uit het midden van zijn goal ziet staan. Zijn afstandsschot vliegt hard binnen: 2-1. Vlak daarna schiet Joppe van héél ver, maar dat was ietwat overmoedig. Bij zijn volgende baltoets op dezelfde plaats speelt hij knap in tot bij Gus die de 3-1 kan binnen knallen. De bezoekers komen af en toe ook opzetten, maar Lander, Mats en Stef houden de boel stevig gesloten. Bij een hoekschop verliezen we onze tegenstander ietwat nonchalant uit het oog en ietwat ongehinderd wordt de 3-2-aansluitingstreffer gescoord. Gelukkig doen Joppe en Gus hun kunstje van de 3-1 nog eens over. Joppe speelt weer strak in en Gus kan er nét voor de keeper zijn linkse voet tegenzetten. De bal rolt ietwat laconiek over de lijn: 4-2 halfweg.

David maant zijn toppers aan om te blijven voetballen en niet op de lauweren te gaan rusten. In het derde kwart overheerst het middenveldspel en creëren beide ploegen weinig kansen. De grootste kansen zijn voor Noah, maar ietwat wild treft hij vanuit een scherpe hoek de paal en ietwat onbesuisd gaat zijn tweede schot naast, nadat Mats de bal knap had afgelegd. Ook Emma kan een hoekschop net niet voldoende controleren om uit te halen. Achteraan vindt Stef ietwat verrassend het plezier in verdedigen en hij legt er zijn kopje voor. Niets of niemand mag hem voorbij vandaag!

In de laatste pauze spoort onderstaande reporter Noah ietwat lacherig aan om toch maar dat vijfde doelpunt binnen te trappen. ’t Is spannend genoeg geweest… Na wat geharrewar voor doel luistert Noah dan toch maar… De 5-2 vliegt tegen de netten. De bezoekers proberen nog terug te komen, maar door collectief sterk (en hoog) te verdedigen, geraken ze amper of niet tot bij onze doelman. Stef voetbalt nog eens knap uit en zet een aanval op langs Emma. Weer is het daarna Joppe die Gus op weg zet naar een zesde doelpunt van de ochtend, maar de keeper zit er knap tussen. Een rode verdediger probeert dan nog ietwat ongecontroleerd een schot van Noah met zijn handen uit doel te ranselen, maar de bal gaat er toch nog in. De scheids keurt het doelpunt goed en zo staat de 6-2-eindstand op het kladbriefje van de journalist.

Deze zege is verdiend. De iets teveel persoonlijke acties zorgden ervoor dat we de match niet snel genoeg konden beslissen. Sterk verdedigend werk en op zoek naar combinaties waren dan weer de sterke punten vandaag. Proficiat jongens, we zijn alweer, ietwat logisch voor onszelf, de ploeg van onze gemeente!

2023-04-15 U10

Groeten

Tim

Vandaag gaat team U11 op restaurant. Niet zo ver van huis staat een paars-rode derby op het menu… Zo’n match kan best pittig smaken, al was de heenwedstrijd eerder een snel en smakelijk hapje. Zal dat ook vandaag, op veld van de tegenstander, zo smaken? Coach Dirk kiest ervoor om bij ‘zijn’ U11-groep te blijven en niet mee te gaan met de A-reserven. Dat op zich is al wat extra peper en zout op de komende gerechtjes. Met Mathias en Milan missen we vandaag een vaste as op het veld, maar de andere spelers zullen dit vakkundig opvangen. Fille keert na zes weken terug uit blessure en is naar eigen zeggen klaar om weer door te gaan als voorheen.

Aperitief ~ Een zoektochtje met een sausje van Senpech

In het begin van de wedstrijd treft de thuisploeg meteen de paal. Voor onze boys is dit de wekker die hen wakker schudt. Ook wij hebben meteen kansen, maar die gaan naast of belanden op de lat. Na een pass van Bent kan Pelle iets later toch de 0-1 scoren. Wanneer Wout een hard schot uit zijn doel kan houden en Pelle na een mooie één-twee met Fille met een zalig vluchtschot de 0-2 kan scoren, lijkt de wedstrijd al in een definitieve plooi te vallen. Toch heeft ook Excelsior enkele kansen. Eerst kan Wout nog redding brengen en zit Stan er gepast tussen, maar in de laatste 3 minuten van het eerste kwartiertje overgiet Sen het aperitiefje met een sausje van pech. Eerst gaat hij ongewild en onverwacht onder de bal door, maar vooral de tweede keer, een owngoal, komt het even hard aan. Met 2-2 gaan we even rusten.

Hoofdgerecht ~ Gegrilde Fillecomeback op een bedje van tiki-taka

Team U11 wordt aangespoord om voetballende combinaties op de mat te leggen. Achteraan neemt Ferre de plaats in van Sen op de libero. S2023-04-15 U11en gaat dan weer zijn aanvallende acties tonen op de rechterflank. Dat Ousmane en Stan stevig mee verdedigen is algemeen geweten. Aanvallend vinden Pelle, Louis, Bent en Fille elkaar nu bijna blindelings. Ze leggen écht knappe combinaties op de mat. Eerst stuurt Louis Fille alleen op de keeper af, maar hij mist precies nog matchritme en besluit op de keeper. Maar de gedachtegang over een gebrek aan matchritme bij Fille mag meteen terug naar de keuken gebracht worden. Na een knappe dribbel van hem kan hij Bent de 2-3 voorschotelen. Op een hoekschop van Fille kopt (!) Pelle de 2-4 binnen. Nadat Fille een harde knal op de keeper trapt, kan Louis in de rebound de 2-5 scoren. Na zijn drie assists pakt Fille uit met een één-twee met Pelle en hij kan nu wel zelf scoren: 2-6. Ook de 2-7 komt van de voet van Fille (een volley met links) na opnieuw een mooie assist van zijn maatje Pelle. Wanneer die twee nadien een actie opzetten en blijven combineren tot in de goal spreekt Dirk de magische worden “Niet overdrijven hé jongens”. Dit hoofdgerecht heeft gesmaakt.

Tussengerechtje ~ Een rustig Bentduo met een Ousmanneke in eigen nat

De wedstrijd lijkt nu al gespeeld, maar team U11 zou team U11 niet zijn als ze nog willen doorgaan. Louis amuseert zich centraal op het veld, zet Sen op weg naar doel, maar zijn schot gaat voorlangs. De volgende actie van Sen is een assist voor Bent: 2-8. Ook de 2-9 komt van de voet van Bent nadat Louis hem met een mooie doorsteekpass voor doel zet. Een geweldige combinatie tussen Pelle, Ousmane en Louis treft Pelle de dwarsligger. Bij een eerder zeldzame tegenaanval van de thuisploeg spoort Dirk Ousmane aan om naar binnen te komen. Het is net op het moment dat Ousmane de instructies perfect uitvoert, dat hij de bal ongelukkig maar wel mooi voorbij zijn eigen keeper trapt. Zo gaan we met 3-9 richting het laatste kwart.

Dessert ~ Een gemengd dessertbordje als stevig toetje

De U11-honger is nog niet gestild. Onze boys hebben nog zin in een stevig dessertje. Na gestuntel in de verdediging kan Pelle de tiende op het bord zetten. Na een aflegger van Bent schiet Louis de bal hoog in doel: 3-11. Bent scoort zelf het twaalfde paarse doelpunt na een mindere uittrap van de thuisdoelman en wanneer hij hard stoort, kan Louis de 3-13 scoren. Ferre werkt eerder vanuit een zetel alles wat toch in zijn buurt komt vakkundig weg. Wout vindt één tegendoelpuntje (en die twee owngoals) wel voldoende en redt nog enkele keren op enig mooie wijze. Stan zet zijn schouders ook nog (letterlijk) onder dit resultaat. Na een geweldige pass van Fille kan ook Sen nog een doelpuntje meepikken: eindstand 3-14.

Dit was een stevige maaltijd die toch eerder makkelijk naar binnen ging. Daarom smaakt de overwinning niet minder goed natuurlijk. 10 overwinningen op een rij is toch écht wel een stevige reeks! Tot zaterdag, dan was het met een ontbijt, niet?

 

Groeten

Tim

U6, 15-04-2023, Wildert - Heibos

Naarmate de week steeds verder vorderde naar de wedstrijdjes van vandaag, werd ook het weer gelukkig steeds beter. Het gezegde klinkt dan ook, april doet wat hij wil..
Dit lijkt ook zo te werken bij onze jonge spelers, want die wilden gewoon lekker voetballen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

Afgelopen woensdag hebben de spelertjes niet kunnen trainen op de club maar wellicht kwam de enorme boost van energie nog van de chocolade na de Pasen?
Of het heeft ook nog te maken met de straffe shows en tips van de Belgische panna kampioen en de trainingen op het voetbalkamp?

Een ding is zeker de spelertjes hebben zich weer vol overgave ingezet. Ze waren vandaag met 7.
Na het verzamelen de voorbereidingen: Het aanschieten van ons schoongewassen tenue, klaar om weer goed vuil te worden ???? sokken optrekken, de veters van de voetbalschoenen nog eens goed aantrekken en knopen…
Niet te vergeten wederom dank aan de mama’s en papa’s bij het klaarzetten van de veldjes, het begeleiden op het veld en het supporteren vanaf de zijlijn.

De tegenstander, Heibos was zich al goed aan het opwarmen met wat echte oefeningen.
Wij zijn direct zonder enige opdracht of aanmoediging van trainers van start gegaan met warmlopen en spelen. (zo doen we dat meestal, gewoon uit onszelf ????)

Nieuwigheidje van vandaag was het voor de eerste keer spelen in partijtjes van 3 tegen 3.
Hiervoor speelden we namelijk steeds 2 tegen 2. De wedstrijdjes duurden dan ook wat langer, zo’n 7 tot 8 min. Dit is in goede aarde gevallen want er was meer ruimte voor goede paskes te geven en wat meer te dribbelen, gezien de veldjes wat groter waren. De spelers kijken al goed naar elkaar en vragen om aangespeeld te worden.

Hier en daar een grote lach en gejuich na het scoren van doelpunten, of soms even bekomen van een goede tackle, dit bij beide partijen.

Natuurlijk aan het einde van de matchkes nog wat penaltys nemen en tegenhouden!
Hier werden door zowel Heibos als de Wildert toch weer een paar mooie goals gemaakt maar ook voorkomen.

Résumé, het was een leuke wedstrijd, 

U6, 15-04-2023, Wildert - Heibos

Naarmate de week steeds verder vorderde naar de wedstrijdjes van vandaag, werd ook het weer gelukkig steeds beter. Het gezegde klinkt dan ook, april doet wat hij wil..
Dit lijkt ook zo te werken bij onze jonge spelers, want die wilden gewoon lekker voetballen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

Afgelopen woensdag hebben de spelertjes niet kunnen trainen op de club maar wellicht kwam de enorme boost van energie nog van de chocolade na de Pasen?
Of het heeft ook nog te maken met de straffe shows en tips van de Belgische panna kampioen en de trainingen op het voetbalkamp?

Een ding is zeker de spelertjes hebben zich weer vol overgave ingezet. Ze waren vandaag met 7.
Na het verzamelen de voorbereidingen: Het aanschieten van ons schoongewassen tenue, klaar om weer goed vuil te worden ???? sokken optrekken, de veters van de voetbalschoenen nog eens goed aantrekken en knopen…
Niet te vergeten wederom dank aan de mama’s en papa’s bij het klaarzetten van de veldjes, het begeleiden op het veld en het supporteren vanaf de zijlijn.

De tegenstander, Heibos was zich al goed aan het opwarmen met wat echte oefeningen.
Wij zijn direct zonder enige opdracht of aanmoediging van trainers van start gegaan met warmlopen en spelen. (zo doen we dat meestal, gewoon uit onszelf ????)

Nieuwigheidje van vandaag was het voor de eerste keer spelen in partijtjes van 3 tegen 3.
Hiervoor speelden we namelijk steeds 2 tegen 2. De wedstrijdjes duurden dan ook wat langer, zo’n 7 tot 8 min. Dit is in goede aarde gevallen want er was meer ruimte voor goede paskes te geven en wat meer te dribbelen, gezien de veldjes wat groter waren. De spelers kijken al goed naar elkaar en vragen om aangespeeld te worden.

Hier en daar een grote lach en gejuich na het scoren van doelpunten, of soms even bekomen van een goede tackle, dit bij beide partijen.

Natuurlijk aan het einde van de matchkes nog wat penaltys nemen en tegenhouden!
Hier werden door zowel Heibos als de Wildert toch weer een paar mooie goals gemaakt maar ook voorkomen.

Résumé, het was een leuke wedstrijd, je ziet onze spelers stralen en groeien!!

U6-Heibos

Een derby onder een stralende zon beloofde vooraf alvast een mooie en sportieve strijd te worden. Onze jongens kregen in de openingsfase alvast enkele leuke kansen,  maar het was Excelsior die de eerste goal op zijn naam mocht schrijven. Rik en Mathias zorgden voor onze goals, maar de tegenstander kon het uiteindelijk toch afmaken. Toch chapeau boys, voor jullie inzet en knap samenspel  tegen een sterke tegenstander, voldoende weerwerk te bieden. Het seizoen mag dan wel bijna zijn einde kennen, we hebben nog leuke surprise gekregen. Flor, die bijna de hele wedstrijd in doel stond deed het fantastisch. Dikke proficiat voor onze keeper, die misschien mag dromen van meer?????

Trainers Jimmy en Benny rekenen vandaag op 9 spelers. Op het laatste moment wordt Joppe nog vervangen door Stef. Verder gaan Warre, Mats, Lander, Steffie, Noah, Daan, Yassin en Gus mee naar Gooreind voor een middagje voetbalplezier. Verder is er een bijzonder grote supportersopkomst voor de vier kwartjes die onze spelers gaan afwerken!

U10 – Wuustwezel                       4-0     Doelpuntenkermis

In de eerste wedstrijd van deze middag zijn onze toppers meteen op de afspraak. Ze dwingen de tegenstander op hun eigen helft en spelen ver van het eigen doel. Warre heeft zo goed als niets te doen en kan hoog meespelen als libero. De 1-0 komt er na een corner die Daan met buitenkantje voet kan verlengen. Mats is de afwerker van dienst. Wanneer Gus vertrekt kan hij koelbloedig de 2-0 scoren. Na schoten van Stef en Lander die op de keeper en naast gaan, kan Stef toch de 3-0 scoren. Hij ontvangt de bal van Gus met een verre inworp (op het veel te smalle veld). Gus zelf kan nog de 4-0 scoren. De toon is gezet voor vandaag!

U10 – Kalmthout             1-0     Regendruppeltjes en toch een kletsnatte vest

Het kunstje van in de eerste wedstrijd (een verre inworp van Gus) willen ze hier herhalen, maar jammer genoeg belandt de bal van Lander tegen de paal. Kalmthout probeert op de counter gevaarlijk te zijn, maar het overwicht is toch vooral voor onze paarse rakkers. Ondertussen vallen de eerste regendruppels uit de lucht. Vesten worden vakkundig door de ouders droog gehouden, al lukt dat niet bij iedereen even goed. Braaf zoals we zijn, noemen we geen namen… Wanneer (zoonlief) Noah op de linksachter de bal onderschept en diep kan sturen, gaat Gus alleen op doel af en hij werkt weer beheerst af: 1-0. Dat is ook meteen de eindstand. De mooie combinatie tussen Lander, Daan en Steffie kent nét geen doelpunt als einde. Hopla, droge vest aan en pauze van meer dan een uur.

U10 – Gooreind                 1-1     Sponsored by Duvel

Na een ellenlange pauze (in de kantine uiteraard) zijn de supporters weer massaal op post voor de derde wedstrijd tegen thuisploeg Gooreind. Schuilend onder een afdakje of een zelf verworven paraplu van Duvel zien we dat de pauze de benen van onze spelers een klein beetje heeft afgekneld. We hebben het lastiger en die ‘we’ mag je letterlijk nemen. Zowel de spelers hebben het iets moeilijker om mooie combinaties te maken, ook sommige ouders zien bepaalde spelers niet meer scherp. De 0-1 valt na geharrewar voor doel bij een corner van Gooreind. Toch volgt dan een mooie actie van Noah, euh Daan, euh toch Noah. Bepaalde ouders worden ook nog eens selectief doof, zo blijkt. Na een lang uitgesponnen één-twee met Yassin, kan Mats toch nog de gelijkmaker scoren!

U10 – Cappellen               0-2     In de sloot!

Meteen na de vorige wedstrijd moeten ze alweer vol aan de bak. De zenuwen staan strak gespannen om tegen het Cappellen van ex-speler Lowie te spelen. Onze jongens (en Steffie natuurlijk ook) zijn vastberaden een goed resultaat neer te zetten, al zal dat geen lachtertje worden. In deze wedstrijd kan Warre zich onderscheiden met enkele mooie reddingen. Aan der overkant kan Yassin alleen voor de keeper niet afwerken en treft Mats de lat. Dat is jammer, want daarna krijgen we het deksel op de neus. Warre laat dan toch maar even 2 doelpunten binnen, want anders wil Cappellen hem misschien transfereren en dat willen wij niet natuurlijk.

We blikken terug op een geslaagd tornooi. Ze hebben hun paaseitjes en medaille weer verdiend. Een ploegfoto is het laatste wapenfeit van de middag. Proficiat met de inzet en de fijne resultaten!

IMG-20230410-WA0032

Groeten

Tim

Voorbeschouwing bij de match Gooreind - Wildert

[Gilles Raes] Welkom dames en heren bij de 22ste speelronde! Vandaag staat de topper tussen Gooreind en Wildert op het programma! Naast mij zit Filip Nzeyimana! [Filip Nzeyimana] Dank u om mij in uw show te hebben, Gilles, bij de voorbeschouwing op deze wedstrijd.

[Gilles] Benieuwd wat de ploeg in vorm Wildert kan brengen tegen één van hun moeilijkste tegenstanders… Ze hebben de laatste 8 wedstrijden gewonnen! [Filip] Dat kan je wel zeggen, zeker als je weet dat ze ook nog te maken hebben met een blessuregolf. Fille is met een sleutelbeenbreuk een hele tijd uitgeschakeld. Zelf verwacht hij de laatste wedstrijden van het seizoen terug te zijn.

[Gilles] De laatste keer dat Wildert op Gooreind speelde, hebben ze nipt de wedstrijd verloren. Na een niet al te goed begin, 4-0 na het 2e kwart, zijn ze toch nog sterk terug gekomen, maar de remonte werd te laat ingezet. Benieuwd wat het vandaag gaat geven? Gaan ze bij Wildert voor de 9e overwinning op rij?

[Filip] Ik ben benieuwd wie er vandaag de spitspositie bekleedt? Wordt er vandaag ingezet op het opportunistisch spel van Pelle, of wordt toch eerder gespeeld met de snelheid van Bent? Hoe dan ook, ze zullen hun best mogen doen.

[Gilles] De wedstrijd gaat zo beginnen. Ik geef nog snel de opstelling mee. In doel de immer betrouwbare Wout. Voor hem wordt de verdediging gevormd door Sen, Mathias en Ousmane. Op het middenveld is een plaats voorzien voor Louis! De voorhoede wordt gevormd door Bent, Pelle en Ferre. Breekijzer Stan begint op de bank, naast Fille en hevige supporter Simon.

[Filip] Het verslag wordt u deze keer niet door uw vertrouwde verslaggever Tim Van Tichelen verzorgd, maar door een stagiair. Veel plezier.

Verslag van de stagiair

De eerste minuten van de wedstrijd geven hetzelfde beeld als de vorige keer. Wij zijn precies nog niet zo goed wakker. Gooreind heeft de bal, en wij komen maar moeilijk aan spelen toe. Dju, het is zover! Het is 1-0 voor de verkeerde paarsen. Ondanks het puike verdedigende werk van Sen en Mathias en een knappe duikvlucht van Wout, vliegt de bal er genadeloos in!

Jammer genoeg is er deze week geen kwijk van de week, maar wel een slogan. “Ze moeten wer wakker woare!”

Een daar is de kans op de gelijkmaker, na een mooie voorzet van Pelle op Louis, schiet hij de bal net over de dwarsligger. Helaas is dit maar een tijdelijke opflakkering. Het blijft een rommelige wedstrijd. Pelle en Bent wisselen van positie maar het blijft bij 1-0.

Tijd om in te grijpen, denkt trainer Dirk. Hij pept zijn spelers op voor de tweede kwart. Hoe hij het doet, dat weet ik niet. Dat wil hij niet prijsgeven, maar spits Bent en middenvelder Louis voegen direct de daad bij het woord. Bent geeft een mooie assist op Louis en knalt droog binnen. Na nog geen 2 minuten in het 2e kwart is de wedstrijd volledig gekanteld. Het staat na 2 treffers van Louis 1-2. Ook Pelle heeft de draad op gepakt, en zorgt met een solo voor een volgende doelpoging. Helaas gaat hij rakelings naast.

Ondertussen is ook de hele ploeg een versnelling hoger gaan spelen! Ousmane, Sen, Stan en Mathias houden het vanachter perfect dicht. Als het Gooreind al lukt om Stan of Ousmane te passeren, moeten ze nog voorbij Mathias en da’s geen gemakkelijk opgave. Dit zorgt er wel voor dat Wout bijna niets meer te doen heeft. Maar dat is hem vergeven.

Nu is het aan Bent, hij krijgt de bal aangespeeld door Pelle, die weer strooit met voorzetten, en daar is de 1-3! Net voor de rust krijgt Sen nog een mooie kans. Hij vuur een polynomisch schot af (voor de niet-wiskundigen onder ons: een dwarrelschot), maar de bal gaat rakelings naast. Het levert hem de mooie quote van Mathias op: Lekker Sen!

Na rust gaat het gelijk op! Het lijkt er op dat Wildert wat gas terug neemt, maar uit een hoekschop en via een snelle combinatie met Ferre scoort Louis. 1-5. Wat een weelde! Gooreind komt er nu echt niet meer door, langs welke kant ze ook proberen. Ousmane is niet te passeren. Stan heeft zowaar zijn samba schoenen gevonden. Hij verovert de bal en begint aan een solo, die hem brengt bij Bent. Die maakt er koelbloedig 1-6 van.

Het laatste kwart gaat in en alweer is een doelpunt gevallen: de 1-7 is een feit. Louis heeft hem binnen getikt na een voorzet van Ferre. Pelle wil nu ook nog wel zijn doelpuntje meenemen, maar het is hem vandaag niet gegund. Hij schiet over de goal. Het laatste doelpunt wordt gemaakt door Bent: 1-8 is de eindstand geworden. Nu is het tijd om een wat creatievere opstelling te maken. Stan mag in de spits gaan spelen. Jammer genoeg is de tijd te kort om een doelpunt te maken.

Mooie eindstand – op naar de volgende zege!

U11 Gooreind

Voor één van de trainers, naar eigen zeggen is hij T4, telt er in een seizoen maar één match: de wedstrijd tegen Nieuwmoer. Na de blammage in de heenwedstrijd wil hij niets aan het toeval overlaten. Gedurende heel de week is hij bezig met deze clash. Van berichtjes naar collega-trainers en verslaggever, langs selectieperikelen tot het inspiratie zoeken op menig sportwebsite. Vlak voor de wedstrijd spoort hij onderstaande verslaggever aan om mee te coachen, zodat hij zelf de scheidsrechter kan zijn. Is dat om niets aan het toeval over te laten en in te kunnen grijpen als scheids wanneer nodig? Achteraf zou blijken dat het om de drie bonnetjes te doen is… 

“Ik denk dat we best aan deze kant beginnen, want de wind staat zo.” (waarna een gebaar volgt om de windrichting aan te geven) Oké, we spelen volgens D.V. eerst met de wind in de rug om in het eerste deel van de wedstrijd het verschil al te maken.  

Het tactisch plan van coach Benny wordt uit de doeken gedaan: de wissels, de looplijnen en enkele rood-zwarte tegenstanders worden benoemd. Ondanks de stevige waarschuwingen is het toch Nieuwmoer dat als eerste aan de goal komt. Ze treffen meteen de paal. Van een wake-up-call gesproken! Dat is meteen het startschot voor de wedstrijd van onze U10-toppers. Na goed doorzetten ziet Mats Gus vrijlopen: hij scoort de 1-0. Dat geeft moed en Lander gaat druk zetten in de rechterhoek van het veld; hij onderschept de bal en vindt ook Gus. In de draai kan hij met een sleepbeweging met links de 2-0 scoren. In het eerste kwart creëren we nog kansen, maar we willen iets teveel zelf voor het succes gaan: pogingen van Joppe, Gus, Mats en Emma worden afgeblokt of gaan naast. Verdedigend vangen we de bezoekers collectief sterk op. In het eerste kwart moet onze T4, aka arbiter vandaag zoals gezegd, al twee keer de veters van een Nieuwmoerse schoen strikken.  

Het tweede kwart start ook fel. Stef jaagt stevig door waarna Joppe met een gekruist schot de 3-0 kan binnen trappen. Een goede corner van Emma valt voor de voet van Mats, maar zijn schot treft de paal. Ook Joppe treft diezelfde paal nadat Gus zich kon doorzetten op de linkse flank. Na iets te afwachtend verdedigen komt Nieuwmoer terug in de match: 3-1. Het schudt onze sjotters weer wakker. Opnieuw moet de scheidsrechter een bezoekende schoen vastmaken. Volgens ons overweegt hij even de linkse aan de rechtse te knopen, maar hij kan zich toch bedwingen. De volgende aanvalsgolf gaat langs Vince, maar zijn schot wordt afgeweken tot een hoekschop. Emma trapt die weer goed en een bezoekende verdediger verlengt de bal ongelukkig in eigen doel: 4-1 halfweg. 

“Dat is hier nog niet gespeeld hé!” Na de richtlijnen van coach Benny laat ook de scheids-T4 van zich horen. En dat hebben de paarse rakkers goed begrepen. Na een corner van Vince kan Gus de 5-1 binnen tikken. Daarna zijn er nog verschillende kansen voor Mats, Emma, Vince, Louîz en Gus, maar Nieuwmoerse benen, een goede keeper en de lat houden de stand hetzelfde. Twan en Louîz lopen achteraan alle gaten dicht en durven geregeld mee oprukken. Warre komt uit waar nodig, maar beleeft al bij al een vrij rustige middag. 

Tijdens de laatste pauze oefent Stef al even zijn radslag voor ’t geval hij dadelijk zou scoren… In twee tijden kan Gus in het laatste kwart al snel zijn vierde van de ochtend scoren: 6-1. Het geeft hem vleugels want zijn volgende poging is een schot van heel ver. De vingertoppen van de keeper duwen zijn zotte poging nog net op en over de lat.  Pogingen van Emma, Stef en Joppe hebben voorlopig niet het gewenste resultaat. Ook een schot(je) van Mats en Vince geraakt niet tot tegen de touwen. Aan de overkant kan Warre met de voet nog een gepaste redding uitvoeren. Stef wordt uiteindelijk toch beloond voor zijn actieve doorjagen. Hij kan alleen doorgaan en beheerst afwerken: 7-1 en na wat aandringen toch een halve radslag. Dat is ook de eindstand, want helemaal in het slot kan Vince op Wout Faes’wijze (die inspiratie zag hij vrijdagavond in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden) de bal nog van de lijn halen. Volgens menig Nieuwmoerse supporter en speler is de bal over de lijn, maar onze T4-arbiter zwaait minutenlang naar iedereen die voorbijkomt in de Steenovenstraat; voor hem het signaal om aan te geven dat het geen doelpunt was. Tot drie uur na de wedstrijd wordt nog geopperd om het toch goed te keuren, maar met Wout Van Aert-inspiratie antwoordt D.V. met de gevleugelde woorden: “Ik moet just niks.” 

Dit was een goede wedstrijd, met naar het einde toe iets teveel individuele acties i.p.v. tiki-taka-voetbal. De hoofdrol vandaag was weggelegd voor D.V., onze T4 alias arbiter. Onze T4 is dus niet alleen trainer, begeleider of motivator. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij nu ook een scheidsrechtercursus gaat volgen (volgens ons is dat vooral om het aantal bonnekes te doen, want stel je voor dat je trakteert maar zelf geen geld bij hebt…). Bovendien zou hij rondlopen met een aanbieding van PSG, maar dat wil de Franse kampioen vooralsnog niet zelf bevestigen. Wordt vermoedelijk vervolgd… 

2023-03-28 U10

Groeten

Tim

Met de ziekte van en met de sleutelbeenblessure van Fille missen we vandaag twee smaakmakers, maar gelukkig kunnen wij nog wat speciallekes in de strijd gooien. Met de kwaliteiten van de negen andere U11-toppers gaan we voor de volgende overwinning, deze keer tegen Brecht. De heenwedstrijd werd afgelast door het winterse weer, waardoor het geleden is van in de eerste seizoenshelft dat we het opnamen tegen die stevige ploeg. Met een 6-5-verlies (of was het toen 6-5-gelijk?) en een 7-4-overwinning als historiek dit seizoen kan de wedstrijd alle kanten opgaan. Met de steun en aanmoedigingen van de vele supporters moet dat zeker weer lukken!

De ploegopstelling van vandaag is misschien voorspelbaar, maar tegelijk vallen de puzzelstukjes ondanks twee afwezigen toch weer in zijn plooi: Wout in doel, achteraan Mathias, Sen, Stan en Ousmane. Op het middenveld Bent, Ferre en Louis. In de spits leeft Pelle zich uit.

De eerste aanvalsgolf komt van onze thuisploeg. Ze draaien uit op enkele hoekschoppen, maar daar kan geen positief gevolg aan gegeven worden. Tot Louis met links (en ook met het geluk van de ploeg in vorm en met de hulp van een bezoekende verdediger) de 1-0 kan scoren. Met de stevigheid van Ferre, met de snelheid van Bent en met de dribbels van Pelle hebben de bezoekers het erg moeilijk. Ook met de stevigheid van Stan, met de over-mijn-lijk-mentaliteit van Mathias en met het enthousiasme van Sen en Ousmane weten ze geen raad.

Tijdens de eerste pauze wordt gewaarschuwd: we moeten blijven voetballen en Brecht niet in de match laten komen. En dan pakt Team U11 uit met enkele prachtige acties. In eerste instantie kan Pelle een mooie actie niet afronden, maar meteen erna kan Ferre Pelle bereiken die op zijn beurt Bent vindt die in één tijd trapt. De keeper kan de bal nog net van onder de lat tikken. Luid en spontaan applaus weerklinkt onder het nieuwe afdak. Nadat Bent zijn tegenstander als een sneltrein voorbij gaat, trapt Pelle op de paal. Wanneer Sen hetzelfde doet op de rechterflank kan Pelle wél de 2-0 scoren. Met het tiki-taka-voetbal van Bent, Pelle en Louis is het moeilijk voor de bezoekers om zich in de match te knokken.

In het derde kwart wordt er niet gescoord en kunnen we wél beroep doen op een opvallend extraatje. Metde benen van Hilde op het veld komt het wel goed. De dribbels van Louis zijn soms echt waanzinnig mooi om te zien. Achteraan vechten Stan en Ousmane stevige duels uit met de boomlange aanvaller van Brecht. Met de cleansheetmodus van Wout op actief komt het goed vandaag!

Met het zolenwerk van Louis starten we het laatste deel: hij zet drie verdedigers in de wind en kan ook zelf afronden: 3-0. Een schot van Ferre wordt uit de winkelhaak geranseld door de bezoekende doelman en ook Bent kan de keeper net niet verrassen. De blauw-gele bezoekers proberen goed te voetballen en dreigen ook geregeld, maar met de vurigheid van Mathias achteraan valt niet te sollen. Met het tactisch inzicht van de coach zetten we de kers op de taart. Hij verschuift Ferre naar de rechterflank, Bent naar de spits en Pelle naar de linkerflank. De eerste actie van Ferre levert de 4-0 op: zijn voorzet wordt door Pelle afgerond. Wanneer Bent een bal vol in het gezicht krijgt, juicht Stan (met de empathie van Ed?) dat hij in de spits mag staan in de laatste minuten.

Een mooi gebaar van Brecht willen we toch ook nog vermelden: met allemaal twee verschillende sokken aan steunen ze de actie #steunkousen: “anders zijn is oké”. Daarvan waren wij niet op de hoogte, anders hadden we zeker meegedaan, toch?!

Vandaag schrijven de jongens geschiedenis. Met deze overwinning zetten ze een reeks neer van 8 gewonnen wedstrijden op een rij, waarvan 7 na de winterstop. Indrukwekkend.

2023-03-22 U11 - Brecht

Groeten

Tim

Met Milaan-Sanremo staat het eerst monument van de voorjaarsklassiekers op het programma. Ook Team KSVW-U10 neemt deel aan de koers. Ploegleider Jelle heeft 9 renners geselecteerd voor deze koers: Warre, Louîz, Litse, Lars H., Lander, Stef, Twan, Joppe en Gus. De renners vertrekken al vroeg op de startplaats in de Steenovenstraat. De eerste kilometers verlopen gezapig en bij het eerste tussenpunt start de opwarming.

Na de officiële start is het Team OSSMI dat vrijwel onmiddellijk de koers in handen pakt. Ze delen al snel een eerste prik uit, maar hun aanval wordt goed opgevangen door het collectief van Team KSVW-U10. Niet veel later is er opnieuw een versnelling van de thuisrijders. Ze kunnen nét in het gaatje duiken dat Warre laat en zo staat het 1-0. Onze manschappen hebben het moeilijk met zich te organiseren en moeten vooral reageren op de aanvallen van Team OSSMI. Gelukkig houden ze stand en komt er een eerste rustpauze.

In die pauze maakt Stef duidelijk dat hij niet wil verdedigen, maar hij moet zich toch schikken naar de tactieken van de ploegleider. Alles voor de ploeg! Tijdens de korte bespreking spoort de ploegleider de renners aan om ook zelf mooie combinaties op de mat te leggen en de tegenstander helemaal vast te zetten. Twan doet vele pogingen om te ontsnappen, Gus kan een tussenspurt net niet afronden en ook Lars heeft pech in de laatste ronde. De renners moeten ook samen, met Litse, Louîz en Warre op kop, de nodige aanvalsgolven van Team OSSMI in de kiem smoren. Na een hoekschop van Twan wordt de bal slecht ontzet door de thuisploeg en valt die voor de voet van Louîz die mooi de 1-1 kan scoren.

We rijden verder en zijn ondertussen halfweg de koers. De wind is gedraaid en we hebben nu vol de wind in de rug waardoor Team KSVW-U10 de ene aanvalspoging na de andere uit de benen schudt. Met een halve volley haalt Gus verrassend uit, maar zijn poging gaat over en naast. Na wat geduw en getrek in de buik van het peloton kunnen ook Lander en Joppe de aanvallen niet afronden. Soms wil Team OSSMI ook nog prikken, maar door goed verdedigend werk van Litse, Louîz en Stef (die zich in de match heeft geknokt!) draaien die pogingen op niets uit. Wanneer Twan dan de volgende aanval opzet en Gus kan lanceren, kan die laatste met een subtiele linkse tik de bal voorbij de keeper spelen: 1-2. Na wat hoge pressing en een stevige demarrage kan Lander de bal onderscheppen en de 1-3 scoren. De thuisdoelman wordt gefrustreerd en dat speelt in ons voordeel. Louîz kan met een verre vrije trap zijn kopman Lander lanceren die in de draai deze aanval hoog in doel kan afronden. Het thuisteam probeert toch het gat nog dicht te rijden, maar verder dan de 2-4 komen ze voorlopig niet.

De laatste rustpauze wordt vooral gebruikt om aan te geven dat we de koers nu moeten controleren. We proberen nog enkele prikken uit te delen, maar tegelijk willen we de koers ook op slot leggen en afstoppen in de achtergrond. Een mooie combinatie van Louîz, Litse en Joppe kan net niet worden afgrond door Lars. Een schot van Stef wordt nog afgeblokt. Een schot van Joppe belandt recht op de tweede keeper, want de eerste keeper is ondertussen gefrustreerd uit de koers gestapt (of gehaald door hun ploegleider). Aan onze kant rijden Warre en Louîz alle pogingen en hoekschoppen van Team OSSMI terug dicht. Ze blijven hangen op dezelfde afstand als ervoor.

De overwinning van dit monument is duidelijk voor Team KSVW-U10, dat collectief het sterkst was, dat de nodige renners heeft dat zich kan opofferen in functie van het team, dat goede kopmannen heeft en een sterk verdedigend blok. Proficiat! Congratulazioni!

2023-03-22 OSSMI - U10

Groeten

Tim

In de vroege ochtend omstreeks 8.30u moesten onze mannen van de U8 paraat staan voor hun match tegen Noorse A. In het zonnetje begonnen de jongens met veel plezier aan hun match. Na enkele minuten scoort Vince de eerste goal, en er kwamen er nog bij, Joppe heeft tijdens de match ook nog enkele keren gescoord. Het was een zeer aangename en leuke match. Genoeg spelertjes die allemaal super hard hun best hebben gedaan. Mooi verdedigd, flink gescoord, en uiteraard flink gevoetbald.

18032023 U8

Zaterdag 11 maart

Deze keer was het nog eens een thuiswedstrijd. Om kwart na 12 moest iedereen aanwezig zijn voor de wedstrijd tegen Gooreind! De zon was ook van de partij.

Eerst mochten alle spelers op de foto, zowel individueel als met de ploeg.

Omstreeks 12.45u ging de wedstrijd van start. Alle spelers zetten hun beste beentje voor. De papa’s en Herman waren er om alles in goede banen te leiden. Er werden veel goals gemaakt, de euforie was te zien op de gezichtjes van de spelers. Toen de wedstrijdjes gedaan waren mochten er nog penalty’s worden getrapt. Na afloop kregen alle supporters een high five.

Na een deugddoende douche waar de jongens luid aan het gillen waren mocht iedereen frietjes gaan eten in de kantine. Weer een fantastische voetbalzaterdag!

U6 op de foto

Straffe stoten 

De vorige wedstrijd is nog maar net gedaan of daar komen de eerste zorgen al richting de wedstrijd in en tegen Kalmthout. Fille valt ongelukkig tijdens een veldrit en breekt zijn sleutelbeen, Stan krijgt brandwonden op zijn rug en Milan wordt in zijn bil gebeten door een hond. Tot overmaat van ramp wordt Sen nog ziek in de loop van de week. Straffe stoten allemaal! De uitgebreide ziekenboeg bezorgt de coach vooraf de nodige kopzorgen. Gelukkig kan Sen toch nog als 9e speler mee. Na enkele vroege matchen staat er nu een late wedstrijd op het programma voor de U11. Pas om 15u30 wordt de aftrap gegeven in en tegen Kalmthout. Na wat tiki-taka tijdens de opwarming, wat peptalk en de gekende twee vragen zijn onze mannen er klaar voor. 

En dat bewijzen ze meteen. Na enkele seconden is het eerste schot richting doel daar al, maar Bent trapt op de keeper. Louis trapt iets later in het zijnet. In het eerste kwartje is het éénrichtingsvoetbal richting het doel van KSK. Een doelpunt kan dan niet uitblijven. Op een corner van Milan kan Pelle subtiel de bal in doel verlengen: 0-1. Enkele minuten later kan de thuisdoelman een schot van Milan nog afweren, maar Louis is goed gevolgd en kan de rebound binnentikken: 0-2. Louis is opnieuw goed gevolgd wanneer een schot van Pelle opzij wordt geduwd. Hij kan vanuit een scherpe hoek de bal toch nog tegen de netten trappen: 0-3 na één kwartje. Straffe stoten! 

Onze boys denken dat de overwinning al binnen is en beginnen nonchalant aan het tweede deel. Wout moet tot 3 keer toe uitpakken met enkele straffe stoten om de 0 op het bord te houden. Ook Mathias en Ousmane kunnen enkele aanvallen van de thuisploeg onderbreken. Aan de overkant laat Bent de 0-4 onbegrijpelijk liggen. De bal naast trappen was moeilijker dan binnen, maar Bent kan het. Een straffe stoot. Het gevaarlijkste feit is misschien nog een aanval langs achter wanneer twee mama’s vanop de parking een bal richting de supporters werpen. Ook een straffe stoot! 

Een beetje typerend voor deze groep is dat ze van tijd tot tijd wakker geschud moeten worden. Dirk waarschuwt tijdens de pauze voor Kalmthouts gevaar. We moeten blijven voetballen, anders kan het hier heel anders gaan uitdraaien. En het werkt. We zijn terug minder individualistisch, laten de bal het werk doen, proberen combinaties op de mat te leggen en creëren opnieuw kansen. Pelle trapt enkele keren overhaast en onbesuisd naast of recht op de keeper. Ook Bent heeft zijn torinstinct vandaag niet bij. ’t Zijn straffe stoten om zo’n kansen te missen. Kalmthout krijgt aan de overkant enkele hoekschoppen die we gelukkig collectief kunnen ontmijnen. Een mooie actie langs Ferre en Bent trapt Pelle op de keeper. Een vierde goal zou de thuisploeg helemaal uittellen, maar het lukt vooralsnog niet. 

In het vierde en laatste deeltje luistert Pelle naar de tips die hem zijn ingefluisterd (“Scoor gauw die vierde en dan is ’t klaar.” of “Pelle, je moet eens proberen naast de keeper te trappen.”) Op een diepe bal van Mathias kan Pelle alleen doorgaan en deze keer trapt hij wel rustig naast de keeper: 0-4. Jammer genoeg kunnen we de clean sheet niet houden. Dat had Wout écht verdiend, want hij redt nog enkele goeie kansen van geel-rood. De 1-4 komt er na wat geharrewar voor doel. 

Raar maar waar zijn onze U11-spelers stiekem al een beetje bezig met statistieken want daarin zien we ook al enkele straffe stoten! Op naar volgende week dan zeker… 

2023-03-11 U11 Kalmthout

Groeten

Tim

Een uiltje knappen was er niet bij 

In de tweede wedstrijd van zaterdag nemen 10 spelers het op tegen de buren uit Horendonk, misschien wel beter gekend als Den Uil. Omdat de wedstrijd pas om 11u15 van start gaat, kunnen Joppe D.C., Litse, Twan, Lars D.R. en Lars H., Yassin, Emma, Steffie, Lenn en Daan vandaag iets langer een uiltje knappen. Met Joppe in de goal en Litse en Twan achteraan zit er een stevig slot op de deur. Er schuilt echter een addertje onder het gras. Litse wil te mooi uitvoetballen, verliest de bal en Joppe is kansloos: 0-1. Er is echter nog geen vuiltje aan de lucht: we gaan gewoon leuk verder met uitvoetballen en proberen de combinaties te zoeken. Jammer genoeg valt niet veel later de 0-2. Aan de overkant kunnen Daan en Lenn ondanks hun harde werk niet tot een kans komen. Nadat Joppe een schot uit zijn doel ranselt, staat het huilen hem nader dan het lachen. Hij heeft immers zijn vinger bezeerd en moet worden vervangen in doel. Litse neemt over. 

Benny maakt een nieuw tactisch plan en na de nodige bemoedigende woorden meent elk zijn uil een valk te zijn. Het tweede kwart start met een mooie combinatie. Van Steffie naar Emma naar Daan en zo tot bij Yassin die net niet hard genoeg kan uithalen. Lars H. draait daarna zo knap als een uil zijn hoofd kan draaien, maar zijn schot gaat nipt naast. De bezoekers scoren wel aan 100% en zo gaat de 0-3 onhoudbaar binnen. Na een hoekschop kan doelman Litse eerst nog de bal ontzetten, maar de rebound gaat toch binnen: 0-4. 

Nog steeds blijven onze U10-toppers vol overgave spelen. In het derde kwart zien we opnieuw hardwerkende spelers. Lenn, Lars D.R., Twan… ze lopen de longen uit hun lijf om de nodige kansen bij elkaar te voetballen. Het is niet dat ze uilen naar Athene dragen hoor. Hun werk wordt wel degelijk beloond. Twan voetbalt knap uit richting Emma, die op haar beurt Lars D.R. vindt. Zijn schot gaat tegen de paal, maar Daan is goed gevolgd en kan de aansluitingstreffer tegen de netten trappen: 1-4. Aan onze kant is Litse even de uil: een zeer zacht schot kan hij makkelijk wegtrappen, maar hij blijft naar eigen zeggen met zijn voet in het gras steken, waardoor de bal nog knullig binnenrolt. We gaan echter geen krokodillentranen huilen hoor. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Leuk om te zien dat de sfeer ten allen tijde goed blijft. 

In het laatste deeltje speelt Margriet Hermans (in navolging van het verslag tegen Mariaburg) de plaat ‘lekker blijven hangen’. Na een corner blijft de bal ergens voor onze goal hangen en onze spelers denken ‘moeten is dwang en huilen is kindergezang’. Bijgevolg blijft de bal liggen en kan een Horendonkse speler de 1-6 scoren. De 1-7 komt er nog op de counter nadat wij vol voor onze tweede treffer willen gaan… Ach, die uitslag is bijzaak. 

Het resultaat laat dan precies wel vermoeden dat het huilen met de pet op was, maar dat was het allerminst. Het was niets dan wonden en builen zoeken, vechten en strijden dus, inzet tonen en er blijven voor gaan en zelfs steeds met een lach op het gezicht. Een uiltje knappen was er niet bij. Oprecht fijn om te zien! En iedere uil is ooit een uilskuiken geweest… die overwinningen komen er binnenkort zeker aan! 

2023-03-11 U10 Horendonk

Groeten

Tim

Music Maestro 

Met de radio op de achtergrond wordt dit verslag geschreven. Regelmatig passeert een overzicht van de voorbije 10 nummers die –gek genoeg– vaak passen bij de U10-wedstrijd thuis tegen Mariaburg. 

Oscar and the wolf begint met Warrior. Onze 9 strijders Louîz, Mats, Matthias, Vince, Lander, Stef, Noah, Alexander en Gus zijn er klaar voor. Ze weten dat Mariaburg een voetballende dribbelploeg is, maar dan passeert in het overzicht ook I’m Good(David Guetta) en Adrenaline (Kris Kross Amsterdam). Ja hoor, ook onze mannen hebben een sterke ploeg én zijn er klaar voor. 

Onze mannen starten heel sterk. Ze willen voetballen, durven de combinaties opzoeken en dat resulteert ook redelijk snel in de 1-0. Gus trapt eerst met links op de paal, maar de bal belandt voor de voet van Alexander. Hij trapt eerst met rechts op de keeper, maar in de herneming kan hij toch met links de bal tegen de netten trappen. Ook de volgende kansen (of kansjes) zijn voor onze jongens: een schot van Stef gaat voorlangs, een trap van Vince wijkt nog net af op een blauw-witte voet. Aan onze kant speelt Louîz zoals gebruikelijk hoog mee. Wanneer hij naast de bal zit, is het even schrikken, maar Mariaburg trapt naast. Verder houden Matthias en Mats achteraan alles dicht. Vince en Lander lopen en werken zich kapot op het middenveld. Iets later valt toch de 1-1 na een mooi uitgevoetbalde actie van de bezoekers. Wij krijgen nog één kansje voor de eerste pauze, maar Gus geraakt in twee keer niet voorbij de keeper. 

Het tweede kwartje linken we aan Slapeloosheid van Susan & Freek. Onze U10-toppers liggen onder en komen overal een stapje te laat. De kansen stapelen zich dan ook op voor Mariaburg. Louîz is meermaals de redder in nood om ons in de wedstrijd te houden. Jammer genoeg laat Taylor Swift dan Anti-hero weerklinken. Hij komt ver uit zijn doel, maar kan de bal net niet voldoende raken, waardoor de beste speler van de bezoekers de 1-2 van ver in doel kan trappen. Gewoon pech. Verder is het knokken en (achter de bal) lopen in deel twee. 

Het is de eerste keer dat vele spelers richting de coaches gaan tijdens de pauze met de vraag of zij even mogen rusten. Zwaartekracht (Regi & Emma Heesters) wordt even vertaald naar ’t is zwaar en we hebben al veel krachten verspeeld. Maar People help the people is het motto van de U10 en vol goesting vatten ze het derde kwartje aan. 

Daarin gaat het jammer genoeg helemaal mis. De bezoekers kunnen drie keer scoren en wij kunnen er weinig tegenover zetten. Gelukkig kan Louîz regelmatig nog erger voorkomen met enkele goede reddingen. Noah mist een kansje. De papa gaat naar eigen zeggen samen met hem nu oefenen op het stiften… 

The Starlings zingen nu Rollercoaster. Dat is het ook wel een beetje vandaag. Het eerste kwartje was van ons en dan liggen we een half uurtje echt onder. In het laatste deel van de wedstrijd knokken we nog terug. Onze warriors creëren terug enkele kansen, maar het wil vandaag niet lukken voor o.a. Mats, Alexander en Gus. Dat Camille zingt van Geen tranen meer over is ook wel even toepasselijk. Dat de bezoekers nog de 1-6 scoren is bijzaak zeker? De scheids, weer sterk en kordaat (maar Stiekem (Maan & Goldband) toch even ondermijnd door een eigen speler) laat zoals Tiësto rond 10:35 het verlossende signaal weerklinken. Gelukkig halen onze jongens Pommelien Thijs-gewijs het Zilver binnen vandaag! Veel geleerd in doorzettingsvermogen en veerkracht. Op naar volgende week, jongens. Het slotlied is voor Cian Ducrot: I’ll be waiting.

2023-03-11 U10 Mariaburg 

Groeten

Tim

(*) In onderstaand verslag ontdek je allerlei emoties en gevoelens. Deze kwamen allen aan bod tijdens de U11-wedstrijd van KSVW op en tegen Loenhout.

Met 10 toppers (maar zonder trainer Dirk) trekt de U11-ploeg ietwat gespannen richting Loenhout. In de vorige wedstrijd tegen rood-wit gingen we immers kansloos ten onder. De interim-coach alias verslaggever gebruikt dit toch in zijn motivatiespeech. Onze jongens zijn geprikkeld en willen iets recht te zetten, maar kijken eerlijk gezegd ook een beetje met een angstig gevoel en paniekerige blikken richting de grote, sterke jongens van de thuisploeg.

Tijdens de opwarming zijn enkele spelers zenuwachtig en bang, maar tegelijkertijd ook uitgelaten en hoopvol. Sommige spelers lijken moe en futloos, maar door een beetje vurigheid in de stem van de coach worden ze toch levendig. Na dé twee vragen van de coach zijn ze enthousiast om aan de wedstrijd te beginnen. Pelle en Mathias mogen de tegenstander eerst bestuderen langs de zijlijn. Wout neemt zijn vertrouwde plaats onder de lat in. Louis start als verdediger met Ousmane en Ferre naast hem. Daardoor gaat Sen een rij hoger spelen. Milan verdeelt vanop zijn vaste middenveldplaats, Fille op links en in de spits start Bent. Het veld is –Loenhoutwaardig– erg groot en dat gaat onze boys ruimte geven!

De eerste actie na de aftrap geeft meteen een gelukzalig gevoel: korte combinaties leveren al snel een eerste schot(je) op doel op. Ook de tegenstander legt enkele mooie acties op de mat, waardoor het duidelijk is: dit wordt een topmatch om duimen en vingers van af te likken. Bij een hoekschop van Fille is iedereen te verbaasd om de bal in doel te verlengen. Als daar iemand zijn teen kan tegenzetten, is het goal. Maar op de counter ligt alles open en kan de thuisploeg op 1-0 komen. Onze jongens staan er verbijsterd naar te kijken. In de minuten daarna knokken onze jongens zich naar de 1-1. Eerst mikt Bent over en Milan nog op de keeper, maar na een actie op links van Fille brengt hij de bal strak voor doel. Aan de tweede paal komt Sen goed ingelopen en kan hij simpel binnentikken. Dolblij is Sen met zijn doelpunt! Zo eindigt ook het eerste kwartje.

In het tweede kwart komen Pelle en Mathias in de ploeg. Fille en Louis gaan even rusten. De thuisploeg neemt het heft in handen en zij voetballen enkele goede kansen bij elkaar. Het geeft een onbehaaglijk gevoel; dit kan niet blijven duren. Gelukkig voor ons zijn de thuisspelers ongelukkig en soms onstuimig in hun afwerking. Mede dankzij stevig verdedigend werk van o.a. Wout, Mathias en Ousmane komen ze maar één keer tot scoren. Ook Ferre en Milan halen meermaals opgelucht adem wanneer ze weer eens een schot kunnen afblokken. Wij kunnen er aanvallend even weinig tegenover zetten en mogen tevreden zijn met de ruststand.

Na de ‘rust’ gaat Milan even rusten en Pelle moet gekwetst afhaken. Na een drieste actie van een thuisspeler zit hij verveeld en ietwat bedroefd de rest van de match te kijken met ijs op zijn voet. Louis speelt dan centraal en wil vooral aanvallend zijn voetballend vermogen tonen. Hij pakt uit met zot zolenwerk op de achterlijn (de tegenstander staat perplex); Louis krijgt de bal tot bij Fille die de 2-2 kan scoren. Het geeft ons nog meer moed om door te gaan. Ferre zet zich enkele keren mooi door op de rechterflank en ook Sen pakt weer uit met zowel verdedigend als aanvallend mooie acties. Na een corner van Fille verlengt Louis de bal in doel, maar de bal wordt snel terug het veld in getrapt. De scheids is onzeker… Gelukkig twijfelen ook de thuisspelers, blijft de bal liggen en knalt Louis dan toch overtuigend de 2-3 tegen de touwen. Opgetogen komen we weer even bij elkaar tijdens de pauze.

De koppen worden bij elkaar gestoken, we motiveren elkaar en gaan vol voor dat vierde doelpunt om de wedstrijd in een comfortabele plooi te kunnen leggen. De Loenhoutse spelers komen echter ook heel gemotiveerd aan de start van het laatste kwartiertje. Hun druk is overweldigend en onze jongens krijgen het benauwd. Wanneer een voorzet ongelukkig op het hoofd van Sen komt, vliegt de bal in eigen doel en staat het 3-3. Dat is een juiste uitslag, maar beide ploegen geloven nog in de overwinning. Bij ons voert de trainer alsnog een laatste wissel door op zo’n 7 minuten voor tijd. Bent heeft veel loopwerk verricht en gaat rusten. Louis schuift van de rechterflank door naar de spits en Ferre komt nog even zijn rechterflank belopen. Die wissel doet wonderen, want nadat we in de verdrukking staan, kunnen we de bal ontzetten (was het Milan?) en kan Louis alleen op de keeper afgaan. Hij werkt beheerst af en zorgt zo voor een enorme ontlading: 3-4! Zijn spurt richting de bank waar de voetbalmama’s zitten, kan meedingen naar de titel op de 60m spurt. Hij valt in de armen van zijn mama en de tranen zijn niet tegen te houden. Tranen van geluk, tranen van ontlading. In de laatste minuten is het pompen of verzuipen, bikkelen en strijden, knokken en betwisten. Aan de overkant kan Fille nét niet de doodsteek geven aan Loenhout. Zijn poging kan nog net door de keeper gered worden. Het laatste fluitsignaal zorgt voor een enorme ontlading waar het gejuich en de ziggezaggeziggezagge voor kippenvel zorgen!

Een zalig, zelfvoldaan en trots gevoel blijft hangen. Alleen maar lachende gezichten bij spelers en supporters, zelfs bij de van-het-veld-rollende Pelle. Onder de douches weerklinkt nog eens extra  jolig, jong en plezierig gezang: boven op den berg! Proficiat, boys!

2023-03-04 U11

Groeten

Tim

Deze zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Brecht op het programma. Dat het een intense wedstrijd zou worden bleek al uit het feit dat we voor deze match door omstandigheden geen wisselspelers hadden. Maar daar trokken Jent, Joppe, Jules, Stan en Wannes zich weinig van aan en ze gaven het beste van zichzelf. Het spel ging mooi over en weer langs beide kanten. Jules pakte uit met enkele knappe reddingen en Jent riskeerde soms letterlijk lijf en leden als onverzettelijke laatste verdediger. Dan ging het over de vleugels via Stan en Wannes naar de vinnige Joppe die de verdedigers van Brecht bij momenten sterretjes liet zien en enkele knappe goals liet optekenen. In het laatste kwartje begon de vermoeidheid dan toch door te wegen voor onze dappere spelertjes. Volgens Jent ‘deed het overal pijn’ maar van opgeven was geen sprake want hij wou nog een goaltje maken. Toen dat uiteindelijk nog 2 keer lukte mocht iedereen trots en moegestreden de kleedkamers opzoeken.

Groetjes,

Kevin

Zaterdag 4 maart speelde onze jongste spelers tegen Kalmthout. Om 9u45 kwamen we allemaal samen op het veld van Kalmthout voor de opwarming.Na een 15 tal minuutjes opwarmen en spelen onder elkaar was het tijd voor het echte werk…Om 10u gingen de 2-2 wedstrijden van start op de 5 verschillende veldjes.Het is nog een redelijk individueel spel op deze leeftijd maar er beginnen al heel wat meer passen gegeven te worden om de tegenspelers te slim af te zijn.Na enkele keren doordraaien zodat iedereen de kans heeft gehad om met en tegen elkaar te spelen was het tijd voor de penalty’s. DEURTJES OPEN, DEURTJES OPEN!!!Hier zijn enkele mooie acties te zien zowel in de aanval als in de verdediging, de jongens hebben allemaal zeer goed gespeeld en vooral goed geamuseerd!

Bedankt aan alle supporters en begeleiders!

Op naar de volgende wedstrijd!

Vincent Leenaerts (papa Kobe)

2023-03-04 U6 1

2023-03-04 U6 2

2023-03-04 U6 3

Vandaag spelen onze Helden hun eerste wedstrijd op het nieuwe veld. Het was een debuut met vele doelpunten. Na een stroef begin kwamen we al snel 0-4 achter. Tijd om de ster van de dag te brengen. Jente kwam er in en bracht eigenhandig de achterstand terug naar 4-4. Een loepzuivere Hattrick in amper 5min. Geen 1 spits op het hoogste niveau die dit ooit na deed ????????????… de wedstrijd werd een waar doelpunten festijn… ook Mats 2x, Lissete 2x, Joppe 1x en Matthias 1x wisten het net te vinden… jente scoorde op het laatste nog 1x waar door zijn totaal op 5 doelpunten kwam. Jammer genoeg wisten ook Wuustwezel de weg naar het doel te vinden. En werd het 11-18. Op naar meerder doelpunten en de eerste overwinning op het prachtig nieuwe veldje…

 2023-03-04 U8 1

Met vriendelijke groeten

Kevin Nelen 

 

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 10 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert