Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2024

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2024

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 41ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon”. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de gewestelijke ploegen U7 tot en...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2024

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2024

kbc kbc2
   

De rode leiderstrui

Door de winst van vorige week tegen Exc.Essen start onze U11-ploeg vandaag als leider in het (Vuelta?-)klassement met de rode trui. Tegen Heibos moeten we immers de rode hesjes aantrekken om het verschil duidelijk te maken. In de laatste training voor deze wedstrijd blesseert Stef zich. Hij probeert nog op te warmen op de wedstrijddag zelf, maar moet in extremis afhaken. Zo starten onze Jumbo Visma’s met een uitgedunde ploeg van 9 sjotters. Louîz verdedigt het doel. Voor hem houden Litse en Lander alles dicht. Mats verdeelt en heerst centraal, Gus en Vince maken de acties op de flanken. Voorin wisselen Daan, Joppe en Yassin elkaar af.

In de eerste minuten van de match gaat het gelijk op. Meteen is duidelijk dat de warmte er serieus op in zal hakken vandaag. Gelukkig staan er niet veel hoogtemeters op het programma vandaag. Op de eerste vlucht van de dag (lees: de serieuze aanloop van Vince bij de corner) kan Mats die aanloop afwerken: 1-0. Achterin vecht Litse stevige (schouder-)duels uit en ook Lander is weer zijn sterke zelve om zo weinig mogelijk tot bij Louîz te laten doorgaan. Wanneer Gus gelanceerd wordt, twijfelt hij niet en kan hij met links strak in de verste hoek knallen: 2-0.

In het tweede deel van de wedstrijd moet Louîz toch eens goed in de voeten duiken van een bezoekende spits. Opnieuw scoren we na een stilstaande fase. Deze keer is het Yassin die in het geharrewar voor doel zijn voet er tegen kan zetten: 3-0. Na aanvalspogingen van Vince, Mats en Gus, kunnen Yassin en Joppe de bal toch niet over de aankomstlijn krijgen.

De wedstrijd kantelt dan, letterlijk en figuurlijk. Op de terugrit, oftewel de laatste 30 minuten, wordt het nog spannender. Demarrages van de paarse klassementsmannen van Heibos leveren maar liefst twee doelpunten op, waardoor ze vleugels krijgen na de 3-2. Hun ploegleider had hen gewaarschuwd tijdens de rust: ‘Als we één keer scoren, zijn we terug’. We zakken gelukkig niet, Remcogewijs, door het ijs. Maar we herstellen knap, ook Remcogewijs, en breiden onze voorsprong verder uit. Mats schiet op doel, waarna Daan met een gelukje de bal over de finish krijgt: 4-2. Een geblokt schot van Gus kan opnieuw door Daan worden binnengewerkt: 5-2.

Is deze voorsprong voldoende om de finale in te gaan? Het zal moeten blijken, want de 5-3 valt al snel, waardoor de paarse Heibosjongens toch weer in hun kansen gaan geloven. Met een ultieme aanvalspoging komen de bezoekers toch weer dichter bij de kopgroep: 5-4. Gelukkig heeft de rode leidersploeg nog een cartouche over om helemaal op ‘t einde nog verder weg te rijden: eindstand 6-4. In het algemeen klassement staat Team Wit nog steeds bovenaan. Dat Team Paars in de andere grote Ronde ook verschroeiend uithaalde (met 1-13 winst tegen Hoevenen), willen we de lezers van dit artikel niet onthouden. Zo domineren we met twee ploegen in twee grote Rondes. Sterk bezig, zowel de renners als de ploegleiders. Proficiat!

Is er nog water?

“Mag ik rusten, Dirk?”, “Ik kan amper ademen.”, “Is er nog water, Veerle?”, “Ik kan echt niet meer.”, “Moet ik er lang op, Dirk, of mag ik er sebiet terug af?”, “Zijn er weer zo’n sponzen zoals bij de training, Veerle?”. Nooit zoveel verzoeknummers om te rusten gehoord tijdens de pauze dan vandaag. De septemberse hittegolf hakt er duidelijk op in. In twee richtingen is het wikken en wegen om de vermoeide spelers zowel óp het veld te krijgen als even rust te gunnen. 

Louis scoort vandaag het eerste doelpunt (0-1) dat op papier wordt genoteerd. Simikos treft daarna de paal. Na een uittrap van hun doelman staan we te ver van onze rechtstreekse tegenstanders. Als we deze geel-zwarte Daltons echter ruimte geven om de bal te controleren, zijn ze amper te houden. De thuisploeg voetbalt al langer dan vandaag op het hoogste niveau en dat is eraan te merken. Ze vangen op, draaien juist weg, dribbelen en leggen mooie combinaties op de kunstgrasmat. Het levert hen maar liefst vijf doelpunten na elkaar op. Dat Fille twee keer de paal treft en naast mikt, dat Bent twee keer vergeet om richting doel te lopen en dat Milan hoog over trapt, zijn slechts kanttekeningen. En toch. Het bewijst wel dat we niet bij de pakken blijven zitten en blijven knokken om de uitslag te beperken. Mathias, Ousmane en Louis knokken achteraan voor elke bal. En het lukt nog ook om terug in de wedstrijd te komen. Zo pakt Pelle in het slot van de match nog uit met een heerlijke dribbel tot zelfs voorbij de doelman en zo kan hij in een leeg doel scoren: 5-2. Ook Milan pikt nog zijn doelpuntje mee met een zalig afstandsschot van heel ver over de meevoetballende doelman: 5-3. Het slotakkoord is opnieuw voor Pelle, die een pass van Milan kan afwerken: 5-4.

Dat de thuisploeg in de eerste 25 minuten maar liefst zeven keer kon scoren, zullen we maar vergeten zeker? Onderstaande verslaggever was toen immers nog niet ter plaatse, dus daarvan is weinig of niets genoteerd. De 12-4 weegt dus véél te zwaar door. Onze jongens hebben zich, ondanks veel pech in het begin, niet uit hun lood laten slaan. Het was een les in alle facetten van het voetbal: duelkracht, voetballend vermogen, looplijnen, positiespel en samenspel. Maar onze jongens zijn blijven werken, blijven knokken, blijven voetballen en blijven proberen. Petje af voor die inzet. Moet er nog water zijn?

Route 98. Kere keer were.

Geen kunstgras vandaag, maar wel in de volledige breedte op het A-veld. Midden van de opwarming drukken we even op de pauzeknop en maken we even tijd voor de ploegfoto (met jammer genoeg afwezigen Mathias en Stan) waarna we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Gooreind. Traditiegetrouw verwachten we een spannende wedstrijd. Vanaf dit seizoen gaan onze boys maar liefst 4 x 20 minuten voetballen! Als ware robots, voorgeprogrammeerd of niet, zullen ze dus 20 minuten langer voetballen én op een groter veld. Benieuwd wat dat zal geven.

CTRL+C. CTRL+V. Kunnen we hier een verslag kopiëren en plakken van vorig seizoen? Het scheelt niet veel. Er zijn nog zekerheden. Na 3 minuten komen we, bij de eerste kans van de bezoekers, op achterstand en dat klinkt weer als een CTRL+ALT+DEL, even opnieuw opstarten. Twee minuten later pakken Pelle en Fille uit met een mooie één-twee-combinatie, waarna Pelle meteen de bordjes weer gelijk hangt. De volgende 10 minuten gaan op en neer maar zonder noemenswaardige kansen. In minuut 15 gaat het van Pelle langs Fille naar Bent maar zijn schot gaat naast. In de 16de minuut speelt Milan in op Pelle, maar zijn schot gaat recht op de keeper. Wanneer de bal vanop rechts bij Fille komt, maakt hij er met een strakke punter 2-1 van. Met wat geluk kan Fille ook de 3-1 scoren, in twee keer voorbij de keeper. 

Het opnieuw opstarten in het tweede deel van de wedstrijd werpt meteen zijn vruchten af, want dit start met een weergaloos doelpunt. Een corner van Fille wordt door Pelle in één tijd met een volley verlengd in de verste hoek: 4-1. Nog geen minuut later wordt een harde knal van Milan geweerd door de keeper, maar Fille kan de rebound met links binnen knallen: 5-1. Opnieuw bloeit de wedstrijd dan even dood. We laten ons ook een beetje verrassen bij enkele tegenprikken van de bezoekers, waardoor we in 4 minuten tijd plots terug op 5-3 komen te staan. Na een geweldige doorsteekpass van Milan kan Fille gelukkig nog de iets geruststellendere 6-3 scoren net voor de rust.

Ondertussen hebben we al 40 minuten gevoetbald op het grote veld. De warmte hakt er dan ook nog eens op in en dus valt er in de laatste twee delen iets minder te beleven. Onze geprogrammeerde sjotters gaan even in slaapstand. Wanneer de Gooreindse meid met het hoofd de 6-4 scoort, is het weer tijd voor reboot. Halfweg het derde deel wordt een schot(je) van Bent geblokt, maar Louis kan de afvallende bal stevig in doel schieten: 7-4. Het vijfde doelpunt van de bezoekers zorgt toch weer voor onnodige spanning.

In de 64ste minuut pakt Milan weer uit met een mooie doorsteekpass. Alleen voor de keeper faalt Fille niet: de 8-5 geeft ons weer iets meer rust. Dit moeten we nu rustig uitvoetballen. In wat geharrewar voor eigen doel, gaat de bal ongelukkig via een Wildertse voet in doel. 8-6 is ook de eindstand. Met de backspace in gedachten, kere keer were naar vorig seizoen, starten we dus met een driepunter. ALT+F4, afsluiten maar.

Weinig goals en punten, maar wel een nieuwe terreinverantwoordelijke

De U11-delegatie is met twee ploegen op de afspraak voor het eigen tornooi op KSV Wildert. Om verschillende redenen haken toch nog spelers af, waardoor we beroep doen op enkele enthousiaste U10-toppers om mee te strijden.

Dat er niet op het vernieuwde B-veld wordt gespeeld, is even een domper. Toch lopen onze jongens met veel goesting het veld op. Om al een beetje in de paars-wit-modus te komen van het seizoen, zal ik de verschillende wedstrijdjes hieronder ook als dusdanig benoemen.

KSVW (wit) - Exc.Essen 0-1

Na een goede start, gaat het gelijk op. Kansen zijn er aan beide kanten, maar het zijn uiteindelijk de bezoekers die in het geharrewar de 0-1 scoren. Daar blijft het ook bij.

KSVW (paars) - Heibos 1-2

In de andere poule gaat Team Paars de wei in tegen Heibos. Matthias zorgt voor het eerste doelpunt van de dag. Dat Heibos twee keer kan scoren, zorgt ook hier voor een eerste verlies.

KSVW (wit) - Maria Ter Heide 0-3

Dan is het terug aan Team Wit. De groene bezoekers brengen niet het mooiste voetbal, maar zijn vooral steviger in de duels. Onze jongens ontbreekt het vandaag aan kracht en vechtlust. Gus knalt nog met links hard naast en zijn poging met rechts raakt de paal. Dichter komen we niet bij een doelpunt. Aan onze goal geven we enkele doelpunten te makkelijk weg. Gevolg: 0-3 voor de bezoekers. Stilaan beginnen we toch te denken dat het aan de terreinverantwoordelijke ligt…

KSVW (paars) - Zandvliet 0-1

Spelen we tegen Loenhout of Zandvliet? Hun tenues lijken bijzonder hard op elkaar. Na enkele minuten en een check op het tornooi-overzicht, blijkt het toch Zandvliet te zijn. Het begint een trend te worden vandaag: de bezoekers winnen. Deze keer gaan we met 0-1 onderuit.

KSVW (wit) - Gooreind 0-8

Twee paarse ploegen tegenover elkaar in de laatste poulewedstrijd van groep A. Jammer genoeg is het nu iets van de kelk en de bodem. Met een monsterscore worden we van het veld gespeeld. De kans dat we straks een onderling duel krijgen tegen Team Paars wordt alsmaar groter.

KSVW (paars) - Loenhout 1-1

Team Paars doet er nog alles aan om die onderlinge clash te vermijden. Het ene doelpunt van Yassin volstaat echter niet om de winst binnen te halen. Met één op negen eindigen ook deze boys op de laatste plaats in hun groep.

KSVW (wit) - KSVW (paars) 1-2

In de wedstrijd om de zevende en achtste plaats, gaan de twee Wildertse ploegen de onderlinge strijd aan. Alexander kan met links Team Paars op voorsprong schieten. Na de ‘rust’ kan Mats de score verdubbelen: 0-2. Met een afstandsschot van op zijn eigen helft kan Gus de stand nog milderen tot 1-2, maar verder dan dat geraakt Team Wit niet meer.

Ach, je eigen tornooi winnen doe je niet, is de volkse wijsheid die door menig supporter wordt bevestigd. Hebben onze jongens zich dan ingehouden? Of hebben de trainers een beetje geëxperimenteerd? Of zou het dan toch aan de terreinverantwoordelijke gelegen hebben? We zullen het nooit weten. Op naar het seizoen volgende week, dan is ‘t voor écht!

De ploeg van Dirk staat er meteen

Na een korte voorbereiding, of voor sommigen zonder voorbereiding, lopen onze jongens het vernieuwde B-veld op. De eerste minuten op het kunstgras is het even wennen. We hebben sporadisch al wel op zo’n ondergrond gespeeld, maar om dit ook ‘thuis’ mee te maken, lijkt even indruk te maken op onze jongens. Er zijn nog wel zekerheden: coach Dirk schuift ook nu mee door richting de U12 om de boys verder te doen ontwikkelen.

KSVW - Brasschaat 1-0

In de korte wedstrijdjes is het kwestie van zeker niet achter te komen. Een achterstand rechtzetten is immers geen sinecure. Wanneer de bezoekers de paal treffen, is dit schijnbaar het signaal voor onze boys om wakker te worden. Milan loopt de longen uit zijn lijf centraal in het middenveld. Pelle probeert de acties weer op te zetten met flankspelers Bent en Fille. Helemaal in het slot van de wedstrijd kan Fille er met een droge knal toch 1-0 van maken. 

KSVW - Kalmthout 3-2

In de eerste helft van de wedstrijd gaat het leuk op en neer. Achteraan moeten Louis, Stan, Ousmane en Ferre soms alle zeilen bijzetten om KSK weg te houden van doelman Wout. Als ze er toch door geraken, is Wout er natuurlijk ook nog om hen het scoren te beletten. Na enkele goeie acties lukt het Bent dan toch om de 1-0 te scoren. Zijn schot is hard genoeg om via de keeper binnen te dwarrelen.

Na de kantwissel treft Fille eerst de lat, maar iets later wordt zijn voorzet door Ferre mooi binnengekopt: 2-0. Even lijkt het dan mis te gaan, want in 2 minuten tijd krijgen we evenveel doelpunten tegen: 2-2. Toch voelen we dat er nog meer in zit. Milan knalt richting doel, maar zijn schot wordt geblokt. Fille is goed gevolgd om de 3-2 binnen te tikken. Mission accomplished.

Na twee gewonnen wedstrijden, zijn we eerste in onze poule A. Dat betekent dat we nu worden ingedeeld met de andere twee ‘eerstes’ van poule B en C. Dat zijn Gooreind en Noorse. In die onderlinge wedstrijden worden plaats 1, 2 en 3 bepaald.

KSVW - Gooreind 3-1

Gooreind kennen we van de voorbije jaren als een geduchte tegenstander. We zijn dus op onze hoede voor deze paarse tegenstander. Na een corner van Fille gaat de bal mooi in doel door een paars been (van de tegenstander). Wanneer de keeper iets later de bal lost na een knal van Fille, kan Bent de 2-0 binnen tikken. 

Wanneer Gooreind 2-1 maakt, wordt het toch weer even bibberen. In het slot zien we nog een mooi doelpunt. Ferre zet zich knap door, passeert enkele spelers en legt de bal tot bij Fille. Hij kapt naar binnen en schiet de 3-2 netjes in de pin!

KSVW - Noorse 1-1

Omdat Noorse 2-1 won van Gooreind en wij 3-1, hebben we genoeg bij een gelijkspel om het tornooi te winnen. Onze jongens komen gemotiveerd het veld op, ook al zijn vele tegenstanders groter en sterker. Bent is een gesel voor zijn tegenstander. Hij verovert de bal aan de achterlijn, kan toch nog voorzetten en via een geelgroen been gaat de bal in doel 1-0. Na de ‘rust’ treft Pelle nog de paal en aan de overkant moet Wout enkele keren goed tussenkomen. Een afstandsschot is niet te houden en zo komt iets later toch de 1-1 op het bord. Het is nu pompen of verzuipen, maar we houden het vast.

Dit gelijkspel (en vooral het doelpuntje extra tegen Gooreind) volstaat om goud te veroveren op dit tornooi.

Klaar voor ‘t seizoen? Dat moet nog blijken, maar goed begonnen, is half gewonnen, toch?

Winst voor Team U10!

Bij de U10 zijn 12 spelers beschikbaar voor het tornooi in Meer. In laatste instantie moeten Gus (oververmoeid) en Yassin (ziek) afhaken. Zo blijft er nog een kern van 10 spelers over: Warre, Joppe, Louîz, Lars, Lander, Stef, Alexander, Lenn, Matthias en Noah. 

Meer – KSVW 1-2 

Coach Jimmy verrast met zijn opstelling, want vaste doelman Warre gaat centraal op het middenveld postvatten. Louîz neemt zijn plaats in onder de lat. Met Lander, Alexander en Lenn is er een stevig blok achteraan. Voorin zorgen Noah, Lars, Joppe, Stef en ook Matthias op de linkerflank voor snelheid en beweging. Het zijn de doelpunten van Stef en uitgerekend Warre die zorgen voor de 2-1-winst tegen thuisploeg Meer. 

KSVW – Merksplas 2-0 

Tegen de volgende geel-zwarte tegenstander Merksplas (die een heel jaar op provinciaal niveau speelden) neemt Warre terug plaats in doel. Louîz gaat hierdoor in de verdediging spelen. Met een knappe slalom van Noah (na pass van Joppe) komen we 1-0 voor. We hebben het al door. Het zal hier een collectieve prestatie moeten worden. Wanneer Matthias op de counter de 2-0 kan scoren, is de volgende driepunter een feit! 

KSVW – Meerle 1-0 

De volgende tegenstander is Meerle. Louîz en Warre wisselen opnieuw van plaats. Na veel middenveldspel en niet zoveel uitgespeelde kansen voelen we toch dat ook hier een mogelijke winst kan volgen. Lenn loopt de longen uit zijn lijf en heeft pech in de afwerking. Noah vergeet dat hij ook een linkse voet heeft om tegen de bal te trappen. Matthias treuzelt net te lang voor hij uithaalt. Lander houdt achteraan samen met Alexander de boel gesloten. Stef dribbelt en probeert, maar loopt zich meermaals vast. Het is dan toch weer Warre die kan uithalen en de 1-0 kan scoren. Die tussenstand geven we niet meer af. Drie keer winst op een rij! 

KSVW – Minderhout 1-1 

Door het wegvallen van Zwarte Leeuw in de reeks hebben onze jongens nu meer dan een uur pauze. Hun laatste wedstrijd is tegen Minderhout, de enige tegenstander die ze al een beetje kennen van tijdens het seizoen. Onze jongens genoten al van de winst van hun U11-makkers. Nu willen ze zélf ook in schoonheid eindigen. Ze gaan ervoor. Lars werkt hard en maakt een mooie actie op de rechterflank. Ook Matthias beseft dat het alles of niks is. Louîz, deze keer uitgespeeld als spits, scoort in de eerste helft de 1-0. In de tweede helft is het pompen of verzuipen. Met heel het team moeten we onze kop er voor leggen. En dat doen ze! De 1-1 zorgt nog even voor paniek en vertwijfeling, maar het eindsignaal klinkt als een verlossing. 

Drie keer winst, één keer gelijk. Deze mooie resultaten zorgen voor een eerste plaats!  

Het was niet mijn intentie om van dit tornooi nog een schriftelijke weergave te maken. Met letterlijk slechts 10 woorden op mijn papiertje (waarvan al 4 woorden bestonden uit de tegenstanders) heb ik toch getracht nog iets op papier te krijgen. De inzet en overgave zorgden voor dit mooie resultaat. Dat kon ik niet ongeschreven laten passeren. Jullie verdienen het vandaag om de nodige pluimen te krijgen! Proficiat, jongens!

tornooi Meer 

Groeten

Tim

Voor de laatste echte wedstrijd van het seizoen trekt een halve U10-delegatie richting Simikos. Daar wacht een zware partij. De heenwedstrijd was echt de moeite waard, maar tegelijk merkten we toen al wel goed voetbal op bij de tegenstander. Na de finale van The Masked Singer gaan de figuren op pad. Foxy Lady is er vandaag niet bij, maar de andere 13 figuren van het afgelopen seizoen zijn wel op één of andere manier aanwezig op of rond of boven de vele sportterreinen in Schoten. 

In het eerste kwart wordt meteen duidelijk dat de thuisploeg hun tiki-taka kan tonen op het warme kunstgras. Met 2-0 gaan we naar de eerste pauze. Op dat moment sluit Journalist aan bij menig Groot Licht. Weg sfeer, want de gesprekken vallen stil. Alles kan tegen hen gebruikt worden, weten ze ondertussen. Enkele Grote Lichten bekijken de match vanuit de Kosmos en aanschouwen daar het eerste Wildertse gevaar. Een hoekschop van Tovenaar wordt door een been van één van de Daltons in eigen doel verwerkt: 2-1. Wanneer diezelfde Tovenaar iets later opnieuw een hoekschop trapt, blijft de bal liggen en kan Hippo er zijn been tegenzetten. De bordjes hangen terug in evenwicht. Aan onze kant kan Champignon gelukkig de bal enkele keren onderscheppen. Wanneer op dezelfde wijze als onze gelijkmaker de 3-2 wordt gescoord, lijkt er iets te knakken bij onze Masked Football Players. 

Kolonel Mops stuurt langs de zijlijn zijn manschappen bij, maar het mag niet baten. De volgende drie goals volgen elkaar snel op en zo loopt de thuisploeg uit tot 6-2. De kopjes gaan naar beneden. Leeuw en Mummie proberen nog wel met wat zolenwerk uit te pakken, maar het lukt amper. Bovendien is Leeuw niet zo goedgezind wanneer hij even moet rusten, hij wil vooral opdraven om terug te komen. Een mooie eigenschap, maar teamgeest voor alles natuurlijk. Wanneer Hippo Tovenaar wegstuurt, kan hij naar binnen komen en met rechts via de paal de 6-3-aansluitingstreffer scoren. Een goede actie van Soaperstar en Vlinder krijgt daarna ook net niet het gewenste vervolg. Raaf controleert de bal en probeert weg te draaien, maar dit lukt vandaag niet zoals het vorige week goed draaide. Bij de thuisploeg gaat het vlotjes: de 7-3 en 8-3 gaan onhoudbaar binnen. 

Vanuit de Kosmos weerklinkt bij sommige Grote Lichten de gepaste tactiek: “Voorgeven en gewoon binnentrappen.” Hoe eenvoudig kan het zijn? De beste stuurlui staan (met een aangepast vestje?) aan wal natuurlijk, of op een zalig terras dat we ook graag op onze thuisbasis zouden willen zien. Vedett, een nieuwkomer dit seizoen, is ook aanwezig en zorgt mogelijks voor nóg meer inzicht bij de Grote Lichten. In hun hoofden worden de plannen al uitgetekend. Niet zelden wordt aangegeven wat Journalist in zijn verslag mag of moet schrijven. Onder lichte druk noteert hij de nodige opmerkingen. 

In het laatste deel is de snelheid van Skiwi nog wel een wapen waardoor we toch soms nog gevaarlijk kunnen uitbreken. Ook Mummie probeert nog een leuke dribbel, maar hij komt teveel geel-zwarten tegen. De Daltons uit Schoten zijn echter voetballend gewoon sterker. Soms moet je gewoon je meerdere herkennen in de tegenstander. De 9-3 scoren ze opnieuw na een mooie actie. Champignon haalt er nog enkele gemaakte goals uit en ook Minotaurus gooit lijf en leden in de strijd. Hij trapt een thuisspeler in doel, maar daardoor de bal ook wel uít de goal zoals voorzien. Soaperstar treft dan nog de paal, maar veel verder komen we niet. Integendeel. Dribbels, één-tweetjes en goede voorzetten worden vanuit de Kosmos vooral gespot bij de thuisploeg. Onze Masked Footballers krijgen weinig acties op de mat gelegd. Dat het uiteindelijk 12-3 wordt, is bijzaak. Dat enkele penalty’s van o.a. Tovenaar, Leeuw en Skiwi heerlijk binnengaan, pakken we toch ook nog mee. Groot Licht mag dan misschien zelf geen hoogvlieger zijn en wil niet uit de hoogte doen, maar de belangrijkste les vandaag is toch het terras. Ook al krijgen we nog niet altijd hoogte van sommige plannen, van het terras wil Groot Licht jullie toch alvast op de hoogte brengen. Hiermee wordt meteen het seizoen afgesloten en kijken we alvast uit naar de vernieuwingen die op til staan bij KSVW. Bedankt aan alle spelers voor de vele fijne matchen. Bedankt aan de trainers voor zoveel uren werk. Merci aan alle supporters en trouwe lezers van al de onzin die soms werd doorgestuurd. Tot in den draai. 

U10 Simikos

In de loop van de week wordt duidelijk dat slechts één selectie op zaterdag zal moeten opdraven. De wedstrijd tegen Heibos gaat niet door, enkel de spelers voor de partij tegen Zandvliet worden opgeroepen. Zo komt een groep van 10 spelers en 2 trainers bij elkaar voor de ‘late’ match van 11u15. In onderstaand verslag noemen we niemand expliciet bij naam (ze krijgen wel een schuilnaam), aangezien –van horen zeggen– de tegenstander soms meeleest. Zo geven we niets prijs van onze tactieken… Eiffets heeft er weinig zin, maar later zal blijken dat dit maar schijn was.

In het eerste kwart verloopt de partij redelijk rommelig. Beide ploegen vergeten dat het veld best groot is. Ze lopen allemaal op een hoopje en van mooi voetbal is weinig of geen sprake. Na een hoekschop van Haon wordt de bal door een Zandvlietse speler in eigen doel verwerkt: 1-0. Twee schoten met links, eerst van Gus en dan van Saihttam, belanden recht op de keeper. Verder valt er weinig te noteren in het eerste deeltje.

Het tweede kwartiertje stuurt Sug Sral diep, maar zijn poging gaat in het zijnet. Iets later haalt ook Estil uit, maar weer gaat de bal in het zijnet. Door de hoge druk gaat ook keeper Eppoj ver mee uit zijn doel. Op een counter worden we dan even koud gepakt, want van heel ver kan een bezoekende speler de bal in het doel doen rollen: 1-1. Daarna voert Nissay zijn taak, gekregen van coach Ynneb, perfect uit: hij ontvangt de bal en geeft mee met Sug: de 2-1 staat op het bord. Haon schudt dan een zotte dribbel uit zijn benen. De daaropvolgende hoekschop van Nissay wordt wéér in eigen doel verwerkt: de keeper duwt de bal knap in de haak: 3-1 halfweg.

Dat Eiffets deze ochtend geen zin had om te komen voetballen, stimuleert de supporters om extra te supporteren voor haar. Ze antwoordt eerst met rollende ogen, maar daarna ook met haar voeten. Een diepe bal verwerkt zij perfect in ’t hoekje. De keeper kan er net niet bij: 4-1. Haon is ondertussen Eppoj komen vervangen in doel, al staat hij daar niet veel. Hij posteert zich meer halverwege het veld en pakt zelfs daar de bal een keer met de handen, woeps. Terwijl Eiffets nog zotter wordt gemaakt, gaat de bezoekende coach af en toe helemaal uit zijn dak bij het zien van het gestuntel van zijn rood-witte ploeg.

De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld, maar toch is het laatste kwartiertje nog het meest boeiende. Eiffets staat nog twee keer op de juiste plaats om af te werken en scoort zo haar allereerste hattrick! Ook Sug pakt nog uit met een harde schuiver zodat het scorebord nu 7-1 toont. Haon, nu toch eens dicht bij zijn doel, klemt de bal, maar toch komt de bal nog los en wordt hij binnengetikt: 7-2. Zîuol verhuist dan nog even van de achterlinie naar de spitspositie en ook hij pikt nog 2 doelpuntjes mee. Eén keer met veel geluk een afgeweken bal, één keer na een mooie actie van Stam die de bal tot bij Nissay krijgt en die laatste zet Zîuol mooi voor doel. 9-2 is meteen de eindstand. Nadat papa Eciruam de goaltjes heeft opgeruimd (of niet, dat valt vast af te leiden uit zijn blik), kunnen we de wedstrijd nog analyseren in de kantine. Schol. Op naar de laatste matchen volgende week.

2023-04-27 16-11-11

Groeten

Tim

U6 Loenhout

Met KSVW – Exc.Essen staat er dit weekend een échte derby en ietwat geladen wedstrijd op het programma. Paars tegen rood zorgde al wel vaker voor verhitte discussies, stevige duels en spannende wedstrijden. Hopelijk zijn onze jongens er ook zonder vaste coaches klaar voor. Gelukkig is David wél van de partij. Hij is nogal een expert in wedstrijden tegen een rode tegenstander (herinner u de wedstrijd tegen Nieuwmoer, nvdr). Hoe staat de wind en waar staat de zon? Wij beginnen alvast met de zon in onze rug aan de partij. Na een stevige (en voor sommigen ietwat kortere) opwarming beginnen we gretig aan de partij. Een combinatie tussen Mats en Noah komt bij Gus, maar zijn eerste schot gaat op de keeper. Aan de overkant gaat de eerste poging wél binnen: in de korte hoek, ietwat onverwacht 0-1. We moeten er even van bekomen, maar niet veel later kan Warre redding brengen op een hoekschop. Dat is het signaal om wakker te worden. Mats loopt alles en iedereen voorbij, maar zijn poging gaat net naast. Jammer dat deze solo geen doelpunt oplevert. Na goed stoorwerk van Vince komt de bal bij Noah, maar ook zijn poging gaat via een rood been naast. Op de daaropvolgende hoekschop van Vince scoort Emma ietwat onbewust met haar knie de verdiende gelijkmaker. Opvallend was dat onze jongens ietwat preuts reageren en twijfelen of ze nu op Emma moeten vliegen…

Tijdens de pauze van het eerste kwartje wordt gehamerd op het samenspel: met voetballende combinaties moeten we de tegenstander uit verband spelen; positiespel bij spelhervattingen zullen ook belangrijk worden. En onze spelers en speelster pikken het goed op. Vince twijfelt niet wanneer hij de keeper ietwat uit het midden van zijn goal ziet staan. Zijn afstandsschot vliegt hard binnen: 2-1. Vlak daarna schiet Joppe van héél ver, maar dat was ietwat overmoedig. Bij zijn volgende baltoets op dezelfde plaats speelt hij knap in tot bij Gus die de 3-1 kan binnen knallen. De bezoekers komen af en toe ook opzetten, maar Lander, Mats en Stef houden de boel stevig gesloten. Bij een hoekschop verliezen we onze tegenstander ietwat nonchalant uit het oog en ietwat ongehinderd wordt de 3-2-aansluitingstreffer gescoord. Gelukkig doen Joppe en Gus hun kunstje van de 3-1 nog eens over. Joppe speelt weer strak in en Gus kan er nét voor de keeper zijn linkse voet tegenzetten. De bal rolt ietwat laconiek over de lijn: 4-2 halfweg.

David maant zijn toppers aan om te blijven voetballen en niet op de lauweren te gaan rusten. In het derde kwart overheerst het middenveldspel en creëren beide ploegen weinig kansen. De grootste kansen zijn voor Noah, maar ietwat wild treft hij vanuit een scherpe hoek de paal en ietwat onbesuisd gaat zijn tweede schot naast, nadat Mats de bal knap had afgelegd. Ook Emma kan een hoekschop net niet voldoende controleren om uit te halen. Achteraan vindt Stef ietwat verrassend het plezier in verdedigen en hij legt er zijn kopje voor. Niets of niemand mag hem voorbij vandaag!

In de laatste pauze spoort onderstaande reporter Noah ietwat lacherig aan om toch maar dat vijfde doelpunt binnen te trappen. ’t Is spannend genoeg geweest… Na wat geharrewar voor doel luistert Noah dan toch maar… De 5-2 vliegt tegen de netten. De bezoekers proberen nog terug te komen, maar door collectief sterk (en hoog) te verdedigen, geraken ze amper of niet tot bij onze doelman. Stef voetbalt nog eens knap uit en zet een aanval op langs Emma. Weer is het daarna Joppe die Gus op weg zet naar een zesde doelpunt van de ochtend, maar de keeper zit er knap tussen. Een rode verdediger probeert dan nog ietwat ongecontroleerd een schot van Noah met zijn handen uit doel te ranselen, maar de bal gaat er toch nog in. De scheids keurt het doelpunt goed en zo staat de 6-2-eindstand op het kladbriefje van de journalist.

Deze zege is verdiend. De iets teveel persoonlijke acties zorgden ervoor dat we de match niet snel genoeg konden beslissen. Sterk verdedigend werk en op zoek naar combinaties waren dan weer de sterke punten vandaag. Proficiat jongens, we zijn alweer, ietwat logisch voor onszelf, de ploeg van onze gemeente!

2023-04-15 U10

Groeten

Tim

U6, 15-04-2023, Wildert - Heibos

Naarmate de week steeds verder vorderde naar de wedstrijdjes van vandaag, werd ook het weer gelukkig steeds beter. Het gezegde klinkt dan ook, april doet wat hij wil..
Dit lijkt ook zo te werken bij onze jonge spelers, want die wilden gewoon lekker voetballen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

Afgelopen woensdag hebben de spelertjes niet kunnen trainen op de club maar wellicht kwam de enorme boost van energie nog van de chocolade na de Pasen?
Of het heeft ook nog te maken met de straffe shows en tips van de Belgische panna kampioen en de trainingen op het voetbalkamp?

Een ding is zeker de spelertjes hebben zich weer vol overgave ingezet. Ze waren vandaag met 7.
Na het verzamelen de voorbereidingen: Het aanschieten van ons schoongewassen tenue, klaar om weer goed vuil te worden ???? sokken optrekken, de veters van de voetbalschoenen nog eens goed aantrekken en knopen…
Niet te vergeten wederom dank aan de mama’s en papa’s bij het klaarzetten van de veldjes, het begeleiden op het veld en het supporteren vanaf de zijlijn.

De tegenstander, Heibos was zich al goed aan het opwarmen met wat echte oefeningen.
Wij zijn direct zonder enige opdracht of aanmoediging van trainers van start gegaan met warmlopen en spelen. (zo doen we dat meestal, gewoon uit onszelf ????)

Nieuwigheidje van vandaag was het voor de eerste keer spelen in partijtjes van 3 tegen 3.
Hiervoor speelden we namelijk steeds 2 tegen 2. De wedstrijdjes duurden dan ook wat langer, zo’n 7 tot 8 min. Dit is in goede aarde gevallen want er was meer ruimte voor goede paskes te geven en wat meer te dribbelen, gezien de veldjes wat groter waren. De spelers kijken al goed naar elkaar en vragen om aangespeeld te worden.

Hier en daar een grote lach en gejuich na het scoren van doelpunten, of soms even bekomen van een goede tackle, dit bij beide partijen.

Natuurlijk aan het einde van de matchkes nog wat penaltys nemen en tegenhouden!
Hier werden door zowel Heibos als de Wildert toch weer een paar mooie goals gemaakt maar ook voorkomen.

Résumé, het was een leuke wedstrijd, 

U6, 15-04-2023, Wildert - Heibos

Naarmate de week steeds verder vorderde naar de wedstrijdjes van vandaag, werd ook het weer gelukkig steeds beter. Het gezegde klinkt dan ook, april doet wat hij wil..
Dit lijkt ook zo te werken bij onze jonge spelers, want die wilden gewoon lekker voetballen. En dat hebben ze dan ook gedaan!

Afgelopen woensdag hebben de spelertjes niet kunnen trainen op de club maar wellicht kwam de enorme boost van energie nog van de chocolade na de Pasen?
Of het heeft ook nog te maken met de straffe shows en tips van de Belgische panna kampioen en de trainingen op het voetbalkamp?

Een ding is zeker de spelertjes hebben zich weer vol overgave ingezet. Ze waren vandaag met 7.
Na het verzamelen de voorbereidingen: Het aanschieten van ons schoongewassen tenue, klaar om weer goed vuil te worden ???? sokken optrekken, de veters van de voetbalschoenen nog eens goed aantrekken en knopen…
Niet te vergeten wederom dank aan de mama’s en papa’s bij het klaarzetten van de veldjes, het begeleiden op het veld en het supporteren vanaf de zijlijn.

De tegenstander, Heibos was zich al goed aan het opwarmen met wat echte oefeningen.
Wij zijn direct zonder enige opdracht of aanmoediging van trainers van start gegaan met warmlopen en spelen. (zo doen we dat meestal, gewoon uit onszelf ????)

Nieuwigheidje van vandaag was het voor de eerste keer spelen in partijtjes van 3 tegen 3.
Hiervoor speelden we namelijk steeds 2 tegen 2. De wedstrijdjes duurden dan ook wat langer, zo’n 7 tot 8 min. Dit is in goede aarde gevallen want er was meer ruimte voor goede paskes te geven en wat meer te dribbelen, gezien de veldjes wat groter waren. De spelers kijken al goed naar elkaar en vragen om aangespeeld te worden.

Hier en daar een grote lach en gejuich na het scoren van doelpunten, of soms even bekomen van een goede tackle, dit bij beide partijen.

Natuurlijk aan het einde van de matchkes nog wat penaltys nemen en tegenhouden!
Hier werden door zowel Heibos als de Wildert toch weer een paar mooie goals gemaakt maar ook voorkomen.

Résumé, het was een leuke wedstrijd, je ziet onze spelers stralen en groeien!!

U6-Heibos

Een derby onder een stralende zon beloofde vooraf alvast een mooie en sportieve strijd te worden. Onze jongens kregen in de openingsfase alvast enkele leuke kansen,  maar het was Excelsior die de eerste goal op zijn naam mocht schrijven. Rik en Mathias zorgden voor onze goals, maar de tegenstander kon het uiteindelijk toch afmaken. Toch chapeau boys, voor jullie inzet en knap samenspel  tegen een sterke tegenstander, voldoende weerwerk te bieden. Het seizoen mag dan wel bijna zijn einde kennen, we hebben nog leuke surprise gekregen. Flor, die bijna de hele wedstrijd in doel stond deed het fantastisch. Dikke proficiat voor onze keeper, die misschien mag dromen van meer?????

Trainers Jimmy en Benny rekenen vandaag op 9 spelers. Op het laatste moment wordt Joppe nog vervangen door Stef. Verder gaan Warre, Mats, Lander, Steffie, Noah, Daan, Yassin en Gus mee naar Gooreind voor een middagje voetbalplezier. Verder is er een bijzonder grote supportersopkomst voor de vier kwartjes die onze spelers gaan afwerken!

U10 – Wuustwezel                       4-0     Doelpuntenkermis

In de eerste wedstrijd van deze middag zijn onze toppers meteen op de afspraak. Ze dwingen de tegenstander op hun eigen helft en spelen ver van het eigen doel. Warre heeft zo goed als niets te doen en kan hoog meespelen als libero. De 1-0 komt er na een corner die Daan met buitenkantje voet kan verlengen. Mats is de afwerker van dienst. Wanneer Gus vertrekt kan hij koelbloedig de 2-0 scoren. Na schoten van Stef en Lander die op de keeper en naast gaan, kan Stef toch de 3-0 scoren. Hij ontvangt de bal van Gus met een verre inworp (op het veel te smalle veld). Gus zelf kan nog de 4-0 scoren. De toon is gezet voor vandaag!

U10 – Kalmthout             1-0     Regendruppeltjes en toch een kletsnatte vest

Het kunstje van in de eerste wedstrijd (een verre inworp van Gus) willen ze hier herhalen, maar jammer genoeg belandt de bal van Lander tegen de paal. Kalmthout probeert op de counter gevaarlijk te zijn, maar het overwicht is toch vooral voor onze paarse rakkers. Ondertussen vallen de eerste regendruppels uit de lucht. Vesten worden vakkundig door de ouders droog gehouden, al lukt dat niet bij iedereen even goed. Braaf zoals we zijn, noemen we geen namen… Wanneer (zoonlief) Noah op de linksachter de bal onderschept en diep kan sturen, gaat Gus alleen op doel af en hij werkt weer beheerst af: 1-0. Dat is ook meteen de eindstand. De mooie combinatie tussen Lander, Daan en Steffie kent nét geen doelpunt als einde. Hopla, droge vest aan en pauze van meer dan een uur.

U10 – Gooreind                 1-1     Sponsored by Duvel

Na een ellenlange pauze (in de kantine uiteraard) zijn de supporters weer massaal op post voor de derde wedstrijd tegen thuisploeg Gooreind. Schuilend onder een afdakje of een zelf verworven paraplu van Duvel zien we dat de pauze de benen van onze spelers een klein beetje heeft afgekneld. We hebben het lastiger en die ‘we’ mag je letterlijk nemen. Zowel de spelers hebben het iets moeilijker om mooie combinaties te maken, ook sommige ouders zien bepaalde spelers niet meer scherp. De 0-1 valt na geharrewar voor doel bij een corner van Gooreind. Toch volgt dan een mooie actie van Noah, euh Daan, euh toch Noah. Bepaalde ouders worden ook nog eens selectief doof, zo blijkt. Na een lang uitgesponnen één-twee met Yassin, kan Mats toch nog de gelijkmaker scoren!

U10 – Cappellen               0-2     In de sloot!

Meteen na de vorige wedstrijd moeten ze alweer vol aan de bak. De zenuwen staan strak gespannen om tegen het Cappellen van ex-speler Lowie te spelen. Onze jongens (en Steffie natuurlijk ook) zijn vastberaden een goed resultaat neer te zetten, al zal dat geen lachtertje worden. In deze wedstrijd kan Warre zich onderscheiden met enkele mooie reddingen. Aan der overkant kan Yassin alleen voor de keeper niet afwerken en treft Mats de lat. Dat is jammer, want daarna krijgen we het deksel op de neus. Warre laat dan toch maar even 2 doelpunten binnen, want anders wil Cappellen hem misschien transfereren en dat willen wij niet natuurlijk.

We blikken terug op een geslaagd tornooi. Ze hebben hun paaseitjes en medaille weer verdiend. Een ploegfoto is het laatste wapenfeit van de middag. Proficiat met de inzet en de fijne resultaten!

IMG-20230410-WA0032

Groeten

Tim

Voor één van de trainers, naar eigen zeggen is hij T4, telt er in een seizoen maar één match: de wedstrijd tegen Nieuwmoer. Na de blammage in de heenwedstrijd wil hij niets aan het toeval overlaten. Gedurende heel de week is hij bezig met deze clash. Van berichtjes naar collega-trainers en verslaggever, langs selectieperikelen tot het inspiratie zoeken op menig sportwebsite. Vlak voor de wedstrijd spoort hij onderstaande verslaggever aan om mee te coachen, zodat hij zelf de scheidsrechter kan zijn. Is dat om niets aan het toeval over te laten en in te kunnen grijpen als scheids wanneer nodig? Achteraf zou blijken dat het om de drie bonnetjes te doen is… 

“Ik denk dat we best aan deze kant beginnen, want de wind staat zo.” (waarna een gebaar volgt om de windrichting aan te geven) Oké, we spelen volgens D.V. eerst met de wind in de rug om in het eerste deel van de wedstrijd het verschil al te maken.  

Het tactisch plan van coach Benny wordt uit de doeken gedaan: de wissels, de looplijnen en enkele rood-zwarte tegenstanders worden benoemd. Ondanks de stevige waarschuwingen is het toch Nieuwmoer dat als eerste aan de goal komt. Ze treffen meteen de paal. Van een wake-up-call gesproken! Dat is meteen het startschot voor de wedstrijd van onze U10-toppers. Na goed doorzetten ziet Mats Gus vrijlopen: hij scoort de 1-0. Dat geeft moed en Lander gaat druk zetten in de rechterhoek van het veld; hij onderschept de bal en vindt ook Gus. In de draai kan hij met een sleepbeweging met links de 2-0 scoren. In het eerste kwart creëren we nog kansen, maar we willen iets teveel zelf voor het succes gaan: pogingen van Joppe, Gus, Mats en Emma worden afgeblokt of gaan naast. Verdedigend vangen we de bezoekers collectief sterk op. In het eerste kwart moet onze T4, aka arbiter vandaag zoals gezegd, al twee keer de veters van een Nieuwmoerse schoen strikken.  

Het tweede kwart start ook fel. Stef jaagt stevig door waarna Joppe met een gekruist schot de 3-0 kan binnen trappen. Een goede corner van Emma valt voor de voet van Mats, maar zijn schot treft de paal. Ook Joppe treft diezelfde paal nadat Gus zich kon doorzetten op de linkse flank. Na iets te afwachtend verdedigen komt Nieuwmoer terug in de match: 3-1. Het schudt onze sjotters weer wakker. Opnieuw moet de scheidsrechter een bezoekende schoen vastmaken. Volgens ons overweegt hij even de linkse aan de rechtse te knopen, maar hij kan zich toch bedwingen. De volgende aanvalsgolf gaat langs Vince, maar zijn schot wordt afgeweken tot een hoekschop. Emma trapt die weer goed en een bezoekende verdediger verlengt de bal ongelukkig in eigen doel: 4-1 halfweg. 

“Dat is hier nog niet gespeeld hé!” Na de richtlijnen van coach Benny laat ook de scheids-T4 van zich horen. En dat hebben de paarse rakkers goed begrepen. Na een corner van Vince kan Gus de 5-1 binnen tikken. Daarna zijn er nog verschillende kansen voor Mats, Emma, Vince, Louîz en Gus, maar Nieuwmoerse benen, een goede keeper en de lat houden de stand hetzelfde. Twan en Louîz lopen achteraan alle gaten dicht en durven geregeld mee oprukken. Warre komt uit waar nodig, maar beleeft al bij al een vrij rustige middag. 

Tijdens de laatste pauze oefent Stef al even zijn radslag voor ’t geval hij dadelijk zou scoren… In twee tijden kan Gus in het laatste kwart al snel zijn vierde van de ochtend scoren: 6-1. Het geeft hem vleugels want zijn volgende poging is een schot van heel ver. De vingertoppen van de keeper duwen zijn zotte poging nog net op en over de lat.  Pogingen van Emma, Stef en Joppe hebben voorlopig niet het gewenste resultaat. Ook een schot(je) van Mats en Vince geraakt niet tot tegen de touwen. Aan de overkant kan Warre met de voet nog een gepaste redding uitvoeren. Stef wordt uiteindelijk toch beloond voor zijn actieve doorjagen. Hij kan alleen doorgaan en beheerst afwerken: 7-1 en na wat aandringen toch een halve radslag. Dat is ook de eindstand, want helemaal in het slot kan Vince op Wout Faes’wijze (die inspiratie zag hij vrijdagavond in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden) de bal nog van de lijn halen. Volgens menig Nieuwmoerse supporter en speler is de bal over de lijn, maar onze T4-arbiter zwaait minutenlang naar iedereen die voorbijkomt in de Steenovenstraat; voor hem het signaal om aan te geven dat het geen doelpunt was. Tot drie uur na de wedstrijd wordt nog geopperd om het toch goed te keuren, maar met Wout Van Aert-inspiratie antwoordt D.V. met de gevleugelde woorden: “Ik moet just niks.” 

Dit was een goede wedstrijd, met naar het einde toe iets teveel individuele acties i.p.v. tiki-taka-voetbal. De hoofdrol vandaag was weggelegd voor D.V., onze T4 alias arbiter. Onze T4 is dus niet alleen trainer, begeleider of motivator. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij nu ook een scheidsrechtercursus gaat volgen (volgens ons is dat vooral om het aantal bonnekes te doen, want stel je voor dat je trakteert maar zelf geen geld bij hebt…). Bovendien zou hij rondlopen met een aanbieding van PSG, maar dat wil de Franse kampioen vooralsnog niet zelf bevestigen. Wordt vermoedelijk vervolgd… 

2023-03-28 U10

Groeten

Tim

Met Milaan-Sanremo staat het eerst monument van de voorjaarsklassiekers op het programma. Ook Team KSVW-U10 neemt deel aan de koers. Ploegleider Jelle heeft 9 renners geselecteerd voor deze koers: Warre, Louîz, Litse, Lars H., Lander, Stef, Twan, Joppe en Gus. De renners vertrekken al vroeg op de startplaats in de Steenovenstraat. De eerste kilometers verlopen gezapig en bij het eerste tussenpunt start de opwarming.

Na de officiële start is het Team OSSMI dat vrijwel onmiddellijk de koers in handen pakt. Ze delen al snel een eerste prik uit, maar hun aanval wordt goed opgevangen door het collectief van Team KSVW-U10. Niet veel later is er opnieuw een versnelling van de thuisrijders. Ze kunnen nét in het gaatje duiken dat Warre laat en zo staat het 1-0. Onze manschappen hebben het moeilijk met zich te organiseren en moeten vooral reageren op de aanvallen van Team OSSMI. Gelukkig houden ze stand en komt er een eerste rustpauze.

In die pauze maakt Stef duidelijk dat hij niet wil verdedigen, maar hij moet zich toch schikken naar de tactieken van de ploegleider. Alles voor de ploeg! Tijdens de korte bespreking spoort de ploegleider de renners aan om ook zelf mooie combinaties op de mat te leggen en de tegenstander helemaal vast te zetten. Twan doet vele pogingen om te ontsnappen, Gus kan een tussenspurt net niet afronden en ook Lars heeft pech in de laatste ronde. De renners moeten ook samen, met Litse, Louîz en Warre op kop, de nodige aanvalsgolven van Team OSSMI in de kiem smoren. Na een hoekschop van Twan wordt de bal slecht ontzet door de thuisploeg en valt die voor de voet van Louîz die mooi de 1-1 kan scoren.

We rijden verder en zijn ondertussen halfweg de koers. De wind is gedraaid en we hebben nu vol de wind in de rug waardoor Team KSVW-U10 de ene aanvalspoging na de andere uit de benen schudt. Met een halve volley haalt Gus verrassend uit, maar zijn poging gaat over en naast. Na wat geduw en getrek in de buik van het peloton kunnen ook Lander en Joppe de aanvallen niet afronden. Soms wil Team OSSMI ook nog prikken, maar door goed verdedigend werk van Litse, Louîz en Stef (die zich in de match heeft geknokt!) draaien die pogingen op niets uit. Wanneer Twan dan de volgende aanval opzet en Gus kan lanceren, kan die laatste met een subtiele linkse tik de bal voorbij de keeper spelen: 1-2. Na wat hoge pressing en een stevige demarrage kan Lander de bal onderscheppen en de 1-3 scoren. De thuisdoelman wordt gefrustreerd en dat speelt in ons voordeel. Louîz kan met een verre vrije trap zijn kopman Lander lanceren die in de draai deze aanval hoog in doel kan afronden. Het thuisteam probeert toch het gat nog dicht te rijden, maar verder dan de 2-4 komen ze voorlopig niet.

De laatste rustpauze wordt vooral gebruikt om aan te geven dat we de koers nu moeten controleren. We proberen nog enkele prikken uit te delen, maar tegelijk willen we de koers ook op slot leggen en afstoppen in de achtergrond. Een mooie combinatie van Louîz, Litse en Joppe kan net niet worden afgrond door Lars. Een schot van Stef wordt nog afgeblokt. Een schot van Joppe belandt recht op de tweede keeper, want de eerste keeper is ondertussen gefrustreerd uit de koers gestapt (of gehaald door hun ploegleider). Aan onze kant rijden Warre en Louîz alle pogingen en hoekschoppen van Team OSSMI terug dicht. Ze blijven hangen op dezelfde afstand als ervoor.

De overwinning van dit monument is duidelijk voor Team KSVW-U10, dat collectief het sterkst was, dat de nodige renners heeft dat zich kan opofferen in functie van het team, dat goede kopmannen heeft en een sterk verdedigend blok. Proficiat! Congratulazioni!

2023-03-22 OSSMI - U10

Groeten

Tim

In de vroege ochtend omstreeks 8.30u moesten onze mannen van de U8 paraat staan voor hun match tegen Noorse A. In het zonnetje begonnen de jongens met veel plezier aan hun match. Na enkele minuten scoort Vince de eerste goal, en er kwamen er nog bij, Joppe heeft tijdens de match ook nog enkele keren gescoord. Het was een zeer aangename en leuke match. Genoeg spelertjes die allemaal super hard hun best hebben gedaan. Mooi verdedigd, flink gescoord, en uiteraard flink gevoetbald.

18032023 U8

Zaterdag 11 maart

Deze keer was het nog eens een thuiswedstrijd. Om kwart na 12 moest iedereen aanwezig zijn voor de wedstrijd tegen Gooreind! De zon was ook van de partij.

Eerst mochten alle spelers op de foto, zowel individueel als met de ploeg.

Omstreeks 12.45u ging de wedstrijd van start. Alle spelers zetten hun beste beentje voor. De papa’s en Herman waren er om alles in goede banen te leiden. Er werden veel goals gemaakt, de euforie was te zien op de gezichtjes van de spelers. Toen de wedstrijdjes gedaan waren mochten er nog penalty’s worden getrapt. Na afloop kregen alle supporters een high five.

Na een deugddoende douche waar de jongens luid aan het gillen waren mocht iedereen frietjes gaan eten in de kantine. Weer een fantastische voetbalzaterdag!

U6 op de foto

Een uiltje knappen was er niet bij 

In de tweede wedstrijd van zaterdag nemen 10 spelers het op tegen de buren uit Horendonk, misschien wel beter gekend als Den Uil. Omdat de wedstrijd pas om 11u15 van start gaat, kunnen Joppe D.C., Litse, Twan, Lars D.R. en Lars H., Yassin, Emma, Steffie, Lenn en Daan vandaag iets langer een uiltje knappen. Met Joppe in de goal en Litse en Twan achteraan zit er een stevig slot op de deur. Er schuilt echter een addertje onder het gras. Litse wil te mooi uitvoetballen, verliest de bal en Joppe is kansloos: 0-1. Er is echter nog geen vuiltje aan de lucht: we gaan gewoon leuk verder met uitvoetballen en proberen de combinaties te zoeken. Jammer genoeg valt niet veel later de 0-2. Aan de overkant kunnen Daan en Lenn ondanks hun harde werk niet tot een kans komen. Nadat Joppe een schot uit zijn doel ranselt, staat het huilen hem nader dan het lachen. Hij heeft immers zijn vinger bezeerd en moet worden vervangen in doel. Litse neemt over. 

Benny maakt een nieuw tactisch plan en na de nodige bemoedigende woorden meent elk zijn uil een valk te zijn. Het tweede kwart start met een mooie combinatie. Van Steffie naar Emma naar Daan en zo tot bij Yassin die net niet hard genoeg kan uithalen. Lars H. draait daarna zo knap als een uil zijn hoofd kan draaien, maar zijn schot gaat nipt naast. De bezoekers scoren wel aan 100% en zo gaat de 0-3 onhoudbaar binnen. Na een hoekschop kan doelman Litse eerst nog de bal ontzetten, maar de rebound gaat toch binnen: 0-4. 

Nog steeds blijven onze U10-toppers vol overgave spelen. In het derde kwart zien we opnieuw hardwerkende spelers. Lenn, Lars D.R., Twan… ze lopen de longen uit hun lijf om de nodige kansen bij elkaar te voetballen. Het is niet dat ze uilen naar Athene dragen hoor. Hun werk wordt wel degelijk beloond. Twan voetbalt knap uit richting Emma, die op haar beurt Lars D.R. vindt. Zijn schot gaat tegen de paal, maar Daan is goed gevolgd en kan de aansluitingstreffer tegen de netten trappen: 1-4. Aan onze kant is Litse even de uil: een zeer zacht schot kan hij makkelijk wegtrappen, maar hij blijft naar eigen zeggen met zijn voet in het gras steken, waardoor de bal nog knullig binnenrolt. We gaan echter geen krokodillentranen huilen hoor. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Leuk om te zien dat de sfeer ten allen tijde goed blijft. 

In het laatste deeltje speelt Margriet Hermans (in navolging van het verslag tegen Mariaburg) de plaat ‘lekker blijven hangen’. Na een corner blijft de bal ergens voor onze goal hangen en onze spelers denken ‘moeten is dwang en huilen is kindergezang’. Bijgevolg blijft de bal liggen en kan een Horendonkse speler de 1-6 scoren. De 1-7 komt er nog op de counter nadat wij vol voor onze tweede treffer willen gaan… Ach, die uitslag is bijzaak. 

Het resultaat laat dan precies wel vermoeden dat het huilen met de pet op was, maar dat was het allerminst. Het was niets dan wonden en builen zoeken, vechten en strijden dus, inzet tonen en er blijven voor gaan en zelfs steeds met een lach op het gezicht. Een uiltje knappen was er niet bij. Oprecht fijn om te zien! En iedere uil is ooit een uilskuiken geweest… die overwinningen komen er binnenkort zeker aan! 

2023-03-11 U10 Horendonk

Groeten

Tim

Music Maestro 

Met de radio op de achtergrond wordt dit verslag geschreven. Regelmatig passeert een overzicht van de voorbije 10 nummers die –gek genoeg– vaak passen bij de U10-wedstrijd thuis tegen Mariaburg. 

Oscar and the wolf begint met Warrior. Onze 9 strijders Louîz, Mats, Matthias, Vince, Lander, Stef, Noah, Alexander en Gus zijn er klaar voor. Ze weten dat Mariaburg een voetballende dribbelploeg is, maar dan passeert in het overzicht ook I’m Good(David Guetta) en Adrenaline (Kris Kross Amsterdam). Ja hoor, ook onze mannen hebben een sterke ploeg én zijn er klaar voor. 

Onze mannen starten heel sterk. Ze willen voetballen, durven de combinaties opzoeken en dat resulteert ook redelijk snel in de 1-0. Gus trapt eerst met links op de paal, maar de bal belandt voor de voet van Alexander. Hij trapt eerst met rechts op de keeper, maar in de herneming kan hij toch met links de bal tegen de netten trappen. Ook de volgende kansen (of kansjes) zijn voor onze jongens: een schot van Stef gaat voorlangs, een trap van Vince wijkt nog net af op een blauw-witte voet. Aan onze kant speelt Louîz zoals gebruikelijk hoog mee. Wanneer hij naast de bal zit, is het even schrikken, maar Mariaburg trapt naast. Verder houden Matthias en Mats achteraan alles dicht. Vince en Lander lopen en werken zich kapot op het middenveld. Iets later valt toch de 1-1 na een mooi uitgevoetbalde actie van de bezoekers. Wij krijgen nog één kansje voor de eerste pauze, maar Gus geraakt in twee keer niet voorbij de keeper. 

Het tweede kwartje linken we aan Slapeloosheid van Susan & Freek. Onze U10-toppers liggen onder en komen overal een stapje te laat. De kansen stapelen zich dan ook op voor Mariaburg. Louîz is meermaals de redder in nood om ons in de wedstrijd te houden. Jammer genoeg laat Taylor Swift dan Anti-hero weerklinken. Hij komt ver uit zijn doel, maar kan de bal net niet voldoende raken, waardoor de beste speler van de bezoekers de 1-2 van ver in doel kan trappen. Gewoon pech. Verder is het knokken en (achter de bal) lopen in deel twee. 

Het is de eerste keer dat vele spelers richting de coaches gaan tijdens de pauze met de vraag of zij even mogen rusten. Zwaartekracht (Regi & Emma Heesters) wordt even vertaald naar ’t is zwaar en we hebben al veel krachten verspeeld. Maar People help the people is het motto van de U10 en vol goesting vatten ze het derde kwartje aan. 

Daarin gaat het jammer genoeg helemaal mis. De bezoekers kunnen drie keer scoren en wij kunnen er weinig tegenover zetten. Gelukkig kan Louîz regelmatig nog erger voorkomen met enkele goede reddingen. Noah mist een kansje. De papa gaat naar eigen zeggen samen met hem nu oefenen op het stiften… 

The Starlings zingen nu Rollercoaster. Dat is het ook wel een beetje vandaag. Het eerste kwartje was van ons en dan liggen we een half uurtje echt onder. In het laatste deel van de wedstrijd knokken we nog terug. Onze warriors creëren terug enkele kansen, maar het wil vandaag niet lukken voor o.a. Mats, Alexander en Gus. Dat Camille zingt van Geen tranen meer over is ook wel even toepasselijk. Dat de bezoekers nog de 1-6 scoren is bijzaak zeker? De scheids, weer sterk en kordaat (maar Stiekem (Maan & Goldband) toch even ondermijnd door een eigen speler) laat zoals Tiësto rond 10:35 het verlossende signaal weerklinken. Gelukkig halen onze jongens Pommelien Thijs-gewijs het Zilver binnen vandaag! Veel geleerd in doorzettingsvermogen en veerkracht. Op naar volgende week, jongens. Het slotlied is voor Cian Ducrot: I’ll be waiting.

2023-03-11 U10 Mariaburg 

Groeten

Tim

Deze zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Brecht op het programma. Dat het een intense wedstrijd zou worden bleek al uit het feit dat we voor deze match door omstandigheden geen wisselspelers hadden. Maar daar trokken Jent, Joppe, Jules, Stan en Wannes zich weinig van aan en ze gaven het beste van zichzelf. Het spel ging mooi over en weer langs beide kanten. Jules pakte uit met enkele knappe reddingen en Jent riskeerde soms letterlijk lijf en leden als onverzettelijke laatste verdediger. Dan ging het over de vleugels via Stan en Wannes naar de vinnige Joppe die de verdedigers van Brecht bij momenten sterretjes liet zien en enkele knappe goals liet optekenen. In het laatste kwartje begon de vermoeidheid dan toch door te wegen voor onze dappere spelertjes. Volgens Jent ‘deed het overal pijn’ maar van opgeven was geen sprake want hij wou nog een goaltje maken. Toen dat uiteindelijk nog 2 keer lukte mocht iedereen trots en moegestreden de kleedkamers opzoeken.

Groetjes,

Kevin

Zaterdag 4 maart speelde onze jongste spelers tegen Kalmthout. Om 9u45 kwamen we allemaal samen op het veld van Kalmthout voor de opwarming.Na een 15 tal minuutjes opwarmen en spelen onder elkaar was het tijd voor het echte werk…Om 10u gingen de 2-2 wedstrijden van start op de 5 verschillende veldjes.Het is nog een redelijk individueel spel op deze leeftijd maar er beginnen al heel wat meer passen gegeven te worden om de tegenspelers te slim af te zijn.Na enkele keren doordraaien zodat iedereen de kans heeft gehad om met en tegen elkaar te spelen was het tijd voor de penalty’s. DEURTJES OPEN, DEURTJES OPEN!!!Hier zijn enkele mooie acties te zien zowel in de aanval als in de verdediging, de jongens hebben allemaal zeer goed gespeeld en vooral goed geamuseerd!

Bedankt aan alle supporters en begeleiders!

Op naar de volgende wedstrijd!

Vincent Leenaerts (papa Kobe)

2023-03-04 U6 1

2023-03-04 U6 2

2023-03-04 U6 3

Vandaag spelen onze Helden hun eerste wedstrijd op het nieuwe veld. Het was een debuut met vele doelpunten. Na een stroef begin kwamen we al snel 0-4 achter. Tijd om de ster van de dag te brengen. Jente kwam er in en bracht eigenhandig de achterstand terug naar 4-4. Een loepzuivere Hattrick in amper 5min. Geen 1 spits op het hoogste niveau die dit ooit na deed ????????????… de wedstrijd werd een waar doelpunten festijn… ook Mats 2x, Lissete 2x, Joppe 1x en Matthias 1x wisten het net te vinden… jente scoorde op het laatste nog 1x waar door zijn totaal op 5 doelpunten kwam. Jammer genoeg wisten ook Wuustwezel de weg naar het doel te vinden. En werd het 11-18. Op naar meerder doelpunten en de eerste overwinning op het prachtig nieuwe veldje…

 2023-03-04 U8 1

Met vriendelijke groeten

Kevin Nelen 

 

Een koude ochtend maar onder een stralend zonnetje beloofde veel voetbalplezier. Onze u8 maakte er met veel wilskracht een zeer gelijk opgaande wedstrijd van. Na snel 2-0 achter te komen vochten onze jongens hard terug om de wedstrijd terug in evenwicht te brengen en stond het aan de rust gelijk. Het werd werkelijk een kijkstuk waarbij je niet even snel kon verdwijnen voor een warme koffie. Chapeau Wildert! ???? De goals, ook stuk voor stuk van knappe makelij kwamen op naam van Joppe, Jent, Lars, Rik en Thijs. Uitblinkers genoeg dus, en hoop in het doelpuntenfestijn dat we gekregen hadden niemand vergeten te zijn. Zo wel, mijn oprechte excuses en geef hem in een volgend verslag een extra eervolle vermelding!????????

Zaterdag 11 februari speelden onze voetballertjes van de U6 hun allereerste thuismatchen. Supporters waren talrijk aanwezig en er werd goed gevoetbald bij een aangename wintertemperatuur van ongeveer 8°C.

Wat deden onze jongens het flink tegen Kalmthout in rood-geel. Een pluim voor alle ouders die samen zorgden dat het terrein snel speelklaar was en vooral weer een dikke duim aan alle flinke spelers. Na hun wedstrijdjes hebben ze stuk voor stuk een mooie penalty getrapt en een penalty van de tegenstander uit de goal proberen te houden. Wat waren alle supporters weer fier op onze paars-witte kerels! Nadien was het tijd voor een warme douche en propere kleren. Afsluiten deden we met iets lekkers in de cafetaria. Het was weer een geslaagde voetbalzaterdag.

Bedankt aan onze coach Herman om onze kapoenen weer wat knepen van het voetbal bij te brengen en voor de fijne begeleiding. Op naar de volgende! We zien elkaar in Achterbroek.

Dominique Hereygers

U6

Met onze vier coaches op of naast het veld én met de frietjes in het achterhoofd betreden onze U10-toppers het drassige parcours. De eerste ploeg moest nipt het onderspit delven en ging met 2-4 onderuit tegen Wuustwezel. De tweede ploeg kijkt ook die geel-blauwe tegenstander in de ogen. Stef staat nog voor de opwarming heel hevig en “eindelijk” komt dan ook zijn juiste tas aan (dank u, mama). Gelukkig stond zijn camper niet al te ver van het parcours geparkeerd.

En dan weerklinkt het startsignaal. Beide ploegen starten snel, al zit in de eerste ronde alles redelijk vast. Het peloton blijft redelijk samen, terwijl de bezoekers toch druk proberen te zetten. Enkele gevaarlijke corners kunnen gelukkig nog weggewerkt worden. Na mooi ploegenspel tussen Mats en Lander is Gus te verrast om de bal goed te controleren. Een demarrage van de geel-blauwe spits zet dan toch de 0-1 op het bord: een onhoudbare knal.

De Wildertse bondscoaches moedigen hun renners aan, maar ook in de tweede ronde zijn er weinig pogingen om het hecht blok aan beide kanten te ontwrichten. Joppe zet zijn helm nog tegen een voorzet van Mats, maar de bal gaat naast. Met zijn linkse pedaal kan Gus dan toch de gelijkmaker scoren, maar onmiddellijk daarna loopt onze paarse ploeg al tegen een counter aan, waarna het 1-2 staat. Na een actie van Joppe mist een schotje van Mats de juiste versnelling.

Ook de derde ronde blijft erg gesloten, al wordt de spanning stilaan opgedreven en onze jongens schakelen een tandje bij. Eerst kan Warre nog enkele pogingen van de bezoekers pareren, waarna onze jongens het heft in handen nemen. Tot twee keer toe wordt Stef gelanceerd, maar zijn aanvallen worden ofwel door hemzelf, ofwel door de bezoekende doelvrouw de nek omgewrongen. Gus komt diezelfde keepster tegen en Mats verwerkt een corner van Vince net aan de verkeerde kant van de paal.

Langs de zijlijn krijgt papa Jeffrey honger. Hij zoekt alvast de eettenten op langs het parcours, of maant de nodige mensen aan om de frietjes alvast klaar te maken. Op het drassige veld gaan we naar de vierde en laatste ronde van deze wedstrijd. De 1-3 mag niet vallen, want dat zou wel eens het genadeschot kunnen betekenen… Twan heeft tot twee keer toe pech in de afwerking, terwijl Lander –terug uit blessure– achteraan stevig zijn plan trekt. Op de counter gaat de bal dan toch aan de verkeerde kant binnen. “Boeken toe”, zou Frank Raes nu roepen, ware het niet dat dit tegelijk een wielerverslag is. Daarop horen we in de achtergrond dat Paul Herrijgers zich luidop afvraagt of we hier de koers verliezen? Maar niets is minder waar: veerkracht troef bij onze jongens. Ze leggen hun ketting op het juiste blad, schakelen nóg een tandje bij en gaan geen hindernis uit de weg: trappen of bruggen storen onze renners niet, dat de bal de paal treft of enkele keren naast gaat, is om moedeloos van te worden. Toch kan Mats met een ultieme jump over de balkjes de 2-3-aansluitingstreffer nog scoren. Het geeft de talrijke WK-supporters nog even moed, maar uiteindelijk gaat ook de allerlaatste poging nog net naast. Het is WW dat als winnaar over de meet rijdt.

Bij het ter perse gaan van dit artikel is de einduitslag van hét WK veldrijden bij de elite mannen nog niet geweten. Met zekerheid kunnen we wel zeggen dat de wedstrijd tegen WW “niet goed was voor het hart”. En oh ja, die frietjes smaken ook alweer natuurlijk!

2023-02-06 U10

Groeten

Tim

Wedstrijdverslag Heibos SV vs KSV Wildert

Op 28 januari 2023 was het zover, de eerste wedstrijd van u6 KSV Wildert zou eindelijk doorgaan. Dit was een grote opluchting want door het slechte weer de afgelopen weken, werden de twee voorgaande wedstrijden afgelast.Het was erg koud, slechts 2 graden, maar dat hield onze jongens niet tegen.Om 10u40 verzamelden onze jongens op het veld in de Vredelaan te Kalmthout. Om op 11u stipt te beginnen. Hieronder een overzicht van onze deelnemers : Maxim Jacobs, Floris Adams,  Willem Aerden,  Lewis Van den Eeckhaut,  Mathieu Goris, Tuur Billet, Gabriël thiré, Joe Garabed, Liam Lamberts en  Louis Frijters

Ze hadden er allemaal erg veel zin in. Er waren wat zenuwen in het begin en sommigen jongens hadden er slecht van geslapen. Gelukkig is er niemand in slaap gevallen op het veld.

Er werd twee tegen twee gevoetbald. En wat deden onze spelers het goed. Een knap samenspel was al snel te zien. De bal werd nagenoeg niet met de handen aangeraakt.

Er was voor elk tweetal erg goede begeleiding voorzien zodat de wedstrijd vlot verliep. Af en toe  een aai over een pijnlijke knie of knuffel met de begeleiders.

 

Beide teams waren erg sportief. De teams, trainer, begeleiders en toeschouwers hebben ervan genoten.

2023-01-31 U6

 

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 5 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert