Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

kbc kbc2
   

Wedstrijdverslag Heibos SV vs KSV Wildert

Op 28 januari 2023 was het zover, de eerste wedstrijd van u6 KSV Wildert zou eindelijk doorgaan. Dit was een grote opluchting want door het slechte weer de afgelopen weken, werden de twee voorgaande wedstrijden afgelast.Het was erg koud, slechts 2 graden, maar dat hield onze jongens niet tegen.Om 10u40 verzamelden onze jongens op het veld in de Vredelaan te Kalmthout. Om op 11u stipt te beginnen. Hieronder een overzicht van onze deelnemers : Maxim Jacobs, Floris Adams,  Willem Aerden,  Lewis Van den Eeckhaut,  Mathieu Goris, Tuur Billet, Gabriël thiré, Joe Garabed, Liam Lamberts en  Louis Frijters

Ze hadden er allemaal erg veel zin in. Er waren wat zenuwen in het begin en sommigen jongens hadden er slecht van geslapen. Gelukkig is er niemand in slaap gevallen op het veld.

Er werd twee tegen twee gevoetbald. En wat deden onze spelers het goed. Een knap samenspel was al snel te zien. De bal werd nagenoeg niet met de handen aangeraakt.

Er was voor elk tweetal erg goede begeleiding voorzien zodat de wedstrijd vlot verliep. Af en toe  een aai over een pijnlijke knie of knuffel met de begeleiders.

 

Beide teams waren erg sportief. De teams, trainer, begeleiders en toeschouwers hebben ervan genoten.

2023-01-31 U6

 

Openingswedstrijd nieuw veld: love game voor de thuisploeg!

Zaterdag 28 januari 2023 zal in de geschiedenisboeken van KSV Wildert weergegeven worden als “opening nieuw veld”. Geruime tijd waren er al plannen om een extra veldje aan te leggen. Halverwege 2022 werden die dromen plots werkelijkheid: graven, zaaien, sproeien, onderhouden, meten en het gras de tijd geven om uit te groeien tot een stevige grasmat. De voorbije weken verscheen er een afsluiting rond het volledige plein, werden de eerste reclameborden bevestigd en de grasmat werd omgetoverd tot een “wow, da’s een echt veld”. In de lengte kunnen de U10 en U11-ploegen spelen (8 tegen 8), in de breedte passen twee velden naast elkaar voor de U8 en U9 (5 tegen 5). Zo zal het veld de komende weken, maanden en jaren intensief gebruikt kunnen worden. Er moet natuurlijk altijd een eerste keer op gespeeld worden en die eer viel Team U11 te beurt. Supporters op post, het zonnetje dat al eens komt piepen aan een blauwe hemel en uiteraard ook enkele bestuursleden en terreinverantwoordelijken komen kijken naar hun nieuwe pareltje.

Paars-witter kan je een openingswedstrijd niet spelen, want ons team U11 speelt tegen Gooreind. De trainer ad interim kan beroep doen op 11 spelers, de bezoekers uit Gooreind (voor de gelegenheid in het wit) hebben slechts 8 beschikbare spelers.

Wout start in doel, achteraan zullen Stan, Mathias en Ties de boel gesloten houden. Centraal op het middenveld verdeelt en heerst Milan. Links op de flank speelt Fille, rechts loopt Ferre. In de spits starten we met Pelle.  Louis, Ousmane en Bent houden zich warm aan de kant. (Sen moest jammer genoeg geblesseerd afzeggen.)

Na een stevige opwarming, het bekijken van het tactisch plan en een motivatiespeech weerklinkt het eerste fluitsignaal. De jongens van KSV Wildert staan erop gebrand om de overwinning hier binnen te halen. Ze starten furieus en leggen meteen hele knappe acties op de mat. Milan onderschept de bal op het middenveld en legt breed naar linksback Stan. Hij legt op zijn beurt de bal achteruit naar libero Mathias die dan de bal in één tijd over de grond tot bij spits Pelle trapt. Pelle legt de bal klaar voor Fille die met een doorsteekpass Ferre lanceert. Alleen voor de keeper faalt hij niet: de 1-0 is meteen eentje om in te kaderen! Ook de 2-0 mag er zijn, want de bal komt van Milan via Pelle tot bij Fille die niet twijfelt en verschroeiend uithaalt in de korte hoek. Net voor het einde van het eerste kwartje krijgen de bezoekers een hoekschop. De bal belandt na wat geharrewar voor de voeten van Milan die opdrijft met de bal aan de voet. België-Japan-gewijs zijn onze jongens in no-time aan de overkant. Links loopt Fille, rechts loopt Ferre. Met een doorsteekpass richting Fille wordt de verdediging in de wind gezet. Fille komt naar binnen en trapt met zijn rechter in de linkerbenedenhoek de 3-0 binnen!

Ook in het tweede kwart gaan onze jongens door op hun elan. Achteraan wordt alles netjes afgesloten door deze keer Ousmane, Mathias en Ferre. Wout pakt de ballen wanneer het nodig is, maar heeft voorlopig niet al teveel werk. Op de rechterflank pakt Louis dan uit met één van zijn gekende zolenwerkdribbels, legt de bal af tot bij spits Bent die de 4-0 op het bord schiet. Na wat geklungel van de bezoekende verdedigers en keeper kan Pelle de bal onderscheppen en de 5-0 op een schoteltje bezorgen aan Louis.

Halverwege het uur is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Langs de zijlijn wordt nu de cleansheet als volgende doel bovengehaald. En dat laatste neemt Ties heel goed op, want wanneer Gooreind komt dreigen, gaat de bal voorbij alles en iedereen richting de netten, maar Ties kan met een ultieme beenbeweging de bal nog uit doel houden. Ook Mathias, Ousmane en Stan gebruiken hun strijdershart om de bezoekende spitsen het voetballen te beletten. Aan de overkant is het wél raak: Ferre zoekt een keer de dribbel niet op, maar geeft vanop zijn rechterflank meteen een pass richting Bent. Hij draait en trapt meteen: 6-0. Game. Set. Match.

Vastberaden om nu écht de 0 te houden, gaan we het laatste kwart in. Kansen zijn er nog met hopen, maar schoten of pogingen van Bent, Pelle, Fille, Milan en Stan gaan allemaal net naast het doel of recht op de keeper. Onze boys lijken de tennis-love-score wel te kunnen appreciëren. Na het laatste fluitsignaal lopen ze meteen naar trainer Dirk om hem na een moeilijke week een hart onder de riem te steken. Deze overwinning is voor hem!

De supporters zijn blij met deze overwinning (weer een reden voor een wijntje, niet waar?), spelers enthousiast over het nieuwe veld, trainer tevreden met het spel en de inzet, bestuur en terreinverantwoordelijken zagen dat het goed was. Hopelijk volgen nog veel thuisoverwinningen!

2023-01-31 U11

Groeten

Tim

De eerste delegatie vertrekt al vroeg richting Sint-Lenaarts. Na een discutabele afgekeurde goal moeten we daar vrede nemen met een 2-2-gelijkspel na een degelijke partij. Trainers David en Benny zakken daarna af richting Nieuwmoer voor de tweede wedstrijd van de dag. Met 10 spelers zullen we de rood-zwarten partij geven: Louîz, Mats, Emma, Steffie, Noah, Vince, Lenn, Joppe DC, Alexander en Gus.

Dat halverwege de wedstrijd de tussenstand gevraagd wordt aan de verslaggever, komt wel vaker voor. Dat de vraag “Is het écht nóg een kwartje?” gesteld wordt, zegt veel over de wedstrijd zeker. Het was niet om over naar huis te schrijven. Ach ja, toch een nobele poging…

Vanop de parking ziet onderstaande journalist nog net dat ons U10-team de bal op de middenstip moet leggen: 1-0 voor de thuisploeg. Net aangekomen aan het plein wordt het tweede afstandsschot al in doel getrapt door de grootste van Nieuwmoer: 2-0 na een kwartiertje spelen.

De coaches peppen onze spelers op en passen hun tactisch plan aan. Het lijkt een beetje moed te geven aan onze jongens en meisjes. Er worden weinig (of geen?) mooie acties op de mat gelegd, door geen van de twee ploegen. Nieuwmoer treft eerst nog de paal, maar niet veel later belandt een mindere uittrap recht in de voeten van de verkeerde Nieuwmoerse speler: 3-0. Aan onze kant kan Steffie een lage voorzet van Gus niet goed raken waardoor de bal voorlangs gaat.

De kantwissel zorgt voor weinig verandering in het spelbeeld. We proberen wel, maar er is te weinig duelkracht, te weinig spelinzicht en technisch vermogen aanwezig vandaag in de benen van onze U10-sjotters. Het is vandaag dan ook een ideaal moment om sommige spelers eens op een ietwat ongewone positie uit te proberen. Noah onderschept een bal, maar de knal van Alexander gaat naast. Louîz komt dan gepast uit zijn doel en knalt de bal weg, maar jammer genoeg tegen een thuisspeler waardoor de bal (we hebben ook echt pech vandaag) bij een ploegmaat komt die de bal in een leeg doel kan trappen: 4-0. Een hoekschop van Gus wordt door Mats aan de verkeerde kant van de paal gekopt.

In het laatste kwart loopt de score nog op tot 6-0. Een zotte dribbel van Vince eindigt met een schot op de keeper en Louîz kan nog redding brengen in de korte hoek. Gus kan in blessuretijd tóch nog de 0 van het bord trappen. Eindstand 6-1.

“Te weinig matchritme”, volgens de ene. “Gewoon een pechdag”, volgens de andere. Enkele pintjes of Bellini’s later (professioneel als we zijn, noemen we geen namen), is de wedstrijd van vandaag alweer naar de geschiedenisboeken verwezen. Hoe dan ook kijken we nu al uit naar de wedstrijden van volgende week!

2023-01-31 U10

Groeten

Tim

In de drukke Sinterklaastijden kunnen Conchita en Palomita Garcia, twee Spaanse vriendinnen van de Sint, toch tijd maken om (stiekem?) een match te volgen. Dit verslag werd gemaakt met hun steun en hun zalig gekke verwoordingen soms (voor wie hen niet kent). Coach Dirk heeft 10 beschikbare spelers voor de match tegen Achterbroek, maar Pelle moet nog afhaken jammer genoeg van het spijtig. Milan keert terug in de ploeg na een lange afwezigheid. Het eerste deel van de wedstrijd van de match is niet helemaal goed gevolgd van het opschrijven want de journalist was niet op tijd van het te laat zijn. Toch ziet hij het eerste doelpunt van de goal. Op assist van de pass van Milan kan Fille in de korte hoek van het beneden de 1-0 scoren.

Onze jongens zijn goed wakker van het uitgeslapen. Bent loopt van het rennen om elke bal te hebben, Milan heerst en verdeelt centraal als vanouds en Louis wordt vandaag -op eigen verzoek- een rijtje hoger uitgespeeld. Na het eerste kwartier van de 15 minuten hebben ze goesting van de zin om de laatste wedstrijd van 2022 écht te winnen van het zegevieren. In het tweede kwart gaan ze vol door van het voortzetten zoals de eerste 15 minuten. Bent krijgt een goede kans van de mogelijkheid om te scoren maar besluit op de keeper van de doelman van de bezoekers. In onze goal van het doel staat een keeper die uitstekend bezig is van het goed keepen. Wout komt enkele keren heel gepast uit, zelfs met een harde vuistslag van het stevig op een corner. Fille kan met een doorsteekpass van het tussen de verdedigers door Bent lanceren die de keeper kan passeren van het ernaast sjotten: de 2-0 gaat mooi binnen.

Kwartje drie is nog niet lang bezig wanneer de bezoekers een overtreding maken van een fout. De daaropvolgende vrijschop van de vrije trap wordt op doel geknald door Fille, maar de bezoekende keeper van de uitploeg haalt de bal schitterend van onder de lat. Een andere versie van een hoekschop wordt door Louis net over getrapt. Iets later is daar dan toch de 3-0 van de derde goal. Louis trapt op doel en de afgeweken bal gaat over de keeper binnen. Een mooie pass van Louis kan Fille al schuivend nog in doel verlengen: 4-0 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Bent trapt de bal voor de zekerheid nog extra binnen, maar verklaart na de wedstrijd dat de bal al over de lijn was en dat het dus Fille was die scoorde. Dat de geel-blauwen nog de 4-1 scoren, lijkt een formaliteit van het niet belangrijk zijn.

Ons topteam is al vrij zeker van de overwinning, maar de onzekerheid van het bang zijn sluipt er toch in wanneer Achterbroek de 4-2 scoort. Gelukkig speelt Sen de match van zijn leven en kan hij veel aanvallen onschadelijk maken van het afbreken. Mathias staat ook weer pal en aan de andere kant regelen Ousmane en Stan weer dat de flanken van de middenvelders zich niet kunnen doorzetten. Wanneer de 4-3 valt wordt het echt bibberen en niet van het koud zijn. Wout haalt nog een keer zijn rechtervuist boven op een hoekschop en kan de de gevaarlijke corner wegboksen van het slaan.

Wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal doet weerklinken van het fluiten, is het gejuich héél terecht. Dit is een deugddoende overwinning van het voldoening geven. Er kan weer eens gezongen worden én nog wat extra ‘ge-heuj’ voor de supporters van de fans.

Tot volgend jaar.

2022-12-03 U11-Achterbroek

groeten

Tim

Een paars-rode derby in de provincie Antwerpen… dat leeft altijd iets harder dan een andere wedstrijd. Voor deze risicowedstrijd tegen Exc.Essen geldt geen combiregeling en toch komen alle supportersbussen ongeveer gelijktijdig aan op het complex in de Oude Baan. Warre, Litse, Louîz, Vince, Emma, Stef, Noah, Joppe, Lander en Gus trekken meteen richting de kleedkamers voor de eerste richtlijnen. Terwijl coaches Jelle en David (professionele veterstrikker van dienst) hun manschappen laten opwarmen, trekt het supporterslegioen nog even naar binnen om aldaar op te warmen met koffie en thee.

Op één van de achterste velden van het Excelsiorcomplex gaat dan de wedstrijd van start. De Wildertsupporters worden achter de goal geposteerd, de thuisfans staan langs de lange kant van het veld niet zelden in de nek te hijgen van coach Jelle. De eerste drie kansen zijn voor onze paarse toppers, maar ook de thuisploeg treft een keer de paal. De wedstrijd gaat stevig over en ‘t weer. Deze keer gaat een schot van Noah op de paal en de rebound belandt op de keeper. Een aanval over verschillende stations komt plots voor de voet van Joppe die niet twijfelt en strak in de rechterbenedenhoek knalt: 0-1. Net voor het einde van het eerste kwartier kan Stef nog uithalen, maar zijn schot mist precisie.

In kwartje nummer twee gaat alles op slot. De tegenstander past zijn tactiek aan (dat zegt natuurlijk veel over onze sterkte) en het is moeilijk om openingen te vinden. Er moet vooral goed verdedigd worden nu. Ons L-duo Litse en Louîz regelen alles achteraan en anders worden ze nog bijgestaan door L3: Lander komt geregeld nog zijn voetje er tussen zetten. Het is even pompen of verzuipen. Een snelle counter die start bij Warre en via Lander naar Gus gaat, kent net niet de juiste afloop. Het tweede kwartje is volledig in handen van de rode thuisploeg, maar we kunnen voorlopig de nul houden.

We gaan dan richting het andere doel voetballen, maar het blijft moeilijk. De grote, sterke tegenstanders maken het ons niet gemakkelijk. Vince knokt voor elke bal en Emma (overigens als enige paarse sjotter trotseert zij de kou met blote benen) komt vaak ‘in de bal’ om de ploegmaten te laten aansluiten. Na een actie van Lander kan Joppe net niet binnen de palen schieten. Bij de thuissupporters moet een hooligan achteruit getrokken worden of deze dame op leeftijd had gewoon tegen de bal gesjot terwijl deze nog niet buiten was. De gemoederen lopen op, de duels worden bitsiger en coach David krijgt koude handen omdat hij weer veters moet strikken…

In het laatste deel van de wedstrijd pept Jelle zijn man-en vrouwschappen nog eens op. Hoe mooi zou het zijn om deze uitslag vast te houden. Het spelbeeld blijft hetzelfde: veel middenveldspel, moeilijk combinatievoetbal en stevige twisten. Louîz is het toonbeeld van die harde strijd. Niet zelden gooit hij een (juiste!) tackle of geeft hij een krachtige schouderduw. Het lijkt een echte bekerwedstrijd. Een zéér mooie actie van Stef zorgt dan voor de 0-2. Hij gaat vanop eigen helft recht op een verdediger af en geeft op het gepaste moment mee met de meegespurte Gus naast hem. Met links legt Gus de bal gekruist in het zijnetje! 0-2, wat een verlossing! Het gejuich van spelers, coaches en supporters was vermoedelijk te horen tot op de thuisbasis in de Steenovenstraat. Het geeft onze ploeg misschien wel heel veel moed, want ze willen nog voor die derde goal gaan. Op de counter scoren de rood-witten echter de 1-2, waardoor het spannend blijft tot op het einde. Een vrije trap, een corner, nog een schot,... de thuisploeg heeft nog kansen, maar Warre en zijn verdedigers geven dit niet meer af. 

Virtueel planten we nog de paarse vlag in de middencirkel, want in het hol van de leeuw een derby gaan winnen, is echt wel de moeite, ook al is die thuisploeg schijnbaar 100 jaar oud! 

‘t Is paars, ‘t is wit, ‘t is beter dan Madrid: ‘t is de ploeg van de gemeente: Wildert! 

2022-12-03 Exc.Essen-U10

De spelertjes van U7 startten dit jaar met enkele tornooien, op Excelsior Essen en thuis op Wildert. Zo konden de nieuwe trainers Geert, Kevin en Lorenz al eens kijken met welk jong geweld ze dit seizoen aan de slag zouden gaan ???? Elke zaterdag stonden vele spelers paraat voor een nieuwe match. Loenhout, Achterbroek, Horendonk, Kalmthout, Sint-Job, Brecht,... en nog vele andere tegenstanders passeerden ofwel in onze thuisbasis ofwel verplaatsten wij ons. Omdat we met zoveel spelers zijn, wisselden de ploegjes daardoor ook regelmatig. Dit trimester leerden we vooral een pass geven naar elkaar, leerden we ook eens echt te spelen met een vaste verdediger dicht bij de goal enz. Ook op training proberen de trainers ons steeds wat bij te leren, maar om dat toe te passen tijdens een match, is nog niet altijd even gemakkelijk ???? Er werd regelmatig gescoord (joepie!), maar zeker ook aan de andere kant. We sloten het eerste trimester af met een match thuis tegen Horendonk - waarbij maar liefst 16 spelers van Wildert meededen- en daarna met frietjes eten in de kantine!

Er zitten ook 2 fotocollages als bijlage bij.

U7 2022-12-05 08-01-09

U7 2022-12-05 08-01-52

Vriendelijke groeten

Nadja Van Tichelen

Mama van Stan Maes (U7)

Opnieuw kan coach Dirk slechts 8 spelers selecteren. Ferre moet vrijdagavond met een gebroken pink nog afmelden. Gelukkig kan Gus weer overvliegen na een thuiswedstrijd van de U10 om zijn broer Fille en heel de U11-ploeg extra bij te staan. Wout staat weer tussen de palen. Sen neemt de liberopositie in, gesteund door Ousmane en Ties. Op de flanken lopen Pelle en Fille. Louis speelt centraal met voor hem in de spits Bent.

Dat de wedstrijden tegen Gooreind steevast voor de nodige spanning zorgen, is algemeen geweten. Het supporterslegioen is dan ook weer in grote getale afgezakt. Vooral ‘kwijk van de Wildert’ Simon is verbaal stevig aanwezig. Hij neemt de fakkel over van mama S.P. die enkele weken geleden die titel kreeg. Benieuwd wanneer andere moeders of vaders toch ook gaan meedingen naar zo’n positiefbedoelde bijnaam. Onze spelers gaan niet weten wat er gebeurt wanneer gezangen en toeters binnenkort weerklinken langs het veld.

De wedstrijd dan… Normaal gezien start onze wedstrijd om 11u15. Gooreind speelt zijn thuiswedstrijden echter om 11u00, waardoor we mentaal precies het eerste kwartiertje nog in opwarmingsmodus zitten. We liggen onder en niet verrassend komen we ook 1-0 achter. Een schot van Pelle is het enige dat we hier tegenover kunnen stellen. Wout is gelukkig wél bij de pinken vanaf de eerste minuut. Hij kan eerst nog knap een schot weren, maar in de rebound wordt de 2-0 binnen getikt. Ook de 3-0 is een uitgevoetbalde actie waarbij een doorsteekpass heel onze verdediging opensplijt.

Toch gek dat we wéér wakker geschud moeten worden, net als in de heenwedstrijd. Lees dat verslag er maar eens op na… (Make that the cat wise). In het tweede kwart valt ook eerst nog de 4-0, waardoor het een non-match lijkt te worden. De kopjes gaan naar beneden en deze houding lijkt een monsterscore te voorspellen. Coach Dirk stuurt bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Terwijl de thuistrainer al komt vragen naar afwezige spelers bij ons en ook meldt dat het een zware wedstrijd kan worden, stuurt Dirk zijn manschappen bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Louis gaat achteraan controleren, Fille wordt centraal uitgespeeld, terwijl Gus nu de flank zal aflopen. Fille pakt meteen uit met een gevaarlijk schot, wat onze ploeg terug wat moed lijkt te geven. Na een verre inworp van Gus, kan Pelle draaien en meteen uithalen: de 4-1 vliegt tegen de netten! Net voor het einde van het tweede kwartje pakt Fille nog uit met een schot van heel ver. Een flaterende keeper laat de bal tussen de handen glippen en met 4-2 gaan we rusten!

Het geloof in een stunt groeit en de hulpcoach daagt Bent uit om de bal zo hard binnen te trappen dat de bal dóór het net vliegt. Wout moet amper nog iets doen. Louis vangt elke tegenaanval, nu gesteund door Ousmane en Ties, zalig rustig op. En wat gebeurt er dan aan de overkant? Na een actie op rechts van Sen en Fille, komt de bal bij Bent die in de draai de bal héél… zachtjes tegen het net doet dwarrelen. Niet de afgesproken manier, maar de goal telt wel natuurlijk: 4-3!

Wat er dan nog gebeurt, kan je alleen geloven als je aanwezig was bij deze topmatch. Gooreind komt nog amper op onze helft en wij drukken ze helemaal weg. Kansen zijn er à volonté. Zoveel en soms zo snel achter elkaar dat ze zelfs niet verschijnen op het kladblaadje van de journalist. Ballen die blijven hangen en waar net geen teen tegen gezet kan worden, een zevental hoekschoppen die gevaarlijk zijn, een variant op een hoekschop (aflegger naar Louis, maar zijn schot gaat naast), acties op rechts van Sen (maar hij heeft al zoveel gegeven dat hij niet meer fris voor doel komt), Pelle die de keepster probeert af te leiden, Ousmane met een knal, Gus die nog probeert met links,… kansen bij de vleet, maar de gelijkmaker valt jammer genoeg niet meer.

Dit was strijden met een groot hart. Dit was de wedstrijd helemaal doen kantelen. Dit was er terug in geloven. Dit was een onverdiend verlies. Dit was vooral een zalig spannende match, met jammer genoeg een foute uitslag. 4-7 had juister geweest. Laten we volgende week eens van bij het begin wakker zijn, wat denk je daarvan jongens?! Na de match hokken onze jongens leuk samen voor de tv om naar een WK-match te kijken. De sfeer zit goed, terecht na zo’n mooie match!

2022-11-26 Gooreind-U11

Groeten

Tim

De voorbije weken liep het niet altijd van een leien dakje. Inzet en vechtlust waren steeds aanwezig, maar het combinatiespel dat de (verwende) supporters al een beetje gewoon waren, kwam er niet altijd meer uit. Vermoedelijk lag de WK-voorbereiding al aan de basis van die moeilijke wedstrijden. In de WK-tijden doen onze topspelers van de U10 uiteraard de nodige inspiratie op. Hopende dat ze de juiste ploegen zullen imiteren, zijn de supporters weer talrijk aanwezig om hun favorieten aan te moedigen voor de thuiswedstrijd tegen den Driehoek. Geen 0-0 hé jongens, komaan, alles geven!

Nu het WK gestart is, lijkt het money time en dat hebben onze boys goed begrepen. Met de juiste mentaliteit komen ze het veld op. De 1-0 komt al snel van de voet van Twan en niet veel later kan Gus de score meteen verdubbelen. Die efficiëntie lijken ze van Engeland geleerd te hebben. Na wat geharrewar voor doel na een corner kan de tegenpartij de 2-1-aansluitingstreffer scoren. Dat is meteen het signaal voor onze jongens om extra gas te geven. Als Frankrijk tegen Australië kan uitlopen tot 4-1, kunnen wij dat ook: wanneer de bal wat blijft hangen, is het Gus die de 3-1 kan binnen prikken. Met links scoort Gus zijn derde op een rij: 4-1. En daar stopt het niet: Lander ‘geroefel’ Van Giel kan dan op geheel eigen wijze de 5-1 scoren. Er volgen ook nog schoten van Mats (net naast) en Gus (op de paal). Aan de overkant kan Louîz Courtois zich tot twee keer toe onderscheiden op uithalen van de bedrijvige Driehoekspits.

Naar wat er vooraf tegen de spelers gezegd is, hebben we het raden. Toch verdenken we trainers Jelle en Benny ervan om de naam van de tegenstander enkele keren te vermelden in de wedstrijdbespreking vooraf. De driehoekjes die onze sjotters op de mat leggen, mogen echt gezien worden. Zelfs achteraan pakken ze uit met Spaans combinatievoetbal: Twan naar Louîz die meteen meegeeft met Mats en zo zijn we weer aan het voetballen. Knap om te zien! De oprukkende Mats knalt dan plots een bal tegen de winkelhaak. Met aanvallend tikki-takka-voetbal (niet waar, Mohamed?) en de nodige driehoekjes kan Gus de bal tot bij Yassin brengen die de 6-1 scoort. Geen twee minuten later vuurt Lander een schot af, dat onderweg nog wat blijft hangen, maar Joppe is goed gevolgd en kan de 7-1 scoren. Aan onze kant hebben Louîz en Lander een beetje pech bij de 7-2 van de bezoekers. Dat is het risico van het uitvoetballen soms, maar dat hoort erbij!

Na de kantwissel blijven we Saoedi-Arabiëgewijs (tegen Argentinië, weet u nog wel) een hoog blok vormen. Dat loont ook bijna meteen. De keeper twijfelt en Lander kan de bal jammer genoeg net niet in een open doel schieten. Joppe lijkt halfweg zelfs een statement te willen maken door toch de regenboogarmband te dragen, maar na wat inzoomwerk blijkt het toch een doodgewone buff te zijn die rond zijn arm hangt. Bij een uittrap van de bezoekende doelman kan Stef de bal onderscheppen en onmiddellijk binnen knallen: 8-2. De gebalde vuisten van Stef spreken boekdelen: dit goaltje had hij nodig. Na een actie van Mats kan Lander de 9-2 tegen de netten trappen. Yassin besluit tussendoor nog op de keeper en ook de 10-2 komt van de voet van Lander. U mag zelf invullen op welke wijze dit doelpunt tot stand kwam.

In het slotkwartier zijn we nog iets te mild voor de tegenstander. Uitvoetballende acties gaan tot twee keer toe mis, waardoor ze 10-3 en 10-4 kunnen maken. Toch doen we ons hoedje af voor hoe er soms Spanjegewijs wordt uitgevoetbald. Na een actie van Mats zorgt Joppe voor het slotakkoord: 11-4.

Die uitslag kunnen we vooralsnog niet linken aan een WK-wedstrijd, waar 0-0 eerder de regel lijkt. Na dit prachtige resultaat zijn we zeker van de volgende ronde. Volgende week volgt nog wel de laatste wedstrijd van de zogenaamde ‘eersteseizoenshelft’. Goed gespeeld, jongens!

2022-11-26 U10-Driehoek

Groeten

Tim

Beste VRT, haal al die cameraploegen en journalisten maar terug naar België. Voor het mooiste voetbal moest je vandaag niet in Qatar zijn, maar op het veld van Nieuw Stabroek.

Onze U8 stapten gretig het veld op. Voor een studieronde was er geen tijd: al na enkele minuten gaf Jent een knappe assist die Mathias dankbaar aannam. Hij plaatste de bal loepzuiver in de rechter benedenhoek. 0-1. Niet veel later wist Mathias een uittrap van de keeper van Stabroek te onderscheppen. Hij aarzelde niet en pegelde de bal wondermooi tegen de netten: 0-2. Doeltrappen die in de verkeerde voeten terechtkomen: het zou nog meer voorvallen in deze wedstrijd. Ook de 0-3 kwam zo tot stand. Deze keer was het Jent die sluw op de loer lag en zo een goaltje mee kon pikken.
Ook Loraine woog op de verdediging van de thuisploeg. Haar schot was mooi gekadreerd, maar trof de keeper. Vic schoot wel raak, maar zag zijn doelpunt afgekeurd. Na het indribbelen mag er immers niet rechtstreeks worden gescoord.
Aan de andere kant van het veld bemande Flor de goal. Veel werk had hij nog niet hoeven opknappen. Bij een zeldzame tegenaanval van Stabroek ontstond er echter een misverstandje in de verdediging. De blauw-gele spits profiteerde en tikte de 1-3 binnen. Aan het einde van het eerste kwart brak een Stabroekse goaltjesdief Batshuayi-gewijs door onze achterste linie. Flor was op de afspraak en wist de aanval netjes af te stoppen.

In het tweede kwart ging Wildert door op zijn elan. Na een mooie aanval langs rechts bracht Jent de bal knap voor doel, waar Flor de bal in één tijd onhoudbaar voorbij de keeper kegelde. Met een 1-4 stand leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toch bleef de inzet van beide ploegen erg hoog.
Wanneer onze verdediging na een mooie aanval van de thuisploeg leek te zijn uitgespeeld, was dat niet zonder de onvermoeibare Jent gerekend: hij repte zich naar het doel en veegde de bal nog net van de lijn. Net geen 2-4, dus. In tegendeel: enkele minuten later stond er 1-5 op het scorebord. Jent – nog steeds niet moe – dribbelde de bal in het doel.
De vermoeidheid sloeg dan toch wat toe bij onze paarse helden, en Stabroek knokte zich zowaar terug in de wedstrijd. Ook zij wisten een doeltrap te onderscheppen en meteen tegen te scoren: 2-5. Met herwonnen vertrouwen trok de thuisploeg opnieuw ten aanval. Met een hard afstandsschot in de linker benedenhoek slopen ze zowaar terug tot 3-5.
Ook mooi in dit kwart: beide ploegen kregen een foutje tegen, en in beide gevallen aarzelden de betrokken spelers niet om elkaar de hand te schudden. Fair play op zijn best.

De trainer van de thuisploeg was ervan overtuigd dat ze de buit nog zouden binnenhalen, zeker nu zijn spelers niet meer tegen de zon in zouden moeten spelen. De kantwissel na het 2e kwart bleek echter weinig effect te hebben: Wildert startte weer overtuigend. Loraine leverde vanop de linkerflank een precies afgemeten pass af aan Arthur, die een knap schot uit zijn schoenen schudde. De keeper moest alles uit de kast halen om deze bal te stoppen. Ook Flor zag zijn kans en trapte naar doel, de bal ging net naast de rechterpaal. Loraine mikte wel tussen de palen, maar zag de bal op het laatste nippertje afwijken op een Stabroeks been. Met een gelukje viel de 3-6 viel dan toch: een hoge bal werd door de thuisploeg ongelukkig weggekopt in het eigen doel. Wildert was het scoren echter zelf ook nog niet verleerd. Het was Arthur die de 3-7 op het bord zette nadat hij de bal rechts naaste de keeper wist te plaatsen. De buit was echter nog niet binnen: Stabroek greep terug naar een eerder effectief bewezen tactiek: het onderschepte een doeltrap en werkte snel af: 4-7. De druk op onze verdediging nam toe, maar doelman Mathias wist enkele fraaie doelpogingen vakkundig af te blokken.

Bij aanvang van het laatste kwart bleek alles nog mogelijk, zeker wanneer Stabroek tamelijk snel de 5-7 scoorde. Ondertussen had Jent de keepershandschoenen aangetrokken. Hij wist tot twee maal toe een schot op doel te stoppen zodat de Wildertse voorsprong intact bleef. Aan de overzijde wisten we nog eens een hoekschop te versieren. Mathias bracht de bal tot bij Arthur, die netjes afwerkte: 5-8. Stabroek bleef strijdlustig en wist nog eens tegen te prikken. Jent dook de juiste hoek in, maar zag de bal toch nét onder zijn lichaam doorglippen. Met een 6-8 stand bleef de spanning erin. Vic kwam aan de bal, zette door en brak zich los uit de verdediging. Zijn schot ging maar nipt links voorlangs. Op een zoveelste hoekschop even later wist Arthur weer te scoren. Met 3 doelpunten voorsprong waren spelers en supporters er al iets geruster in dat ze deze partij zouden gaan winnen. Toch moest Jent nog eens een magistrale redding bovenhalen om een strak geplaatste bal uit de linker benedenhoek te duwen. In de slotseconden wist Stabroek nog een mooie counteraanval op te zetten, met resultaat: 7-9, meteen ook de einduitslag in deze bijzonder aangename wedstrijd.

 2022-11-28 11-24-38

 

De U11 worden vandaag gesteund door hun ex-keeper Boris en zijn papa die nog eens een wedstrijd komen bijwonen (en vooral willen blijven hangen). In de hoop dat één van de supporters pen en papier in de hand heeft genomen, komt ondergetekende iets te laat aan (een uitwedstrijd iets vroeger op de dag zorgt ervoor dat ik niet tijdig aanwezig kan zijn). Jammer genoeg moeten we nog enkele spelers missen vandaag.

Bij aankomst wordt het eerste kwartiertje net afgefloten. Het eerste blokje is dan ook ‘van horen zeggen’. Ferre kon scoren op hoekschop van Fille, maar de bezoekers van Heibos kenden geen genade en troefden onze verdedigers al drie keer af: 1-3.

In het tweede kwart scoren de Heideboys nog twee keer, terwijl het bij ons van ‘net niet’ is. Een schot van Pelle gaat op de keeper, een knal van Fille gaat net naast, een poging van Ferre wordt afgeblokt. Bent wroet en wringt, maar geraakt ook niet voorbij zijn rechtstreekse belagers. Onze flankverdedigers doen wat ze kunnen en tonen een mooie inzet, maar soms zijn hun rechtstreekse tegenstanders gewoon te goed. Eerlijk is eerlijk.

Halfweg voert coach Dirk een tactische wissel door. In een ander spelsysteem, nog nooit getraind, starten onze jongens aan het derde deel van de wedstrijd. Die opstelling lijkt aanvankelijk wel te werken, maar op twee stilstaande fases worden we toch weer koud gepakt. Een vrije trap valt over de verdediging en alleen op Ferre (die is Wout komen vervangen) af, scoort de bezoekende spits. Na een corner blijft de bal hangen en alweer reageren we niet fel genoeg; gevolg 1-7. ‘Koud’ mag je overigens letterlijk nemen. Vraag dat maar aan Ousmane die meermaals in de kantine gaat opwarmen, zelfs met zijn voeten op de verwarming of in een warm badje…

Een actie op de rechterflank van Pelle en Bent wordt door Wout afgewerkt. Die extra eerredder verdienen onze jongens wel. Wat daarna gebeurt, kunnen we beter snel vergeten. De koude neemt de overhand, het vertrouwen is helemaal weg en –het moet gezegd– de bezoekers zijn gewoon beter. Ze leggen de ene na de andere mooie actie op de mat, met een 2-13 tot gevolg. Een match om snel te vergeten.

Laten we allemaal veel naar de komende WK-wedstrijden kijken, zodat we daar hopelijk nog (of terug) wat meer inspiratie opdoen om acties te maken, looplijnen te onderzoeken of verdedigende tackles te bekijken. Belangrijkste wapenfeit van de dag is het gezellig ‘lekker blijven hangen’, dat we zeker nog eens moeten overdoen wanneer er nog wedstrijden gespeeld worden in de namiddag ook, toch?

2022-11-25 13-52-36

Groeten

Tim

In grote getale zijn onze U10-spelers én hun trouwe supporters aanwezig op KSV Wildert om allemaal samen, zoals op een stoomboot, richting Wuustwezel te trekken. In de voorbeschouwing worden door de supporters huizen gekocht, speciale (?) kamers ingericht en de aankomst van de Sint besproken. Papa M.O. zingt enkele keren ‘Hij komt, hij komt,…’ waardoor dit bij onderstaande journalist blijft hangen… Een half uur later vertrekken de fans te voet richting het veld want dat lijkt nog zo’n 10 minuten wandelen. Daar aangekomen zien ze vooral al natgeregende zwarte pieten (en trainers) en een doorweekt veld.

Onze pietenkolonie begint gretig aan de wedstrijd. Verdedigpiet is er helemaal klaar voor, dat zien we meteen. Een diepe bal richting spitspiet is net te diep en diezelfde spitspiet pakt uit met een knal die op de pin vliegt. Wanneer cornerpiet een mooie hoekschop geeft, kan draaipiet er –hoe kan het ook anders– in de draai mooi 0-1 van maken. Iets later treft de thuisploeg ook de deklat en gaat een schot van hen voorlangs. Uittrappiet is zo’n lieve piet dat hij dan een bal in de voeten trapt van een thuisspeler en het staat plots 1-1. Een schot van knalpiet blijft tussen de benen van de thuisdoelvrouw zitten. En wanneer dribbelpiet iets teveel van het goeie wil proberen, wordt de bal onderschept. De thuisploeg kent geen genade en het staat 2-1 na een kwartiertje.

Looppiet start dan fel aan het tweede kwartje, maar zijn schot gaat op de keeper. Opnieuw kunnen we scoren uit een stilstaande fase. Cornerpiet geeft de bal strak voor. De bal blijft hangen en binnentikpiet doet zijn naam alle eer aan: 2-2. Kopbalpiet pakt daarna nog enkele keren uit met een rake kopbal, terwijl Wuustwezel enkele mooie combinaties op de natte mat legt. Het gevolg zijn twee doelpunten, waardoor het 4-2 staat halfweg. Actiepiet toont nog een mooie beweging, maar zonder gevolgen. Een goede mogelijkheid wordt door uitschuifpiet teniet gedaan…

Weggeefpiet is bij de start van het derde kwart iets te vriendelijk want de 5-2 wordt op een schoteltje gepresenteerd. Zolenwerkpiet pakt daarna uit met een schot in het zijnet. Pakpiet kan gelukkig enkele Wuustwezelse schoten ongedaan maken! Kanonpiet kan na een mooie kapbeweging dan een pegel afvuren, die door afwijkpiet subtiel wordt verlengd: 5-3, de wedstrijd is hier nog niet gespeeld!

Het vierde kwart wordt pompen of verzuipen. Opnieuw treft één van onze pieten het zijnet of kan sneltreinpiet net niet zijn duivels ontbinden. Scherpschutterpiet kan dan vanuit een hele scherpe hoek de 5-4-aansluitingstreffer scoren, waardoor het nog extra spannend wordt. Toch moet we onze meerdere herkennen in de geel-blauwe thuisploeg. Ze leggen vandaag de betere acties op de mat, terwijl onze pieten weinig echte acties of mooi voetbal tonen. De paal houdt ons nog even in de match, maar wanneer iets later cadeautjespiet weer langskomt en de bal op de borst (en handen?) van de grootste Wuustwezelman trapt, haalt deze verschroeiend uit. Zo staat 6-4 als uitslag op het bord. De penaltypieten doen wel zotjes hun werk, want de ballen vliegen er vlotjes in!

De hoofdpieten zijn vermoedelijk best tevreden over de inzet, maar zagen ook wel dat er te weinig voetbal werd gespeeld vandaag. In de kantine kiezen onze pieten nog een speculaasje, mandarijntje of chocolade muntje en zo kijken we alweer uit naar de volgende match!

2022-11-25 13-52-05

Groeten van schrijfpiet.

Op deze eerste koude zaterdagochtend kwamen we uit tegen een Putte dat een aantal zeer technisch onderlegde spelers had. Flor dook naar alle kanten, maar kon weinig doen aan een aantal harde schoten van de Putste kanonnen. Na een moeilijk begin kregen we wat vat op het spel en wist Stan een goaltje mee te pikken!  In het 2de kwartje gingen we feller in de duels en wisten we naar voren te trekken. We troffen een aantal keer de keeper en Hanne de paal. Maar Vic haalde vanop afstond uit met een serieuze trap, net onder de deklat! WERELDGOAL! Toen kwam Lizet ons vervoegen en de felheid ging onmiddellijk de lucht in. Lars gooide zoals altijd zijn hele lijf in de strijd en voor elke Puttenaar die hij tegenkwam.

Het derde kwartje was vooral van ons, waarin Mathias (2x), Vic en Lizet konden scoren. Daarna sloeg de koude en vermoeidheid toe en zette de tegenpartij alles om alles om nog een groot aantal doelpunten te maken. Maar als toetje trapte Mathias in de laatste minuut schuin hard op doel waarbij de keeper gestrekt op de grond lag! Doelpunt en einde wedstrijd! Eindstand 7 -  ? (iets meer voor Putte) ????

De verslaggever onthoudt vooral weeral de voorbeeldige inzet en de 7 mooie goals die werden gemaakt!

(speciale dank aan mama Nele om haar bed achter te laten na een late avond ????)

De voorbije week bezochten schijnbaar verschillende U11-spelers de Efteling. Het blijkt hen te inspireren in de wedstrijd tegen Brecht.

Hoewel… onze jongens starten als De Oude Tufferbaan. Nog voor de pers aanwezig is, staan onze boys al twee doelpunten in het krijt. Ze dobberen in de eerste minuten in de Gondoletta, maar dan stappen ze in de Vogelrok en gaan ze er als een speer van door. Met een mooie vrije trap maakt Fille er 1-2 van. Niet veel later kan Sen zich op de rechterflank als een Python doorzetten en hij krijgt de bal bij Fille. Hij twijfelt niet en maakt er 2-2 van. Halve Maen-gewijs kantelt het dan toch weer even naar 2-3, wanneer we niet doortastend genoeg verdedigen.

Onze jongens beseffen dat ze zullen moeten werken voor de overwinning en gaan richting Anderrijk. Ze wringen en botsen als in de Piraña en dat loont. Een afgeweken bal van Fille gaat tegen de paal, maar de daaropvolgende corner van Fille wordt door Ferre binnengekopt: 3-3. Dat is meteen het signaal voor onze kerels om op toerental te blijven. Fille gaat er als Joris en de Draak vandoor, dribbelt vier geel-blauwe verdedigers en legt de bal dan voor de rechter van Bent, die niet twijfelt en de 4-3 scoort. De Max & Moritzen van onze ploeg gaan nu gewoon door. Een vrije trap van Fille wordt uit de haak gehaald door de keeper, een schot van Louis wordt geblokt, Ousmane geraakt net niet door een (sprookjes-)bos van verdedigers en een afgeweken bal belandt weer tegen de paal. Aan onze kant van het park doet Wout ‘gewoon zijn werk’: hij overschouwt het terrein als in de Pagode en komt af en toe heel gepast tussen. Diepe spits Bent krijgt dan de bal centraal op het veld: hij doet een draai -en schroefbeweging als in de Baron1898 en zet zo Fille alleen voor de keeper. Zoiets moet je hem niet geven: 5-3.

Tijdens de rust wordt het “6-5-gelijkspel” van de heenwedstrijd nog even opgerakeld, om de jongens nog meer te prikkelen. Team U11 staat vanaf dan ook volledig Symbolica voor inzet en goesting om te winnen! Meteen na de pauze treft de boomlange spits van Brecht de lat en ook aan de overkant gaat een schot van Louis op de lat. Aanvallende acties gaan langs rechts (Ferre) en langs links (Fille), centraal heerst Louis en achteraan maakt Mathias de Brechtse aanvallers zot alsof ze in Villa Volta zitten. Nadat eerst een vrije trap van Fille op de lat gaat, valt iets later toch de 6-3 nadat Louis een prachtige doorsteekpass geeft richting Fille. De 6-4 is een signaal om toch wakker te blijven, ook al is de Efteling nog maar een kwartiertje open…

In het laatste deel zetten onze U11-toppers hun Droomvlucht nog wat kracht bij. Fille treft met links de lat, Ferre trapt over, Stan en Ousmane gaan zelfs in de spits lopen om daar eens wat potten te breken. Een afvallende bal wordt door Bent als echte Vliegende Hollander naast gekopt. Toch heeft Holle Bolle Gijs nóg wat honger. Naar ‘t schijnt horen we hem vandaag zeggen: “Doelpunten hier”. Wanneer Fille alleen kan doorgaan op de keeper, kan hij zijn vijfde van de middag scoren: 7-4!

Dat er propere schoenen of onderbroeken vergeten worden voor na de match (die mama’s toch hé), kan de pret niet bederven. Dit was een leuke wedstrijd met een mooie afloop. Het zingen na de match verloopt iets moeizamer, maar wij onthouden vooral dat het een feestje was als in Carnaval Festival: taa-tata-taa-tata-ta-tadaa!

2022-11-12 U11 Brecht

Groeten

Tim

De ene U10-ploeg speelt om 9u30 thuis tegen Gooreind, de andere ploeg start een minuutje later op Heibos. David en Steven nemen de opwarming voor hun rekening. Die laatste heeft er naar ‘t schijnt nog natte voeten van. Louîz, Matthias, Gus, Vince, Lander, Stef, Steffie, Noah en Daan zijn er klaar voor. De wedstrijd zelf staat onder deskundige (het moet gezegd hé) leiding van het onuitgegeven trainersduo David en Tim en gebeurt vandaag op een euh… tennisveld. De ondergrond is kunstgras en op het volledige terrein worden 4 wedstrijden tegelijkertijd afgewerkt. Onze topploeg speelt op centercourt voor de tribune. Nog voor aanvang van de partij gaat David regelen dat het singleveld wordt verbreed naar een dubbelspelveld (maar eigenlijk is het nog niet voldoende).

In het eerste kwartje staat alles vast. Gus treft wel een keer de keeper en de paal, Daan kan net niet tot een schot komen en Steffie kan ook de bal net niet tussen de palen krijgen. Verder ligt het spel soms langdurig stil. Bij een opslag duurt het secondenlang voor er gegooid wordt, simpelweg omdat iedereen op een hoopje staat en het hele veld vol lijkt te staan. Gus vindt wel een oplossing: met een smash vanop de andere helft van het veld staat het toch 0-1. De eerste game is binnen. De baseline wordt na het eerste kwartje toch nog wat naar achter gelegd.

In het tweede kwart zet Steffie, nog maar net terug uit blessure, zich goed door en ze kan met haar forehand ook afwerken: 0-2. De 0-3 komt van Noah, die na een actie van Lander, de bal via de netrand kan binnentrappen. Mogelijks heeft de tactische en lichtschuine neerzetting van het doel daar toch iets mee te maken, niet supporters? Een knappe passeerslag van Vince wordt door de keeper nog net uit de bovenhoek gehaald.

Ook na de kantwissel zien we nog steeds hetzelfde spelbeeld. Op het middenveld wordt geknokt, vooraan wordt regelmatig een volley niet afgemaakt. Door stevig doorzetten van Daan en Steffie kan Lander met een winner uitpakken en de 0-4 gekruist tegen het net trappen. Anders dan in tennis, is dat nu wél goed natuurlijk. Ook Stef heeft het juiste racket vast vandaag en kan de 0-5 scoren, nadat Daan een return net niet goed kon raken.

Lander pakt nog uit met een mooie topspinbal richting Noah, maar hij wil afwerken zoals in een pas bekeken YouTubefilmpje en dat blijkt nog net iets te moeilijk.

In het laatste deel van de wedstrijd is het vooral veel geharrewar, geduw en gewring. Kansen zijn er vooral aan onze kant, maar Daan, Noah en Steffie krijgen de bal niet aan de juiste kant van de paal. Achteraan is het doel van Matthias, Gus en keeper Louîz vooral om eens de nul te houden! Gelukkig maken onze toppers geen unforced errors. Integendeel. De umpire fluit nog een overtreding voor ons. Gus staat klaar voor het matchpunt en pakt als slot nog uit met een ace: zijn vrije trap gaat van ver weergaloos in doel: 0-6. Zeker geen walk-over, maar wel een overduidelijke en verdiende love game. Game. Set. Match.

2022-11-12 Heibos-U10

Groeten

Tim

Onder een stralende zon net voor de match begon zongen we met zijn alle “Lang Zal Hij Leven” voor Lars, die jarig was die dag! Wat genoot hij ervan en dat was ook meteen een goede start voor de match tegen Heibos, wat hadden ze er allemaal veel zin in. Lizet en Thijs scoorde direct na de start van de match… zo was de toon gezet. Het eerste deel van de match maakte Wildert nog verscheidende doelpunten. Na enkele minuten rust dacht de trainer van Heibos dat zijn jongens achter stonden omdat de truitjes van Wildert en Heibos zo hard op elkaar lijken, daarom deed Wildert alsnog fluohesjes aan. Na een spannende tweede helft en ook een terugkeer van Heibos zijn onze toppers gewonnen met 16-9. Ze speelden een topmatch, en ze waren dan ook super trots dat ze gewonnen hebben!!!!! In de kleedkamers trakteerde hun vriend Lars nog met een lekker zakje chips, zo kon de dag niet meer stuk.

De U10-caravaan richting de verre (of verste) verplaatsing naar Minderhout is deze keer beperkt tot slechts twee auto’s. Aangekomen tussen de uitgestrekte velden worden de spelers herenigd met elkaar en trekken ze meteen de kleedkamers in voor de eerste tactische richtlijnen. Tijdens de opwarming blijkt al dat de thuisploeg (en dat weten we ook nog van vorige keer) enkele stevige kerels in de rangen heeft lopen. 

Het is ook hun grote, sterke nummer 10 die meteen de ban breekt. Hij neemt de kortste weg rechtdoor en is niet af te stoppen: 1-0. Niet veel later gaat een knap schot vanop de rechterflank hoog in doel, waar Warre geen verhaal tegen heeft. Onze boys krijgen meteen les in efficiëntie. We kunnen niet het voetbal spelen dat we gewend zijn door de felopzittende groen-witten. Dat is een duidelijke les in duelkracht. We proberen op stilstaande fases dan maar in de wedstrijd te komen. Een hoekschop van Gus wordt door Mats over getrapt. Niet veel later geeft Gus een vrije trap die rechtstreeks in doel gaat. Ondergetekende is formeel (en laat ons zeggen toch ook wel het merendeel van de supporters, aan onze kant toch): de bal wordt onderweg lichtjes beroerd door een verdediger of keeper, waardoor het doelpunt moet tellen. De scheids keurt het doelpunt echter af op aanraden van de thuistrainer. Wanneer enkele minuten later aan de overkant de 3-0 valt, gaan de poppen aan het dansen. De thuiscoach en David gaan verbaal stevig in de clinch, waarbij niet mis te verstane verwijten naar elkaar geslingerd worden, die we op papier beter niet herhalen. De laatste actie van het eerste kwartje komt van Lander, maar Joppe kan er geen positief vervolg aan geven. 

Mogelijks heeft David toch het vuur wat in de ploeg gekregen want we herpakken ons. We kunnen nog steeds te weinig voetbal brengen, al is dat ook vooral –eerlijk is eerlijk– de verdienste van de thuisploeg. Op een lage voorzet van Gus kan Mats net zijn voet niet tegen de bal zetten. Wanneer Lander een lage voorzet geeft, glijdt een thuisspeler de bal net naast doel. Onze kerels geven niet af en gaan stevig in het (duw)verweer, ze gaan het spel van Minderhout voor een stukje meespelen. De scheids fluit echter enkele keren een duw van ons af, terwijl de nummer 10 van groen-wit heel de tijd hetzelfde doet.  

De hooligans, euh supporters van KSVW, en ze waren best talrijk, maken dit dan ook duidelijk aan de scheids tijdens de pauze, waardoor na de kantwissel toch ook wat in ons voordeel wordt gefloten.  

Na de kantwissel moet het aan de overkant van de supporters gebeuren. Het zonnetje is ondertussen weg en het wordt kouder. Toch verwarmen de supporters zich aan de inzet van onze jongens en de spanning van de wedstrijd. Ook in het derde kwart kunnen we de thuisploeg weghouden van ons doel. Warre heeft echt weinig werk vandaag, al komt hij wel enkele keren ver en gepast uit. Ook wij kunnen weinig echt uitgespeelde kansen bij elkaar voetballen. Een knal van Gus gaat recht op de keeper, de rebound van Matthias wordt afgeblokt. Na een vrije trap van Louîz belandt de bal voor de voeten van Yassin, maar hij heeft te veel tijd nodig waardoor de uitgelezen kans op een doelpunt weeral weg is. Een les in afwerking en killerinstinct kweken is nodig. 

Op naar het laatste kwartje dan. Minderhout treft hierin nog de paal en vergeet nog te scoren, terwijl bij ons weer vooral geharrewar voor doel geen goal oplevert. Vince geeuwt alsof het een slaapverwekkende partij is, maar dat is het allerminst. Jammer dat we niet dé goalgetter in huis hebben, want we verdienen vandaag echt wel een doelpuntje.  

Voor de eindstand geloven hulpcoach David die 3-1 noteert en de vrije trap van Gus dus toch als geldig doelpunt registreert. Het was weer een leerrijke wedstrijd: leren knokken, leren de duels aangaan, veerkracht tonen, zich niet laten doen,… veel geleerd dus en dat allemaal in de vakantie. Ohja, de woordenschatles van David zullen we maar vergeten zeker? 

U10 Minderhout

Groeten

Tim

Coach Dirk kan op het einde van de vakantie rekenen op slechts 8 spelers. U10-speler Gus komt de kern nog vervoegen, zodat er toch af en toe een wissel kan gebeuren. Op het stroeve kunstgras van Kalmthout starten onze jongens furieus. Al na enkele seconden is er een schot(je) van Ferre, niet veel later treft diezelfde Ferre de paal. Aan onze kant komt Wout enkele keren gepast ver uit doel, waardoor hij de nul kan houden. Op een lage voorzet van Ferre komt Ousmane, de eerste keer op het middenveld vandaag, goed ingelopen en hij scoort zijn eerste doelpunt! Centraal in het middenveld zet Fille zich door en al vallend plaatst hij de bal nog gekruist in de linkerhoek: 0-2. Nog voor het einde van het eerste kwartje maakt Fille er met een afstandsschot na een individuele actie centraal op het veld 0-3 van. 

Ook in het tweede kwartje zijn we de betere ploeg. Na een mooie doorsteekpass van Fille komt Ferre oog in oog met de keeper, maar zijn schot gaat voorlangs. Aan de overkant ligt onnodig balverlies aan de basis van de 1-3. Acties van Pelle, Fille en Ferre leveren geen doelpunten meer op. Achteraan moet Mathias vaak de meubelen redden, niet zelden geholpen door Ousmane, Stan of Ties. Onze jongens hebben al veel gegeven. Hopelijk kunnen we dit volhouden, want we herinneren ons vorige week nog… toen het helemaal mis ging in het laatste deel van de match. 

Ergens lijkt het ook een vergiftigd geschenk om die voorsprong te hebben, want in het derde kwartje spelen we nonchalant en onverzorgd voetbal. Er wordt teveel met de bal gelopen, het redelijk kleine veld speelt ons precies parten, er wordt te weinig gevoetbald en we verliezen de grip op de partij. De thuisploeg komt uit het niets op 2-3, schiet niet veel later net naast en nog enkele minuten later staat het zelfs 3-3.  

Dirk zet zijn manschappen dan weer op scherp tijdens de laatste pauze. Het is echt niet goed vandaag. Bij de supporters valt het (nieuwe?) woord ‘luiewijvenacties’, terwijl je naar ’t schijnt ook op één been voort moet kunnen… Op tijd instappen is ook héél belangrijk! (“Uitstappen, daar doen we nog niet aan mee, da’s voor later.”) 

In het laatste kwart gaan we mogelijks weer fysiek ten onder. De thuisploeg legt mooiere acties op de mat. In een ultieme poging om een voorzet te onderscheppen, loopt Fille de bal ongelukkig in eigen doel: 4-3. Niet veel later staat het zelfs 5-3 na (weer) klungelig balverlies. ‘De kwijk van de Wildert’ doet er nog alles aan om de troepen nog in de wedstrijd te houden en mogelijk loont het nog ook. Fille legt de bal af naar zijn broer Gus die met links op de lat schiet. Een beetje later keren ze rollen om: Gus speelt diep naar Fille die de bal in doel tikt. Het doelpunt wordt echter (onterecht, de bal was schijnbaar niet volledig over de lijn) afgekeurd. Jammer. Met een harde knal zorgt Fille toch nog voor de 5-4. Het kan nog! Dat aan de overkant een mooie dieptepass wordt afgerond door de Kalmthoutse linksvoor is dan tekenend voor de match zeker? Eindstand 6-4. 

Het weekje rust heeft niet het gewenste effect gehad. Trainen, mét de nodige focus, zal nodig zijn om terug richting de overwinningen te gaan. Hopelijk zijn er volgende week weer veel supporters ‘met een grote kwijk’ op post om onze boys richting de winst te roepen. Allen op post?! Tot zaterdag! 

2022-11-05 Kalmthout-U11

Groeten

Tim

Met een halve ploeg op vakantie of in de ziekenboeg, is het even zoeken voor coach Dirk. Hij kan gelukkig beroep doen op U10-spelers Stef en Gus, die er al wel een match hebben opzitten. Zo hebben we toch 9 spelers om het duel met Loenhout aan te gaan. 

Ferre neemt plaats onder de lat en al tijdens de opwarming toont hij zijn vorm. Hij heeft er zin in! Mathias zal samen met Ties, Sen en Ousmane de achterhoede vormen. Fille loopt centraal de longen uit zijn lijf. Gus en Stef gaan voor de flanken. Pelle is onze diepste man. 

Onze U10-boys zijn duidelijk opgewarmd. Gus start furieus met een actie op links en kan net Stef niet bedienen. We zetten hoog druk en maken het Loenhout best lastig in het begin. Bij een misverstand tussen keeper en verdediger kan Pelle de bal onderscheppen en meteen onder de doelman schuiven: 1-0. Niet veel later maakt Fille centraal een sterke actie, maar zijn schot gaat recht op de keeper. Aan de overkant valt uit het niets eigenlijk de 1-1. Nadat Fille en Pelle (beiden na een aflegger van de andere) alle twee nog nipt naast trappen, zorgt jammerlijk balverlies van Sen voor de 1-2. Sen heeft het even moeilijk, maar zal in het volgende kwartje mentale weerbaarheid tonen en terug positief op het veld verschijnen. Knappe remonte! 

In het tweede kwart komt Ousmane er helemaal door. Hij wroet en wringt en is niet bang in de duels, zelfs niet tegen grotere en stevigere tegenstanders. Ook Mathias ramt achteraan weer veel weg. Nadat hij eerst twee tegenstanders uitschakelt, ligt de weg helemaal open voor Fille. Met een harde knal maakt hij er 2-2 van. Sen, nu iets hoger op het veld, draaft de rechterflank meermaals af. Een snelle inworp van hem komt bij Pelle. Die twijfelt niet en plaatst de bal met links enig mooi in de verste linkerbovenhoek: 3-2! 

Aan alles voel je dat onze jongens al veel energie hebben gestoken in deze match. Opnieuw lijdt balverlies achteraan de 3-3 in. Fille probeer het nog even met ‘de hand van God’, maar de scheids heeft het gezien. Onze jongens zijn moe, kunnen het nog moeilijk belopen en de Loenhoutse spits kent geen genade. Met een mooie dribbel zorgt hij voor de 3-4. 

Afgepeigerd, bekaf, helemaal vermoeid starten onze jongens nog aan het laatste kwartje, maar dat duurt zo’n 15 minuten te lang. Loenhout creëert zeker nog 6 goede kansen, waarvan er ‘slechts’ drie ingaan. Ferre kwam nog enkele keren gepast tussen. Zo eindigt deze wedstrijd op 3-7. Moegestreden verlaten onze boys het veld, op naar een zalige douche en vooral naar twee bonnekes. De trainer gunt hen nu een weekje rust om de batterijen op te laden richting de volgende match tegen Kalmthout. 

2022-10-29 U11-Loenhout

Groeten

Tim

Vandaag speelt één U10-delegatie tegen de rood-witten van OSSMI. Schijnbaar hebben die grote kerels tot nu toe slechts één wedstrijd verloren… tegen de Wildert. Dat maakt dat deze clash mogelijk voor veel spanning zal zorgen. 

Onze trainers rekenen op 11 spelers: Warre, Mats, Litse, Lander, Twan, twee Joppes en Lenn starten aan de wedstrijd. Vince, Stef en Gus houden zich klaar om in te vallen. Onze coaches proberen de tegenstander al uit hun lood te slaan door de wedstrijd reeds om 9u20 op gang te laten fluiten. Dat blijkt echter niet te werken, want het zijn de bezoekers die voor hete standjes zorgen bij het doel van Warre. Zelf dwingen we weinig of geen kansen af en na een mooi uitgevoetbalde actie van rood-wit maken ze de verdiende 0-1. 

Coach Benny vraagt zich luidop af hoe we onze jongens wakker kunnen krijgen. Zou de kermis weer een reddingsmiddel kunnen zijn? Invallers Vince en Gus zorgen voor goede acties maar échte kansen blijven uit. Aan onze kant kunnen we gelukkig rekenen op ‘het mirakel Verbakel’: op het notitieblaadje van ondergetekende stond 5x ‘Warre!’. Hij komt meerdere keren ver uit doel om de bal weg te trappen, pakt uit met een zotte save, heeft even geluk dat een hoekschop nog net van de lijn wordt gehaald en kan opnieuw gepast tussenkomen. Toch kan zelfs ‘de Verbakel met al zijn tentakels’ de 0-2 niet vermijden. 

Tijdens de pauze worden de koppen bij elkaar gestoken, wordt de focus op ‘inzet’ gelegd en dat loont. We tonen nu veel meer de ‘goesting’ om die goal te maken, de ‘wil’ om dat duel te winnen. Twan zet zich goed door, Lander en Vince knokken zich echt in de match, Stef probeert met een dribbel de verdedigers te omzeilen,… Toch is het opnieuw Warre die redding brengt. Een gebalde vuist volgt op zijn actie, terecht! OSSMI treft nog de paal, maar wanneer onze verdedigers willen uitvoetballen, loopt het even mis. De bal wordt onderschept en weer scoren de bezoekers één doelpuntje in dit kwartje: 0-3. 

Onze jongens vangen op dat hun tegenstander ook in het vierde kwartje één doelpunt wil maken om tot 0-4 te komen. Dat werkt een beetje als een rode lap op een stier: de niet-met-ons-mentaliteit komt boven. Stef gaat stevig door in de duels, Lenn loopt nog sneller dan hij normaal doet, Mats en Litse laten niets meer door. Toch verschijnt Warre wéér drie keer op het notitieblaadje: met een prachtige save uit de rechterhoek, een lage redding in de andere hoek en nog een vangbal. Wanneer de bezoekende coach een hoekschop van Vince laat hernemen (wegens een uitschuiver), worden we eindelijk beloond voor onze werklust. Mats kan dan toch die eerredder scoren. Eindstand 1-3. 

Vandaag was de tegenstander gewoon beter. Dat mag ook al eens gezegd worden. Onze boys hebben hard gewerkt, maar konden hun eigen spel niet opdringen aan de tegenstander. Toch verdienen ze een pluim voor alle inspanningen, in het bijzonder onze keeper. Club Brugge heeft Muur Mignolet, wij hebben Spektakel Verbakel. Veel spelers moesten na deze match nóg een wedstrijd spelen, maar dat was hier zeker niet te zien. Ze gaan er steeds voor de volle 100% voor en dat siert hen. Knap gewerkt, mannen! 

2022-10-29 U10-OSSMI

Groeten

Tim

Hierbij een speciaal verslag, klik HIER.

Onder een stralend zonnetje beginnen Thijs, Jent, Vince, Rik, Hanne, Wannes, Arthur en Lizet hun wedstrijd tegen Gooreind! In de 1e helft moeten ze nog wat op gang komen en maakt Gooreind er al vrij snel 0-3 van. Volle moed beginnen ze aan de 2de helft, waar het 0-4 wordt. Maar ze laten zich niet doen! De jongens verdedigen en vallen aan en Lizet ‘staat haar mannetje’ in de goal. Jent en Thijs zorgen voor 2 goals en daarmee sluiten we de 2de helft af met 2-4! In de 3de helft scoren Arthur en Rik 2 goals, maar scoort de tegenploeg er ook 2. Het is een spannende wedstrijd, waarbij het zowel voor ons als Gooreind een aantal keer “net niet” en “bijna” goal is. In de laatste helft geeft Wannes alles in de goal en de rest alles op het veld. Hanne maakt er al vrij snel 5-9 van, Arthur trapt nog een bal binnen tussen de benen van de keeper en Jent trapt er ook nog een binnen. Helaas laat Gooreind zich ook niet kennen en sluiten we de wedstrijd af met 8-10. Leuke spannende wedstrijd! Goed gesport en veel plezier gehad! En tot slot een trotse teamfoto mee naar huis van deze kanjers:

U8 2022-2023

Bij de samenkomst ‘oep de Wuldert’ vindt Stef meteen de sleutel om de code van Mariaburg te kraken. In zijn enthousiasme gooit hij deze echter meteen weer verder het veld in. De tactische richtlijnen zullen dan toch van coaches Benny en David moeten komen, die vandaag over 9 spelers beschikken. Ze vestigen zelf de aandacht op het feit dat ze laatst aankomen op de afspraak, maar gelukkig zijn ze écht met hun vak bezig. Bij een noodstop onderweg (lang leve het draaien en keren via Waze) blijkt dat de trainers al de nodige filmpjes bestuderen tijdens ‘de lange reis’ richting Mariaburg.

Na de nodige opwarmingsoefeningen zijn onze boys klaar voor de match. In de vertrouwde 2-3-2 starten we de wedstrijd, al durven onze U10-toppers soms automatisch (en het blijkt nodig vandaag) in een iets meer controlerende 2-4-1 optreden. Nadat we achteraan iets teveel ruimte geven, kan de nummer 6 van de thuisploeg er met een onhoudbaar schot 1-0 van maken. Onmiddellijk daarna wordt Gus alleen op de keeper afgestuurd. Op onorthodoxe wijze en met een zalige schijnbeweging (lees: met links naast de bal, met rechts tegen de bal en dan nog door de benen van de keeper) kan hij er 1-1 van maken. Achteraf verklaart hij eerlijk dat dit niet zo de bedoeling was… Aan de overkant valt een lucky shot (een verdediger die de bal hoog wegtrapt) in doel achter onze grabbelende doelman Louîz: 2-1. Wanneer Twan Stef kan vrijspelen, twijfelt deze laatste niet. We komen -ook met een gelukje, want de bal wijkt af- opnieuw gelijk. Nog steeds in datzelfde eerste kwartje komen we zelfs 2-3 voor. Gelukkig kan trainer Benny zich net inhouden, want hij wil net roepen ‘eerst controleren en dan kijken en voorzetten’ wanneer Gus vanuit een erg scherpe hoek de bal onder de keeper kan trappen. Wanneer Louîz ietwat onbesuisd de bal probeert te pakken (“da’s straks geen eten”, volgens mamalief), is het alsof de duivel ermee speelt en gaat de bal er toch in: 3-3. Acties van Alexander en Twan brengen net niet onze vierde doelpunt op het bord. Met het gelijkspel gaan we dus even pauzeren.

Als het tweede kwartje ook zo gaat verlopen, dan wordt het hier een duivelse score. Tijdens de korte pauze hebben de trainers van beide ploegen schijnbaar toch enkele tips en bijsturingen doorgegeven aan hun spelers. Het samenspel verloopt moeilijker en er zijn veel minder kansen. Toch hebben wij de grootste mogelijkheden om die vierde treffer te scoren. Een schot van Alexander heeft net te weinig kracht, Gus heeft meermaals pech in de afwerking en na een stevige knal van Vince kan Yassin de rebound net niet tussen de palen krijgen. Op de counter komt de thuisploeg er soms vliegensvlug uit, maar Mats, Matthias en Louîz staan pal om de spitsen het scoren te beletten.

In het derde kwart neemt Mariaburg het terug over. Matthias moet alsmaar ‘steviger’ in duel gaan (maar dat woordje wordt hem tijdig toegeroepen door de papa, zo beweert hij ook zelf) en Mats loopt de gaten achterin goed dicht. Toch kan de ‘nummer 6’ weer ontsnappen en hem mag je geen ruimte geven: 4-3. Aan de overkant kan Gus met een mooie vrije trap de 4-4 scoren. Na een actie langs rechts zorgt Gus voor een hoge voorzet, maar Alexander komt net te laat om die in doel te lopen. Na dit derde kwart komt de overijverige terreinverantwoordelijke al het veld op en worden de potjes (aka de zijlijn) opgeruimd, alsof de Duvel ermee gemoeid was, en dat nog voor de middag.

Onze coaches halen nu alles uit de kast (“als je niet loopt, mag je niet naar de kermis”) om onze boys nog extra aan te moedigen. Vooral Stef wil duidelijk over de foor gaan, want in die eerste minuten gaat hij er vol tegenaan! Als een duivel uit een doosje valt toch plots die 5-4. Ook daarna heeft de thuisploeg nog enkele kansen, maar Louîz kan de bal uit zijn doel ranselen en Mats is snel genoeg uit de muur om een vrije trap onschadelijk te maken. Het snijdt echter onze benen niet af, want we blijven vol voor die gelijkmaker gaan. In de alles of niets-modus gaat Louîz bijna libero spelen en drukken we de tegenstander op de eigen helft. We hebben echt nog de kansen om 5-5 te scoren… Een knal van Gus gaat op de lat en Yassin heeft zijn dagje niet, want normaal trapt hij zo’n rebound binnen. Niet veel later gaat een schot van Yassin nog op de keeper en ook een wanhoopspoging van Twan (een schot van heel ver) kan de thuiskeeper niet meer verrassen. Maar opnieuw… de bal wil er niet meer in, alsof de duivel ermee speelt. Zo blijft het na een spannende, boeiende wedstrijd 5-4 voor Mariaburg.

Of ze nu toch naar de kermis mogen? Daar speelt de Duivel mee, al schat ik van wel… want onze jongens hebben hard gewerkt, goed meegespeeld en veel geleerd in deze match.

2022-10-25 16-33-24

Groeten

Tim

In een ver verleden zei een ploegmaat van onderstaande journalist de legendarische woorden “Achterbroek is de meest winderige plaats ter wereld”. Wel, dat heeft onze U11-ploeg vandaag toch voor een stukje ervaren. Het ‘gemiezer’ tijdens de opwarming zorgt voor de nodige nattigheid; doe daar iets later een windje bij en de omstandigheden vertellen dat het (vraag maar aan Veerle) dan niet heel aangenaam is. Toch zorgen beide ploegen dat er geen tijd is om kou te lijden. Ze verwarmen menig supporter en trainer met puike acties en spannende situaties.

In het begin van de wedstrijd pakt Milan meteen uit met een knal, maar het is ook direct duidelijk dat de thuiskeeper moeilijk te passeren zal zijn vandaag. Aan de overkant gaat een laag schot van ver uit het niets in doel: 1-0. Gelukkig gaat het Wout ook voor de wind in doel bij ons. Hij pakt daarna uit met twee cruciale reddingen. Wij knokken ons ondertussen in de match. Een schot van Milan (na een goede aflegger van Louis) en een te zacht schot van Louis kunnen de doelman van Achterbroek niet verrassen.

Tijdens het tweede deel hebben we de wind in de zeilen. Fille dribbelt vanop links enkele spelers voorbij maar wil dan nog één speler teveel nemen. Een sneller schot had een betere keuze geweest. Niet veel later kan Bent een doorsteekpass geven naar Fille, maar zijn schot gaat nu op de keeper. Aan de overkant zorgen Sen, Stan, Mathias en Ousmane ervoor dat Achterbroek amper tot bij Wout geraakt. Eerst gaat een poging van Bent nog naast, maar een beetje later kan Fille de bal meegeven in de loop van Bent die nu wel de 1-1 scoort.

De kantwissel brengt ook een keeperswissel met zich mee. Ferre neemt de fluotrui over en Wout gaat in de spits lopen. Ferre moet meteen zijn kunnen tonen: hij redt met de voet. Bij een hoekschop van de thuisploeg slaan onze spelers advies van de twee coaches in de wind, waardoor drie spelers vrij staan en één daarvan kan sterk binnenkoppen: we staan nu 2-1 achter. Gelukkig weten onze jongens uit welke hoek de wind waait. Fille kan een bal onderscheppen van de verdediging en twijfelt deze keer niet: paal binnen en dus 2-2. ‘Wat Fille kan, moet mij ook lukken’, moet Pelle gedacht hebben. Bij het uitverdedigen van de thuisploeg zit hij ertussen en na een dribbeltje legt hij de 2-3 in het mandje!

In het laatste kwartier willen we de score uitdiepen, maar met één splijtende pass wordt heel onze verdediging omspeeld. De thuisspits aarzelt niet en de 3-3 rolt tergend traag over de doellijn. Ferre kan daarna een goede redding uit zijn voet toveren. Aan de overkant doet hun keeper hetzelfde: eerst kan hij nog net zijn vingertoppen tegen een schot van Fille zetten. Na een mooie combinatie van Bent, Pelle en Fille kan hij ook dat schot nog uit zijn doel ranselen. Achteraan speelt Senn een zeer sterke wedstrijd: vol overgave is hij niet van plan zijn tegenstander maar één meter ruimte te geven. Een vrije trap van Milan gaat nog een half metertje over en dé kans van de match gaat ook over: Bent kan voor een leeg doel de bal niet laag houden. Die allesbeslissende trap zag iedereen er in, maar het mocht niet zijn.

Na enkele weken van verliespartijen behalen onze boys opnieuw een gelijkspel en dat doet hen zichtbaar deugd. De inzet en de mooie combinaties beloven ook weer veel goeds voor de terugronde die volgende week alweer van start gaat!

2022-10-15 Achterbroek - U11

Groeten

Tim

10 spelers maken deel uit van de selectie om thuis tegen Noorse te spelen. Door ziekte moet Joppe V. nog afhaken, waardoor we slechts één wisselspeler hebben. Iedereen is keurig op tijd, zelfs diegene die met het hele gezin moeten komen. Mama’s zijn dat gewend naar ’t schijnt… Onder leiding van Benny en Jimmy wordt er goed opgewarmd met o.a. een ‘lummeltje’ en de worden de tactische lijnen weer uitgelegd. Denk aan de training jongens: in de hoek lopen, vrij lopen, één-twee zoeken en spreken tegen elkaar.

Gelegenheidsscheids Ringo fluit de wedstrijd op gang. In de nagalm van dit fluitsignaal gaat de bal al binnen: Yassin scoort de 1-0. Vanuit een scherpe hoek kan Lander er al snel 2-0 van maken. De bezoekende coach wordt er nu al bijna moedeloos van en spoort zijn manschappen aan om voor elke bal te gaan. Toch zijn ook de volgende 6 kansen voor onze U10-toppers. Warre komt goed uit en lanceert meteen Lander die jammer genoeg niet kan afwerken. Yassin mist alleen voor de keeper. Gus trapt in één tijd voorlangs en een mooi uitgevoetbalde actie tussen Mats, Warre, Litse en Joppe DC kent ook niet de juiste afloop. Een misverstandje tussen Warre en Litse zorgt voor de 2-1. Een schotje van Matthias is te zacht en Gus raakt de bal ook niet vol waardoor die opnieuw naast gaat. Met 2-1 gaan we even rusten. We zijn voetballend veel beter; we moeten alleen de kansen afwerken om de bezoekers uit te schakelen.

Dat heeft Matthias goed begrepen. Aan de zijlijn is er enige twijfel wie de 3-1 heeft gescoord, maar de arbiter stond er kort op en is duidelijk. Noorse blijft nog (een beetje) meespelen maar trapt twee keer naast. Emma kan zich op rechts goed doorzetten en Gus bereiken, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper. In de korte hoek kan Lander de 4-1 binnentrappen. Joppe trapt nog iets te zacht richting de keeper en aan de overkant wijkt een schot af op het been van Litse (“Woeps”) waardoor de bal naast Warre binnengaat. 4-2 halfweg. Zelfde spelbeeld: we zijn beter, maar kunnen de score niet uitdiepen waardoor de bezoekers toch nog enigszins blijven aanklampen.

We hebben het raden naar wat er tijdens de pauze halfweg verteld is door de coaches, maar het lijkt wel of het woord ‘kermis’ is gevallen want onze talentjes beginnen plots hoge ogen te gooien. Eerst gaat een schot van Matthias nog naast en niet veel later trapt Mats op de keeper. Yassin is hierbij goed gevolgd en kan de 5-2 scoren. Een geweldig mooie aanval –botsautogewijs met echte “tikki takka”– tussen Matthias, Gus, Emma en Yassin wordt afgerond door Mats: 6-2. Aan de overkant is Warre geklopt, maar de bal raakt eerst –flipperkastgewijs– de lat en dan de paal. De doellijntechnologie (er wordt gefluisterd dat die in het toekomstige kunstgras verwerkt gaat worden) is resoluut: geen doelpunt. Na hard werk van Yassin in de hoek, krijgt hij de bal bij Gus die de 7-2 binnentrapt. De 8-2 komt van Mats die een doeltrap kan onderscheppen en –schuiftafelgewijs– de bal rustig kan binnen schuiven naast de doelman. Onze topkeeper Warre zit er af en toe ver uit zijn doel gepast tussen of kan –grijpkraangewijs– Noorse pogingen onschadelijk maken, maar op een hoge lob heeft hij geen verhaal en dus moet hij even de 8-3 –eendjesgewijs– uit zijn net vissen. Dat is ook meteen het laatste rondje op de paardenmolen van de geel-groene bezoekers. De 9-3 is het omgekeerde van de 5-2: Yassin trapt vanuit een scherpe hoek gekruist naar doel. De keeper kan wegduwen in de voeten van Mats en zoiets moet je ‘m niet geven.

De centjes van de bezoekers lijken nu bijna op terwijl onze kanjers nog langs het lunapark gaan. Als echte bulldozers walsen ze de Noren helemaal plat. Een lange aanval wordt door Lander afgerond: 10-3. Gus wordt diep gestuurd, passeert vakkundig de keeper en loopt de 11-3 in doel. Noorse treft nog één keer de paal, maar dat is het écht voorbij. Ons team passeert in de laatste 7 minuten nog langs de schietkraam. De 12-3 is van Gus, die met links de bal in de verste hoek plaatst. Wanneer Gus zich doorzet op rechts en naar Yassin roept op het moment dat zijn pass vertrekt, loopt een verdediger de bal in eigen doel: 13-3. Een afvallende bal komt niet veel later voor de linker van Matthias die verschroeiend de 14-3 in de pin pegelt. De 15-3 gaat van nog verder binnen: Lander twijfelt niet wanneer de bal komt aangerold en hoog over de keeper gaat de bal binnen. Het eindschot is van Gus die nu met rechts hoog over de keeper binnentrapt. De 16-3-eindstand staat weer mooi op het bord (lees: op het kladblaadje van de verslaggever). Het mooie was dat élk doelpunt door heel de ploeg werd gevierd. Qua teamgeest echt wel bijzonder! Zo’n resultaat verdient twee bonnetjes (die we niet opsparen voor volgende week hoor) waarmee in de kantine iets gekozen kan worden van de bovenste en de middelste rij: de AA’s, chips en snoepjes zijn weer binnen! Op naar volgende week voor de kermis, euh, ik bedoel een nieuwe topmatch!

2022-10-15 U10 - Noorse

Groeten

Tim

De ochtend begon met een stralende zon, iedereen was er klaar voor om er een mooie wedstrijd van te maken tegen Achterbroek. Het kunstgrasveld was even wennen voor onze spelertjes. Er volgde al snel enkele doelpunten tegen ons. We herpakten ons snel en hebben ook nog enkele doelpunten kunnen scoren. Dankzij Rik Bresseleers die een uitstekende prestatie neerzette als keeper hebben we enkele doelpunten tegen kunnen vermijden. Uiteindelijk stond Achterbroek een beetje voor, maar onze jongens en Lizet hebben er kei hard van genoten!!!

U8 achterbroek

In een grote colonne trekken 6 auto’s en busjes, met hier en daar een alleenstaande papa (‘als de vrouw op weekend is’), richting het kunstgras van den Driehoek. Gelukkig stappen niet alle spelers in het busje bij Steven, anders spelen ze vandaag in ‘t wit… Van de thuisploeg is nog geen spoor wanneer wij aankomen. Kettingen worden van de stoelen gehaald, de kleedkamers worden geopend en onze jongens staan te popelen om te starten.

In de kleedkamer legt coach Benny het tactisch plan uit voor vandaag: welke looplijnen willen we zien, welke wissels staan gepland, hoe gaan we het vandaag aanpakken. Met de nodige concentratie luisteren onze U10-boys: de focus is er al!

Bij aanvang van de wedstrijd is het even zoeken. Het spel verloopt rommelig en het draait een beetje vierkant (haha, en dat tegen den Driehoek). Toch is het eerste schot(je) richting doel van ons, maar Yassin besluit op de keeper. Met een mooi schot komt de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Toch straf dat we wéér eerst op achterstand komen. Het lijkt wel een patroon te worden. Hopelijk is dit (ook weer) het signaal om zélf in actie te schieten. Na een pass van Yassin wordt het schot van Gus geblokt en iets later besluit Gus naast. Ook een schot van Lander heeft niet voldoende kracht om de keeper te verschalken.

Tijdens de pauze na het eerste kwartje wordt er toch even stevig gebabbeld en enkele mannen wakker geschud. Louîz zet zijn ‘mijn-zus-hield-me-wakker-vannacht’-frustratie om in positiviteit en dat loont. Hij toont opnieuw -samen met Mats of Litse- de over-mijn-lijk–mentaliteit. We knokken ons in de wedstrijd en durven de duels aangaan. Stef lanceert Gus, maar zijn schot gaat naast. Daarna legt Gus de bal af naar Lander, maar zijn schot gaat over. Onze kerels voelen dat het moment daar is om toe te slaan. De 1-1 scoort Lander met een knappe vrije trap, de 1-2 is van Mats die slordig uitvoetballen van de thuisploeg rustig afstraft en de 1-3 komt van Gus die razendsnel het rechtse lijntje afloopt met bal aan de voet en vanuit een scherpe hoek zijn voorzetschot ziet binnengaan. Yassin maakte hierbij een mooie loopactie waardoor de keeper en verdediger in de war waren.

Is het de kantwissel of de voorsprong? Feit is dat we niet goed starten aan het derde kwart. Mats en Louîz willen mooi uitverdedigen, maar spelen het soms wel heel gevaarlijk, gelukkig voorlopig zonder veel erg. Aan de overkant zijn een puntertje van Lander en schoten van Yassin en Alexander allemaal onder te brengen in de categorie ‘net niet’. Warre ranselt eerst nog een mooi schot uit zijn goal, maar hij moet zich iets later toch gewonnen geven na -eerlijk gezegd- even slap verdedigen. De 3-3-gelijkmaker van de thuisploeg is dan weer een vermijdbare snelle counter. Gelukkig kan Gus nog net voor het fluitsignaal op links een actie maken, naar binnen komen en met een waanzinnig mooi schot van heel ver in de verste hoek hoog in doel de 3-4 scoren!

In het laatste deel moeten we die voorsprong met hand en tand verdedigen en liefst ook nog wat uitdiepen. Met een snelle inworp lanceert Gus de diep gelopen Mats die de paal treft. Lander is er als de kippen bij om de 3-5 hard in doel te trappen. Een onterecht toegekende hoekschop wordt door de thuisploeg goed afgewerkt: 4-5 met een harde kopbal. Een goeie corner van Stef komt bij Mats die met zijn been verlengt en Joppe kan de bal eenvoudig in doel lopen: 4-6. Een hoekschop van Gus blijft nog voor doel hangen, waar Alexander en Stef net niet bij de bal kunnen om binnen te duwen. In de laatste minuut verdedigen Mats en Louîz samen mooi uit helemaal links in het hoekje op onze eigen helft. De bal gaat nog even buiten, maar er wordt snel gegooid. De bal komt bij Lander die op rechts Gus ziet vrijlopen. Alleen voor de keeper trapt hij de 4-7 rustig rechts naast de keeper.

Inzet, duelkracht en efficiëntie troef vandaag. ‘t Is paars, ‘t is wit, ‘t is beter dan Madrid, ‘t is de Wiiiildeurt! In de kleedkamers weerklinkt nog een harde ‘zigge zagge zigge zagge’, wordt er euh ‘snel’ een douche genomen en worden de voetbaltassen weer netjes gevuld volgens de regels van het proppen. Tot volgende week.

2022-10-08 Driehoek-U10

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 12 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert