Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
KSV Wildert GOES TROOPER!

KSV Wildert GOES TROOPER!

Hallo Iedereen, Coronacrisis. Hamsteren. Mondmasker. Quarantaine. Dit zijn alvast vier woorden die volgens ons genomineerd zijn voor ‘Woord van het Jaar 2020’. Maar ook ‘verenigen’ mag daar zeker...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2021

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2021

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 38ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon” op 26, 27 en 28 augustus 2021. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de...

  • KSV Wildert GOES TROOPER!

    KSV Wildert GOES TROOPER!

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2021

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2021

kbc kbc2
   

n 2020 zou KSV Wildert een voetbalkamp organiseren. Er waren echter vier Russen (of waren het virussen?) die hier een stokje voor staken. Er werden maatregelen getroffen die het onmogelijk maakten om die voetbalweek te laten doorgaan.

Gelukkig kan er in 2021 terug meer en lijkt dat C-virus (we kunnen de naam bijna niet meer horen) de strijd te verliezen. In de eerste volledige week van de zomervakantie stonden enkele ervaren trainers o.l.v. Dirk Lambrechts en enthousiaste begeleiders te popelen om heel wat jonge voetballers te entertainen! Van U6 t/m U12 schreven zo’n 40 sportievelingen zich in.

Het dagverloop zag er steeds ongeveer hetzelfde uit. In de voormiddag lag de nadruk op voetbalskills, coördinatie –en loopoefeningen, snelheid en traptechnieken. In de namiddag stond er steevast een wedstrijdvorm op het programma, alsook spelvormen als voetbaltennis. Alsof het nog niet uitputtend genoeg was, gingen de onvermoeibare sporters tussendoor springen op het springkasteel. Hoewel veel spelers meteen na het eten alweer het veld opliepen, amuseerden sommigen zich toch even in de knutsel-, lees- of spelletjeshoek. Rusten is ook een belangrijk onderdeel voor de echte sportman!

Een bezoekje aan het voetbalkamp verraadt meteen de gemoedelijke, ontspannen sfeer; de voetballers zelf kunnen hun enthousiasme niet verstoppen. Deklat! Hands! Penalty! Ooh, panna! Wat een coole beweging, hoe doe je dat? De voetbaltermen vliegen over het veld.

Ben je blij dat het voetbalkamp mag doorgaan?

Lars (8): “Ja, ik ga ook nog op kamp met de KSA, maar ik wilde ook gaan voetballen.”

Louis (9): “Het is hier echt tof. We doen veel oefeningen en tussendoor ook andere dingen.”

Waarom is het voetbalkamp zo leuk?

Fille (9): “We leren nieuwe trucjes en we doen ook matchen tegen de grotere jongens. Van mij mag het minstens twee weken duren.”

Stef (8): “Kijk, dit is een nieuwe truc die ik geleerd heb.” (waarna hij een bal neemt en een beweging wil showen)

Boris (9): “Voetballen is gewoon heel tof. Ik wil blijven keepen. Het is wel vermoeiend. Ik ben al eens in slaap gevallen op de zetel ’s avonds.”

De leuze van de supportersclub van KSV Wildert (“Weer of geen weer”) werd deze week alle eer aangedaan. Maandag kletsnat door intense regenbuien, donderdag kletsnat door in ’t zonnetje door de sproeier te lopen of waterspelletjes te spelen. Tussendoor nog stevige rukwinden of bewolkte dagen. Het kon de voetballers niet deren: ze bleven ervoor gaan. Als afsluiter stond er vrijdag een penaltycup (met supporters!) op het programma. Helemaal op ’t einde kregen alle deelnemers een medaille én een nieuwe bal, gevolgd door een ijsje. Zo’n kamp is zeker voor herhaling vatbaar!

voetbalkamp

Beste ouders, we organiseren als club een kennismaking moment voor de meisjes en jongens geboren in 2016. Dit heeft plaats op woensdag 16 Juni om 16u op onze terreinen in de steenovenstraat, einde is voorzien rond 17u.

We leren de kinderen op een speelse manier bewegen en omgaan met een bal, daarvoor zijn ze best voorzien van sportieve kledij.

Als jullie kinderen na deze kennismaking graag willen verder gaan met voetballen, hiervoor voorzien we de start van het nieuwe seizoen op woensdag 18 Augustus. Verdere info hierover krijgen jullie begin augustus via mail.

Voor zij die niet aanwezig kunnen zijn op 16 Juni en toch graag willen starten met voetballen in augustus, geven hun contactgegevens door. Deze vindt je onderaan deze brief.

Graag verwelkomen we jullie 16 juni ,zodat jullie samen met vriendjes en vriendinnetjes kunnen genieten van deze kennismaking. Vul hieronder jullie contactgegevens in en breng deze mee op 16 Juni.    

Opleider : Herman Van Den Bergh  

                 (  0496 03 78 96

                 *  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo

ontbijt merci

U10 sinterklaastraining

U9 DL trofee0

U9 DL trofee1

Beste lezers,

Ondertussen heeft het virus mij ook een beetje te pakken. Neen, niet het corana-ding, maar wel het schrijversvirus. (Eerlijk, ben ik toch wel een beetje jaloers op de mooie perskaart van Tim ????)Alle ingrediënten voor een prachtige ochtendwedstrijd waren aanwezig: 2 gemotiveerde ploegen, gedreven coaches, supporters en een topscheidsrechter (enig favoritisme van de auteur buiten beschouwing gelaten). In tegenstelling tot vorige week stond er nu een zalig zonnetje, wel jammer dat die een beetje laag stond aan de horizon.

De vroege voorsprong

Startmeerster alias scheids Mattis floot de wedstrijd op gang zoals Bart de Ronde van Vlaanderen in gang schoot. En zoals het bijna altijd gaat is daar de vroege ontsnapping. Pelle maakt er 1-0 van. Gevolgd door Mathias 2-0 en Wout met een uiterste inspanning 3-0. Boris als keeper gaf een prachtige assist aan Wout die er 4-0 van maakte. Ondertussen was Milan ook aan het front verschenen om op zijn typische wijze ook een goal te maken. Bent maakt er nog 6-0 van. Boris samen met Simon zorgde ervoor dat de voorsprong behouden bleef

De consolidatie

De blauw-witte brigade vond het zo wel welletjes geweest en begon langzaam aan de voorsprong te knabbelen. Via vlot combinatievoetbal, en ondanks de mooie reddingspoging van Boris, werd het 6-1. Bent probeerde de voorsprong te consolideren, maar zag zijn grote kans gekeerd worden op de doellijn. Uit 2 dode spelsituaties werd de voorsprong terug gebracht tot 6-4.

De voorsprong verkleint

Na de bevoorrading, was het Milan die er nog een snok aan gaf en de stand op 7-4 bracht. Uit de kopgroep is ondertussen wel Wout weggevallen met een blessure. Verzorgster Hilde (vandaag gespot met grijze sneakers) zorgt ervoor dat hij later wel kan terugkeren. Dan volgde er nog een demarrage van Pelle. Hij rolt de hele verdediging op een schiet met links binnen (Ik moest dit expliciet vermelden voor trainer Dirk!). Koningshof vond het dan wel genoeg geweest een legt er stevig de pees op. Ze komen terug tot 8-7. Ondanks goede pogingen van Simon en Bent die nog de deklat raakten.

De spetterende finale

Alles terug samen. Het werd 8-8. De tactiek van Dekoningshof – Quickstep was duidelijk: der op en der over. 8-9. De spanning steeg, de belangen werden zichtbaar. Niemand wilde afgeven. Mathias, Bent en Milan gingen voorop in de strijd. Wout haalde persoonlijk de vluchter terug op 9-9. En ja, daar gingen de tegenstanders weer, en deze keer leek het de goede keer te zijn: 9-11 liepen ze uit. Ploegleiders Yves en Stijn, jaagden onze ploeg aan zodat Bent het gat kleiner maakte: 10-11. In de laatste rechte lijn was het Wout met een ultieme jump die nog probeerde, maar de krachten bleken op. Helaas was de overwinning weg. Ondanks het verlies was het een prachtige wedstrijd, met een wel erg spannende en intense finale.

Op 17 oktober staan onze spelertjes weeral klaar voor een thuiswedstrijd tegen Brasschaat - Ossmi. Vol vertrouwen staan onze U8’tjes weer op het veld, maar al snel is duidelijk dat het deze week niet zo gemakkelijk zal zijn. Na enkelen minuten staat er een achterstand op het scorebord van 0-5. Maar onze paarse voetballertjes schakelen een tandje hoger en we krijgen vaak heel mooie duels te zien. Al snel wordt er hard gewerkt om de achterstand weg te krijgen. Zo maakten o.a. Alexander, Gus, Lowie en Matts mooie goals. Tussenstand 7-9.Een overwinning zat er toch niet in deze week. Met een eindscore van 7-12 verlaten onze voetballertjes het veld.

Even terug met de voetjes op de grond na alle overwinningen van de afgelopen weken, maar we hebben zeker en vast weer heel mooi voetbal gezien. Proficiat jongens !

2020-10-19 14-51-48

 

Giel1

Giel2

2020-10-19 14-44-57

“Ga het veld op en geniet.” Dat is zowat de belangrijkste (Johan Cruijff-)boodschap die we aan onze jonge voetballers willen meegeven. Onze toekomstige Rode Duivels worden vandaag eerst vastgelegd op de gevoelige plaat, zodat ze later bij Sportweekend foto’s kunnen tonen met als onderschrift ‘Het begon allemaal bij KSV Wildert’.

Gel in de haren, de mooiste lach op hun gezicht… klaar voor de ploegfoto van een tof U9-team.

Daarna is het tijd voor de bittere ernst. De helft van de ploegfoto wordt geselecteerd om te voetballen tegen Wijnegem. Met Floris in doel, Sen als snelle staart, Louis op links, Fille op rechts en Matteo diep in de spits vatten we de wedstrijd aan. Ferre en Liam houden zich aan de zijlijn klaar om in te vallen.

Het duurt even voor de wedstrijd echt op gang komt. We laten ons verrassen (zijn we al wel goed wakker?) en staan –toch een beetje onverwacht– 0-1 achter. Het is de ingevallen Ferre die onze ploeg mee op sleeptouw neemt. Eerst wordt zijn actie nog knap door de keeper gered, maar een hoekschop van diezelfde Ferre wordt in eigen doel verwerkt door een Wijnegemse verdediger. Floris doet ongelooflijk zijn best als keeper en pakt uit met enkele gevatte tussenkomsten. Na een kwartiertje staan we 2-1 voor, na een doelpunt van Ferre.

In het tweede kwart verliezen we de wedstrijd. We zondigen aan enkele belangrijke Johan Cruijff-voetbalwijsheden… “zonder de bal kan je niet winnen” en “voetbal is een spel van fouten want wie de minste fouten maakt, wint.” We kunnen kort zijn over dat tweede kwartiertje. Het gaat van 2-1 naar zowaar 2-7, na enkele vermijdbare tegengoals.

Coach Dirk schudt zijn manschappen wakker en het lijkt alsof hier ook enkele Cruijf-uitspraken ter sprake zijn gekomen, nl. “Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen” of “Je kan ook goed spelen zonder de bal te raken.” Sen loopt de longen uit zijn lijf en houdt met lijf en bril de ballen tegen. Staart Louis breekt uit en scoort de 3-7, Matteo kan op pass van Ferre de 4-7 maken en Ferre kan na een actie van Fille de 5-8 scoren. Tussendoor en nadien is Wijnegem nog aan zet. We rusten weer een 5-12-achterstand.

In het laatste kwart willen we kost-wat-kost nog wat laten zien van onze verdedigkunsten. Bovendien kan keeper Ferre nog enkele keren een ploegmaat lanceren onder het motto “Je moet een gat voor je laten vallen en er dan zelf inlopen”. Fille kan daardoor nog meerdere keren een actie opzetten, maar de paal en de keeper liggen in de weg. Ons U9-team leert een les in agressiviteit en moet de kelk tot op de bodem ledigen. Met nog een owngoal en enkele uitgespeelde acties wordt uiteindelijk 5-15 genoteerd door de verslaggever. Beter vandaag alle tegendoelpunten zodat we er volgende week weer tegenaan kunnen!

Toch kunnen we ook deze wedstrijd besluiten met een Cruijff-uitspraak: “Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt”. We staan weer met de voetjes op de grond en “Elk nadeel heb z’n voordeel”, want uit zo’n wedstrijd kunnen we alleen maar leren: qua agressiviteit, qua veerkracht, qua inzet, qua doorzettingsvermogen. Kortweg, een collectieve offday… op naar de volgende wedstrijd!

TVT, vanaf heden ook officieel persverantwoordelijke van de U9. Met dank aan Veerle!

2020-10-17 U9-Wijnegem

Wedstrijd Ekeren – Wildert (zaterdag 10 oktober 2020)

Na een iets wat mistig begin (uw verslaggever had namelijk last van een aangedampte bril), kwam Ekeren na een eerste goed kans voor Louis toch op voorsprong. Het eerste kwart kabbelde rustig verder, totdat Louis met zijn gele voetbalschoenen de aansluitingstreffer maakte. Na de drinkpauze had Wout een enorme kans op de 1-2, maar het was de man met de gele schoenen die voor de 1-2 tekende. Helaas vielen we daarna een beetje stil, waardoor Ekeren kon terugkomen. “Der op en der over” was het moto. Ondanks het knap keeperswerk van Floris kwamen ze met 3-2 voor. Eindelijk werd onze spits Pelle wakker, met zijn blauwe schoenen maakt hij er 3-3 van. Ekeren scoorde vervolgens tegen, maar het was buiten Pelle gerekend: net voor de rust bracht hij de stand in evenwicht.

De 2e helft werd Floris met zwarte schoenen, in de goal afgewisseld door Wout! De eerste kans was weer voor Wildert, maar ook deze keer ging hij er niet in. Pas bij de 2e kans was het raak, na een blauw-gele voetbalschoenen combinatie (nvdr: Louis scoorde op aangeven van Pelle). Ekeren kwam nog een laatste keer terug. Toen stond Mathias met zijn wit-zwarte schoenen op. Hij ging ervoor, verdedigde de voorsprong met een leeuwenhart. Ekeren kon niet meer scoren. Jammer wel dat hij voortijdig naar de kant moest met een blessure. Deze werd trouwens vakkundig verzorgt de Hilde (helaas weet ik de kleur van haar schoenen niet meer!). Zijn vervanger Simon, met prachtige oranje schoenen, werkt samen met Floris hard om de voorsprong niet uit handen te geven. Het laatste kwart gooide trainer Yves (met mondkapje, zoals het tegenwoordig hoort!) de opstelling volledig om. Pelle in de goal, Wout, Floris, Simon en Louis als veldspelers. De tactische wijzigen zorgde er voor dat Ekeren het niet meer wist. Via goals van Louis (2 maal) en Wout werd de eindstand bepaald om 5-8.

Dit verslag werd mede mogelijk gemaakt door de lokale bakker van de Velodreef (bedankt voor het kassaticket, zodat ik de hoogtepunten kon noteren.)

Hieronder zijn, nog wat sfeerfoto’s, Jammer genoeg zijn door technische problemen de foto’s van Cheerleaders Hilde en Sofie mislukt.

U9 Rob1

U9 Rob2

Op deze mooie datum (10/10/2020) trokken slechts 5 U9-spelers richting Wuustwezel. Gelukkig konden ze beroep doen op U8-speler Gus, broer van Fille. Zo kon er toch af en toe gerust worden door iemand.

Onze jongens lijken nog niet helemaal wakker wanneer de wedstrijd begint want al snel valt de 1-0. Gelukkig kan Fille snel de gelijkmaker maken. Niet veel later geeft Ferre een mooie intrap richting Fille die in de hoek is gelopen. Fille draait en scoort de 1-2. Tegen het einde van het eerst kwart moet gelegenheidskeeper Bent zich jammer genoeg nog twee keer omdraaien. Liam heeft nog pech in de afwerking en zo blijft het 3-2 na een kwartiertje spelen.

Het tweede kwart gaat het eerst gelijk op. Ferre trapt eerst nog met links tegen de paal, maar de bal komt terug voor zijn rechter en zo staat het 3-3. Na gemakkelijk balverlies achteraan wordt de 4-3 gemaakt, maar Fille kan na een actie op rechts opnieuw de gelijkmaker scoren. Even verliezen we de concentratie en in no time staat het 7-4.

Het derde kwart is het Gus die ons terug in de wedstrijd brengt met de 7-5 en de 7-6. Aan onze kant loopt Sen de longen uit zijn lijf om zoveel mogelijk aanvallen van de thuisploeg in de kiem te smoren. Wat een inzet! Na een afgeweken bal op een Wildertse poep staat het 8-6 en ook de 9-6 kan Fille niet uit zijn doel houden. Gelukkig kan Ferre aan de overkant enkele stevige acties op poten zetten langs de rechtervleugel. Hij scoort zowaar drie keer: 9-9 met nog één kwartje te spelen.

De thuisploeg komt nog even op voorsprong (10-9), maar Sen kan een mooie actie van Bent afronden voor de gelijkmaker. Fille (3x) en Bent diepen de score nu verder uit: 10-14. Ferre haalt nog enkele schoten uit zijn doel, maar moet zich één keer gewonnen geven op een onhoudbare knal. Fille zet helemaal op ’t einde de 11-15-eindstand op het bord.

Dit was weer een spannende wedstrijd, waar inzet en doorzettingsvermogen nodig waren om de overwinning binnen te halen. We stonden meermaals achter, maar telkens knokten we ons terug in de wedstrijd! Knap gewerkt van deze 6 spelertjes!

2020-10-10 Wuustwezel - U9

Gegroet, Tim

Verschillende communicanten moesten afhaken voor de thuis wedstrijd tegen Noorse. Toch had coach Dirk 7 spelers beschikbaar: Boris, Ferre, Liam, Milan, Matteo, Pelle en Fille.

Onderstaande verslaggever had een dubbele boeking want moest eerst verslag uitbrengen van de U8-wedstrijd op Essen. Ad-interim reporter Rob gaf een score van “ik denk 1-4 of 1-3” door en een samenvatting van het eerste kwart: “Het gaat niet zo goed, ze krijgen geen goal gemaakt.” Mogelijk was dit toch het gevolg van de midweekmatch, waarin deze 7 spelers allemaal in actie kwmane.

In het tweede kwart kon Noorse nog uitlopen tot 1-5, maar toen vonden onze jongens het welletjes geweest (of hadden ze door dat vanaf nu alles wordt opgeschreven door de aanwezige pers?). Fille kan met een afstandsschot de 2-5 scoren en nadat Milan tegen de paal trapt, is het Fille die gevolgd is om de 3-5 binnen te tikken. De 4-5 en de 5-6 komen op naam van Milan. Tussendoor kon Noorse nog even de 4-6 scoren.

Na de wissel van kant brengt Pelle ons met een prachtige volley (op een corner van Ferre) langszij: 6-6. Aan de overkant houdt Boris ons in de wedstrijd door uit te pakken met enkele knappe reddingen. Bij gebrek aan echte verdedigers wordt de liberopositie ingevuld door aanvallende spelers. Wanneer Fille staart staat, gaat hij alles en iedereen voorbij om de 7-6 binnen te trappen. We staan voor het eerst op voorsprong. Na een geniale deviatie van Liam gaat Ferre alleen op de keeper af, maar deze laatste wint het pleidooi. Iets later kan Ferre zich doorzetten om de 8-6 te maken en Pelle trapt met een mooie, hoge bal over de keeper de 9-6 tegen de netten. Opnieuw staat ons sluitstuk Boris stevig op zijn benen om de Noorse aansluitingstreffer te voorkomen.

De laatste 15 minuten tellen we de bezoekers helemaal uit. Milan pakt uit met een knap schot voor de 10-6. Fille vindt bij een intrap de vertrokken Milan (11-6) en opnieuw Milan tekent voor de 12-6. Fille scoort het 13e thuisdoelpunt van de middag en iets daarna verliezen we even de focus en kan Noorse er twee tegenscoren: 13-8. Na een pass van Fille kan Pelle de 14-8-eindstand op het scorebord knallen.

Straffe prestatie van onze 7 vedetten: derde overwinning op rij!

2020-10-03 U9-Noorse

Groeten

Tim

Op deze druiligere zaterdagochtend stond een heuse derby op het programma. Met 7 toppers trok coach Jelle richting de buren van Exc.Essen. De basisvijf bestaat uit keeper Alexander, libero Louîz, rechtse vleugel Lowie, linkse vleugel Gus en spits Manoah. Met Stef en Bas op de (denkbeeldige) bank hebben we ook nog twee stevige wissels klaar. Dat belooft (weer) een geweldige partij te worden…

In het eerst kwart tonen onze jongens meteen dat ze er écht staan. Manoah kan de score openen na balverlies van de thuisploeg. De 0-2 is een kopie van het eerste doelpunt. De hoekschoppen van Wildert blijken soms al ingestudeerde nummertjes, al is het op een scherpe corner van Lowie dat een Essense voet de 0-3 in eigen doel tikt. Gus tekent met links voor de 0-4 na een mooie actie op rechts van Lowie. Met een hard schot met links scoort Gus de 0-5 en ook de 0-6 kwam op naam van Gus nadat hij aan eigen doel vertrekt en iedereen achterlaat. Hier en daar horen we al pronostiekjes over de einduitslag langs de zijlijn…

Met Louîz in doel, Stef als staart, Lowie op rechts, Manoah op links en piloot Bas wordt het tweede kwart aangevangen. Het is Bas die met een panna de 0-7 kan binnentrappen, Manoah na balverlies de 0-8 en na een actie van Gus kan Manoah ook de 0-9 scoren. Een hoekschop van Lowie wordt door Gus binnengetrapt en het is opnieuw Lowie die Manoah bedient voor de 0-11. Wat er dan gebeurt, tart elke verbeelding. Aan de overkant wordt na heel wat geharrewar zowaar de 1-11 gescoord.

Manoah en Alexander zetten de 1-13 ruststand op het bord. Voorlopig loopt alles volgens plan: mooie goals, knap samenspel en een perfecte uitvoering van wat op training wordt aangeleerd door onze vier enthousiaste trainers!

Een rode ploeg tegen een paarse ploeg, met een (stamnummer) 1-13 als ruststand. Aan welke derby doet ons dat nog denken?

Opnieuw wordt de basisvijf aangepast voor het derde deel. Stef wordt de doelman (die letterlijk geen bal heeft moeten pakken), Lowie de staart, Gus de rechtse vleugel, Bas de linkse vleugel en Alexander onze snelle spits. Het wordt eentonig en eerlijk gezegd ook minder spectaculair dan voor de rust. Er worden nog mooie goals gemaakt, maar meer na individuele acties i.p.v. het mooie samenspel in de eerste deeltjes. Alexander, Louîz, Manoah (2x) en Gus (3x) dikken de score aan tot 1-20.

In de Sporteasy-app wordt ondertussen langs de zijlijn al naarstig gezocht naar de zotste uitslag van dit seizoen. Stef en Bas zetten de acties op langs de flanken. Alexander, Lowie en Louîz (2x) gaan gewoon stevig door met scoren zodat de 1-24 op het bord verschijnt, de uitslag die door onderstaande verslaggever op Unibet werd ingevuld na het eerste kwart… Louîz scoort echter nóg 3x zodat de 1-27-einduitslag op het bord verschijnt. Een evenaring van die zotste uitslag, zo blijkt.

Chapeau voor deze zeven toppers, onder leiding en sturing van een trotse trainer. Er werd nog net geen paarse vlag op de middenstip geplant als “ploeg van ’t stad”…

2020-10-03 Exc.Essen - U8

Groeten

Tim

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag kwamen de buren uit Nieuwmoer langs op woensdagavond 30 september. Coach Dirk en afgevaardigde Veerle selecteerden voor deze wedstrijd een ruime kern van 9 spelers: Boris, Liam, Milan, Mathias, Matteo, Pelle, Bent, Ferre en Fille. Nieuwmoer had eerst 6, dan 7 en tenslotte 8 spelers ter beschikking.

De match kan niet beter starten voor onze U9-boys. Na welgeteld 8 seconden scoort Ferre de 1-0 en enkele minuten later tekent diezelfde Ferre voor de 2-0. Milan zet ons al snel op een comfortabele 3-0-voorsprong. Halfweg het eerste kwart worden er 4 wissels uitgevoerd en uit die chaos kan Nieuwmoer de aansluitingstreffer scoren. Na een gekraakt schot van Pelle met links belandt de bal daarna bij Fille die rustig de 4-1 kon scoren. Einde eerste kwart.

Na heel wat geharrewar voor doel en een stuk of 6 pogingen is het Liam die de score kan uitdiepen met een binnentikker in het begin van het tweede kwartier. Ook Milan en Ferre dikken de score aan met de 6-1 en 7-1. De 8-1 is een schot van Fille dat net op of net over de lijn nog door Matteo wordt binnengetikt, waarop de goaltjesdief naar de verslaggever roept “ik heb ‘m gescoord hé!”. Oké, we noteren op naam van Matteo Lukaku dan… Na heel wat voorbereidend werk van Bent is het Pelle die voor de 9-1 tekent. Ondertussen houdt libero Mathias alles tegen en steekt Boris –Neuer– Pacquee overal zijn handen of voeten tussen, zelfs ver uit zijn goal. Een meevoetballende doelman, gestuurd door de papa achter de goal, is een meerwaarde voor de ploeg hoor!

Wissel van kant halfweg de wedstrijd, maar opnieuw zien we hetzelfde spelbeeld. Na een actie op rechts kan Fille de bal voor doel geven waar Milan netjes de 10-1 scoort. Fille plaatst vanop rechts de bal zelf in de verste hoek voor de 11-1 en na een lage voorzet van Fille wordt de bal in eigen doel gewerkt door een bezoekende verdediger: 12-1. Even verliezen onze jongens de concentratie en na wat balverlies kan Nieuwmoer er twee tegenprikken: 12-3 en nog een kwartier te spelen.

Net op het moment dat zijn mama roept “Niet alleen” tovert Bent een prachtige lob uit zijn schoenen en de bal verdwijnt net onder de lat in doel. Daar sta je dan als enthousiaste supporter… Milan met een individuele actie, Bent op een pass van Fille en Matteo na het onderscheppen van de bal van de uitvoetballende verdedigers zetten de 16-3-eindstand op het bord.

Sterke collectieve prestatie van onze jongens, met af en toe een soort test van nieuwe posities en (volgens enkele supporters) acties zoals de papa vroeger…

2020-10-01 11-08-33

Gr.Tim

Op deze zonnige zaterdag zat de sfeer er gelijk goed in.Na een mooie safe van onze keeper Stef, zette Louis de keeper van de tegenstander op het verkeerde been en bracht Wildert op voorsprong 0-1.In de 10 minuten die daarop volgenden scoorde Wildert zo veel en zo snel dat de reporter te plaatse bijna de tel kwijt raakt.4 Goals van Manoah, 1 van Litse, en 1 van Louis en een sterke tegengoal en het stond 1-7.Na de keeper wissel nam Lander het stokje over en liet zien dat hij een allround speler was.Het team maakte mooie combinaties en bleef verder scoren. Met mooi samenspel en luid enthousiasme van de mama’s en papa’s stond het 3-10.Het 3de kwartier werd voornamelijk op 1 helft gespeeld. Dermate dat de nieuwe keeper (Louis) even kon zitten en uitrusten(in de goal).Matthias maakte nog een pracht goal en alle spelers gunden elkaar veel kansen.

Eindstand 5-6 en penalties 5-4

Met maar één wedstrijd op de planning en 10 beschikbare spelers was het even zoeken naar de kern voor zaterdag 26 september. Uiteindelijk bleven er 7 spelers over: Boris – Matthias – Bent – Wout – Floris – Sen – Fille.

Met Boris in de goal, Matthias als staart, Fille en Floris op de flanken en Bent als piloot konden we de wedstrijd aanvatten met iedereen op zijn sterkste positie. Al snel trof Fille de paal, maar het was Gooreind dat (op redelijk onnozele wijze) op voorsprong kwam: 0-1. De 1-1 was een beauty: de mooiste goal van vandaag! Een hoge voorzet vanop rechts van Fille wordt door den Bent in één tijd op de volley genomen en onhoudbaar binnengetrapt. Fantastisch doelpunt! In dezelfde combinatie (Fille-Bent) werd de 2-1 gescoord. Na de 2-2 was het wéér Bent die ons op ’t einde van het eerste kwartje op een 3-2-voorsprong trapte.

In het tweede kwart werd de voorsprong uitgediept. Wout en Sen waren ondertussen ingevallen en lieten zich meteen gelden. Wout ging alleen op de keeper af, draaide helemaal rond de bal naar zijn rechter, leek iets te lang te wachten, maar kon toch de 4-2 binnentrappen. Sen bekroonde zijn binnentikker (na een bal van Wout op de paal) met een radslag! Gooreind kon nog tegenprikken: 5-3 halfweg.

Keeper Boris werd net als vorige week halfweg vervangen door keeper Wout. Eerst scoorde Bent de 6-3, daarna Boris de 7-3. Ook hij showde een knappe radslag (in de uren ervoor geoefend naar ’t schijnt…). Floris speelde ondertussen een dijk van een wedstrijd met knappe inspanningen en dribbels. Na de 7-4 kon Sen een bal van de keeper onderscheppen en de 8-4 binnentrappen. Met 8-5 eindigde het derde kwartier.

Even lieten onze jongens het hangen en dachten ze dat de buit al binnen was, maar niets was minder waar. 8-6. Even later 8-7 en op de koop toe ook nog 8-8. Niet te geloven. Toen vond Fille het tijd om zijn duivels te ontbinden. Hij scoorde de 9-8 na een actie op rechts, maar opnieuw kwam Gooreind langszij: 9-9. Fille kon de 10-9 maken en ook de 11-9 kwam op naam van Fille na een onwaarschijnlijke doorzettingsactie van Sen aan de zijlijn. Dat was de krachtinspanning van de wedstrijd én zeer hard nodig, want Gooreind bleef aanklampen: 11-10. De supporters keken zenuwachtig op hun klok, wilden de scheids al aanmanen om af te fluiten en haalden opgelucht adem bij het laatste fluitsignaal. Fantastische wedstrijd met veel en knappe doelpunten, goed voetbal, mooie acties en een zalige winnersmentaliteit!

2020-09-26 U9 - Gooreind

Groeten

Tim

U8Heibos1

U8Heibos2

U8Heibos3

Op zaterdag 19 september trokken 7 spelers van de U9 al vroeg richting Merksem. Met zicht op het Sportpaleis werden onze jongens klaargestoomd om FC Merksem partij te geven. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat de blauwe garde van Merksem over een pak technische jongens beschikken én een wel heel enthousiaste trainer hebben.

 

In de eerste minuten ging het gelijk op, maar daarna vielen de goals even snel. In no time stond het 3-0 voor de thuisploeg. Op een voorzet van Fille kon Wout de 3-1 binnentikken en Fille kon zelf de bal onderscheppen en via de paal binnen trappen. Na de 3-2 viel de 4-2 en was het eerste kwartje voorbij.

Het tweede kwart kwamen we beter in de match. Eerst liep de thuisploeg nog uit tot 5-2, maar 2x Bent en 2x Fille zorgden voor een knappe remonte: 6-6 halfweg! Achteraan stond het stevig met het duo Floris-Boris als libero-keeper.

Er werd van kant gewisseld en ook dan bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Wout nam de keepersplaats van Boris in, die nog minuten maakte op het veld. Jammer genoeg kon de thuisploeg 4x scoren en wij (met 2 doelpunten van Fille) slechts 2x. 10-8 was de tussenstand na drie kwartier, waardoor de wedstrijd nog alle kanten uit kon.

Maar het vet was van de soep bij onze jongens. Hun harde werk zorgde voor vermoeidheid en de techniciteit van de thuisploeg begon nu echt op te vallen. Merksem ging er tiki-taka-gewijs (met steeds dezelfde spelers) keihard tegenaan in de laatste minuten. Bizar dat enkele wisselspelers bij hen amper mochten opdraven… Pelle kon nog twee keer tegenscoren; één keer in zijn typische “ik-wring-er-toch-door”-stijl en één keer met een knap afstandsschot vanaf de zijlijn. Eindstand 18-10, wat overdreven was voor de wedstrijd die alle papa’s (en één mama) zagen. Nog een opvallend moment in de penaltyreeks: slechts één speler van Wildert kon scoren. Liam zette na twee schijnbewegingen de keeper op het verkeerde been. De anderen trapten naast of over de goal of recht op de keeper… Toch een dikke duim voor deze wedstrijd, jongens!

2020-09-19 FC Merksem - U9

Gegroet

Tim

U8 sint job

brecht U8 2

brecht U8 1

Na de midweekmatch mochten ons U9-team weeral de wei in. Er stonden twee thuiswedstrijden op de planning: tegen Gooreind en tegen Mariaburg.

De wedstrijd tegen Gooreind verliep (naar ’t schijnt) erg moeizaam en werd verloren. Meer kan onderstaande journalist daar niet over kwijt. Zou er een collega-ouder verslag maken van deze wedstrijd?

In de wedstrijd tegen Mariaburg viel vanalles te beleven! 5 van de 7 spelers speelden woensdag ook samen en dat leek te lonen. Met Boris in de goal en nieuwkomer Ferre erbij stonden we heel stevig in de beginfase. In de eerste helft (lees: de eerste twee kwartjes) hadden onze U9-boys naar schatting 72% balbezit, maar het scoren lukte niet of amper. Na de 0-1 kon Ferre zijn coach bedanken voor zijn basisstek. Hij tikte een hoekschop van Milan binnen. Ook na de 1-2 zorgde Ferre voor de gelijkmaker. Milan trapte ons op voorsprong, maar toch gingen we rusten met een 3-3-gelijkspel. Gezien de kansen kon het al 10-3 staan, maar alles –echt alles– werd recht op de bezoekende doelman getrapt.

Het spreekwoordelijke deksel loerde om de hoek, want na de 3-4 kon Milan nog even de 4-4 scoren, maar toen liep Mariaburg uit naar 4-7. Met hier een daar een ‘position switch’ wisten sommige spelers even niet meer wat hun looplijnen waren. Terug naar de basisopstelling dan. Sen hield als snelle libero achteraan de deur dicht en zowat iedereen pikte een goaltje mee: Fille, Pelle, Milan, Boris en een owngoal zorgden zowaar voor een 11-7-voorsprong. De match leek gespeeld maar Mariaburg knokte zich wéér in de match: 11-9. Helemaal in het slot viel aan iedere kant nog een doelpunt met een 12-10 tot gevolg. De mooie, zonnige voetbalochtend werd dus toch afgesloten met een overwinning!

2020-09-12 U9 - Mariaburg

Tot de volgende.

Gr.Tim

Afgelopen zaterdag waren er te weinig spelers beschikbaar om twee wedstrijden te spelen. Daarom werd één wedstrijd opgeschoven naar woensdagavond. Er waren 9 spelers paraat voor deze midweekmatch, in en tegen Patro Hoevenen: Louis, Simon, Bent, Liam, Matteo, Sen, Milan, Pelle en Fille.

Met Louis in de goal, Simon als libero, Fille op links, Pelle op rechts en Matteo in de spits werd de wedstrijd aangevat. Onze spelers merkten al snel dat de thuisploeg over een stel stevige spelers beschikte die er niet voor terugdeinsden hun lichaam of elleboog te gebruiken. Daar moesten onze faire U9’ers even aan wennen. Ze kwamen 1-0 achter, maar na wat gefriemel van Pelle kon Matteo al snel de 1-1 scoren. De thuisploeg maakte 2-1, maar ook daarna herstelden onze boys het snel. Bij een vrije trap gaf Fille een kort tikje richting Pelle die staalhard naast de paal binnen knalde. Halfweg het eerste kwart werden 4 spelers gewisseld en was het opnieuw even zoeken. De thuisploeg liep uit tot 5-2. Gelukkig pakten Simon en Sen regelmatig uit met enkele schitterende, stevige verdedigende acties.

Bij de start van het tweede kwart pakte keeper Bent even uit met enkele knappe reddingen, waarna Pelle een hoekschop van Fille kon binnenlopen en ook Milan zijn goaltje meepikte. Tussendoor scoorde ook de thuisploeg nog wat zodat het halfweg 7-4 stond.

Op Den Driehoek zaterdag was het derde kwart zéér sterk van onze kids, maar vandaag was dit even wat minder. Er vielen veel doelpunten, maar slechts enkele aan de juiste kant: na wat geharrewar scoorde Pelle of Matteo (dat was zelfs op de tv-beelden echt niet duidelijk te zien), Louis na een knappe actie op rechts en Bent na een zo mogelijk nog zottere actie vanop links: 11-7.

In het laatste kwart kon Liam wat wringen vooraan in de spits waarna Pelle kon scoren en Fille zette met een actie en afstandsschot zowaar de 11-9 op het bord. Kon het dan toch nog? De keeper van de thuisploeg kon nog enkele afstandsschoten uit zijn doel ranselen, waarna op het einde nog enkele vermijdbare doelpunten vielen aan de verkeerde kant. De vele uitdoelpunten wegen natuurlijk goed door in de Champions League. J De ‘talrijk opgekomen supporters’ kregen nog een elleboogje na de match. Eindstand 13-10, maar vooral een pluim voor de inzet, de veerkracht, de duels, de fairplay, de stevigheid, het doorzettingsvermogen en het samenspel. De score is niet belangrijk, wel de groei van ons U9-team! Ga zo door, jongens!

U9 patro Hoevenen

Groeten

Tim

Eindelijk is het zo ver. Na enkele maanden zonder wedstrijden door de … u weet wel, staan onze spelertjes klaar voor hun 1e match tegen Horendonk. Een jaartje ouder, een nieuw spelsysteem, een groter veld, grotere doelen, maar ook een groter enthousiasme merken we op het veld.

Coach Kenny had volgende toppers ter beschikking: Stef, Lander, Joppe, Warre, Vince, Litse , Twan en Bas. We namen een aarzelende start met een 2-0 achterstand na het 1e kwart. Koppen bij elkaar, coach Kenny bracht wat nieuwe richtlijnen aan. En ja hoor het begon te lopen als een trein. 2-1, 2-2, 2-3, 2-4, … De ballen vlogen er na goed gecombineerde acties langs alle kanten in.

Wat een plezier hadden onze jongens, een kleine plaatselijke regenvlaag kon de pret eveneens niet bederven. Na het laatste fluitsignaal stond de volgende score op het bord … 7 – 12 in het voordeel van onze paars/witte krijgers. Knap gedaan mannen! Op naar leuk en leerrijk seizoen.

U8 Horendonk

05/09/2020 Driehoek – U9

Na die eerste schoolweek een uitwedstrijd spelen om 9u00 in Brasschaat tegen S.V.B.Driehoek…wie verzint het? De reacties van onze U9-spelers liepen dan ook ver uiteen. Sommigen stonden nog met een slaapkopje op het veld; anderen draafden al vroeg over het kunstgras.

In het eerste kwart konden we meevoetballen met de Brasschaatse thuisploeg, maar al snel werd duidelijk dat hier toch wel enkele stevige voetballertjes tussen zaten. De schade bleef echter nog beperkt. In het tweede kwart werden we even overlopen en de score werd op een bepaald moment uitgediept tot 7-0. Onze jongens moesten even bekomen van deze opdoffer, maar toonden veerkracht! De ploeg, gestuurd aan beide kanten door Dirk en Yves, wordt duidelijk verder gebouwd op vorig seizoen met typeplaatsen: Boris in de goal / Sen of Mathias als libero / Milan, Wout en Fille als flankspelers / Pelle, Liam of Vince als diepste man. Uiteraard wordt er nog wel eens geschoven en uitgeprobeerd maar veelal ligt het in deze lijn.

In geen tijd maakten ze iets over halfweg veel doelpunten zodat op het scorebord 8-5 kwam te staan (ongeveer hé). Met nog enkele doelpunten aan weerszijden kregen de supporters –verstopt achter hun mondmasker– waar voor hun geld. Laat het ons houden op een uitslag van “heel veel – iets minder veel”. Geen high-fives na de wedstrijd, maar wel een ererondje onder luid applaus en dan aanschuiven aan den toog om dat welverdiende bonnetje in te wisselen! Goed gewerkt kerels! Als echte topploeg volgt woensdag al de volgende wedstrijd! Dat klinkt als Champions League.

U9 najaar

Groeten

Tim

05/09/2020 Driehoek – U8

Na die eerste schoolweek een uitwedstrijd spelen om 9u00 in Brasschaat tegen S.V.B.Driehoek…wie verzint het? Het kon onze U8’ers (ja hoor, ze zijn al U8!) echter niet deren. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat ze er zin in hadden. De supporters –met mondmasker– keken uit naar die eerste wedstrijd 5 tegen 5!

De trainers hadden er de afgelopen periode duidelijk werk van gemaakt om de posities helder te maken voor onze jongens. De keeper, de staart, de linker –en rechtervleugel en de piloot stonden van bij het begin sterk opgesteld. Louîz Courtois begon in de goal en zou daar de hele wedstrijd blijven staan. Gus Alderweireld hield achteraan de wacht, Mats Hazard en Matthias De Bruyne namen de flanken voor hun rekening en in de spits stond Manoah Lukaku. Met goals van onder meer Manoah en Mats zetten we meteen de toon. Na enkele verschuivingen (Alexander Denayer werd de verdediger, Lars Carrasco en Lowie Castagne gingen de flanken af en Gus Alderweireld werd Gus Mertens vooraan) liepen we uit tot 0-4. Met nog doelpunten van onder andere Matthias, Mats, Lowie en Gus stond het in geen tijd 2-9. De supporters genoten van het samenspel (en het ochtendzonnetje in hun rug), de wisselspelers zagen dat het goed was en trainer Jelle Martinez stuurde bij tijdens de wedstrijd. Als je de eerste wedstrijd van 3-11 kunt winnen, dan kom je meteen in de flow voor de rest van het seizoen! Tijdens de penaltycup zagen we dat er vooral getraind was op tactiek, looplijnen en passing… de penalty’s gingen echter veelal recht door het midden op de keeper. Je kan natuurlijk niet alles tegelijk trainen en de punten worden verdiend in de match hé J Heel knap gedaan Manoah, Mats, Louîz, Matthias, Lars, Lowie, Alexander en Gus!

U8 najaar

Groeten

Tim

Ook dit seizoen bieden wij als voetbalvereniging Multimove aan.

Multimove is voor kinderen van 3-8 jaar in de turnzaal van Wigo op woensdagnamiddag.

Het is een gevarieerd bewegingsaanbod voor jonge kinderen om de motorische ontwikkeling te stimuleren via 12 verschillende bewegingsactiviteiten. 

Dit is een gevarieerd bewegingsaanbod voor jonge kinderen met als bedoeling bij kinderen een gehele motoriek te ontwikkelen in plaats van een sportspecifieke motoriek.

De lessen zullen gegeven worden door twee spelers uit onze eigen voetbalvereniging,

namelijk Sander Van Gool en Senne De Crom

2019 multi

Voor meer informatie kan u bij hen terecht:

Sander Van Gool (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Senne De Crom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 Meer weten? http://www.multimove.be/

multimove

Veel sportplezier!

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 6 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert