Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
Goede communicatie om te kunnen voetballen bij KSVWildert

Goede communicatie om te kunnen voetballen bij KSVWildert

  We leven in de tijden van communicatie. Onze voetbalclub, het bestuur, de trainers en afgevaardigden doen er alles aan om open te communiceren met spelers, hun ouders, vrijwilligers,...

De beste manier om te supporteren?

De beste manier om te supporteren?

Uit het beleidsplan van KSVW : De betrokkenheid van de ouders vinden wij zeer belangrijk bij een club als KSV Wildert.  Wij verwelkomen u dan ook van harte. Maar weet dat u ook een...

verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

Beste ouders, spelers, trainer, afgevaardigden of supporters, Tijdens het voetbalseizoen trachten wij onze website levendig te houden door het publiceren van een kort verslag bij een gespeelde...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2019

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2019

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 37ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon” op 23, 24 en 25 augustus 2019. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de...

 • Goede communicatie om te kunnen voetballen bij KSVWildert

  Goede communicatie om te kunnen voetballen bij KSVWildert

 • De beste manier om te supporteren?

  De beste manier om te supporteren?

 • verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

  verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

 • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2019

  online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2019

kbc kbc2
   

Uit het beleidsplan van KSVW :

De betrokkenheid van de ouders vinden wij zeer belangrijk bij een club als KSV Wildert.  Wij verwelkomen u dan ook van harte.

Maar weet dat u ook een belangrijke rol te vervullen hebt.   Toon belangstelling voor uw kind, moedig het aan, positief en in een sportieve sfeer. Leer het ook om te gaan met verlies. Beperk u zelf tot het aanmoedigen van de ploeg. Meng u niet in het speltechnische debat. Dat is het werk van de opleider, en van de opleider alleen. Maan uw kind aan zich naar het reglement te gedragen en te luisteren naar de opleider/begeleider.

Supporters/ouders horen overigens niet thuis in de kleedkamer. Enkel opleiders en afgevaardigden mogen op het terrein of in de dug-out tijdens de wedstrijd. Ouders horen tijdens de wedstrijd achter de omheining.  Enkel voor duiveltjes onder de 8 jaar mag slechts 1 ouder mee in de kleedkamer om hun speler om te kleden. 

De club houdt zich ook het recht voor ouders de toegang tot de terreinen (tijdelijk) te weigeren als zij zich hier niet naar gedragen. En laat ook eens zien dat je het werk van de vrijwilligers apprecieert door hen een handje te helpen. Zet het terrein mee klaar, of ruim het mee op. Fluit eens een wedstrijdje als er geen arbiter is, neem eens spontaan de was mee … help de kleedkamer te reinigen.  Je zal zien, vele handen maken licht werk en des te sneller kan iedereen mee een pintje gaan drinken.  

Bij meningsverschillen kan je ten alle tijden terecht bij de opleider of de verantwoordelijke jeugdcoordinator. Doe dit in alle discretie en op een geschikte plaats.

hoe je kind positief ondersteunen?

Voor de wedstrijd:

- toon interesse;

- tracht zowel te weinig betrokkenheid en te veel betrokkenheid te vermijden;

- probeer van winnen een ondergeschikt belang te maken;

- stel haalbare verwachtingen.

Tijdens de wedstrijd:

- laat gerichte instructies over aan de coach;

- probeer negatieve feedback te vermijden;

- tracht consequent positief te supporteren voor alle spelers;

- besef dat niets (meer) zeggen ook negatief kan overkomen.

Na de wedstrijd:

- tracht eerst naar je kind te luisteren en vraag: ‘Wat vond je er zelf van?’

- geef een zinvolle uitleg bij je aanduidingen en suggesties;

- probeer steeds het positievete benadrukken en het woord  ‘maar’ te vermijden.

Bijkomend trainen?

- probeer je kind te betrekken in de beslissing om bijkomend te trainen;

- tracht de termen ‘moeten’ en ‘verwachten’ te vervangen door de termen ‘kunnen’ en ‘willen’

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

{Bron : http://sportmagazine.knack.be}

Wat is de beste manier om je kind vanop de zijlijn te steunen? The Wall Street Journal zocht het voor u uit.

De beste manier om voor je kind te supporteren? Laat hem met rust

Je kind zien spelen ontketent soms (verborgen) competitiviteit. Het kan evenwel de trots of pijn oproepen die je als ouder ooit voelde toen je zelf aan sport deed. Maar het belang van het kind primeert: hoe kunnen ouders zich het best gedragen aan de zijlijn? The Wall Street Journal klaarde het uit.

Supporter voor het hele team

Veel ouders worden boos omdat ze vinden dat hun kind oneerlijk behandeld wordt. Anderen barsten uit door onopgeloste frustraties of woede uit sportervaringen uit hun eigen jeugd. In elk geval brengen ze hun kinderen erg in de war.

Volgens trainers kunnen ouders het best hun emoties en ego opzij zetten en vermijden om al roepend instructies te geven of kritiek te uiten. Het beste wat ze kunnen doen, is juichen voor het hele team, niet enkel voor hun kind.

Lager gevoel van eigenwaarde

Kinderen linken het gedrag van hun ouders over hun sportprestaties vaak aan hun waarde als een persoon. Zelfcontrole is moeilijk voor ouders die niet weten wat het echte doel is: betere atleten en betere mensen ontwikkelen.

Enkele tips van trainers: merk zelfs subtiel succes op, zoals je zoon of dochter die na een valpartij iets sneller opstaat. Ook oefeningen om de spieren te ontspannen, en terugtellen van 100 naar 1 zijn enkele tips. Ouders kunnen hun eigen gevoelens monitoren door zich af te vragen wat hun kind zou zien als hij naar de tribune zou kijken: zou hij zelfvertrouwen, zekerheid en innerlijke rust krijgen van wat hij ziet?

Al bij al is loont dus de moeite om te focussen op de positieve aspecten in plaats van de negatieve, hoe klein ook, en om de groepsprestatie in de verf te zetten. Dat is het beste voor de prestatie van het team, je kind en zijn (of haar) eigenwaarde. (NSK)

relax

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg vanoevelen bruvo dravo sterkens stevens loopmans verpalen salade-express polylak dynamic-cars d-style
   

Inloggen  

   

We hebben 13 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert