Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
Dankzij OMER. vult onze clubkas zich spectaculair! TROOPER-actie

Dankzij OMER. vult onze clubkas zich spectaculair! TROOPER-actie

Beste KSVW'er! Geniet jij graag van een fris biertje? Of ken je iemand die je daar gelukkig mee kan maken? Dan is onze nieuwe actie iets voor jou! Nog tot en met woensdag 19 april, 12u00, kan...

Online inschrijven Voetbalkamp KSVW

Online inschrijven Voetbalkamp KSVW

Beste ouders en spelers, Tijdens de eerste week van de Paasvakantie organiseren we op KSV Wildert van 03 tot en met 07 april 2023 een voetbalkamp voor onze spelertjes van U6 tot en met U13. Tijdens...

De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

Beste ouders, spelers, trainer, afgevaardigden of supporters, Tijdens het voetbalseizoen trachten wij onze website levendig te houden door het publiceren van een kort verslag bij een gespeelde...

 • Dankzij OMER. vult onze clubkas zich spectaculair! TROOPER-actie

  Dankzij OMER. vult onze clubkas zich spectaculair! TROOPER-actie

 • Online inschrijven Voetbalkamp KSVW

  Online inschrijven Voetbalkamp KSVW

 • De Joma webshop van KSV Wildert

  De Joma webshop van KSV Wildert

 • verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

  verslagen schrijven kan ook leuk zijn!

kbc kbc2
   

Met de ziekte van en met de sleutelbeenblessure van Fille missen we vandaag twee smaakmakers, maar gelukkig kunnen wij nog wat speciallekes in de strijd gooien. Met de kwaliteiten van de negen andere U11-toppers gaan we voor de volgende overwinning, deze keer tegen Brecht. De heenwedstrijd werd afgelast door het winterse weer, waardoor het geleden is van in de eerste seizoenshelft dat we het opnamen tegen die stevige ploeg. Met een 6-5-verlies (of was het toen 6-5-gelijk?) en een 7-4-overwinning als historiek dit seizoen kan de wedstrijd alle kanten opgaan. Met de steun en aanmoedigingen van de vele supporters moet dat zeker weer lukken!

De ploegopstelling van vandaag is misschien voorspelbaar, maar tegelijk vallen de puzzelstukjes ondanks twee afwezigen toch weer in zijn plooi: Wout in doel, achteraan Mathias, Sen, Stan en Ousmane. Op het middenveld Bent, Ferre en Louis. In de spits leeft Pelle zich uit.

De eerste aanvalsgolf komt van onze thuisploeg. Ze draaien uit op enkele hoekschoppen, maar daar kan geen positief gevolg aan gegeven worden. Tot Louis met links (en ook met het geluk van de ploeg in vorm en met de hulp van een bezoekende verdediger) de 1-0 kan scoren. Met de stevigheid van Ferre, met de snelheid van Bent en met de dribbels van Pelle hebben de bezoekers het erg moeilijk. Ook met de stevigheid van Stan, met de over-mijn-lijk-mentaliteit van Mathias en met het enthousiasme van Sen en Ousmane weten ze geen raad.

Tijdens de eerste pauze wordt gewaarschuwd: we moeten blijven voetballen en Brecht niet in de match laten komen. En dan pakt Team U11 uit met enkele prachtige acties. In eerste instantie kan Pelle een mooie actie niet afronden, maar meteen erna kan Ferre Pelle bereiken die op zijn beurt Bent vindt die in één tijd trapt. De keeper kan de bal nog net van onder de lat tikken. Luid en spontaan applaus weerklinkt onder het nieuwe afdak. Nadat Bent zijn tegenstander als een sneltrein voorbij gaat, trapt Pelle op de paal. Wanneer Sen hetzelfde doet op de rechterflank kan Pelle wél de 2-0 scoren. Met het tiki-taka-voetbal van Bent, Pelle en Louis is het moeilijk voor de bezoekers om zich in de match te knokken.

In het derde kwart wordt er niet gescoord en kunnen we wél beroep doen op een opvallend extraatje. Metde benen van Hilde op het veld komt het wel goed. De dribbels van Louis zijn soms echt waanzinnig mooi om te zien. Achteraan vechten Stan en Ousmane stevige duels uit met de boomlange aanvaller van Brecht. Met de cleansheetmodus van Wout op actief komt het goed vandaag!

Met het zolenwerk van Louis starten we het laatste deel: hij zet drie verdedigers in de wind en kan ook zelf afronden: 3-0. Een schot van Ferre wordt uit de winkelhaak geranseld door de bezoekende doelman en ook Bent kan de keeper net niet verrassen. De blauw-gele bezoekers proberen goed te voetballen en dreigen ook geregeld, maar met de vurigheid van Mathias achteraan valt niet te sollen. Met het tactisch inzicht van de coach zetten we de kers op de taart. Hij verschuift Ferre naar de rechterflank, Bent naar de spits en Pelle naar de linkerflank. De eerste actie van Ferre levert de 4-0 op: zijn voorzet wordt door Pelle afgerond. Wanneer Bent een bal vol in het gezicht krijgt, juicht Stan (met de empathie van Ed?) dat hij in de spits mag staan in de laatste minuten.

Een mooi gebaar van Brecht willen we toch ook nog vermelden: met allemaal twee verschillende sokken aan steunen ze de actie #steunkousen: “anders zijn is oké”. Daarvan waren wij niet op de hoogte, anders hadden we zeker meegedaan, toch?!

Vandaag schrijven de jongens geschiedenis. Met deze overwinning zetten ze een reeks neer van 8 gewonnen wedstrijden op een rij, waarvan 7 na de winterstop. Indrukwekkend.

2023-03-22 U11 - Brecht

Groeten

Tim

Met Milaan-Sanremo staat het eerst monument van de voorjaarsklassiekers op het programma. Ook Team KSVW-U10 neemt deel aan de koers. Ploegleider Jelle heeft 9 renners geselecteerd voor deze koers: Warre, Louîz, Litse, Lars H., Lander, Stef, Twan, Joppe en Gus. De renners vertrekken al vroeg op de startplaats in de Steenovenstraat. De eerste kilometers verlopen gezapig en bij het eerste tussenpunt start de opwarming.

Na de officiële start is het Team OSSMI dat vrijwel onmiddellijk de koers in handen pakt. Ze delen al snel een eerste prik uit, maar hun aanval wordt goed opgevangen door het collectief van Team KSVW-U10. Niet veel later is er opnieuw een versnelling van de thuisrijders. Ze kunnen nét in het gaatje duiken dat Warre laat en zo staat het 1-0. Onze manschappen hebben het moeilijk met zich te organiseren en moeten vooral reageren op de aanvallen van Team OSSMI. Gelukkig houden ze stand en komt er een eerste rustpauze.

In die pauze maakt Stef duidelijk dat hij niet wil verdedigen, maar hij moet zich toch schikken naar de tactieken van de ploegleider. Alles voor de ploeg! Tijdens de korte bespreking spoort de ploegleider de renners aan om ook zelf mooie combinaties op de mat te leggen en de tegenstander helemaal vast te zetten. Twan doet vele pogingen om te ontsnappen, Gus kan een tussenspurt net niet afronden en ook Lars heeft pech in de laatste ronde. De renners moeten ook samen, met Litse, Louîz en Warre op kop, de nodige aanvalsgolven van Team OSSMI in de kiem smoren. Na een hoekschop van Twan wordt de bal slecht ontzet door de thuisploeg en valt die voor de voet van Louîz die mooi de 1-1 kan scoren.

We rijden verder en zijn ondertussen halfweg de koers. De wind is gedraaid en we hebben nu vol de wind in de rug waardoor Team KSVW-U10 de ene aanvalspoging na de andere uit de benen schudt. Met een halve volley haalt Gus verrassend uit, maar zijn poging gaat over en naast. Na wat geduw en getrek in de buik van het peloton kunnen ook Lander en Joppe de aanvallen niet afronden. Soms wil Team OSSMI ook nog prikken, maar door goed verdedigend werk van Litse, Louîz en Stef (die zich in de match heeft geknokt!) draaien die pogingen op niets uit. Wanneer Twan dan de volgende aanval opzet en Gus kan lanceren, kan die laatste met een subtiele linkse tik de bal voorbij de keeper spelen: 1-2. Na wat hoge pressing en een stevige demarrage kan Lander de bal onderscheppen en de 1-3 scoren. De thuisdoelman wordt gefrustreerd en dat speelt in ons voordeel. Louîz kan met een verre vrije trap zijn kopman Lander lanceren die in de draai deze aanval hoog in doel kan afronden. Het thuisteam probeert toch het gat nog dicht te rijden, maar verder dan de 2-4 komen ze voorlopig niet.

De laatste rustpauze wordt vooral gebruikt om aan te geven dat we de koers nu moeten controleren. We proberen nog enkele prikken uit te delen, maar tegelijk willen we de koers ook op slot leggen en afstoppen in de achtergrond. Een mooie combinatie van Louîz, Litse en Joppe kan net niet worden afgrond door Lars. Een schot van Stef wordt nog afgeblokt. Een schot van Joppe belandt recht op de tweede keeper, want de eerste keeper is ondertussen gefrustreerd uit de koers gestapt (of gehaald door hun ploegleider). Aan onze kant rijden Warre en Louîz alle pogingen en hoekschoppen van Team OSSMI terug dicht. Ze blijven hangen op dezelfde afstand als ervoor.

De overwinning van dit monument is duidelijk voor Team KSVW-U10, dat collectief het sterkst was, dat de nodige renners heeft dat zich kan opofferen in functie van het team, dat goede kopmannen heeft en een sterk verdedigend blok. Proficiat! Congratulazioni!

2023-03-22 OSSMI - U10

Groeten

Tim

In de vroege ochtend omstreeks 8.30u moesten onze mannen van de U8 paraat staan voor hun match tegen Noorse A. In het zonnetje begonnen de jongens met veel plezier aan hun match. Na enkele minuten scoort Vince de eerste goal, en er kwamen er nog bij, Joppe heeft tijdens de match ook nog enkele keren gescoord. Het was een zeer aangename en leuke match. Genoeg spelertjes die allemaal super hard hun best hebben gedaan. Mooi verdedigd, flink gescoord, en uiteraard flink gevoetbald.

18032023 U8

Zaterdag 11 maart

Deze keer was het nog eens een thuiswedstrijd. Om kwart na 12 moest iedereen aanwezig zijn voor de wedstrijd tegen Gooreind! De zon was ook van de partij.

Eerst mochten alle spelers op de foto, zowel individueel als met de ploeg.

Omstreeks 12.45u ging de wedstrijd van start. Alle spelers zetten hun beste beentje voor. De papa’s en Herman waren er om alles in goede banen te leiden. Er werden veel goals gemaakt, de euforie was te zien op de gezichtjes van de spelers. Toen de wedstrijdjes gedaan waren mochten er nog penalty’s worden getrapt. Na afloop kregen alle supporters een high five.

Na een deugddoende douche waar de jongens luid aan het gillen waren mocht iedereen frietjes gaan eten in de kantine. Weer een fantastische voetbalzaterdag!

U6 op de foto

Straffe stoten 

De vorige wedstrijd is nog maar net gedaan of daar komen de eerste zorgen al richting de wedstrijd in en tegen Kalmthout. Fille valt ongelukkig tijdens een veldrit en breekt zijn sleutelbeen, Stan krijgt brandwonden op zijn rug en Milan wordt in zijn bil gebeten door een hond. Tot overmaat van ramp wordt Sen nog ziek in de loop van de week. Straffe stoten allemaal! De uitgebreide ziekenboeg bezorgt de coach vooraf de nodige kopzorgen. Gelukkig kan Sen toch nog als 9e speler mee. Na enkele vroege matchen staat er nu een late wedstrijd op het programma voor de U11. Pas om 15u30 wordt de aftrap gegeven in en tegen Kalmthout. Na wat tiki-taka tijdens de opwarming, wat peptalk en de gekende twee vragen zijn onze mannen er klaar voor. 

En dat bewijzen ze meteen. Na enkele seconden is het eerste schot richting doel daar al, maar Bent trapt op de keeper. Louis trapt iets later in het zijnet. In het eerste kwartje is het éénrichtingsvoetbal richting het doel van KSK. Een doelpunt kan dan niet uitblijven. Op een corner van Milan kan Pelle subtiel de bal in doel verlengen: 0-1. Enkele minuten later kan de thuisdoelman een schot van Milan nog afweren, maar Louis is goed gevolgd en kan de rebound binnentikken: 0-2. Louis is opnieuw goed gevolgd wanneer een schot van Pelle opzij wordt geduwd. Hij kan vanuit een scherpe hoek de bal toch nog tegen de netten trappen: 0-3 na één kwartje. Straffe stoten! 

Onze boys denken dat de overwinning al binnen is en beginnen nonchalant aan het tweede deel. Wout moet tot 3 keer toe uitpakken met enkele straffe stoten om de 0 op het bord te houden. Ook Mathias en Ousmane kunnen enkele aanvallen van de thuisploeg onderbreken. Aan de overkant laat Bent de 0-4 onbegrijpelijk liggen. De bal naast trappen was moeilijker dan binnen, maar Bent kan het. Een straffe stoot. Het gevaarlijkste feit is misschien nog een aanval langs achter wanneer twee mama’s vanop de parking een bal richting de supporters werpen. Ook een straffe stoot! 

Een beetje typerend voor deze groep is dat ze van tijd tot tijd wakker geschud moeten worden. Dirk waarschuwt tijdens de pauze voor Kalmthouts gevaar. We moeten blijven voetballen, anders kan het hier heel anders gaan uitdraaien. En het werkt. We zijn terug minder individualistisch, laten de bal het werk doen, proberen combinaties op de mat te leggen en creëren opnieuw kansen. Pelle trapt enkele keren overhaast en onbesuisd naast of recht op de keeper. Ook Bent heeft zijn torinstinct vandaag niet bij. ’t Zijn straffe stoten om zo’n kansen te missen. Kalmthout krijgt aan de overkant enkele hoekschoppen die we gelukkig collectief kunnen ontmijnen. Een mooie actie langs Ferre en Bent trapt Pelle op de keeper. Een vierde goal zou de thuisploeg helemaal uittellen, maar het lukt vooralsnog niet. 

In het vierde en laatste deeltje luistert Pelle naar de tips die hem zijn ingefluisterd (“Scoor gauw die vierde en dan is ’t klaar.” of “Pelle, je moet eens proberen naast de keeper te trappen.”) Op een diepe bal van Mathias kan Pelle alleen doorgaan en deze keer trapt hij wel rustig naast de keeper: 0-4. Jammer genoeg kunnen we de clean sheet niet houden. Dat had Wout écht verdiend, want hij redt nog enkele goeie kansen van geel-rood. De 1-4 komt er na wat geharrewar voor doel. 

Raar maar waar zijn onze U11-spelers stiekem al een beetje bezig met statistieken want daarin zien we ook al enkele straffe stoten! Op naar volgende week dan zeker… 

2023-03-11 U11 Kalmthout

Groeten

Tim

Een uiltje knappen was er niet bij 

In de tweede wedstrijd van zaterdag nemen 10 spelers het op tegen de buren uit Horendonk, misschien wel beter gekend als Den Uil. Omdat de wedstrijd pas om 11u15 van start gaat, kunnen Joppe D.C., Litse, Twan, Lars D.R. en Lars H., Yassin, Emma, Steffie, Lenn en Daan vandaag iets langer een uiltje knappen. Met Joppe in de goal en Litse en Twan achteraan zit er een stevig slot op de deur. Er schuilt echter een addertje onder het gras. Litse wil te mooi uitvoetballen, verliest de bal en Joppe is kansloos: 0-1. Er is echter nog geen vuiltje aan de lucht: we gaan gewoon leuk verder met uitvoetballen en proberen de combinaties te zoeken. Jammer genoeg valt niet veel later de 0-2. Aan de overkant kunnen Daan en Lenn ondanks hun harde werk niet tot een kans komen. Nadat Joppe een schot uit zijn doel ranselt, staat het huilen hem nader dan het lachen. Hij heeft immers zijn vinger bezeerd en moet worden vervangen in doel. Litse neemt over. 

Benny maakt een nieuw tactisch plan en na de nodige bemoedigende woorden meent elk zijn uil een valk te zijn. Het tweede kwart start met een mooie combinatie. Van Steffie naar Emma naar Daan en zo tot bij Yassin die net niet hard genoeg kan uithalen. Lars H. draait daarna zo knap als een uil zijn hoofd kan draaien, maar zijn schot gaat nipt naast. De bezoekers scoren wel aan 100% en zo gaat de 0-3 onhoudbaar binnen. Na een hoekschop kan doelman Litse eerst nog de bal ontzetten, maar de rebound gaat toch binnen: 0-4. 

Nog steeds blijven onze U10-toppers vol overgave spelen. In het derde kwart zien we opnieuw hardwerkende spelers. Lenn, Lars D.R., Twan… ze lopen de longen uit hun lijf om de nodige kansen bij elkaar te voetballen. Het is niet dat ze uilen naar Athene dragen hoor. Hun werk wordt wel degelijk beloond. Twan voetbalt knap uit richting Emma, die op haar beurt Lars D.R. vindt. Zijn schot gaat tegen de paal, maar Daan is goed gevolgd en kan de aansluitingstreffer tegen de netten trappen: 1-4. Aan onze kant is Litse even de uil: een zeer zacht schot kan hij makkelijk wegtrappen, maar hij blijft naar eigen zeggen met zijn voet in het gras steken, waardoor de bal nog knullig binnenrolt. We gaan echter geen krokodillentranen huilen hoor. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Leuk om te zien dat de sfeer ten allen tijde goed blijft. 

In het laatste deeltje speelt Margriet Hermans (in navolging van het verslag tegen Mariaburg) de plaat ‘lekker blijven hangen’. Na een corner blijft de bal ergens voor onze goal hangen en onze spelers denken ‘moeten is dwang en huilen is kindergezang’. Bijgevolg blijft de bal liggen en kan een Horendonkse speler de 1-6 scoren. De 1-7 komt er nog op de counter nadat wij vol voor onze tweede treffer willen gaan… Ach, die uitslag is bijzaak. 

Het resultaat laat dan precies wel vermoeden dat het huilen met de pet op was, maar dat was het allerminst. Het was niets dan wonden en builen zoeken, vechten en strijden dus, inzet tonen en er blijven voor gaan en zelfs steeds met een lach op het gezicht. Een uiltje knappen was er niet bij. Oprecht fijn om te zien! En iedere uil is ooit een uilskuiken geweest… die overwinningen komen er binnenkort zeker aan! 

2023-03-11 U10 Horendonk

Groeten

Tim

Music Maestro 

Met de radio op de achtergrond wordt dit verslag geschreven. Regelmatig passeert een overzicht van de voorbije 10 nummers die –gek genoeg– vaak passen bij de U10-wedstrijd thuis tegen Mariaburg. 

Oscar and the wolf begint met Warrior. Onze 9 strijders Louîz, Mats, Matthias, Vince, Lander, Stef, Noah, Alexander en Gus zijn er klaar voor. Ze weten dat Mariaburg een voetballende dribbelploeg is, maar dan passeert in het overzicht ook I’m Good(David Guetta) en Adrenaline (Kris Kross Amsterdam). Ja hoor, ook onze mannen hebben een sterke ploeg én zijn er klaar voor. 

Onze mannen starten heel sterk. Ze willen voetballen, durven de combinaties opzoeken en dat resulteert ook redelijk snel in de 1-0. Gus trapt eerst met links op de paal, maar de bal belandt voor de voet van Alexander. Hij trapt eerst met rechts op de keeper, maar in de herneming kan hij toch met links de bal tegen de netten trappen. Ook de volgende kansen (of kansjes) zijn voor onze jongens: een schot van Stef gaat voorlangs, een trap van Vince wijkt nog net af op een blauw-witte voet. Aan onze kant speelt Louîz zoals gebruikelijk hoog mee. Wanneer hij naast de bal zit, is het even schrikken, maar Mariaburg trapt naast. Verder houden Matthias en Mats achteraan alles dicht. Vince en Lander lopen en werken zich kapot op het middenveld. Iets later valt toch de 1-1 na een mooi uitgevoetbalde actie van de bezoekers. Wij krijgen nog één kansje voor de eerste pauze, maar Gus geraakt in twee keer niet voorbij de keeper. 

Het tweede kwartje linken we aan Slapeloosheid van Susan & Freek. Onze U10-toppers liggen onder en komen overal een stapje te laat. De kansen stapelen zich dan ook op voor Mariaburg. Louîz is meermaals de redder in nood om ons in de wedstrijd te houden. Jammer genoeg laat Taylor Swift dan Anti-hero weerklinken. Hij komt ver uit zijn doel, maar kan de bal net niet voldoende raken, waardoor de beste speler van de bezoekers de 1-2 van ver in doel kan trappen. Gewoon pech. Verder is het knokken en (achter de bal) lopen in deel twee. 

Het is de eerste keer dat vele spelers richting de coaches gaan tijdens de pauze met de vraag of zij even mogen rusten. Zwaartekracht (Regi & Emma Heesters) wordt even vertaald naar ’t is zwaar en we hebben al veel krachten verspeeld. Maar People help the people is het motto van de U10 en vol goesting vatten ze het derde kwartje aan. 

Daarin gaat het jammer genoeg helemaal mis. De bezoekers kunnen drie keer scoren en wij kunnen er weinig tegenover zetten. Gelukkig kan Louîz regelmatig nog erger voorkomen met enkele goede reddingen. Noah mist een kansje. De papa gaat naar eigen zeggen samen met hem nu oefenen op het stiften… 

The Starlings zingen nu Rollercoaster. Dat is het ook wel een beetje vandaag. Het eerste kwartje was van ons en dan liggen we een half uurtje echt onder. In het laatste deel van de wedstrijd knokken we nog terug. Onze warriors creëren terug enkele kansen, maar het wil vandaag niet lukken voor o.a. Mats, Alexander en Gus. Dat Camille zingt van Geen tranen meer over is ook wel even toepasselijk. Dat de bezoekers nog de 1-6 scoren is bijzaak zeker? De scheids, weer sterk en kordaat (maar Stiekem (Maan & Goldband) toch even ondermijnd door een eigen speler) laat zoals Tiësto rond 10:35 het verlossende signaal weerklinken. Gelukkig halen onze jongens Pommelien Thijs-gewijs het Zilver binnen vandaag! Veel geleerd in doorzettingsvermogen en veerkracht. Op naar volgende week, jongens. Het slotlied is voor Cian Ducrot: I’ll be waiting.

2023-03-11 U10 Mariaburg 

Groeten

Tim

(*) In onderstaand verslag ontdek je allerlei emoties en gevoelens. Deze kwamen allen aan bod tijdens de U11-wedstrijd van KSVW op en tegen Loenhout.

Met 10 toppers (maar zonder trainer Dirk) trekt de U11-ploeg ietwat gespannen richting Loenhout. In de vorige wedstrijd tegen rood-wit gingen we immers kansloos ten onder. De interim-coach alias verslaggever gebruikt dit toch in zijn motivatiespeech. Onze jongens zijn geprikkeld en willen iets recht te zetten, maar kijken eerlijk gezegd ook een beetje met een angstig gevoel en paniekerige blikken richting de grote, sterke jongens van de thuisploeg.

Tijdens de opwarming zijn enkele spelers zenuwachtig en bang, maar tegelijkertijd ook uitgelaten en hoopvol. Sommige spelers lijken moe en futloos, maar door een beetje vurigheid in de stem van de coach worden ze toch levendig. Na dé twee vragen van de coach zijn ze enthousiast om aan de wedstrijd te beginnen. Pelle en Mathias mogen de tegenstander eerst bestuderen langs de zijlijn. Wout neemt zijn vertrouwde plaats onder de lat in. Louis start als verdediger met Ousmane en Ferre naast hem. Daardoor gaat Sen een rij hoger spelen. Milan verdeelt vanop zijn vaste middenveldplaats, Fille op links en in de spits start Bent. Het veld is –Loenhoutwaardig– erg groot en dat gaat onze boys ruimte geven!

De eerste actie na de aftrap geeft meteen een gelukzalig gevoel: korte combinaties leveren al snel een eerste schot(je) op doel op. Ook de tegenstander legt enkele mooie acties op de mat, waardoor het duidelijk is: dit wordt een topmatch om duimen en vingers van af te likken. Bij een hoekschop van Fille is iedereen te verbaasd om de bal in doel te verlengen. Als daar iemand zijn teen kan tegenzetten, is het goal. Maar op de counter ligt alles open en kan de thuisploeg op 1-0 komen. Onze jongens staan er verbijsterd naar te kijken. In de minuten daarna knokken onze jongens zich naar de 1-1. Eerst mikt Bent over en Milan nog op de keeper, maar na een actie op links van Fille brengt hij de bal strak voor doel. Aan de tweede paal komt Sen goed ingelopen en kan hij simpel binnentikken. Dolblij is Sen met zijn doelpunt! Zo eindigt ook het eerste kwartje.

In het tweede kwart komen Pelle en Mathias in de ploeg. Fille en Louis gaan even rusten. De thuisploeg neemt het heft in handen en zij voetballen enkele goede kansen bij elkaar. Het geeft een onbehaaglijk gevoel; dit kan niet blijven duren. Gelukkig voor ons zijn de thuisspelers ongelukkig en soms onstuimig in hun afwerking. Mede dankzij stevig verdedigend werk van o.a. Wout, Mathias en Ousmane komen ze maar één keer tot scoren. Ook Ferre en Milan halen meermaals opgelucht adem wanneer ze weer eens een schot kunnen afblokken. Wij kunnen er aanvallend even weinig tegenover zetten en mogen tevreden zijn met de ruststand.

Na de ‘rust’ gaat Milan even rusten en Pelle moet gekwetst afhaken. Na een drieste actie van een thuisspeler zit hij verveeld en ietwat bedroefd de rest van de match te kijken met ijs op zijn voet. Louis speelt dan centraal en wil vooral aanvallend zijn voetballend vermogen tonen. Hij pakt uit met zot zolenwerk op de achterlijn (de tegenstander staat perplex); Louis krijgt de bal tot bij Fille die de 2-2 kan scoren. Het geeft ons nog meer moed om door te gaan. Ferre zet zich enkele keren mooi door op de rechterflank en ook Sen pakt weer uit met zowel verdedigend als aanvallend mooie acties. Na een corner van Fille verlengt Louis de bal in doel, maar de bal wordt snel terug het veld in getrapt. De scheids is onzeker… Gelukkig twijfelen ook de thuisspelers, blijft de bal liggen en knalt Louis dan toch overtuigend de 2-3 tegen de touwen. Opgetogen komen we weer even bij elkaar tijdens de pauze.

De koppen worden bij elkaar gestoken, we motiveren elkaar en gaan vol voor dat vierde doelpunt om de wedstrijd in een comfortabele plooi te kunnen leggen. De Loenhoutse spelers komen echter ook heel gemotiveerd aan de start van het laatste kwartiertje. Hun druk is overweldigend en onze jongens krijgen het benauwd. Wanneer een voorzet ongelukkig op het hoofd van Sen komt, vliegt de bal in eigen doel en staat het 3-3. Dat is een juiste uitslag, maar beide ploegen geloven nog in de overwinning. Bij ons voert de trainer alsnog een laatste wissel door op zo’n 7 minuten voor tijd. Bent heeft veel loopwerk verricht en gaat rusten. Louis schuift van de rechterflank door naar de spits en Ferre komt nog even zijn rechterflank belopen. Die wissel doet wonderen, want nadat we in de verdrukking staan, kunnen we de bal ontzetten (was het Milan?) en kan Louis alleen op de keeper afgaan. Hij werkt beheerst af en zorgt zo voor een enorme ontlading: 3-4! Zijn spurt richting de bank waar de voetbalmama’s zitten, kan meedingen naar de titel op de 60m spurt. Hij valt in de armen van zijn mama en de tranen zijn niet tegen te houden. Tranen van geluk, tranen van ontlading. In de laatste minuten is het pompen of verzuipen, bikkelen en strijden, knokken en betwisten. Aan de overkant kan Fille nét niet de doodsteek geven aan Loenhout. Zijn poging kan nog net door de keeper gered worden. Het laatste fluitsignaal zorgt voor een enorme ontlading waar het gejuich en de ziggezaggeziggezagge voor kippenvel zorgen!

Een zalig, zelfvoldaan en trots gevoel blijft hangen. Alleen maar lachende gezichten bij spelers en supporters, zelfs bij de van-het-veld-rollende Pelle. Onder de douches weerklinkt nog eens extra  jolig, jong en plezierig gezang: boven op den berg! Proficiat, boys!

2023-03-04 U11

Groeten

Tim

Deze zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Brecht op het programma. Dat het een intense wedstrijd zou worden bleek al uit het feit dat we voor deze match door omstandigheden geen wisselspelers hadden. Maar daar trokken Jent, Joppe, Jules, Stan en Wannes zich weinig van aan en ze gaven het beste van zichzelf. Het spel ging mooi over en weer langs beide kanten. Jules pakte uit met enkele knappe reddingen en Jent riskeerde soms letterlijk lijf en leden als onverzettelijke laatste verdediger. Dan ging het over de vleugels via Stan en Wannes naar de vinnige Joppe die de verdedigers van Brecht bij momenten sterretjes liet zien en enkele knappe goals liet optekenen. In het laatste kwartje begon de vermoeidheid dan toch door te wegen voor onze dappere spelertjes. Volgens Jent ‘deed het overal pijn’ maar van opgeven was geen sprake want hij wou nog een goaltje maken. Toen dat uiteindelijk nog 2 keer lukte mocht iedereen trots en moegestreden de kleedkamers opzoeken.

Groetjes,

Kevin

Zaterdag 4 maart speelde onze jongste spelers tegen Kalmthout. Om 9u45 kwamen we allemaal samen op het veld van Kalmthout voor de opwarming.Na een 15 tal minuutjes opwarmen en spelen onder elkaar was het tijd voor het echte werk…Om 10u gingen de 2-2 wedstrijden van start op de 5 verschillende veldjes.Het is nog een redelijk individueel spel op deze leeftijd maar er beginnen al heel wat meer passen gegeven te worden om de tegenspelers te slim af te zijn.Na enkele keren doordraaien zodat iedereen de kans heeft gehad om met en tegen elkaar te spelen was het tijd voor de penalty’s. DEURTJES OPEN, DEURTJES OPEN!!!Hier zijn enkele mooie acties te zien zowel in de aanval als in de verdediging, de jongens hebben allemaal zeer goed gespeeld en vooral goed geamuseerd!

Bedankt aan alle supporters en begeleiders!

Op naar de volgende wedstrijd!

Vincent Leenaerts (papa Kobe)

2023-03-04 U6 1

2023-03-04 U6 2

2023-03-04 U6 3

Vandaag spelen onze Helden hun eerste wedstrijd op het nieuwe veld. Het was een debuut met vele doelpunten. Na een stroef begin kwamen we al snel 0-4 achter. Tijd om de ster van de dag te brengen. Jente kwam er in en bracht eigenhandig de achterstand terug naar 4-4. Een loepzuivere Hattrick in amper 5min. Geen 1 spits op het hoogste niveau die dit ooit na deed ????????????… de wedstrijd werd een waar doelpunten festijn… ook Mats 2x, Lissete 2x, Joppe 1x en Matthias 1x wisten het net te vinden… jente scoorde op het laatste nog 1x waar door zijn totaal op 5 doelpunten kwam. Jammer genoeg wisten ook Wuustwezel de weg naar het doel te vinden. En werd het 11-18. Op naar meerder doelpunten en de eerste overwinning op het prachtig nieuwe veldje…

 2023-03-04 U8 1

Met vriendelijke groeten

Kevin Nelen 

 

Een koude ochtend maar onder een stralend zonnetje beloofde veel voetbalplezier. Onze u8 maakte er met veel wilskracht een zeer gelijk opgaande wedstrijd van. Na snel 2-0 achter te komen vochten onze jongens hard terug om de wedstrijd terug in evenwicht te brengen en stond het aan de rust gelijk. Het werd werkelijk een kijkstuk waarbij je niet even snel kon verdwijnen voor een warme koffie. Chapeau Wildert! ???? De goals, ook stuk voor stuk van knappe makelij kwamen op naam van Joppe, Jent, Lars, Rik en Thijs. Uitblinkers genoeg dus, en hoop in het doelpuntenfestijn dat we gekregen hadden niemand vergeten te zijn. Zo wel, mijn oprechte excuses en geef hem in een volgend verslag een extra eervolle vermelding!????????

Spreekbeurt over mijn boekenverslaving en mijn laatst gelezen boek Lieve kinderen. De volgende spreekbeurt is van Veerle. Zij gaat jullie wat meer vertellen over haar hobby: boeken lezen! Het is aan jou, Veerle.

Beste klasgenoten

Zoals jullie weten, lees ik graag boeken. Maar écht graag hé. Ik houd zelfs op alfabetische wijze een overzicht bij van de boeken die ik gelezen heb. Bovendien houd ik ook alle boeken bij die ik al eens gelezen heb, voor ’t geval ik een bepaald boek nog eens wil herlezen. Ik weet het, het is soms echt erg. Mijn beste vriend Gert ergert zich soms aan mijn fanatieke boekenverzameling… Graag stel ik vandaag het boek voor dat ik afgelopen zaterdag heb gelezen, nl. “De Brasschaatse Driehoek”. Het boek gaat over een enthousiast ploegje voetbalmakkers van ongeveer 10-11 jaar. Ze trainen twee keer per week onder de deskundige leiding van hun coach Dirk. De coach hoopt natuurlijk dat iedereen zoveel mogelijk komt trainen om zijn talenten nóg beter te maken. In het weekend komen ze (al dan niet te laat) samen voor een wedstrijd. In dit verhaal spelen 9 jongens de hoofdrol (twee andere hoofdpersonages spelen in een ander verhaal dit weekend) en er zijn zoals gewoonlijk ook enkele leuke bijrollen voor hun papa’s of mama’s. Deze week maken ze de verplaatsing naar ‘een’ veld in Brasschaat. Papa Rob wou er willekeurig één kiezen, maar besloot uiteindelijk toch ook maar richting KSVB Driehoek te rijden.

De 9 jongens spelen zoals altijd 4 kwartjes. Tijdens de warming-up zijn ze op dit vroege uur nog niet allemaal volledig wakker, maar het fluitsignaal van de scheids werkt als een wekker. Nu wil ik graag het verhaal van de wedstrijd vertellen.

In de eerste minuten is het even aftasten hoe sterk de tegenstander voor de dag komt. Al snel blijkt dat onze paarse boys op dit kunstgras hun voetbalvermogen kunnen tonen. Na enkele aanvallende acties krijgen ze een corner. Fille draait de bal richting doel en de keeper verwerkt deze in eigen doel: 0-1. Niet veel later onderschept keeper Wout de bal en trapt snel uit. Milan controleert de bal en zet Fille alleen voor de thuisdoelman. Via de paal trapt hij de 0-2 binnen. Wanneer Ferre zich doorzet op rechts en de bal voor doel brengt, kan Fille er in de kluts via de deklat 0-3 van maken. Pelle mikt nog een bal over het doel. Aan onze kant houden Louis, Sen, Ousmane en Stan voorlopig de boel helemaal gesloten. Een hoekschop is het gevaarlijkste wapenfeit van ‘den Driehoek’.

Ook in het tweede kwart vallen ze de tegenstander aan met hun eigen naam: met mooie ‘driehoekjes’ spelen ze de rood-zwarten helemaal uit verband. Dat leidt ook naar een verdubbeling van de score. Eerst trapt Fille nog naast en Ferre over doel, maar wanneer spits Pelle de bal krijgt op het middenveld met de rug naar de goal, draait hij knap en stuurt de vertrokken Fille weg. Alleen voor de keeper duwt hij zijn vierde door de benen van de keeper. De 0-5 is een pareltje van Milan: hij dribbelt verschillende tegenstanders op een hoopje richting de rechterflank, komt naar binnen en draait dan de bal in de verste winkelhaak! Die dribbel doet hij iets later nog eens over en bedient dan Fille die weeral kan scoren: 0-6. Tussendoor pakt Wout nog uit met een belangrijke redding.

Na de kantwissel gaat de coach een beetje experimenteren. Ousmane gaat in de spits lopen, Sen gaat de rechteraanval voor zijn rekening nemen. En hoe! Hij loopt zijn tegenstander vlot voorbij en verstuurt verschillende mooie voorzetten. Jammer genoeg kunnen Fille en Pelle twee keer net niet bij de bal. Na een weergaloze actie op links tussen Pelle en Fille kan die laatste de bal via paal en keeper in doel verwerken: 0-7. In omgekeerde volgorde valt de 0-8: Fille zet zijn maatje Pelle voor doel en pats, boem, binnen! Stan en Ferre houden achteraan de boel gesloten, waardoor Louis nu, zoals vooraf afgesproken, een rijtje hoger kan gaan spelen.

Na weer een mooie actie van Sen kan Louis simpelweg de 0-9 scoren bij het begin van het laatste kwartiertje. Dit toffe ploegje krijgt ondertussen schijnbaar een beetje medelijden met de thuisploeg en haalt de voet van het gaspedaal. Driehoek, met echt wel enkele goede voetballers op het veld, scoort de aansluitingstreffer. Milan verschalkt zijn eigen doelman nog en ook een afstandsschot gaat nog binnen. Zo eindigt deze match op een mooie 3-9-overwinning.

Het verorberen van een chips of croque monsieur en het slurpen aan een AA of Aquarius is dan het laatste wapenfeit. Voor de mama’s en papa’s is er dan natuurlijk een… koffie of thee. Dat laatste is natuurlijk verrassend, maar net daarom misschien ook wel eens het vermelden waard.

Nu ik dit boek weer heb gelezen, kan ik het klasseren in mijn kast. Mogelijk moet ik eerst nog wat herschikken, maar het wordt toch weer bijgehouden in mijn lijst.

Bedankt voor het luisteren. Zijn er nog vragen?

2023-02-27 08-U11

Groeten

Tim

Zaterdag 11 februari speelden onze voetballertjes van de U6 hun allereerste thuismatchen. Supporters waren talrijk aanwezig en er werd goed gevoetbald bij een aangename wintertemperatuur van ongeveer 8°C.

Wat deden onze jongens het flink tegen Kalmthout in rood-geel. Een pluim voor alle ouders die samen zorgden dat het terrein snel speelklaar was en vooral weer een dikke duim aan alle flinke spelers. Na hun wedstrijdjes hebben ze stuk voor stuk een mooie penalty getrapt en een penalty van de tegenstander uit de goal proberen te houden. Wat waren alle supporters weer fier op onze paars-witte kerels! Nadien was het tijd voor een warme douche en propere kleren. Afsluiten deden we met iets lekkers in de cafetaria. Het was weer een geslaagde voetbalzaterdag.

Bedankt aan onze coach Herman om onze kapoenen weer wat knepen van het voetbal bij te brengen en voor de fijne begeleiding. Op naar de volgende! We zien elkaar in Achterbroek.

Dominique Hereygers

U6

Zaterdagochtend, rond een uur of 11. In de catacomben van het stadion van Wildert giert de spanning door de kelen van onze jonge gladiatoren. “Is het echt waar?” “Komt hij echt vandaag?” Nee, beste lezer, het gaat hier niet over de Kerstman, Sinterklaas of Jean-Marie Pfaff; vandaag komt er een interim-reporter verslag brengen van deze burenstrijd. Gelukkig weet de trainersstaff de gedachten van onze jonge spelers tijdig terug te brengen tot de wedstrijd van vandaag.

Trainer Dirk kan over 9 fitte spelers beschikken: Wout (als keeper), Mathias, Ousmane, Stan, Fille, Louis, Bent, Sen en Milan zullen, in verschillende opstellingen, Essen partij geven. Ties en Ferre waren helaas afwezig, net als Pelle (nvdr: als excuus voor het writer’s block van vader Rob?).

Ook de supporters zijn weer van de partij, al zijn die van de tegenstrever net iets talrijker bij het begin van de wedstrijd, en palmen zij de staantribune in. Gelukkig zullen onze supporters later nog binnenstromen…

Eens de scheidsrechter de wedstrijd op gang fluit, is er van zenuwen helemaal geen sprake meer en gaan onze spelers furieus van start: na het eerste kwartje staat het al 5-0, na goals van Fille, Louis (2x), Milan en Bent. Vooral de derde goal (mooie uittrap van keeper Wout die via een paar stations verlengd wordt) toont de patronen waar de technische staf op traint. Onze supporters wisselen ondertussen veelbetekende blikken uit: “als ze zo blijven doorgaan…”

Onder het motto “Better een goede buur dan een verre vriend” halen onze jongens in het tweede kwart de voet van het gaspedaal: “slechts” 7-0 na een half uur voetbal (goals van Fille en Louis, maar vooral de assist van Sen voor de 6-0 wordt heel enthousiast gevierd).

Aangetrokken door het success van de eerste helft, druppelen er gestaag nieuwe Wildert-supporters binnen (allen in lange broek!), maar dit kan onze jongens helaas maar matig inspireren: na de 8-0 (van Louis) wordt keeper Wout voor het eerst echt op de proef gesteld. Zijn laconieke reactie direct na deze redding spreekt boekdelen over het (terechte) vertrouwen van onze keeper: “Ik doe gewoon wat ik moet doen”. Voorlopig is dat (samen met het goed verdedigend werk van Mathias, Stan, Ousmane en de anderen) voldoende voor een clean sheet, maar het is duidelijk dat de match aan het kantelen is: Essen is feller in de duels, en keeper Wout moet zelfs rekenen op het doelhout om zijn netten schoon te houden.

Het laatste kwart begint met de 9-0 van Fille, maar daarna kan Essen toch de verdiende eerredder scoren na een mooie corner. “Kunnen wij ook”, denken onze jongens en meteen daarna scoort ook Louis op corner: 10-1. Dit wakkert opnieuw het vuur in onze spelers aan, en in een mum van tijd staat het 14-1 (na goals van Bent, Fille (2x) en de opnieuw Louis). Het laatste woord is voor Essen, dat het laatste lege plekje op het notitieblad van uw reporter opvult door de 14-2 te scoren, wat ook meteen de eindstand is.

Supporters en spelers duiken hierna tevreden de kantine in, nagenietend van de mooie acties, de vele goals en de goede inzet. Trainer Dirk zag dat het goed was, en denkt al na over hoe het de volgende keer nog beter kan. Uw interim-reporter hoopt dan weer dat hij de pen opnieuw aan de vaste reporter kan doorgeven…

Yves Lambelin

Met onze vier coaches op of naast het veld én met de frietjes in het achterhoofd betreden onze U10-toppers het drassige parcours. De eerste ploeg moest nipt het onderspit delven en ging met 2-4 onderuit tegen Wuustwezel. De tweede ploeg kijkt ook die geel-blauwe tegenstander in de ogen. Stef staat nog voor de opwarming heel hevig en “eindelijk” komt dan ook zijn juiste tas aan (dank u, mama). Gelukkig stond zijn camper niet al te ver van het parcours geparkeerd.

En dan weerklinkt het startsignaal. Beide ploegen starten snel, al zit in de eerste ronde alles redelijk vast. Het peloton blijft redelijk samen, terwijl de bezoekers toch druk proberen te zetten. Enkele gevaarlijke corners kunnen gelukkig nog weggewerkt worden. Na mooi ploegenspel tussen Mats en Lander is Gus te verrast om de bal goed te controleren. Een demarrage van de geel-blauwe spits zet dan toch de 0-1 op het bord: een onhoudbare knal.

De Wildertse bondscoaches moedigen hun renners aan, maar ook in de tweede ronde zijn er weinig pogingen om het hecht blok aan beide kanten te ontwrichten. Joppe zet zijn helm nog tegen een voorzet van Mats, maar de bal gaat naast. Met zijn linkse pedaal kan Gus dan toch de gelijkmaker scoren, maar onmiddellijk daarna loopt onze paarse ploeg al tegen een counter aan, waarna het 1-2 staat. Na een actie van Joppe mist een schotje van Mats de juiste versnelling.

Ook de derde ronde blijft erg gesloten, al wordt de spanning stilaan opgedreven en onze jongens schakelen een tandje bij. Eerst kan Warre nog enkele pogingen van de bezoekers pareren, waarna onze jongens het heft in handen nemen. Tot twee keer toe wordt Stef gelanceerd, maar zijn aanvallen worden ofwel door hemzelf, ofwel door de bezoekende doelvrouw de nek omgewrongen. Gus komt diezelfde keepster tegen en Mats verwerkt een corner van Vince net aan de verkeerde kant van de paal.

Langs de zijlijn krijgt papa Jeffrey honger. Hij zoekt alvast de eettenten op langs het parcours, of maant de nodige mensen aan om de frietjes alvast klaar te maken. Op het drassige veld gaan we naar de vierde en laatste ronde van deze wedstrijd. De 1-3 mag niet vallen, want dat zou wel eens het genadeschot kunnen betekenen… Twan heeft tot twee keer toe pech in de afwerking, terwijl Lander –terug uit blessure– achteraan stevig zijn plan trekt. Op de counter gaat de bal dan toch aan de verkeerde kant binnen. “Boeken toe”, zou Frank Raes nu roepen, ware het niet dat dit tegelijk een wielerverslag is. Daarop horen we in de achtergrond dat Paul Herrijgers zich luidop afvraagt of we hier de koers verliezen? Maar niets is minder waar: veerkracht troef bij onze jongens. Ze leggen hun ketting op het juiste blad, schakelen nóg een tandje bij en gaan geen hindernis uit de weg: trappen of bruggen storen onze renners niet, dat de bal de paal treft of enkele keren naast gaat, is om moedeloos van te worden. Toch kan Mats met een ultieme jump over de balkjes de 2-3-aansluitingstreffer nog scoren. Het geeft de talrijke WK-supporters nog even moed, maar uiteindelijk gaat ook de allerlaatste poging nog net naast. Het is WW dat als winnaar over de meet rijdt.

Bij het ter perse gaan van dit artikel is de einduitslag van hét WK veldrijden bij de elite mannen nog niet geweten. Met zekerheid kunnen we wel zeggen dat de wedstrijd tegen WW “niet goed was voor het hart”. En oh ja, die frietjes smaken ook alweer natuurlijk!

2023-02-06 U10

Groeten

Tim

Team U11 kan je weer letterlijk nemen, want met 11 spelers zakken we af naar de buren uit Nieuwmoer. In de kleedkamers uit coach Dirk zijn trotsheid nog over vorige week en dan zijn we klaar voor de opwarming. Na wat loopwerk volgt het kaats –en passgebeuren, waarna de eerste schoten richting doel vliegen. “Wat gaan we doen?” “Winnen!”, “Wie gaat er winnen?” “Wij!” Februari: tournée minérale of gaat het langs de zijlijn over iets anders?

De eerste actie van de wedstrijd belooft meteen veel goeds: de bal gaat vlot van voet naar voet, maar de bal wordt naast getrapt. De volgende actie is wel raak. Fille gaat langs links met wat zolenwerk voorbij zijn verdediger, legt de bal laag voor doel naar Bent die kan binnentikken: 0-1. De thuisploeg knokt zich in de wedstrijd en komt ook steviger opzetten. Onze jongens zijn iets te laks in de duels, gaan dan te veel zelf lopen met de bal en dat breekt hen zuur op. Moet hier een oorcorrectie gebeuren, want dit zijn niet de aanwijzingen van de coaches. Na wat getwijfel kan een Nieuwmoerse speler uit het niets de 1-1 scoren.

Na het eerste kwartje worden onze jongens uit hun plaatselijke verdoving gehaald. Met een gesneden, euh gemeten pass zet Milan rechtsvoor Louis alleen voor de keeper. Hij wacht ongelooflijk lang, maar kan dan toch rustig de 1-2 scoren. Stan staat weer zijn mannetje en nadat Ousmane zijn aanvaller aftroeft, kan Ferre spits Pelle bereiken, maar zijn schot gaat naast. Ondertussen komt Wout enkele keren gepast tussen op schoten van de thuisploeg. Het is dan opnieuw Louis die voor de (borst?)-vergroting van de tussenstand zorgt: hij kan de bal binnen trappen na een mooie dribbel van Ferre. Ook de 1-4 valt nog voor de kantwissel: een schot van Milan wordt door een verdediger ongelukkig in eigen doel getrapt.

In het derde kwart start Nieuwmoer met een liposuctie: ze verkleinen met een afstandsschot de tussenstand tot 2-4. Wanneer Sen zich op de rechterflank stevig blijft inzetten, zorgt Pelle met een plaatsbal voor de volgende filler: 2-5. Ook de thuisploeg kan met een plaatsbal scoren (3-5), maar na een schitterende dribbel van Louis kan Ferre uithalen. Zijn schot wijkt af en daar vliegt de 3-6 tegen de netten. Vermoedelijk is dat de botox die de spieren van de thuisploeg volledig doet ontspannen…

In het laatste deel voegen onze jongens nog de nodige siliconen toe aan de uitslag. Fille schiet de bal door de benen van de keeper: 3-7. Libero Sen kan daarna opnieuw Fille lanceren die de bal netjes binnenkant zijnet trapt: 3-8. Na een actie van Bent op de rechterflank kan Pelle het 9e doelpunt scoren. Na een persoonlijke actie –een dribbel tussen drie verdedigers– zet Fille de dubbele cijfers op het bord. Team U11 heeft een neus voor doelpunten vandaag, daar moet geen correctie aan gebeuren. Het slotakkoord is voor Louis die met een mooi schot in de verste hoek de 3-11-eindstand vastlegt.

Tussen de Bellini’s en de wijn vallen nog enkele valse wimpers op tafel, maar dat is bijzaak vandaag. “En Dirk, ben je weer trots?” “Zeker, Louis!” “Ziggezagge, ziggezagge, hey hey hey!”

2023-02-06 U11

Groeten

Tim

Wedstrijdverslag Heibos SV vs KSV Wildert

Op 28 januari 2023 was het zover, de eerste wedstrijd van u6 KSV Wildert zou eindelijk doorgaan. Dit was een grote opluchting want door het slechte weer de afgelopen weken, werden de twee voorgaande wedstrijden afgelast.Het was erg koud, slechts 2 graden, maar dat hield onze jongens niet tegen.Om 10u40 verzamelden onze jongens op het veld in de Vredelaan te Kalmthout. Om op 11u stipt te beginnen. Hieronder een overzicht van onze deelnemers : Maxim Jacobs, Floris Adams,  Willem Aerden,  Lewis Van den Eeckhaut,  Mathieu Goris, Tuur Billet, Gabriël thiré, Joe Garabed, Liam Lamberts en  Louis Frijters

Ze hadden er allemaal erg veel zin in. Er waren wat zenuwen in het begin en sommigen jongens hadden er slecht van geslapen. Gelukkig is er niemand in slaap gevallen op het veld.

Er werd twee tegen twee gevoetbald. En wat deden onze spelers het goed. Een knap samenspel was al snel te zien. De bal werd nagenoeg niet met de handen aangeraakt.

Er was voor elk tweetal erg goede begeleiding voorzien zodat de wedstrijd vlot verliep. Af en toe  een aai over een pijnlijke knie of knuffel met de begeleiders.

 

Beide teams waren erg sportief. De teams, trainer, begeleiders en toeschouwers hebben ervan genoten.

2023-01-31 U6

 

Openingswedstrijd nieuw veld: love game voor de thuisploeg!

Zaterdag 28 januari 2023 zal in de geschiedenisboeken van KSV Wildert weergegeven worden als “opening nieuw veld”. Geruime tijd waren er al plannen om een extra veldje aan te leggen. Halverwege 2022 werden die dromen plots werkelijkheid: graven, zaaien, sproeien, onderhouden, meten en het gras de tijd geven om uit te groeien tot een stevige grasmat. De voorbije weken verscheen er een afsluiting rond het volledige plein, werden de eerste reclameborden bevestigd en de grasmat werd omgetoverd tot een “wow, da’s een echt veld”. In de lengte kunnen de U10 en U11-ploegen spelen (8 tegen 8), in de breedte passen twee velden naast elkaar voor de U8 en U9 (5 tegen 5). Zo zal het veld de komende weken, maanden en jaren intensief gebruikt kunnen worden. Er moet natuurlijk altijd een eerste keer op gespeeld worden en die eer viel Team U11 te beurt. Supporters op post, het zonnetje dat al eens komt piepen aan een blauwe hemel en uiteraard ook enkele bestuursleden en terreinverantwoordelijken komen kijken naar hun nieuwe pareltje.

Paars-witter kan je een openingswedstrijd niet spelen, want ons team U11 speelt tegen Gooreind. De trainer ad interim kan beroep doen op 11 spelers, de bezoekers uit Gooreind (voor de gelegenheid in het wit) hebben slechts 8 beschikbare spelers.

Wout start in doel, achteraan zullen Stan, Mathias en Ties de boel gesloten houden. Centraal op het middenveld verdeelt en heerst Milan. Links op de flank speelt Fille, rechts loopt Ferre. In de spits starten we met Pelle.  Louis, Ousmane en Bent houden zich warm aan de kant. (Sen moest jammer genoeg geblesseerd afzeggen.)

Na een stevige opwarming, het bekijken van het tactisch plan en een motivatiespeech weerklinkt het eerste fluitsignaal. De jongens van KSV Wildert staan erop gebrand om de overwinning hier binnen te halen. Ze starten furieus en leggen meteen hele knappe acties op de mat. Milan onderschept de bal op het middenveld en legt breed naar linksback Stan. Hij legt op zijn beurt de bal achteruit naar libero Mathias die dan de bal in één tijd over de grond tot bij spits Pelle trapt. Pelle legt de bal klaar voor Fille die met een doorsteekpass Ferre lanceert. Alleen voor de keeper faalt hij niet: de 1-0 is meteen eentje om in te kaderen! Ook de 2-0 mag er zijn, want de bal komt van Milan via Pelle tot bij Fille die niet twijfelt en verschroeiend uithaalt in de korte hoek. Net voor het einde van het eerste kwartje krijgen de bezoekers een hoekschop. De bal belandt na wat geharrewar voor de voeten van Milan die opdrijft met de bal aan de voet. België-Japan-gewijs zijn onze jongens in no-time aan de overkant. Links loopt Fille, rechts loopt Ferre. Met een doorsteekpass richting Fille wordt de verdediging in de wind gezet. Fille komt naar binnen en trapt met zijn rechter in de linkerbenedenhoek de 3-0 binnen!

Ook in het tweede kwart gaan onze jongens door op hun elan. Achteraan wordt alles netjes afgesloten door deze keer Ousmane, Mathias en Ferre. Wout pakt de ballen wanneer het nodig is, maar heeft voorlopig niet al teveel werk. Op de rechterflank pakt Louis dan uit met één van zijn gekende zolenwerkdribbels, legt de bal af tot bij spits Bent die de 4-0 op het bord schiet. Na wat geklungel van de bezoekende verdedigers en keeper kan Pelle de bal onderscheppen en de 5-0 op een schoteltje bezorgen aan Louis.

Halverwege het uur is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Langs de zijlijn wordt nu de cleansheet als volgende doel bovengehaald. En dat laatste neemt Ties heel goed op, want wanneer Gooreind komt dreigen, gaat de bal voorbij alles en iedereen richting de netten, maar Ties kan met een ultieme beenbeweging de bal nog uit doel houden. Ook Mathias, Ousmane en Stan gebruiken hun strijdershart om de bezoekende spitsen het voetballen te beletten. Aan de overkant is het wél raak: Ferre zoekt een keer de dribbel niet op, maar geeft vanop zijn rechterflank meteen een pass richting Bent. Hij draait en trapt meteen: 6-0. Game. Set. Match.

Vastberaden om nu écht de 0 te houden, gaan we het laatste kwart in. Kansen zijn er nog met hopen, maar schoten of pogingen van Bent, Pelle, Fille, Milan en Stan gaan allemaal net naast het doel of recht op de keeper. Onze boys lijken de tennis-love-score wel te kunnen appreciëren. Na het laatste fluitsignaal lopen ze meteen naar trainer Dirk om hem na een moeilijke week een hart onder de riem te steken. Deze overwinning is voor hem!

De supporters zijn blij met deze overwinning (weer een reden voor een wijntje, niet waar?), spelers enthousiast over het nieuwe veld, trainer tevreden met het spel en de inzet, bestuur en terreinverantwoordelijken zagen dat het goed was. Hopelijk volgen nog veel thuisoverwinningen!

2023-01-31 U11

Groeten

Tim

De eerste delegatie vertrekt al vroeg richting Sint-Lenaarts. Na een discutabele afgekeurde goal moeten we daar vrede nemen met een 2-2-gelijkspel na een degelijke partij. Trainers David en Benny zakken daarna af richting Nieuwmoer voor de tweede wedstrijd van de dag. Met 10 spelers zullen we de rood-zwarten partij geven: Louîz, Mats, Emma, Steffie, Noah, Vince, Lenn, Joppe DC, Alexander en Gus.

Dat halverwege de wedstrijd de tussenstand gevraagd wordt aan de verslaggever, komt wel vaker voor. Dat de vraag “Is het écht nóg een kwartje?” gesteld wordt, zegt veel over de wedstrijd zeker. Het was niet om over naar huis te schrijven. Ach ja, toch een nobele poging…

Vanop de parking ziet onderstaande journalist nog net dat ons U10-team de bal op de middenstip moet leggen: 1-0 voor de thuisploeg. Net aangekomen aan het plein wordt het tweede afstandsschot al in doel getrapt door de grootste van Nieuwmoer: 2-0 na een kwartiertje spelen.

De coaches peppen onze spelers op en passen hun tactisch plan aan. Het lijkt een beetje moed te geven aan onze jongens en meisjes. Er worden weinig (of geen?) mooie acties op de mat gelegd, door geen van de twee ploegen. Nieuwmoer treft eerst nog de paal, maar niet veel later belandt een mindere uittrap recht in de voeten van de verkeerde Nieuwmoerse speler: 3-0. Aan onze kant kan Steffie een lage voorzet van Gus niet goed raken waardoor de bal voorlangs gaat.

De kantwissel zorgt voor weinig verandering in het spelbeeld. We proberen wel, maar er is te weinig duelkracht, te weinig spelinzicht en technisch vermogen aanwezig vandaag in de benen van onze U10-sjotters. Het is vandaag dan ook een ideaal moment om sommige spelers eens op een ietwat ongewone positie uit te proberen. Noah onderschept een bal, maar de knal van Alexander gaat naast. Louîz komt dan gepast uit zijn doel en knalt de bal weg, maar jammer genoeg tegen een thuisspeler waardoor de bal (we hebben ook echt pech vandaag) bij een ploegmaat komt die de bal in een leeg doel kan trappen: 4-0. Een hoekschop van Gus wordt door Mats aan de verkeerde kant van de paal gekopt.

In het laatste kwart loopt de score nog op tot 6-0. Een zotte dribbel van Vince eindigt met een schot op de keeper en Louîz kan nog redding brengen in de korte hoek. Gus kan in blessuretijd tóch nog de 0 van het bord trappen. Eindstand 6-1.

“Te weinig matchritme”, volgens de ene. “Gewoon een pechdag”, volgens de andere. Enkele pintjes of Bellini’s later (professioneel als we zijn, noemen we geen namen), is de wedstrijd van vandaag alweer naar de geschiedenisboeken verwezen. Hoe dan ook kijken we nu al uit naar de wedstrijden van volgende week!

2023-01-31 U10

Groeten

Tim

In de drukke Sinterklaastijden kunnen Conchita en Palomita Garcia, twee Spaanse vriendinnen van de Sint, toch tijd maken om (stiekem?) een match te volgen. Dit verslag werd gemaakt met hun steun en hun zalig gekke verwoordingen soms (voor wie hen niet kent). Coach Dirk heeft 10 beschikbare spelers voor de match tegen Achterbroek, maar Pelle moet nog afhaken jammer genoeg van het spijtig. Milan keert terug in de ploeg na een lange afwezigheid. Het eerste deel van de wedstrijd van de match is niet helemaal goed gevolgd van het opschrijven want de journalist was niet op tijd van het te laat zijn. Toch ziet hij het eerste doelpunt van de goal. Op assist van de pass van Milan kan Fille in de korte hoek van het beneden de 1-0 scoren.

Onze jongens zijn goed wakker van het uitgeslapen. Bent loopt van het rennen om elke bal te hebben, Milan heerst en verdeelt centraal als vanouds en Louis wordt vandaag -op eigen verzoek- een rijtje hoger uitgespeeld. Na het eerste kwartier van de 15 minuten hebben ze goesting van de zin om de laatste wedstrijd van 2022 écht te winnen van het zegevieren. In het tweede kwart gaan ze vol door van het voortzetten zoals de eerste 15 minuten. Bent krijgt een goede kans van de mogelijkheid om te scoren maar besluit op de keeper van de doelman van de bezoekers. In onze goal van het doel staat een keeper die uitstekend bezig is van het goed keepen. Wout komt enkele keren heel gepast uit, zelfs met een harde vuistslag van het stevig op een corner. Fille kan met een doorsteekpass van het tussen de verdedigers door Bent lanceren die de keeper kan passeren van het ernaast sjotten: de 2-0 gaat mooi binnen.

Kwartje drie is nog niet lang bezig wanneer de bezoekers een overtreding maken van een fout. De daaropvolgende vrijschop van de vrije trap wordt op doel geknald door Fille, maar de bezoekende keeper van de uitploeg haalt de bal schitterend van onder de lat. Een andere versie van een hoekschop wordt door Louis net over getrapt. Iets later is daar dan toch de 3-0 van de derde goal. Louis trapt op doel en de afgeweken bal gaat over de keeper binnen. Een mooie pass van Louis kan Fille al schuivend nog in doel verlengen: 4-0 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Bent trapt de bal voor de zekerheid nog extra binnen, maar verklaart na de wedstrijd dat de bal al over de lijn was en dat het dus Fille was die scoorde. Dat de geel-blauwen nog de 4-1 scoren, lijkt een formaliteit van het niet belangrijk zijn.

Ons topteam is al vrij zeker van de overwinning, maar de onzekerheid van het bang zijn sluipt er toch in wanneer Achterbroek de 4-2 scoort. Gelukkig speelt Sen de match van zijn leven en kan hij veel aanvallen onschadelijk maken van het afbreken. Mathias staat ook weer pal en aan de andere kant regelen Ousmane en Stan weer dat de flanken van de middenvelders zich niet kunnen doorzetten. Wanneer de 4-3 valt wordt het echt bibberen en niet van het koud zijn. Wout haalt nog een keer zijn rechtervuist boven op een hoekschop en kan de de gevaarlijke corner wegboksen van het slaan.

Wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal doet weerklinken van het fluiten, is het gejuich héél terecht. Dit is een deugddoende overwinning van het voldoening geven. Er kan weer eens gezongen worden én nog wat extra ‘ge-heuj’ voor de supporters van de fans.

Tot volgend jaar.

2022-12-03 U11-Achterbroek

groeten

Tim

Een paars-rode derby in de provincie Antwerpen… dat leeft altijd iets harder dan een andere wedstrijd. Voor deze risicowedstrijd tegen Exc.Essen geldt geen combiregeling en toch komen alle supportersbussen ongeveer gelijktijdig aan op het complex in de Oude Baan. Warre, Litse, Louîz, Vince, Emma, Stef, Noah, Joppe, Lander en Gus trekken meteen richting de kleedkamers voor de eerste richtlijnen. Terwijl coaches Jelle en David (professionele veterstrikker van dienst) hun manschappen laten opwarmen, trekt het supporterslegioen nog even naar binnen om aldaar op te warmen met koffie en thee.

Op één van de achterste velden van het Excelsiorcomplex gaat dan de wedstrijd van start. De Wildertsupporters worden achter de goal geposteerd, de thuisfans staan langs de lange kant van het veld niet zelden in de nek te hijgen van coach Jelle. De eerste drie kansen zijn voor onze paarse toppers, maar ook de thuisploeg treft een keer de paal. De wedstrijd gaat stevig over en ‘t weer. Deze keer gaat een schot van Noah op de paal en de rebound belandt op de keeper. Een aanval over verschillende stations komt plots voor de voet van Joppe die niet twijfelt en strak in de rechterbenedenhoek knalt: 0-1. Net voor het einde van het eerste kwartier kan Stef nog uithalen, maar zijn schot mist precisie.

In kwartje nummer twee gaat alles op slot. De tegenstander past zijn tactiek aan (dat zegt natuurlijk veel over onze sterkte) en het is moeilijk om openingen te vinden. Er moet vooral goed verdedigd worden nu. Ons L-duo Litse en Louîz regelen alles achteraan en anders worden ze nog bijgestaan door L3: Lander komt geregeld nog zijn voetje er tussen zetten. Het is even pompen of verzuipen. Een snelle counter die start bij Warre en via Lander naar Gus gaat, kent net niet de juiste afloop. Het tweede kwartje is volledig in handen van de rode thuisploeg, maar we kunnen voorlopig de nul houden.

We gaan dan richting het andere doel voetballen, maar het blijft moeilijk. De grote, sterke tegenstanders maken het ons niet gemakkelijk. Vince knokt voor elke bal en Emma (overigens als enige paarse sjotter trotseert zij de kou met blote benen) komt vaak ‘in de bal’ om de ploegmaten te laten aansluiten. Na een actie van Lander kan Joppe net niet binnen de palen schieten. Bij de thuissupporters moet een hooligan achteruit getrokken worden of deze dame op leeftijd had gewoon tegen de bal gesjot terwijl deze nog niet buiten was. De gemoederen lopen op, de duels worden bitsiger en coach David krijgt koude handen omdat hij weer veters moet strikken…

In het laatste deel van de wedstrijd pept Jelle zijn man-en vrouwschappen nog eens op. Hoe mooi zou het zijn om deze uitslag vast te houden. Het spelbeeld blijft hetzelfde: veel middenveldspel, moeilijk combinatievoetbal en stevige twisten. Louîz is het toonbeeld van die harde strijd. Niet zelden gooit hij een (juiste!) tackle of geeft hij een krachtige schouderduw. Het lijkt een echte bekerwedstrijd. Een zéér mooie actie van Stef zorgt dan voor de 0-2. Hij gaat vanop eigen helft recht op een verdediger af en geeft op het gepaste moment mee met de meegespurte Gus naast hem. Met links legt Gus de bal gekruist in het zijnetje! 0-2, wat een verlossing! Het gejuich van spelers, coaches en supporters was vermoedelijk te horen tot op de thuisbasis in de Steenovenstraat. Het geeft onze ploeg misschien wel heel veel moed, want ze willen nog voor die derde goal gaan. Op de counter scoren de rood-witten echter de 1-2, waardoor het spannend blijft tot op het einde. Een vrije trap, een corner, nog een schot,... de thuisploeg heeft nog kansen, maar Warre en zijn verdedigers geven dit niet meer af. 

Virtueel planten we nog de paarse vlag in de middencirkel, want in het hol van de leeuw een derby gaan winnen, is echt wel de moeite, ook al is die thuisploeg schijnbaar 100 jaar oud! 

‘t Is paars, ‘t is wit, ‘t is beter dan Madrid: ‘t is de ploeg van de gemeente: Wildert! 

2022-12-03 Exc.Essen-U10

De spelertjes van U7 startten dit jaar met enkele tornooien, op Excelsior Essen en thuis op Wildert. Zo konden de nieuwe trainers Geert, Kevin en Lorenz al eens kijken met welk jong geweld ze dit seizoen aan de slag zouden gaan ???? Elke zaterdag stonden vele spelers paraat voor een nieuwe match. Loenhout, Achterbroek, Horendonk, Kalmthout, Sint-Job, Brecht,... en nog vele andere tegenstanders passeerden ofwel in onze thuisbasis ofwel verplaatsten wij ons. Omdat we met zoveel spelers zijn, wisselden de ploegjes daardoor ook regelmatig. Dit trimester leerden we vooral een pass geven naar elkaar, leerden we ook eens echt te spelen met een vaste verdediger dicht bij de goal enz. Ook op training proberen de trainers ons steeds wat bij te leren, maar om dat toe te passen tijdens een match, is nog niet altijd even gemakkelijk ???? Er werd regelmatig gescoord (joepie!), maar zeker ook aan de andere kant. We sloten het eerste trimester af met een match thuis tegen Horendonk - waarbij maar liefst 16 spelers van Wildert meededen- en daarna met frietjes eten in de kantine!

Er zitten ook 2 fotocollages als bijlage bij.

U7 2022-12-05 08-01-09

U7 2022-12-05 08-01-52

Vriendelijke groeten

Nadja Van Tichelen

Mama van Stan Maes (U7)

Opnieuw kan coach Dirk slechts 8 spelers selecteren. Ferre moet vrijdagavond met een gebroken pink nog afmelden. Gelukkig kan Gus weer overvliegen na een thuiswedstrijd van de U10 om zijn broer Fille en heel de U11-ploeg extra bij te staan. Wout staat weer tussen de palen. Sen neemt de liberopositie in, gesteund door Ousmane en Ties. Op de flanken lopen Pelle en Fille. Louis speelt centraal met voor hem in de spits Bent.

Dat de wedstrijden tegen Gooreind steevast voor de nodige spanning zorgen, is algemeen geweten. Het supporterslegioen is dan ook weer in grote getale afgezakt. Vooral ‘kwijk van de Wildert’ Simon is verbaal stevig aanwezig. Hij neemt de fakkel over van mama S.P. die enkele weken geleden die titel kreeg. Benieuwd wanneer andere moeders of vaders toch ook gaan meedingen naar zo’n positiefbedoelde bijnaam. Onze spelers gaan niet weten wat er gebeurt wanneer gezangen en toeters binnenkort weerklinken langs het veld.

De wedstrijd dan… Normaal gezien start onze wedstrijd om 11u15. Gooreind speelt zijn thuiswedstrijden echter om 11u00, waardoor we mentaal precies het eerste kwartiertje nog in opwarmingsmodus zitten. We liggen onder en niet verrassend komen we ook 1-0 achter. Een schot van Pelle is het enige dat we hier tegenover kunnen stellen. Wout is gelukkig wél bij de pinken vanaf de eerste minuut. Hij kan eerst nog knap een schot weren, maar in de rebound wordt de 2-0 binnen getikt. Ook de 3-0 is een uitgevoetbalde actie waarbij een doorsteekpass heel onze verdediging opensplijt.

Toch gek dat we wéér wakker geschud moeten worden, net als in de heenwedstrijd. Lees dat verslag er maar eens op na… (Make that the cat wise). In het tweede kwart valt ook eerst nog de 4-0, waardoor het een non-match lijkt te worden. De kopjes gaan naar beneden en deze houding lijkt een monsterscore te voorspellen. Coach Dirk stuurt bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Terwijl de thuistrainer al komt vragen naar afwezige spelers bij ons en ook meldt dat het een zware wedstrijd kan worden, stuurt Dirk zijn manschappen bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Louis gaat achteraan controleren, Fille wordt centraal uitgespeeld, terwijl Gus nu de flank zal aflopen. Fille pakt meteen uit met een gevaarlijk schot, wat onze ploeg terug wat moed lijkt te geven. Na een verre inworp van Gus, kan Pelle draaien en meteen uithalen: de 4-1 vliegt tegen de netten! Net voor het einde van het tweede kwartje pakt Fille nog uit met een schot van heel ver. Een flaterende keeper laat de bal tussen de handen glippen en met 4-2 gaan we rusten!

Het geloof in een stunt groeit en de hulpcoach daagt Bent uit om de bal zo hard binnen te trappen dat de bal dóór het net vliegt. Wout moet amper nog iets doen. Louis vangt elke tegenaanval, nu gesteund door Ousmane en Ties, zalig rustig op. En wat gebeurt er dan aan de overkant? Na een actie op rechts van Sen en Fille, komt de bal bij Bent die in de draai de bal héél… zachtjes tegen het net doet dwarrelen. Niet de afgesproken manier, maar de goal telt wel natuurlijk: 4-3!

Wat er dan nog gebeurt, kan je alleen geloven als je aanwezig was bij deze topmatch. Gooreind komt nog amper op onze helft en wij drukken ze helemaal weg. Kansen zijn er à volonté. Zoveel en soms zo snel achter elkaar dat ze zelfs niet verschijnen op het kladblaadje van de journalist. Ballen die blijven hangen en waar net geen teen tegen gezet kan worden, een zevental hoekschoppen die gevaarlijk zijn, een variant op een hoekschop (aflegger naar Louis, maar zijn schot gaat naast), acties op rechts van Sen (maar hij heeft al zoveel gegeven dat hij niet meer fris voor doel komt), Pelle die de keepster probeert af te leiden, Ousmane met een knal, Gus die nog probeert met links,… kansen bij de vleet, maar de gelijkmaker valt jammer genoeg niet meer.

Dit was strijden met een groot hart. Dit was de wedstrijd helemaal doen kantelen. Dit was er terug in geloven. Dit was een onverdiend verlies. Dit was vooral een zalig spannende match, met jammer genoeg een foute uitslag. 4-7 had juister geweest. Laten we volgende week eens van bij het begin wakker zijn, wat denk je daarvan jongens?! Na de match hokken onze jongens leuk samen voor de tv om naar een WK-match te kijken. De sfeer zit goed, terecht na zo’n mooie match!

2022-11-26 Gooreind-U11

Groeten

Tim

De voorbije weken liep het niet altijd van een leien dakje. Inzet en vechtlust waren steeds aanwezig, maar het combinatiespel dat de (verwende) supporters al een beetje gewoon waren, kwam er niet altijd meer uit. Vermoedelijk lag de WK-voorbereiding al aan de basis van die moeilijke wedstrijden. In de WK-tijden doen onze topspelers van de U10 uiteraard de nodige inspiratie op. Hopende dat ze de juiste ploegen zullen imiteren, zijn de supporters weer talrijk aanwezig om hun favorieten aan te moedigen voor de thuiswedstrijd tegen den Driehoek. Geen 0-0 hé jongens, komaan, alles geven!

Nu het WK gestart is, lijkt het money time en dat hebben onze boys goed begrepen. Met de juiste mentaliteit komen ze het veld op. De 1-0 komt al snel van de voet van Twan en niet veel later kan Gus de score meteen verdubbelen. Die efficiëntie lijken ze van Engeland geleerd te hebben. Na wat geharrewar voor doel na een corner kan de tegenpartij de 2-1-aansluitingstreffer scoren. Dat is meteen het signaal voor onze jongens om extra gas te geven. Als Frankrijk tegen Australië kan uitlopen tot 4-1, kunnen wij dat ook: wanneer de bal wat blijft hangen, is het Gus die de 3-1 kan binnen prikken. Met links scoort Gus zijn derde op een rij: 4-1. En daar stopt het niet: Lander ‘geroefel’ Van Giel kan dan op geheel eigen wijze de 5-1 scoren. Er volgen ook nog schoten van Mats (net naast) en Gus (op de paal). Aan de overkant kan Louîz Courtois zich tot twee keer toe onderscheiden op uithalen van de bedrijvige Driehoekspits.

Naar wat er vooraf tegen de spelers gezegd is, hebben we het raden. Toch verdenken we trainers Jelle en Benny ervan om de naam van de tegenstander enkele keren te vermelden in de wedstrijdbespreking vooraf. De driehoekjes die onze sjotters op de mat leggen, mogen echt gezien worden. Zelfs achteraan pakken ze uit met Spaans combinatievoetbal: Twan naar Louîz die meteen meegeeft met Mats en zo zijn we weer aan het voetballen. Knap om te zien! De oprukkende Mats knalt dan plots een bal tegen de winkelhaak. Met aanvallend tikki-takka-voetbal (niet waar, Mohamed?) en de nodige driehoekjes kan Gus de bal tot bij Yassin brengen die de 6-1 scoort. Geen twee minuten later vuurt Lander een schot af, dat onderweg nog wat blijft hangen, maar Joppe is goed gevolgd en kan de 7-1 scoren. Aan onze kant hebben Louîz en Lander een beetje pech bij de 7-2 van de bezoekers. Dat is het risico van het uitvoetballen soms, maar dat hoort erbij!

Na de kantwissel blijven we Saoedi-Arabiëgewijs (tegen Argentinië, weet u nog wel) een hoog blok vormen. Dat loont ook bijna meteen. De keeper twijfelt en Lander kan de bal jammer genoeg net niet in een open doel schieten. Joppe lijkt halfweg zelfs een statement te willen maken door toch de regenboogarmband te dragen, maar na wat inzoomwerk blijkt het toch een doodgewone buff te zijn die rond zijn arm hangt. Bij een uittrap van de bezoekende doelman kan Stef de bal onderscheppen en onmiddellijk binnen knallen: 8-2. De gebalde vuisten van Stef spreken boekdelen: dit goaltje had hij nodig. Na een actie van Mats kan Lander de 9-2 tegen de netten trappen. Yassin besluit tussendoor nog op de keeper en ook de 10-2 komt van de voet van Lander. U mag zelf invullen op welke wijze dit doelpunt tot stand kwam.

In het slotkwartier zijn we nog iets te mild voor de tegenstander. Uitvoetballende acties gaan tot twee keer toe mis, waardoor ze 10-3 en 10-4 kunnen maken. Toch doen we ons hoedje af voor hoe er soms Spanjegewijs wordt uitgevoetbald. Na een actie van Mats zorgt Joppe voor het slotakkoord: 11-4.

Die uitslag kunnen we vooralsnog niet linken aan een WK-wedstrijd, waar 0-0 eerder de regel lijkt. Na dit prachtige resultaat zijn we zeker van de volgende ronde. Volgende week volgt nog wel de laatste wedstrijd van de zogenaamde ‘eersteseizoenshelft’. Goed gespeeld, jongens!

2022-11-26 U10-Driehoek

Groeten

Tim

Beste VRT, haal al die cameraploegen en journalisten maar terug naar België. Voor het mooiste voetbal moest je vandaag niet in Qatar zijn, maar op het veld van Nieuw Stabroek.

Onze U8 stapten gretig het veld op. Voor een studieronde was er geen tijd: al na enkele minuten gaf Jent een knappe assist die Mathias dankbaar aannam. Hij plaatste de bal loepzuiver in de rechter benedenhoek. 0-1. Niet veel later wist Mathias een uittrap van de keeper van Stabroek te onderscheppen. Hij aarzelde niet en pegelde de bal wondermooi tegen de netten: 0-2. Doeltrappen die in de verkeerde voeten terechtkomen: het zou nog meer voorvallen in deze wedstrijd. Ook de 0-3 kwam zo tot stand. Deze keer was het Jent die sluw op de loer lag en zo een goaltje mee kon pikken.
Ook Loraine woog op de verdediging van de thuisploeg. Haar schot was mooi gekadreerd, maar trof de keeper. Vic schoot wel raak, maar zag zijn doelpunt afgekeurd. Na het indribbelen mag er immers niet rechtstreeks worden gescoord.
Aan de andere kant van het veld bemande Flor de goal. Veel werk had hij nog niet hoeven opknappen. Bij een zeldzame tegenaanval van Stabroek ontstond er echter een misverstandje in de verdediging. De blauw-gele spits profiteerde en tikte de 1-3 binnen. Aan het einde van het eerste kwart brak een Stabroekse goaltjesdief Batshuayi-gewijs door onze achterste linie. Flor was op de afspraak en wist de aanval netjes af te stoppen.

In het tweede kwart ging Wildert door op zijn elan. Na een mooie aanval langs rechts bracht Jent de bal knap voor doel, waar Flor de bal in één tijd onhoudbaar voorbij de keeper kegelde. Met een 1-4 stand leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toch bleef de inzet van beide ploegen erg hoog.
Wanneer onze verdediging na een mooie aanval van de thuisploeg leek te zijn uitgespeeld, was dat niet zonder de onvermoeibare Jent gerekend: hij repte zich naar het doel en veegde de bal nog net van de lijn. Net geen 2-4, dus. In tegendeel: enkele minuten later stond er 1-5 op het scorebord. Jent – nog steeds niet moe – dribbelde de bal in het doel.
De vermoeidheid sloeg dan toch wat toe bij onze paarse helden, en Stabroek knokte zich zowaar terug in de wedstrijd. Ook zij wisten een doeltrap te onderscheppen en meteen tegen te scoren: 2-5. Met herwonnen vertrouwen trok de thuisploeg opnieuw ten aanval. Met een hard afstandsschot in de linker benedenhoek slopen ze zowaar terug tot 3-5.
Ook mooi in dit kwart: beide ploegen kregen een foutje tegen, en in beide gevallen aarzelden de betrokken spelers niet om elkaar de hand te schudden. Fair play op zijn best.

De trainer van de thuisploeg was ervan overtuigd dat ze de buit nog zouden binnenhalen, zeker nu zijn spelers niet meer tegen de zon in zouden moeten spelen. De kantwissel na het 2e kwart bleek echter weinig effect te hebben: Wildert startte weer overtuigend. Loraine leverde vanop de linkerflank een precies afgemeten pass af aan Arthur, die een knap schot uit zijn schoenen schudde. De keeper moest alles uit de kast halen om deze bal te stoppen. Ook Flor zag zijn kans en trapte naar doel, de bal ging net naast de rechterpaal. Loraine mikte wel tussen de palen, maar zag de bal op het laatste nippertje afwijken op een Stabroeks been. Met een gelukje viel de 3-6 viel dan toch: een hoge bal werd door de thuisploeg ongelukkig weggekopt in het eigen doel. Wildert was het scoren echter zelf ook nog niet verleerd. Het was Arthur die de 3-7 op het bord zette nadat hij de bal rechts naaste de keeper wist te plaatsen. De buit was echter nog niet binnen: Stabroek greep terug naar een eerder effectief bewezen tactiek: het onderschepte een doeltrap en werkte snel af: 4-7. De druk op onze verdediging nam toe, maar doelman Mathias wist enkele fraaie doelpogingen vakkundig af te blokken.

Bij aanvang van het laatste kwart bleek alles nog mogelijk, zeker wanneer Stabroek tamelijk snel de 5-7 scoorde. Ondertussen had Jent de keepershandschoenen aangetrokken. Hij wist tot twee maal toe een schot op doel te stoppen zodat de Wildertse voorsprong intact bleef. Aan de overzijde wisten we nog eens een hoekschop te versieren. Mathias bracht de bal tot bij Arthur, die netjes afwerkte: 5-8. Stabroek bleef strijdlustig en wist nog eens tegen te prikken. Jent dook de juiste hoek in, maar zag de bal toch nét onder zijn lichaam doorglippen. Met een 6-8 stand bleef de spanning erin. Vic kwam aan de bal, zette door en brak zich los uit de verdediging. Zijn schot ging maar nipt links voorlangs. Op een zoveelste hoekschop even later wist Arthur weer te scoren. Met 3 doelpunten voorsprong waren spelers en supporters er al iets geruster in dat ze deze partij zouden gaan winnen. Toch moest Jent nog eens een magistrale redding bovenhalen om een strak geplaatste bal uit de linker benedenhoek te duwen. In de slotseconden wist Stabroek nog een mooie counteraanval op te zetten, met resultaat: 7-9, meteen ook de einduitslag in deze bijzonder aangename wedstrijd.

 2022-11-28 11-24-38

 

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 17 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert