Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

Beste VRT, haal al die cameraploegen en journalisten maar terug naar België. Voor het mooiste voetbal moest je vandaag niet in Qatar zijn, maar op het veld van Nieuw Stabroek.

Onze U8 stapten gretig het veld op. Voor een studieronde was er geen tijd: al na enkele minuten gaf Jent een knappe assist die Mathias dankbaar aannam. Hij plaatste de bal loepzuiver in de rechter benedenhoek. 0-1. Niet veel later wist Mathias een uittrap van de keeper van Stabroek te onderscheppen. Hij aarzelde niet en pegelde de bal wondermooi tegen de netten: 0-2. Doeltrappen die in de verkeerde voeten terechtkomen: het zou nog meer voorvallen in deze wedstrijd. Ook de 0-3 kwam zo tot stand. Deze keer was het Jent die sluw op de loer lag en zo een goaltje mee kon pikken.
Ook Loraine woog op de verdediging van de thuisploeg. Haar schot was mooi gekadreerd, maar trof de keeper. Vic schoot wel raak, maar zag zijn doelpunt afgekeurd. Na het indribbelen mag er immers niet rechtstreeks worden gescoord.
Aan de andere kant van het veld bemande Flor de goal. Veel werk had hij nog niet hoeven opknappen. Bij een zeldzame tegenaanval van Stabroek ontstond er echter een misverstandje in de verdediging. De blauw-gele spits profiteerde en tikte de 1-3 binnen. Aan het einde van het eerste kwart brak een Stabroekse goaltjesdief Batshuayi-gewijs door onze achterste linie. Flor was op de afspraak en wist de aanval netjes af te stoppen.

In het tweede kwart ging Wildert door op zijn elan. Na een mooie aanval langs rechts bracht Jent de bal knap voor doel, waar Flor de bal in één tijd onhoudbaar voorbij de keeper kegelde. Met een 1-4 stand leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toch bleef de inzet van beide ploegen erg hoog.
Wanneer onze verdediging na een mooie aanval van de thuisploeg leek te zijn uitgespeeld, was dat niet zonder de onvermoeibare Jent gerekend: hij repte zich naar het doel en veegde de bal nog net van de lijn. Net geen 2-4, dus. In tegendeel: enkele minuten later stond er 1-5 op het scorebord. Jent – nog steeds niet moe – dribbelde de bal in het doel.
De vermoeidheid sloeg dan toch wat toe bij onze paarse helden, en Stabroek knokte zich zowaar terug in de wedstrijd. Ook zij wisten een doeltrap te onderscheppen en meteen tegen te scoren: 2-5. Met herwonnen vertrouwen trok de thuisploeg opnieuw ten aanval. Met een hard afstandsschot in de linker benedenhoek slopen ze zowaar terug tot 3-5.
Ook mooi in dit kwart: beide ploegen kregen een foutje tegen, en in beide gevallen aarzelden de betrokken spelers niet om elkaar de hand te schudden. Fair play op zijn best.

De trainer van de thuisploeg was ervan overtuigd dat ze de buit nog zouden binnenhalen, zeker nu zijn spelers niet meer tegen de zon in zouden moeten spelen. De kantwissel na het 2e kwart bleek echter weinig effect te hebben: Wildert startte weer overtuigend. Loraine leverde vanop de linkerflank een precies afgemeten pass af aan Arthur, die een knap schot uit zijn schoenen schudde. De keeper moest alles uit de kast halen om deze bal te stoppen. Ook Flor zag zijn kans en trapte naar doel, de bal ging net naast de rechterpaal. Loraine mikte wel tussen de palen, maar zag de bal op het laatste nippertje afwijken op een Stabroeks been. Met een gelukje viel de 3-6 viel dan toch: een hoge bal werd door de thuisploeg ongelukkig weggekopt in het eigen doel. Wildert was het scoren echter zelf ook nog niet verleerd. Het was Arthur die de 3-7 op het bord zette nadat hij de bal rechts naaste de keeper wist te plaatsen. De buit was echter nog niet binnen: Stabroek greep terug naar een eerder effectief bewezen tactiek: het onderschepte een doeltrap en werkte snel af: 4-7. De druk op onze verdediging nam toe, maar doelman Mathias wist enkele fraaie doelpogingen vakkundig af te blokken.

Bij aanvang van het laatste kwart bleek alles nog mogelijk, zeker wanneer Stabroek tamelijk snel de 5-7 scoorde. Ondertussen had Jent de keepershandschoenen aangetrokken. Hij wist tot twee maal toe een schot op doel te stoppen zodat de Wildertse voorsprong intact bleef. Aan de overzijde wisten we nog eens een hoekschop te versieren. Mathias bracht de bal tot bij Arthur, die netjes afwerkte: 5-8. Stabroek bleef strijdlustig en wist nog eens tegen te prikken. Jent dook de juiste hoek in, maar zag de bal toch nét onder zijn lichaam doorglippen. Met een 6-8 stand bleef de spanning erin. Vic kwam aan de bal, zette door en brak zich los uit de verdediging. Zijn schot ging maar nipt links voorlangs. Op een zoveelste hoekschop even later wist Arthur weer te scoren. Met 3 doelpunten voorsprong waren spelers en supporters er al iets geruster in dat ze deze partij zouden gaan winnen. Toch moest Jent nog eens een magistrale redding bovenhalen om een strak geplaatste bal uit de linker benedenhoek te duwen. In de slotseconden wist Stabroek nog een mooie counteraanval op te zetten, met resultaat: 7-9, meteen ook de einduitslag in deze bijzonder aangename wedstrijd.

 2022-11-28 11-24-38

 

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 9 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert