Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

U9 DL trofee0

U9 DL trofee1

Beste lezers,

Ondertussen heeft het virus mij ook een beetje te pakken. Neen, niet het corana-ding, maar wel het schrijversvirus. (Eerlijk, ben ik toch wel een beetje jaloers op de mooie perskaart van Tim ????)Alle ingrediënten voor een prachtige ochtendwedstrijd waren aanwezig: 2 gemotiveerde ploegen, gedreven coaches, supporters en een topscheidsrechter (enig favoritisme van de auteur buiten beschouwing gelaten). In tegenstelling tot vorige week stond er nu een zalig zonnetje, wel jammer dat die een beetje laag stond aan de horizon.

De vroege voorsprong

Startmeerster alias scheids Mattis floot de wedstrijd op gang zoals Bart de Ronde van Vlaanderen in gang schoot. En zoals het bijna altijd gaat is daar de vroege ontsnapping. Pelle maakt er 1-0 van. Gevolgd door Mathias 2-0 en Wout met een uiterste inspanning 3-0. Boris als keeper gaf een prachtige assist aan Wout die er 4-0 van maakte. Ondertussen was Milan ook aan het front verschenen om op zijn typische wijze ook een goal te maken. Bent maakt er nog 6-0 van. Boris samen met Simon zorgde ervoor dat de voorsprong behouden bleef

De consolidatie

De blauw-witte brigade vond het zo wel welletjes geweest en begon langzaam aan de voorsprong te knabbelen. Via vlot combinatievoetbal, en ondanks de mooie reddingspoging van Boris, werd het 6-1. Bent probeerde de voorsprong te consolideren, maar zag zijn grote kans gekeerd worden op de doellijn. Uit 2 dode spelsituaties werd de voorsprong terug gebracht tot 6-4.

De voorsprong verkleint

Na de bevoorrading, was het Milan die er nog een snok aan gaf en de stand op 7-4 bracht. Uit de kopgroep is ondertussen wel Wout weggevallen met een blessure. Verzorgster Hilde (vandaag gespot met grijze sneakers) zorgt ervoor dat hij later wel kan terugkeren. Dan volgde er nog een demarrage van Pelle. Hij rolt de hele verdediging op een schiet met links binnen (Ik moest dit expliciet vermelden voor trainer Dirk!). Koningshof vond het dan wel genoeg geweest een legt er stevig de pees op. Ze komen terug tot 8-7. Ondanks goede pogingen van Simon en Bent die nog de deklat raakten.

De spetterende finale

Alles terug samen. Het werd 8-8. De tactiek van Dekoningshof – Quickstep was duidelijk: der op en der over. 8-9. De spanning steeg, de belangen werden zichtbaar. Niemand wilde afgeven. Mathias, Bent en Milan gingen voorop in de strijd. Wout haalde persoonlijk de vluchter terug op 9-9. En ja, daar gingen de tegenstanders weer, en deze keer leek het de goede keer te zijn: 9-11 liepen ze uit. Ploegleiders Yves en Stijn, jaagden onze ploeg aan zodat Bent het gat kleiner maakte: 10-11. In de laatste rechte lijn was het Wout met een ultieme jump die nog probeerde, maar de krachten bleken op. Helaas was de overwinning weg. Ondanks het verlies was het een prachtige wedstrijd, met een wel erg spannende en intense finale.

“Ga het veld op en geniet.” Dat is zowat de belangrijkste (Johan Cruijff-)boodschap die we aan onze jonge voetballers willen meegeven. Onze toekomstige Rode Duivels worden vandaag eerst vastgelegd op de gevoelige plaat, zodat ze later bij Sportweekend foto’s kunnen tonen met als onderschrift ‘Het begon allemaal bij KSV Wildert’.

Gel in de haren, de mooiste lach op hun gezicht… klaar voor de ploegfoto van een tof U9-team.

Daarna is het tijd voor de bittere ernst. De helft van de ploegfoto wordt geselecteerd om te voetballen tegen Wijnegem. Met Floris in doel, Sen als snelle staart, Louis op links, Fille op rechts en Matteo diep in de spits vatten we de wedstrijd aan. Ferre en Liam houden zich aan de zijlijn klaar om in te vallen.

Het duurt even voor de wedstrijd echt op gang komt. We laten ons verrassen (zijn we al wel goed wakker?) en staan –toch een beetje onverwacht– 0-1 achter. Het is de ingevallen Ferre die onze ploeg mee op sleeptouw neemt. Eerst wordt zijn actie nog knap door de keeper gered, maar een hoekschop van diezelfde Ferre wordt in eigen doel verwerkt door een Wijnegemse verdediger. Floris doet ongelooflijk zijn best als keeper en pakt uit met enkele gevatte tussenkomsten. Na een kwartiertje staan we 2-1 voor, na een doelpunt van Ferre.

In het tweede kwart verliezen we de wedstrijd. We zondigen aan enkele belangrijke Johan Cruijff-voetbalwijsheden… “zonder de bal kan je niet winnen” en “voetbal is een spel van fouten want wie de minste fouten maakt, wint.” We kunnen kort zijn over dat tweede kwartiertje. Het gaat van 2-1 naar zowaar 2-7, na enkele vermijdbare tegengoals.

Coach Dirk schudt zijn manschappen wakker en het lijkt alsof hier ook enkele Cruijf-uitspraken ter sprake zijn gekomen, nl. “Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen” of “Je kan ook goed spelen zonder de bal te raken.” Sen loopt de longen uit zijn lijf en houdt met lijf en bril de ballen tegen. Staart Louis breekt uit en scoort de 3-7, Matteo kan op pass van Ferre de 4-7 maken en Ferre kan na een actie van Fille de 5-8 scoren. Tussendoor en nadien is Wijnegem nog aan zet. We rusten weer een 5-12-achterstand.

In het laatste kwart willen we kost-wat-kost nog wat laten zien van onze verdedigkunsten. Bovendien kan keeper Ferre nog enkele keren een ploegmaat lanceren onder het motto “Je moet een gat voor je laten vallen en er dan zelf inlopen”. Fille kan daardoor nog meerdere keren een actie opzetten, maar de paal en de keeper liggen in de weg. Ons U9-team leert een les in agressiviteit en moet de kelk tot op de bodem ledigen. Met nog een owngoal en enkele uitgespeelde acties wordt uiteindelijk 5-15 genoteerd door de verslaggever. Beter vandaag alle tegendoelpunten zodat we er volgende week weer tegenaan kunnen!

Toch kunnen we ook deze wedstrijd besluiten met een Cruijff-uitspraak: “Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt”. We staan weer met de voetjes op de grond en “Elk nadeel heb z’n voordeel”, want uit zo’n wedstrijd kunnen we alleen maar leren: qua agressiviteit, qua veerkracht, qua inzet, qua doorzettingsvermogen. Kortweg, een collectieve offday… op naar de volgende wedstrijd!

TVT, vanaf heden ook officieel persverantwoordelijke van de U9. Met dank aan Veerle!

2020-10-17 U9-Wijnegem

Wedstrijd Ekeren – Wildert (zaterdag 10 oktober 2020)

Na een iets wat mistig begin (uw verslaggever had namelijk last van een aangedampte bril), kwam Ekeren na een eerste goed kans voor Louis toch op voorsprong. Het eerste kwart kabbelde rustig verder, totdat Louis met zijn gele voetbalschoenen de aansluitingstreffer maakte. Na de drinkpauze had Wout een enorme kans op de 1-2, maar het was de man met de gele schoenen die voor de 1-2 tekende. Helaas vielen we daarna een beetje stil, waardoor Ekeren kon terugkomen. “Der op en der over” was het moto. Ondanks het knap keeperswerk van Floris kwamen ze met 3-2 voor. Eindelijk werd onze spits Pelle wakker, met zijn blauwe schoenen maakt hij er 3-3 van. Ekeren scoorde vervolgens tegen, maar het was buiten Pelle gerekend: net voor de rust bracht hij de stand in evenwicht.

De 2e helft werd Floris met zwarte schoenen, in de goal afgewisseld door Wout! De eerste kans was weer voor Wildert, maar ook deze keer ging hij er niet in. Pas bij de 2e kans was het raak, na een blauw-gele voetbalschoenen combinatie (nvdr: Louis scoorde op aangeven van Pelle). Ekeren kwam nog een laatste keer terug. Toen stond Mathias met zijn wit-zwarte schoenen op. Hij ging ervoor, verdedigde de voorsprong met een leeuwenhart. Ekeren kon niet meer scoren. Jammer wel dat hij voortijdig naar de kant moest met een blessure. Deze werd trouwens vakkundig verzorgt de Hilde (helaas weet ik de kleur van haar schoenen niet meer!). Zijn vervanger Simon, met prachtige oranje schoenen, werkt samen met Floris hard om de voorsprong niet uit handen te geven. Het laatste kwart gooide trainer Yves (met mondkapje, zoals het tegenwoordig hoort!) de opstelling volledig om. Pelle in de goal, Wout, Floris, Simon en Louis als veldspelers. De tactische wijzigen zorgde er voor dat Ekeren het niet meer wist. Via goals van Louis (2 maal) en Wout werd de eindstand bepaald om 5-8.

Dit verslag werd mede mogelijk gemaakt door de lokale bakker van de Velodreef (bedankt voor het kassaticket, zodat ik de hoogtepunten kon noteren.)

Hieronder zijn, nog wat sfeerfoto’s, Jammer genoeg zijn door technische problemen de foto’s van Cheerleaders Hilde en Sofie mislukt.

U9 Rob1

U9 Rob2

Op deze mooie datum (10/10/2020) trokken slechts 5 U9-spelers richting Wuustwezel. Gelukkig konden ze beroep doen op U8-speler Gus, broer van Fille. Zo kon er toch af en toe gerust worden door iemand.

Onze jongens lijken nog niet helemaal wakker wanneer de wedstrijd begint want al snel valt de 1-0. Gelukkig kan Fille snel de gelijkmaker maken. Niet veel later geeft Ferre een mooie intrap richting Fille die in de hoek is gelopen. Fille draait en scoort de 1-2. Tegen het einde van het eerst kwart moet gelegenheidskeeper Bent zich jammer genoeg nog twee keer omdraaien. Liam heeft nog pech in de afwerking en zo blijft het 3-2 na een kwartiertje spelen.

Het tweede kwart gaat het eerst gelijk op. Ferre trapt eerst nog met links tegen de paal, maar de bal komt terug voor zijn rechter en zo staat het 3-3. Na gemakkelijk balverlies achteraan wordt de 4-3 gemaakt, maar Fille kan na een actie op rechts opnieuw de gelijkmaker scoren. Even verliezen we de concentratie en in no time staat het 7-4.

Het derde kwart is het Gus die ons terug in de wedstrijd brengt met de 7-5 en de 7-6. Aan onze kant loopt Sen de longen uit zijn lijf om zoveel mogelijk aanvallen van de thuisploeg in de kiem te smoren. Wat een inzet! Na een afgeweken bal op een Wildertse poep staat het 8-6 en ook de 9-6 kan Fille niet uit zijn doel houden. Gelukkig kan Ferre aan de overkant enkele stevige acties op poten zetten langs de rechtervleugel. Hij scoort zowaar drie keer: 9-9 met nog één kwartje te spelen.

De thuisploeg komt nog even op voorsprong (10-9), maar Sen kan een mooie actie van Bent afronden voor de gelijkmaker. Fille (3x) en Bent diepen de score nu verder uit: 10-14. Ferre haalt nog enkele schoten uit zijn doel, maar moet zich één keer gewonnen geven op een onhoudbare knal. Fille zet helemaal op ’t einde de 11-15-eindstand op het bord.

Dit was weer een spannende wedstrijd, waar inzet en doorzettingsvermogen nodig waren om de overwinning binnen te halen. We stonden meermaals achter, maar telkens knokten we ons terug in de wedstrijd! Knap gewerkt van deze 6 spelertjes!

2020-10-10 Wuustwezel - U9

Gegroet, Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Nieuws uit Essen ...  


Warning: file_put_contents(/home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/cache//2f2e476ea7681ff02b35c0abf2453020.spc) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/libraries/simplepie/simplepie.php on line 8670

Warning: /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/cache//2f2e476ea7681ff02b35c0abf2453020.spc is not writeable in /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/libraries/simplepie/simplepie.php on line 1783
   

Inloggen  

   

We hebben 6 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert