Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

We keren eerst terug naar de heenwedstrijd waarvan menig supporter zich nog herinnert dat in de allerlaatste seconde de 6-6-gelijkmaker nog gemaakt kon worden. Met die gedachte in het achterhoofd wordt de terugwedstrijd aangevat: Nieuwmoer is dus een sterke ploeg die het ons zeker niet gemakkelijk zal maken. En dat zal ook blijken vandaag…

Een namiddagwedstrijd zijn onze boys niet echt gewoon, maar toch zijn ze heel gemotiveerd tijdens de opwarming. Warre, Joppe, Vince, Lowie, Lander, Litse en Gus zijn er klaar voor. De supporters zijn massaal op post (“Er is 1600 man denk ik.”) en al voor de wedstrijd wordt de overwinning gevierd met enkele glazen boterhammen… Al in de eerste minuten gaan we er vol tegenaan. Een schot van Gus belandt op de keeper, maar op de counter kan de thuisploeg jammer genoeg de 1-0 scoren. Vanop de eigen helft probeert Lowie iets later te scoren, maar zijn mooie poging gaat tegen de paal. Ondertussen vecht Lowie stevige duels uit met zijn rechtstreekse tegenstander en ook de anderen gooien soms hun hele lichaam in de strijd! Litse treft iets later de paal en een mooie doorsteekpass van Lander kan net niet goed genoeg gecontroleerd worden door Lowie om er een goed vervolg aan te koppelen. De staat van het veld speelt onze U9-jongens parten.

In het tweede kwart hebben we even alle pech van de wereld en de thuiskeeper speelt de match van zijn leven. Een kleine bloemlezing van de kansen en pechmomenten: Vince treft de paal, de keeper pakt uit met een wereldsave op een schot van Gus, een ingestudeerde hoekschop tussen Lowie en Litse gaat net over, een (onterechte?) vrije trap van Nieuwmoer gaat binnen (2-0), Litse werkt ongelukkig een hoekschop in eigen doel (3-0), een schot van Joppe gaat recht op de keeper, we treffen nóg een keer het doelkader (die goal is écht te klein aan die kant), Gus treft het zijnet en iets later probeert hij met zijn hand Maradonagewijs een hoekschop in doel te slaan en aan de overkant gaat de 4-0 wél binnen. Pfieuw, hoeveel pech kan je hebben? Vince probeert het nog even op een wel heel zotte manier. Wanneer de keeper de bal weglegt om een doeltrap te nemen, loopt Vince er naartoe en tackelt de bal binnen. De scheids keurt de goal gek genoeg niet goed…

Zou de kantwissel voor meer geluk aan onze kant zorgen? De wind staat dan alvast een klein beetje anders… Warre pakt uit met een typische Warreredding en Nieuwmoer treft daarna de lat. Zou het tij aan het keren zijn? Vince zijn schot is net niet hard genoeg en kan nog van de lijn gehaald worden, maar niet veel later is het dan tóch raak. Lowie kan de 4-1-aansluitingstreffer scoren met een harde vrije trap. Dat doelpuntje hebben onze jongens écht nodig. Plots voel je dat het hier nog niet gedaan is. Coaches Danny en Jimmy peppen hun spelers nog eens op!

De supportersmenigte moet in het vierde kwart al snel de “oeh’s” bovenhalen wanneer Lowie een lage voorzet van Joppe nét niet kan binnenschuiven. Lowie valt een beetje later gekwetst uit. Een knal van Litse op de keeper kan door Joppe in de rebound worden binnengeduwd: 4-2 en dus nog niet gedaan! Op een voorzet van Vince (mooie pass) kan Lander de 4-3 scoren. Er wordt weeral terug gedacht aan de heenwedstrijd. In de allerlaatste seconde kan Gus de bal tot bij Litse krijgen die recht voor doel kan afdrukken, maar hij schiet jammer genoeg pal op de keeper.

Niet getreurd, want in zo’n wedstrijden lijkt het me logisch dat de penalty’s meetellen. Daarin blinken onze boys uit vandaag. Met liefst 7 op 7 (en écht wel serieuze knallers in de hoeken) brengen we de stand op 4-10. Nieuwmoer kan maar 3 keer scoren want onze Warre ranselt er weer enkele goeie schoten uit! Zo komt de eindstand van deze wedstrijd op 7-10. Binnen enkele weken weet niemand nog dat het na 60 minuten 4-3 stond… Schol, dat mag ook nog wel na die laatste wedstrijd uit ‘de competitie’. Het eerstvolgende wapenfeit van de U9-kerels is de fuif. Allen op post om deze topploeg te steunen?!

20220423 nieuwmoer-u9

Groeten

Tim

Midden van de paasvakantie twee wedstrijden spelen blijkt een hele uitdaging. Toch kunnen de coaches rekenen op voldoende spelers. Op veld 1 geven Yassin, Stef, Joppe, Noah, Warre en Gus Wuustwezel partij. Uit de heenwedstrijd herinneren we ons de stevige, goed voetballende tegenstander. Het lijkt wel alsof dit ons al een stukje verlamt. 

In het eerste kwartje komen we te snel 0-5 achter. Gelukkig kan Yassin zich dan eens doorzetten aan de overkant, waarna nieuwkomer Noah de bal hard in de korte hoek kan binnentrappen. Die 1-5 hadden onze jongens nodig om wakker te worden. Met 1-6 wordt er even gerust. 

In het tweede kwartier starten we gretiger. Joppe wroet en wringt tot Gus bij de bal komt en hij kan van ver in de korte hoek de 2-6 scoren. Aan de overkant kan Warre nog wel enkele mooie reddingen tonen, maar toch vliegen de Wuustwezelse aanvallen en schoten nog vlotjes binnen: 2-10 halfweg. 

De kantwissel doet ons deugd. Wij willen ook richting die nieuwe (?!) strakgespannen doelnetten spelen precies. Met een strak afstandsschot treft Gus de lat. Na een mooie actie op de linkerflank van Stef komt de bal bij Yassin die beheerst afwerkt: 3-10. We trekken ons op aan dit kwartje, want we winnen hier dat derde kwartier met 1-0. Hun inzet en werkkracht wordt beloond! 

Ook in het laatste kwart blijven onze jongens strijden en vechten voor elke bal. Met lijf en leden gooien ze alles in de strijd om een verdere afstraffing te voorkomen. De voetballende, aanvallende acties zoals onze U9-boys al meermaals lieten zien, komen er vandaag niet goed uit. Dat kan al eens gebeuren. Wuustwezel kan nog slechts één keer scoren. Eindstand 3-11. Voor wie de wedstrijd niet gezien heeft, klinkt deze uitslag erg zwaar. Wie de wedstrijd zag, heeft vooral U9-jongens gezien die zich in de wedstrijd hebben geknokt en getoond hebben dat ze na een achterstand het kopje niet laten hangen. Een pluim voor die blijvende inzet. Zo’n wedstrijden hebben we ook wel eens nodig om steviger te worden. In het heetst van de strijd vergat de reporter foto’s te maken, dus deze week moet u het stellen zonder beelden van de wedstrijd. 

Groeten

Tim

Bij de start van de paasvakantie zijn verschillende spelers en trainers niet beschikbaar. Toch kan coach Jimmy rekenen op Matthias, Daan, Litse, Yassin, Bas en Gus. Jammer genoeg moet Lenn nog ziek afhaken.

Tijdens de opwarming tonen de spelers hun enthousiasme; aan de overkant is ook wel duidelijk dat de tegenstander uit Mariaburg een stevige ploeg is. De eerste kans is voor rechtervleugel Gus die meteen uitpakt met een stevig schot dat wordt gepareerd door de keeper. Daarna neemt Mariaburg duidelijk over. Na 8 minuten staat het 0-5. Toch knokken we ons halfweg het eerste kwartje nog terug in de wedstrijd. Eerst treft Yassin de paal, maar een owngoal luidt een ommekeer in. Eerst scoren de bezoekers nog de 1-6, maar na een pass van Gus kan Yassin de 2-6 binnen knallen en dezelfde hoofdrolspelers zijn aan zet bij de 3-6: Gus maakt de actie op rechts, zet voor waar Yassin de bal kan simpel binnen tikken. Na die mooie goal speelt keeper Matthias de bal rechtdoor naar Litse die kan draaien en scoren: 4-6. De 5-6 is het laatste wapenfeit uit het eerste zotte kwartier. De doelpuntenmaker moet ik even schuldig blijven.

Het tweede kwartje start ook weer heel fel. Eerst kan Mariaburg 2 keer scoren nadat het uitvoetballen misgaat, maar daarna nemen onze U9-boys het weer helemaal over. Yassin scoort de 6-8 en Litse kan ons met twee goals zelfs op 8-8 brengen! We blijven superieur in dit kwartier. Bas treft de paal, Yassin mikt net naast de goal, Daan loopt de longen uit zijn lijf en kan overal net zijn teen tussen zetten, Matthias pakt uit met enkele mooie reddingen, Litse dribbelt als vanouds en Gus kan ons met een lage schuiver zelfs op een 9-8-voorsprong trappen!

Is het de kantwissel, is het de decompressie? Het derde kwartje vechten we wel stevige duels uit en gaan onze jongens voor elke bal, maar kunnen we geen kansen creëren. Het gevolg is dan ook dat de bezoekers er wél drie kunnen scoren, waardoor de score weer draait naar 9-11.

Het moet gezegd: onze 6 jongens hebben keihard gewerkt vandaag en dat begint te wegen op het einde van de wedstrijd. Na de 9-12 kan Yassin zich weer eens stevig doorzetten en de 10-12 scoren. Na nog drie wit-blauwe doelpunten kan Litse het slotakkoord tekenen: 11-15 eindstand.

Een pluim voor Matthias die, aangemoedigd door Joppe en Warre, goed durfde uitkomen en enkele knappe schoten kon pakken. Hoedje af voor Daan die heel hard heeft gewerkt, vocht voor elke bal en verbetenheid toonde in de duels. Handgeklap voor Bas die op de moeilijke spitspositie goed zijn best deed om het de verdediging moeilijk te maken. Staande ovatie voor Litse die dribbels uit zijn voeten schudde alsof het niets was, zoals links als rechts. Applaus voor Gus die zowel op als linker- en als rechterflank en als laatste man goeie acties liet zien! Respect voor Yassin die stevige duels uitvocht en weer een garantie was op doelpunten! Petje af voor coach Jimmy die iedereen weer in zijn kracht zette! Dit was een leuke wedstrijd om te volgen met veel inzet van iedereen. Chapeau!

20220402-U9-Mariaburg

Groeten

Tim

In aanloop naar de wedstrijden van afgelopen weekend werden de koppen bij elkaar gestoken. Mats, Vince en Louîz spelen in de voormiddag onder coaching van Danny reeds een potige wedstrijd op Wortel en zakken dan af naar Putte. Daar worden ze vervoegd door Joppe, Warre, Lenn, Gus en coaches Jimmy en Jelle. Onder een stralend zonnetje is het nog net niet over de koppen lopen, al krijgt de wedstrijd toch wel wat publieke belangstelling.

Vaste keeper Warre wordt opgewarmd door Benny, Louîz start als staart, Lenn en Gus bekleden de flanken en Joppe start als diepe spits. Het is Gus die er vanop de linkerflank met rechts met een strak afstandsschot heel snel 0-1 van maakt. De kop is eraf. In de komende 8 minuten kunnen onze jongens zich wel voor de kop schieten, want kans na kans dwarrelt naast of belandt tegen de paal. Meermaals treffen we het doelkader waardoor al getwijfeld wordt aan de afmetingen van de Putse doelen. Na een mindere uittrap van de thuiskeeper kan Mats een goaltje op de kop tikken en met een ingestuurde uittrap van Warre kan Louîz knap wegdraaien en toch de 0-3 scoren. Tijd voor een drinkpauze, al kon het ook al 0-9 zijn.

In het tweede kwartje kan Putte de nul van het bord vegen en op ’t einde nog de aansluitingstreffer scoren. Tussendoor is het drie keer aan onze Wildertse U9’s om de score uit te diepen. Na een hoekschop van Gus lijkt Joppe met de kop te scoren, Vince kan een aanval tussen Warre en Joppe afronden en nadien kan Vince ook heel knap zijn lichaam tussen bal en verdediger wurmen om daarna nog koelbloedig af te werken. Warre kan met enkele stevige reddingen de veilige tussenstand op het bord houden. Tussenstand halfweg: 2-6.

Soms willen onze jongens met hun kop door de muur, terwijl mooi samenspel veel meer kan opbrengen. De trainers steken hun kop niet in het zand en wijzen de spelers op de gevaren van de tegenstander en geven onze jongens tips om de wedstrijd op de juiste manier uit te spelen. Zij hebben het deksel op de kop. Na de 3-6 zet Joppe zich sterk door waarna Mats de 3-7 kan scoren. En na de 4-7 kan Vince zijn derde van de middag binnen trappen!

In het laatste kwartier lijkt de warmte al zijn invloed te hebben. We beperken ons tot verdedigen en proberen er af en toe nog gevaarlijk uit te komen. Warre houdt opnieuw meermaals zijn netten schoon. Aan de overkant kan Lenn zich heel sterk doorzetten op de linkerflank, de bal alsnog voor doel brengen waar Vince simpelweg in een leeg doel de bal kan binnen tikken.

In de penaltyreeks kan Louîz zich wel voor de kop slaan, want na 6 doelpunten ligt alle druk bij hem om ook die zevende en laatste penalty te scoren. Het verlamt hem schijnbaar en hij is nadien dan ook de kop van jut wanneer zijn schot wordt gepakt door de keeper. Dat neemt uiteraard niet weg dat heel het team een sterke wedstrijd speelde! In de voormiddag werd dan wel nipt verloren; opgeteld bij deze wedstrijd hebben we alles gewonnen vandaag. Petje af voor heel team U9!

20220328 203430

Groeten

Tim

Geen uitmatch tegen Oostmalle dus kunnen vandaag slechts 7 spelers een wedstrijd spelen tegen Kalmthout. Coach Danny kan beroep doen op Mats, Lander, Lowie, Lenn, Dann, Matthias en Gus. In de kleedkamer staat al een pot te vuur, want daar worden reeds enkele tactische richtlijnen gegeven. Ze zijn daar al iets aan ‘t bekokstoven…

Na een stevige opwarming vliegen onze jongens er meteen in. Mats start als doelman, Lander als libero, Daan als spits en Lowie en Lenn lopen de flanken af. Met een strak schot maakt Lowie er al heel snel 0-1 van. Met een subtiel tikje laat Daan niet veel later de bal afwijken zodat de 0-2 in doel rolt. Na een goede actie op links kan Lenn de bal dan binnentikken, maar de goal wordt afgekeurd omdat de bal schijnbaar over de lijn was. De trainer wisselt dan en de invallers laten zich meteen gelden. Matthias scoort 10 seconden na zijn wissel de 0-3 en Gus doet hetzelfde: 0-4. Lowie (2x) en Matthias maken er nog voor de eerste rustpauze 0-7 van. Hier worden vandaag potten gebroken.

Het tweede kwart gaat Lowie keepen. Na eerst nog een goede tussenkomst moet hij zich toch gewonnen geven: 1-7. Na balverlies van de thuisploeg kan Gus profiteren en de 1-8 binnenknallen. Lander treft dan de paal en aan de overkant gaat de bal er wel in: 2-8. Kalmthout knokt zich in de wedstrijd en komt op 3-8 halfweg. Langs de kant wordt scherp opgemerkt door CVdB dat het tweede kwart verloren is, maar “Het is wat het is”. Laten we dat -ondertussen op de pot- maar even in de doofpot steken.

Matthias neemt de plaats in onder de lat in het derde kwart. Een voorzetschot van Gus gaat in de kortste hoek binnen: 3-9. Na de 4-9 worden er enkele gaten in de lucht getrapt, wordt een doelpunt van Lowie ietwat onterecht afgekeurd, maar na een mooie combinatie tussen Daan en Mats kan Lowie toch afronden. Lenn volgt zijn tegenstander overal en spurt tussendoor tot bij onderstaande verslaggever om de tussenstand te vragen. Lander kopt op ‘t einde van dit kwartje nog op de paal.

In het laatste kwartje speelt Lander zijn polyvalentie uit en gaat in de goal staan. Met enkele gepaste tussenkomsten houdt hij enkele schoten uit doel. Mats wil scoren met de handen, maar dat mag blijkbaar niet. Toch wordt het 4-11 met een lage schuiver van Lowie. Na de 5-11 treft Mats nog de lat met een ver afstandsschot.

Een mooie overwinning met goede acties, slim voetbal en groeiend inzicht. Onze jongens maakten er -heel positief bedoeld- een potje van! En over de pot gesproken… nu is het tijd voor sommigen om euh… door te spoelen en de pot te verlaten. CVdB, we noemen natuurlijk geen namen. Hup, tijd om het kleinste kamertje te verlaten.

20220312 181928

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 11 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert