Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

Op zaterdag 19 september trokken 7 spelers van de U9 al vroeg richting Merksem. Met zicht op het Sportpaleis werden onze jongens klaargestoomd om FC Merksem partij te geven. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat de blauwe garde van Merksem over een pak technische jongens beschikken én een wel heel enthousiaste trainer hebben.

 

In de eerste minuten ging het gelijk op, maar daarna vielen de goals even snel. In no time stond het 3-0 voor de thuisploeg. Op een voorzet van Fille kon Wout de 3-1 binnentikken en Fille kon zelf de bal onderscheppen en via de paal binnen trappen. Na de 3-2 viel de 4-2 en was het eerste kwartje voorbij.

Het tweede kwart kwamen we beter in de match. Eerst liep de thuisploeg nog uit tot 5-2, maar 2x Bent en 2x Fille zorgden voor een knappe remonte: 6-6 halfweg! Achteraan stond het stevig met het duo Floris-Boris als libero-keeper.

Er werd van kant gewisseld en ook dan bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Wout nam de keepersplaats van Boris in, die nog minuten maakte op het veld. Jammer genoeg kon de thuisploeg 4x scoren en wij (met 2 doelpunten van Fille) slechts 2x. 10-8 was de tussenstand na drie kwartier, waardoor de wedstrijd nog alle kanten uit kon.

Maar het vet was van de soep bij onze jongens. Hun harde werk zorgde voor vermoeidheid en de techniciteit van de thuisploeg begon nu echt op te vallen. Merksem ging er tiki-taka-gewijs (met steeds dezelfde spelers) keihard tegenaan in de laatste minuten. Bizar dat enkele wisselspelers bij hen amper mochten opdraven… Pelle kon nog twee keer tegenscoren; één keer in zijn typische “ik-wring-er-toch-door”-stijl en één keer met een knap afstandsschot vanaf de zijlijn. Eindstand 18-10, wat overdreven was voor de wedstrijd die alle papa’s (en één mama) zagen. Nog een opvallend moment in de penaltyreeks: slechts één speler van Wildert kon scoren. Liam zette na twee schijnbewegingen de keeper op het verkeerde been. De anderen trapten naast of over de goal of recht op de keeper… Toch een dikke duim voor deze wedstrijd, jongens!

2020-09-19 FC Merksem - U9

Gegroet

Tim

Na de midweekmatch mochten ons U9-team weeral de wei in. Er stonden twee thuiswedstrijden op de planning: tegen Gooreind en tegen Mariaburg.

De wedstrijd tegen Gooreind verliep (naar ’t schijnt) erg moeizaam en werd verloren. Meer kan onderstaande journalist daar niet over kwijt. Zou er een collega-ouder verslag maken van deze wedstrijd?

In de wedstrijd tegen Mariaburg viel vanalles te beleven! 5 van de 7 spelers speelden woensdag ook samen en dat leek te lonen. Met Boris in de goal en nieuwkomer Ferre erbij stonden we heel stevig in de beginfase. In de eerste helft (lees: de eerste twee kwartjes) hadden onze U9-boys naar schatting 72% balbezit, maar het scoren lukte niet of amper. Na de 0-1 kon Ferre zijn coach bedanken voor zijn basisstek. Hij tikte een hoekschop van Milan binnen. Ook na de 1-2 zorgde Ferre voor de gelijkmaker. Milan trapte ons op voorsprong, maar toch gingen we rusten met een 3-3-gelijkspel. Gezien de kansen kon het al 10-3 staan, maar alles –echt alles– werd recht op de bezoekende doelman getrapt.

Het spreekwoordelijke deksel loerde om de hoek, want na de 3-4 kon Milan nog even de 4-4 scoren, maar toen liep Mariaburg uit naar 4-7. Met hier een daar een ‘position switch’ wisten sommige spelers even niet meer wat hun looplijnen waren. Terug naar de basisopstelling dan. Sen hield als snelle libero achteraan de deur dicht en zowat iedereen pikte een goaltje mee: Fille, Pelle, Milan, Boris en een owngoal zorgden zowaar voor een 11-7-voorsprong. De match leek gespeeld maar Mariaburg knokte zich wéér in de match: 11-9. Helemaal in het slot viel aan iedere kant nog een doelpunt met een 12-10 tot gevolg. De mooie, zonnige voetbalochtend werd dus toch afgesloten met een overwinning!

2020-09-12 U9 - Mariaburg

Tot de volgende.

Gr.Tim

Afgelopen zaterdag waren er te weinig spelers beschikbaar om twee wedstrijden te spelen. Daarom werd één wedstrijd opgeschoven naar woensdagavond. Er waren 9 spelers paraat voor deze midweekmatch, in en tegen Patro Hoevenen: Louis, Simon, Bent, Liam, Matteo, Sen, Milan, Pelle en Fille.

Met Louis in de goal, Simon als libero, Fille op links, Pelle op rechts en Matteo in de spits werd de wedstrijd aangevat. Onze spelers merkten al snel dat de thuisploeg over een stel stevige spelers beschikte die er niet voor terugdeinsden hun lichaam of elleboog te gebruiken. Daar moesten onze faire U9’ers even aan wennen. Ze kwamen 1-0 achter, maar na wat gefriemel van Pelle kon Matteo al snel de 1-1 scoren. De thuisploeg maakte 2-1, maar ook daarna herstelden onze boys het snel. Bij een vrije trap gaf Fille een kort tikje richting Pelle die staalhard naast de paal binnen knalde. Halfweg het eerste kwart werden 4 spelers gewisseld en was het opnieuw even zoeken. De thuisploeg liep uit tot 5-2. Gelukkig pakten Simon en Sen regelmatig uit met enkele schitterende, stevige verdedigende acties.

Bij de start van het tweede kwart pakte keeper Bent even uit met enkele knappe reddingen, waarna Pelle een hoekschop van Fille kon binnenlopen en ook Milan zijn goaltje meepikte. Tussendoor scoorde ook de thuisploeg nog wat zodat het halfweg 7-4 stond.

Op Den Driehoek zaterdag was het derde kwart zéér sterk van onze kids, maar vandaag was dit even wat minder. Er vielen veel doelpunten, maar slechts enkele aan de juiste kant: na wat geharrewar scoorde Pelle of Matteo (dat was zelfs op de tv-beelden echt niet duidelijk te zien), Louis na een knappe actie op rechts en Bent na een zo mogelijk nog zottere actie vanop links: 11-7.

In het laatste kwart kon Liam wat wringen vooraan in de spits waarna Pelle kon scoren en Fille zette met een actie en afstandsschot zowaar de 11-9 op het bord. Kon het dan toch nog? De keeper van de thuisploeg kon nog enkele afstandsschoten uit zijn doel ranselen, waarna op het einde nog enkele vermijdbare doelpunten vielen aan de verkeerde kant. De vele uitdoelpunten wegen natuurlijk goed door in de Champions League. J De ‘talrijk opgekomen supporters’ kregen nog een elleboogje na de match. Eindstand 13-10, maar vooral een pluim voor de inzet, de veerkracht, de duels, de fairplay, de stevigheid, het doorzettingsvermogen en het samenspel. De score is niet belangrijk, wel de groei van ons U9-team! Ga zo door, jongens!

U9 patro Hoevenen

Groeten

Tim

05/09/2020 Driehoek – U9

Na die eerste schoolweek een uitwedstrijd spelen om 9u00 in Brasschaat tegen S.V.B.Driehoek…wie verzint het? De reacties van onze U9-spelers liepen dan ook ver uiteen. Sommigen stonden nog met een slaapkopje op het veld; anderen draafden al vroeg over het kunstgras.

In het eerste kwart konden we meevoetballen met de Brasschaatse thuisploeg, maar al snel werd duidelijk dat hier toch wel enkele stevige voetballertjes tussen zaten. De schade bleef echter nog beperkt. In het tweede kwart werden we even overlopen en de score werd op een bepaald moment uitgediept tot 7-0. Onze jongens moesten even bekomen van deze opdoffer, maar toonden veerkracht! De ploeg, gestuurd aan beide kanten door Dirk en Yves, wordt duidelijk verder gebouwd op vorig seizoen met typeplaatsen: Boris in de goal / Sen of Mathias als libero / Milan, Wout en Fille als flankspelers / Pelle, Liam of Vince als diepste man. Uiteraard wordt er nog wel eens geschoven en uitgeprobeerd maar veelal ligt het in deze lijn.

In geen tijd maakten ze iets over halfweg veel doelpunten zodat op het scorebord 8-5 kwam te staan (ongeveer hé). Met nog enkele doelpunten aan weerszijden kregen de supporters –verstopt achter hun mondmasker– waar voor hun geld. Laat het ons houden op een uitslag van “heel veel – iets minder veel”. Geen high-fives na de wedstrijd, maar wel een ererondje onder luid applaus en dan aanschuiven aan den toog om dat welverdiende bonnetje in te wisselen! Goed gewerkt kerels! Als echte topploeg volgt woensdag al de volgende wedstrijd! Dat klinkt als Champions League.

U9 najaar

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 5 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert