Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

In het kermisweekend krijgt één U9-delegatie (Warre, Joppe V., Mats, Vince, Louîz, Matthias, Bas en Gus) bezoek van Mariaburg.

Het lijkt erop dat onze jongens al met hun gedachten bij de botsauto’s zitten, want de 0-1 en 0-2 voor de bezoekers vallen al snel. Dat Mats daarna de lat raakt, zorgt ervoor dat onze jongens toch ook gaan geloven in hun kansen. Mats zet zich daarna stevig door en zijn voorzet wordt door een blauw-witte speler in eigen doel verwerkt. De aansluitingstreffer is een feit. Niet veel later gaat Louîz alleen op de keeper af en oog in oog met de doelman faalt hij niet: 2-2. Net voor het einde van het eerste kwart kan Mariaburg toch nog de 2-3 scoren.

In het tweede kwart kan Matthias een rebound binnentikken na een vrije trap van Mats. De bordjes hangen weer gelijk. Ondertussen wordt er stevig doorlopend gewisseld zodat onze jongens geen kou krijgen. Bas komt Louîz regelmatig aflossen in de spits; Vince (“lopen moet enkel tijdens de match”) en Joppe mogen beurtelings acties maken op de rechtse flank; Gus, Mats en Matthias schuiven wat door op de linkse flank en de liberopositie. Vaste doelman Warre krijgt aanwijzingen van gewezen doelman Benny. Met ook nog trainers Jelle en Jimmy langs de lijn wordt er sterk gecoacht! Na de 3-4 komen we weer langszij met een owngoal, na goed doorzetten van Bas! Toch moet Warre zich nog twee keer omdraaien in het tweede deel. Enkele spelers bij Mariaburg kunnen een aardig potje voetballen! Sommige schoten zijn echt niet te houden: 4-6. Deze wedstrijd is bijna zo spannend als een kamelenrace op de kermis!

Het derde kwart start weer in ons voordeel. Eerst is er al een kans voor Louîz, maar het is Gus die met een knaller de 5-6 kan scoren. Weer is het Louîz die zijn schot daarna gepakt ziet worden door de keeper. Na een mooie Alibaba, euh dribbel, van Joppe kan Matthias met zijn rechtse voet de bal subtiel binnentikken: 6-6. Toch draait de score weer in het voordeel van de bezoekers. We zitten even teveel met onze gedachten bij de schietkraam en het Lunapark nu. In no-time zetten de rappe rupsen van Mariaburg 6-11 op het scorebord en dan heeft Warre er nog enkele schoten knap uitgehaald! Vooral ‘dribbelwonder nummer 7’ van de blauw-witten is echt een talentje waar we moeilijk een antwoord op vinden.

Het einde van de wedstrijd is toch weer voor ons. Dat de supporters aanmoedigingen roepen als ‘Denk aan de kermis’ of ‘Komaan botsauto’ motiveert toch enigszins, zo lijkt het. Mats kan een vrije trap binnenknallen: 7-11. Gus kan de 8-11 in de verste hoek sjotten. Gaat het nog spoken hier? Na de 8-12 kan Warre nog een laatste keer Gus lanceren met een splijtende pass tussen twee tegenstanders. Gus gaat alleen richting doel af en zet de eindstand 9-12 op het bord!

Een aangename wedstrijd om te volgen, met deze keer een nipt verlies voor onze jongens. Ook dat is helemaal oké: ze hebben gestreden en inzet getoond, maar de overwinning zat er net niet in vandaag. (met speciale dank aan David voor de notities)

2021-10-16 U9-Mariaburg

Groeten

Tim

In een ver verleden speelde Zwarte Leeuw nog in de toenmalige derde klasse. Ongewild en onbewust denken de mama's en papa's dat ook de jeugd een goede ploeg zal zijn. Kenny stuurt Mats (keeper), Louîz (staart), Lowie (linkse vleugel), Gus (rechtse vleugel) en Twan (piloot) het veld in om te starten. Litse en Vince houden zich –in tegenstelling tot de supporters– warm in 't ochtendzonnetje.

Al spoedig belooft het een leuke, boeiende wedstrijd te worden. Lowie kan al snel de 1-0 scoren, maar de gelijkmaker valt al even rap. Na onnodig balverlies komen onze jongens ook 1-2 achter. Gus kan daarna de bal veroveren en de bal tot bij Twan krijgen die met een subtiel tikje de 2-2 scoort en later ook de 3-2 kan binnen knallen.

Er wordt goed geroteerd in de opstelling. Het tweede kwart gaat Louîz het doel beschermen met voor hem eerst Mats en later Gus. Lowie en Twan behouden hun linkse vleugel en spitspositie. Vince en later Litse zetten de acties op rechts op. Ook al komen de Leeuwen reeds na enkele seconden op 3-3, het tweede kwart is helemaal van ons. De 3-3 lijkt wel het signaal om vooral 'de nummer 3' van de bezoekers helemaal uit te schakelen. Onze jongens gaan stevig (terug) in duel en zetten de Leeuwen (of worden het plots welpjes) stevig op hun plaats. "Door goed samen te werken" (woorden van hún trainer) lopen onze gasten uit tot maar liefst 8-3. Mats, twee keer Lowie en twee keer Twan zorgen voor de goals, waarbij het hakje van Twan wel eens het 'moment van de week' kan worden in Extra Time. We moeten zelfs vermelden dat de bezoekende doelman nog stevig staat te keepen en nog heel wat kans kan neutraliseren.

We zitten nu helemaal in de flow en draaien nog lekker door in de veldbezetting. Litse gaat nu keepen (halfweg roept hij "papa, ik heb niks te doen hier"), Louîz neemt plaats in de spits. Vince gaat knappe duels aan en geeft leuke passes, Mats behoudt achteraan het overzicht en op aanvallend vlak scoort iedereen. Twee keer Gus, twee keer Louîz en Lowie doen de score oplopen tot 13-3.

2021-10-09 U9-Zwarte Leeuw

In het laatste deel van de match gaat Twan de netten schoon houden, Litse wordt de staart, Mats en Lowie spelen op de flanken en Louîz blijft de piloot. Gus en Vince vallen later nog in op de flanken. De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld en toch blijft team U9 geconcentreerd voetballen én samenspelen. Dat is echt een mooie houding. Ze gunnen elkaar de doelpunten, zijn niet zelfzuchtig én dat loont. Lowie, Vince en Gus kunnen nog assists geven. Mats scoort de 14-3 met een mooie vrije trap. Louîz zorgt voor de volgende twee doelpunten. Het slotakkoord is voor Mats en twee keer Gus.

De geel-zwarten worden naar huis gestuurd met een overtuigende 19-3. De mama's en papa's kregen het net niet warm genoeg van de mooie acties, de vele goals en het gejuich bij de goals van hun lachende zonen, maar dat lag dan misschien eerder aan de voetbalpapa's die het veldje niet in de zon opstelden...

Groeten
Tim

De U9-delegatie om de geel-groenen van Sint-Lenaarts partij te geven zijn Daan, Stef, Lander, Bas, Lenn, Lowie en Gus. Coach Danny warmt zijn manschappen op en bespreekt de tactiek en basisopstelling. Lenn start in doel. Lander neemt zijn vertrouwde liberopositie in. Lowie en Gus lopen op de flanken. Nieuwkomer Daan loopt in de spits. Bas en Stef bestuderen aan de zijlijn de tegenstander om straks stevig in te vallen.

De eerste minuten is het even zoeken voor onze jongens. Een doeltrap van onze keeper belandt in de voeten van iemand met een goed schot en we staan plots 0-1 achter. De reactie blijft niet lang uit. Eerst treft Gus de paal en het zijnet, niet veel later kan Lowie net niet scoren na een actie van Lander. Een vrije trap van Lowie gaat er daarna wel knap in, na een subtiel tikje van Bas. Net voor het einde van het eerste kwart kan Gus de bal niet laag houden en zijn schot vliegt dus over.

Het tweede kwart gaat Lowie keepen; Daan neemt de liberopositie over van Lander. Gus en Stef staan links en rechts; Lenn in de spits. Na vermijdbaar balverlies komen we 1-2 en 1-3 achter. Stef ziet niet veel later dat de bezoekende doelman staat de slapen en kan de 2-3 van ver scoren. Daarna geeft Gus een hoekschop kort naar Lander, die hem terug bij Gus legt. Met een draaibal gaat de bal er aan de tweede paal in: 3-3. Een hard schot van Lander zorgt voor de 4-3-voorsprong, maar toch kan ‘die nummer 2’ van Sint-Lenaarts weeral scoren: 4-4.

Bij gebrek aan een vaste keeper, is het roteren geblazen voor de trainer van dienst. Stef gaat nu keeper. Lander speelt weer achteraan; Lowie en Lenn op de flankposities en Bas gaat in de spits storend werk verrichten. Gus en Daan komen halverwege Bas en Lenn vervangen. Onze jongens vinden het welletjes geweest en gaan er nu even ‘volle gas’ tegenaan: Lander scoort met een mooie (en ook vertraagde) vrije trap de 5-4; daarna is het Lowie-showtime met 3 goals op bijna evenveel minuten: 8-4. Na stevig doorzetten van Gus kan Daan zijn allereerste goal maken: 9-4. Lowie prikt er nóg twee bij en zo gaan we met 11-4 richting het laatste kwartje.

Daarin kunnen we spreken van ‘decompressie’: de druk is van de ketel en we laten het even hangen. In no-time is het terug 11-9 en lijkt het nog spannend te worden. Toch kunnen Stef en Gus nog zorgen voor de verdiende 12-9 en 13-9.

Na vorige week was dit voor (een deel van) onze U9 een stevige opkikker. Ze probeerden mooi voetbal te brengen, toonden inzet en de bal vloog bij momenten knap in doel! Proficiat, kerels!

Groeten

Tim

2021-09-25 U9-St-Lenaarts

Afgelopen zaterdag trokken we met trainer Danny en de 7 toppers Louiz , Lowie, Lars , Mats , Twan , Stef en Vince richting Hoogstraten.

Al snel hadden we door dat het geen simpele opdracht ging worden vandaag: een paar spelertjes die nog een kop groter waren als onze grootste jongens en precies niet thuishoorden bij de U9.Ook hadden we de scheidsrechter niet aan onze kant waardoor er regelmatig ballen die buiten gingen en voor ons waren aan Hoogstraten werden toegewezen. Onze spelers lieten dit niet aan hun hart komen en schakelde nog een tandje bij zodat we op het einde van de match verdiend 12-13 op het scorebord konden zetten. Toch besliste de scheidsrechter dat de eindscore 12-12 was, beetje bizar maar het was een heel mooi voetbalspel om naar te kijken. Ik kan enkel zeggen dat ik van de eerste tot de laatste moment heb genoten waardoor ik de foto’s een beetje uit het oog ben verloren.

Hier de beperkte selectie

U9-Hoogstraten-

Verslag U9: Wildert – Noorse

Strijdend ten onder

Nine eleven. Het blijft een speciale datum, zeker zo 20 jaar na de feiten. Hopelijk was de 9-11 geen voorbode van de uitslag vandaag.

Lander, Litse, Matthias, Bas, Warre, Joppe V., Joppe D.C., Lenn en Gus stonden te popelen om aan de match te beginnen. Warre neemt steevast de keeperspositie in. Verder starten Lander, Gus en de twee Joppes.

In het begin van de wedstrijd is het even zoeken voor beide ploegen. Er zit wel wat ‘afval in het spel’ en acties opzetten lukt niet zo vlot. De 1-0 komt er na een corner van Gus die Joppe V. kan binnentikken. Na te vermijden balverlies valt de 1-1. Het geeft de bezoekers even vleugels: na eerst nog de paal en de lat te treffen, lopen ze nog in het eerste kwart uit tot 1-5.

Het tweede kwart nemen onze U9-toppers even het heft in handen. Litse zorgt voor de aansluitingstreffer 2-5. Niet veel later komt een uittrap van de Noorse doelman bij Lander die van ver de 3-5 binnen kegelt. Gus en Litse zetten nog enkele acties op en we lijken nu echt in de wedstrijd te komen. Litse straft balverlies van de bezoekers af en we komen zowaar op 4-5. Na enkele wissels zijn onze jongens even het ‘noorse’ kwijt en ondanks enkele prachtige reddingen van doelman Warre gaan we de rust in met 4-11.

En toch blijven we strijden. In het derde kwart valt de match een beetje stil. Gus krijgt de bal centraal in het veld en knalt onhoudbaar de 5-11 binnen, een schot van Lander wordt nog op de lijn gekeerd en Litse kan de 6-11 scoren. Achteraan staan we steviger te verdedigen. Matthias, Bas en Lenn knokken voor elke bal. Joppe en Joppe zorgen voor vinnigheid. Lander is de rots in de branding als libero. Gus en Litse zetten acties op langs de flanken en Warre blijft geconcentreerd keepen. Zo vermijden we dat Noorse verder kan uitlopen.

In het laatste kwart laat Noorse nog enkele knappe dingen zien. De 6-12 is gewoon een prachtige onhoudbare lob. Een schot van Gus kan door de bezoekende doelman niet worden vastgehouden en Lenn kan de rebound binnentikken: 7-12. Noorse wil toch nog even doorduwen, treft nog de paal maar kan ook nog de 7-13 en 7-14-eindstand binnen prikken.

Het was knokken en strijden, vechten en aanklampen. We hadden een beetje pech in de afwerking en bij Noorse lukte vele acties wel vlot. Toch een pluim voor de blijvende strijdlust. De penaltyreeks wonnen we wel met één doelpuntje verschil. Voila!

(Met excuses van de journalist voor het vergeten van de foto’s vandaag.)

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 21 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert