Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2

Op zaterdag 19 september trokken 7 spelers van de U9 al vroeg richting Merksem. Met zicht op het Sportpaleis werden onze jongens klaargestoomd om FC Merksem partij te geven. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat de blauwe garde van Merksem over een pak technische jongens beschikken én een wel heel enthousiaste trainer hebben.

In de eerste minuten ging het gelijk op, maar daarna vielen de goals even snel. In no time stond het 3-0 voor de thuisploeg. Op een voorzet van Fille kon Wout de 3-1 binnentikken en Fille kon zelf de bal onderscheppen en via de paal binnen trappen. Na de 3-2 viel de 4-2 en was het eerste kwartje voorbij.

Het tweede kwart kwamen we beter in de match. Eerst liep de thuisploeg nog uit tot 5-2, maar 2x Bent en 2x Fille zorgden voor een knappe remonte: 6-6 halfweg! Achteraan stond het stevig met het duo Floris-Boris als libero-keeper.

Er werd van kant gewisseld en ook dan bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Wout nam de keepersplaats van Boris in, die nog minuten maakte op het veld. Jammer genoeg kon de thuisploeg 4x scoren en wij (met 2 doelpunten van Fille) slechts 2x. 10-8 was de tussenstand na drie kwartier, waardoor de wedstrijd nog alle kanten uit kon.

Maar het vet was van de soep bij onze jongens. Hun harde werk zorgde voor vermoeidheid en de techniciteit van de thuisploeg begon nu echt op te vallen. Merksem ging er tiki-taka-gewijs (met steeds dezelfde spelers) keihard tegenaan in de laatste minuten. Bizar dat enkele wisselspelers bij hen amper mochten opdraven… Pelle kon nog twee keer tegenscoren; één keer in zijn typische “ik-wring-er-toch-door”-stijl en één keer met een knap afstandsschot vanaf de zijlijn. Eindstand 18-10, wat overdreven was voor de wedstrijd die alle papa’s (en één mama) zagen. Nog een opvallend moment in de penaltyreeks: slechts één speler van Wildert kon scoren. Liam zette na twee schijnbewegingen de keeper op het verkeerde been. De anderen trapten naast of over de goal of recht op de keeper… Toch een dikke duim voor deze wedstrijd, jongens!