Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

“Ga het veld op en geniet.” Dat is zowat de belangrijkste (Johan Cruijff-)boodschap die we aan onze jonge voetballers willen meegeven. Onze toekomstige Rode Duivels worden vandaag eerst vastgelegd op de gevoelige plaat, zodat ze later bij Sportweekend foto’s kunnen tonen met als onderschrift ‘Het begon allemaal bij KSV Wildert’.

Gel in de haren, de mooiste lach op hun gezicht… klaar voor de ploegfoto van een tof U9-team.

Daarna is het tijd voor de bittere ernst. De helft van de ploegfoto wordt geselecteerd om te voetballen tegen Wijnegem. Met Floris in doel, Sen als snelle staart, Louis op links, Fille op rechts en Matteo diep in de spits vatten we de wedstrijd aan. Ferre en Liam houden zich aan de zijlijn klaar om in te vallen.

Het duurt even voor de wedstrijd echt op gang komt. We laten ons verrassen (zijn we al wel goed wakker?) en staan –toch een beetje onverwacht– 0-1 achter. Het is de ingevallen Ferre die onze ploeg mee op sleeptouw neemt. Eerst wordt zijn actie nog knap door de keeper gered, maar een hoekschop van diezelfde Ferre wordt in eigen doel verwerkt door een Wijnegemse verdediger. Floris doet ongelooflijk zijn best als keeper en pakt uit met enkele gevatte tussenkomsten. Na een kwartiertje staan we 2-1 voor, na een doelpunt van Ferre.

In het tweede kwart verliezen we de wedstrijd. We zondigen aan enkele belangrijke Johan Cruijff-voetbalwijsheden… “zonder de bal kan je niet winnen” en “voetbal is een spel van fouten want wie de minste fouten maakt, wint.” We kunnen kort zijn over dat tweede kwartiertje. Het gaat van 2-1 naar zowaar 2-7, na enkele vermijdbare tegengoals.

Coach Dirk schudt zijn manschappen wakker en het lijkt alsof hier ook enkele Cruijf-uitspraken ter sprake zijn gekomen, nl. “Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen” of “Je kan ook goed spelen zonder de bal te raken.” Sen loopt de longen uit zijn lijf en houdt met lijf en bril de ballen tegen. Staart Louis breekt uit en scoort de 3-7, Matteo kan op pass van Ferre de 4-7 maken en Ferre kan na een actie van Fille de 5-8 scoren. Tussendoor en nadien is Wijnegem nog aan zet. We rusten weer een 5-12-achterstand.

In het laatste kwart willen we kost-wat-kost nog wat laten zien van onze verdedigkunsten. Bovendien kan keeper Ferre nog enkele keren een ploegmaat lanceren onder het motto “Je moet een gat voor je laten vallen en er dan zelf inlopen”. Fille kan daardoor nog meerdere keren een actie opzetten, maar de paal en de keeper liggen in de weg. Ons U9-team leert een les in agressiviteit en moet de kelk tot op de bodem ledigen. Met nog een owngoal en enkele uitgespeelde acties wordt uiteindelijk 5-15 genoteerd door de verslaggever. Beter vandaag alle tegendoelpunten zodat we er volgende week weer tegenaan kunnen!

Toch kunnen we ook deze wedstrijd besluiten met een Cruijff-uitspraak: “Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt”. We staan weer met de voetjes op de grond en “Elk nadeel heb z’n voordeel”, want uit zo’n wedstrijd kunnen we alleen maar leren: qua agressiviteit, qua veerkracht, qua inzet, qua doorzettingsvermogen. Kortweg, een collectieve offday… op naar de volgende wedstrijd!

TVT, vanaf heden ook officieel persverantwoordelijke van de U9. Met dank aan Veerle!

2020-10-17 U9-Wijnegem

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Nieuws uit Essen ...  


Warning: file_put_contents(/home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/cache//2f2e476ea7681ff02b35c0abf2453020.spc) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/libraries/simplepie/simplepie.php on line 8670

Warning: /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/cache//2f2e476ea7681ff02b35c0abf2453020.spc is not writeable in /home/deb12827/domains/ksvwildert.be/public_html/portal320/libraries/simplepie/simplepie.php on line 1783
   

Inloggen  

   

We hebben 14 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert