Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2

Verslag U9: Wildert – Noorse

Strijdend ten onder

Nine eleven. Het blijft een speciale datum, zeker zo 20 jaar na de feiten. Hopelijk was de 9-11 geen voorbode van de uitslag vandaag.

Lander, Litse, Matthias, Bas, Warre, Joppe V., Joppe D.C., Lenn en Gus stonden te popelen om aan de match te beginnen. Warre neemt steevast de keeperspositie in. Verder starten Lander, Gus en de twee Joppes.

In het begin van de wedstrijd is het even zoeken voor beide ploegen. Er zit wel wat ‘afval in het spel’ en acties opzetten lukt niet zo vlot. De 1-0 komt er na een corner van Gus die Joppe V. kan binnentikken. Na te vermijden balverlies valt de 1-1. Het geeft de bezoekers even vleugels: na eerst nog de paal en de lat te treffen, lopen ze nog in het eerste kwart uit tot 1-5.

Het tweede kwart nemen onze U9-toppers even het heft in handen. Litse zorgt voor de aansluitingstreffer 2-5. Niet veel later komt een uittrap van de Noorse doelman bij Lander die van ver de 3-5 binnen kegelt. Gus en Litse zetten nog enkele acties op en we lijken nu echt in de wedstrijd te komen. Litse straft balverlies van de bezoekers af en we komen zowaar op 4-5. Na enkele wissels zijn onze jongens even het ‘noorse’ kwijt en ondanks enkele prachtige reddingen van doelman Warre gaan we de rust in met 4-11.

En toch blijven we strijden. In het derde kwart valt de match een beetje stil. Gus krijgt de bal centraal in het veld en knalt onhoudbaar de 5-11 binnen, een schot van Lander wordt nog op de lijn gekeerd en Litse kan de 6-11 scoren. Achteraan staan we steviger te verdedigen. Matthias, Bas en Lenn knokken voor elke bal. Joppe en Joppe zorgen voor vinnigheid. Lander is de rots in de branding als libero. Gus en Litse zetten acties op langs de flanken en Warre blijft geconcentreerd keepen. Zo vermijden we dat Noorse verder kan uitlopen.

In het laatste kwart laat Noorse nog enkele knappe dingen zien. De 6-12 is gewoon een prachtige onhoudbare lob. Een schot van Gus kan door de bezoekende doelman niet worden vastgehouden en Lenn kan de rebound binnentikken: 7-12. Noorse wil toch nog even doorduwen, treft nog de paal maar kan ook nog de 7-13 en 7-14-eindstand binnen prikken.

Het was knokken en strijden, vechten en aanklampen. We hadden een beetje pech in de afwerking en bij Noorse lukte vele acties wel vlot. Toch een pluim voor de blijvende strijdlust. De penaltyreeks wonnen we wel met één doelpuntje verschil. Voila!

(Met excuses van de journalist voor het vergeten van de foto’s vandaag.)