Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

De voorspellingen voor zaterdag 8 januari zijn toch ietwat twijfelachtig. Met slechts zes spelers trekken we naar niveau-3-ploeg Minderhout. Wolkenvelden trekken over de uitgestrekte weiden en er staat een strakke wind waardoor het kwik niet hoger klimt dan 5 graden. Daan, Stef, Lander, Lowie, Twan en Gus komen als eerste het veld op voor de warming-up. Onder begeleiding van bijna-jarige coach Danny gaan ze er vol tegenaan. In de opwarming vliegen de ballen vlotjes binnen en toch kan ook keeper Twan zich al stevig onderscheiden. Onze manschappen zijn er klaar voor.

Na pakweg 15 seconden trekt al een storm over het veld, zijnde een eerste aanval richting de thuiskeeper. Gus maakt de actie en brengt laag voor. Daan kan zijn teen er tegenzetten en het staat meteen 0-1. Dat stormachtig begin zetten ze verder. Na nog schoten van Gus en tot twee keer toe een gemiste rebound van Lowie blijft het toch 0-1. Aan onze kant is het Twan die de gelijkmaker kan voorkomen met een snelle tussenkomst. Toch komen er voor de rust nog opklaringen, in de vorm van een owngoal (na een actie van Lander en Daan) en een knappe 0-3 van Lander.

Na de eerste korte pauze zien we hetzelfde beeld op de weerkaarten, euh velden. Gus start weer als een wervelwind en kan de 0-4 binnentrappen. Bij de thuisploeg zien we toch weinig voetballende combinaties. Bij ons gaat het voor de wind. Twan voetbalt als keeper goed mee. Lander is weer zijn stevige zelve. Lowie, Stef en Gus maken de acties op de flanken en Daan loopt vooraan stevig rond en stoort de thuiskeeper. Net voor de pauze komt Minderhout toch met de aansluitingstreffer: 1-4.

Halfweg gaat het zo mogelijk nog harder waaien en regenen, waardoor de gevoelstemperatuur richting het vriespunt gaat. Het is op de tanden bijten voor onze U9-boys (en ook voor hun papa’s!). Na sterk jaagwerk van Daan kan Lowie de 1-5 scoren en Daan kan zelf de 1-6 scoren na een actie van Lowie en voorzet van Twan. Lowie wordt op zijn weg richting de 1-7 nog meermaals afgestopt door een sterke keeper; op de counter wordt het dan 2-6: een doelpunt waar keeper Stef niets tegen kan doen.

Als waarschuwing richting het laatste kwart leert Stef van coach Danny nog het woord ‘slabakken’ en dat ze dat niet mogen gaan doen… In het laatste kwart is het zo goed als ‘op’ voor onze gasten. De kou speelt hen parten, fysiek zijn ze moe. De 3-6 en 4-6 zorgen nog voor enige spanning, maar Stef kan een rebound binnentikken na een schot van Lowie op de keeper. Die 4-7 is het genadeschot voor de thuisploeg. De 5-7 komt te laat.

Guur, fris, koel, kil, ijzig koud en op het einde zelfs ook nog écht bibberen voor de wedstrijd zelf. Maar… onze 6 kerels stonden pal. Ze bibberden zich naar de overwinning, ze schudden de tegenstanders af en genoten (nou ja… ze rilden, trilden, bibberden en beefden) nog even na onder een warme douche. De eerste overwinning van 2022 is binnen!

2022-01-08 U9

Groeten

Tim

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 3 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert