Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

kbc kbc2
   

Op weg naar Brecht klinkt in de auto de hit van Camille ‘In de regen, in de regen’. Hoe toepasselijk kan het zijn? Coach Dirk kan vandaag beroep doen op 10 spelers. De spelers kunnen al bijna zelf de opstelling maken. Boris in doel, Matthias vormt de achterlinie met afwisselend Stan, Ties en Ousmane aan zijn zijde. Centraal speelt vandaag Louis. De lopende mensen vooraan en op de flanken zijn afwisselend Bent, Wout, Pelle en Fille.

Onze kerels nemen meteen het (B)recht in eigen handen. De eerste aanval zorgt al voor een doelpunt. Louis speelt de bal diep naar Pelle die niet twijfelt en uithaalt. Zijn bal gaat tegen de lat, maar Fille is goed gevolgd om de 0-1 al na 1 minuut op het bord te zetten. Ook de 0-2 komt van de voet van Fille na een knappe één-twee met zijn maatje Pelle. Op een corner kan de boomlange spits van Brecht er 1-2 van maken. Boris komt enkele keren goed uit zijn doel om het de geel-blauwe spitsen moeilijk te maken en dat lukt ook aardig. Toch moet hij zich nog twee keer gewonnen geven waardoor we plots 3-2 achter staan. Gelukkig kan Fille met een individuele actie de scheve situatie nog (B)rechtzetten voor het einde van het eerste kwartje: 3-3 met een harde knal.

Tijdens de korte break worden de koppen bij elkaar gestoken: we moeten iets steviger zijn in de duels en vooral niet te bang zijn. Dat heeft onze achterlinie goed begrepen: Stan is zijn stevige zelve, Ousmane komt enkele keren stevig tussen en laat zich niet makkelijk opzij zetten, Ties vecht en wroet zich tot bij de bal en ook Matthias toont zich weer de (B)rechterhand van Boris, die alert staat te keepen. Die strijders zorgen ervoor dat onze mannen voorin er ook terug in gaan geloven. De angel lijkt uit een aanval, maar Wout en Bent zetten toch nog door en veroveren samen aan de achterlijn de bal, krijgen ‘m nog voor doel waar Fille er net zijn teen tegen kan zetten. We staan zowaar weer op voorsprong: 3-4. De 4-4 van Brecht is weer een knaller van de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Stan verklaart enkele minuten later: “Ik was bang dat die keihard tegen mij ging trappen.” Hij deinsde dan ook lichtjes achteruit waardoor de bal vlotjes binnen ging. Op het hoekschop van Wout kan Louis bijna met een hakje scoren, maar zijn bal gaat over. Een snelle counter wordt nu heel mooi uitgespeeld. Bent gaat op snelheid (B)recht op doel af. Hij denkt vast: “de (B)rechte weg is de beste”. Toch legt hij nog mooi af naar (B)rechts waar Wout naast hem loopt en kan binnentrappen. Schitterend gespeeld door Bent! 4-5 halfweg!

Het blijft ondertussen regenen, maar het kan onze waterkiekens niet deren. Eerst scoort de thuisploeg de 5-5 en dan is het voor ons toch even pompen of verzuipen. Boris kan met een tikkeltje geluk een bal uit zijn doel houden. Aan de overkant gaat een poging van Fille voorlangs. In dit derde deel van de wedstrijd is het strijden, vechten, betwisten, worstelen en soms duwen en trekken. In zo’n deel leren onze jongens knokken, wat natuurlijk ook een goede les is.

Net voor het laatste kwartje pept Dirk zijn manschappen nog eens op. Hier valt echt wel iets te rapen; we moeten er in blijven geloven. De drang naar voren wordt op de counter echter koelbloedig afgestraft door de thuisploeg: 6-5. Hier en daar liggen nog mogelijkheden voor ons om de gelijkmaker te scoren, maar de paal, de keeper of iets te lang treuzelen voor doel belemmeren ons om de zesde van de middag te scoren. Helemaal in het slot krijgen we nog een vrije trap van net over de denkbeeldige middellijn. Louis wil de bal kruisen richting linksvoor naar Fille, maar zijn bal gaat recht op doel af. Door de vervelende stuit op het natte veld botst de bal (via de keeper) rechtstreeks in doel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat een rechtstreekse vrije trap niet mag. (Off the record: zou de scheids nu (B)recht in zijn schoenen staan?) Wij keuren dit doelpunt natuurlijk wél goed want de keeper heeft de bal overduidelijk aangeraakt. Ach, het gaat uiteindelijk niet om de knikkers, maar wel om het (B)recht van het spel. Wij gaan het liefst (B)recht door zee, dus laten we het houden op een 6-5-gelijkspel vandaag. Hebben we ‘t dan niet bij het (B)rechte eind?

Het belangrijkste nieuws van het weekend komt echter vanuit Australië, waar Lotte Kopecky nét tweede wordt en waar Remco Evenepoel, in een niet zo ver verleden nog een begenadigd voetballer, zowaar goud behaalt op het WK Wielrennen. Soms zijn er belangrijkere zaken dan een 6-5-gelijkspel…

2022-09-24 Brecht - U11

Groeten

Tim

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 20 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert