Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 39ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon” op 26, 27 en 28 augustus 2022. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

kbc kbc2
   

U10: Wildert – Gooreind

Spanning alom in deze eerste competitiewedstrijd!

De kern van Dirk was helemaal volledig, waardoor enkele jongens rust kregen voor de wedstrijd. Met 11 U10-kerels zouden we Gooreind partij geven: Boris, Mathias, Sen, Simon, Wout, Ferre, Louis, Milan, Pelle, Bent en Fille.

De eerste naam op het wedstrijdblad is steevast keeper Boris. Achteraan spelen we met Sen (links), Mathias (centraal) en Wout (rechts). Louis speelt op de mid-mid-positie. Milan en Fille spelen op de flanken in steun van diepe spits Bent.

We starten goed aan de wedstrijd, maar toch is het Gooreind dat uit één doelpoging een doelpunt kan maken met een ver afstandsschot. Gelukkig kunnen we dit snel rechtzetten. Fille gaat door op rechts en legt de bal fantastisch lateraal af richting Bent die simpel in een leeg doel kan binnentikken. Dat is voetbal. De 2-1 komt van de voet van Milan die een verdediger uitschakelt en netjes binnentrapt! Jammer genoeg valt nét voor het einde van het eerste kwart nog de gelijkmaker: 2-2.

Het tweede kwart start met twee ballen op de deklat. Eerst treffen de bezoekers de dwarsligger; kort daarna trapt Bent op de deklat na een mooie actie van Ferre. Na de 2-3 van Gooreind zet Fille zich door op rechts en knalt schitterend in de rechterbovenhoek. In codetaal wordt door coach Dirk geroepen: “Dat is het: Tsjak, tsjak, boem!”. Als spelers en coach elkaar maar verstaan zeker? Net als op het einde van het eerste kwart scoort Gooreind nog: met 3-4 de rust in.

Nu hinken we natuurlijk op twee gedachten: we moeten stevig verdedigen om niet nóg een doelpunt te slikken (maar daar kunnen Mathias, Sen en Simon wel wat van!) en tegelijkertijd ook echt wel gaan voor die gelijkmaker en misschien zelfs meer. Fille zijn schot wordt knap gepakt door de bezoekende doelman; de daaropvolgende corner wordt door Lowie nipt naast getikt. Het blijft spannend. Centraal krijgt Milan dan de bal, waarna hij een mannetje uitschakelt en niet twijfelt: pats 4-4! Een vrije trap van heel ver van Fille gaat nipt naast en alsof de duivel ermee gemoeid is: wéér net voor affluiten van dit kwart scoort Gooreind de 4-5.

Het wordt zwoegen en zweten om deze wedstrijd nog naar ons toe te trekken, maar Team U10 van Wildert blijft ervoor gaan. Aan de kant heerst er gelukkig veel vertrouwen bij de supporters in hun zonen, met als exponent van dat vertrouwen een zekere Hilde S. Sommige uitspraken kunnen we beter niet op papier zetten… Uit het niets valt dan de 5-5. Ferre trapt op de keeper, maar het is zo hard dat de bal toch over de lijn hobbelt. Niet veel later komt Louis aan de kant vertellen dat hij sámen met Ferre die goal had gescoord. Even (mee) dat doelpunt opeisen, moet hij gedacht hebben. Ondertussen is keeperscoach Stijn achter het doel van Boris gaan staan om nog extra te sturen. Deze 5-5 moeten we nu écht vasthouden tot het einde. Mathias en Sen houden de boel goed gesloten, terwijl Pelle en Ferre er op de flanken voor blijven gaan. Bent duikt in elke hoek en toont zijn snelheid. Op ’t einde komt Fille nog in de ploeg en hij heeft –zo vertelde hij achteraf– in ’t snuitje dat de Gooreindse keeper ‘wel ver kan uittrappen uit zijn handen, maar niet zo ver vanop de grond’. En zo geschiedde: een uittrap van de keeper belandt recht in de voeten van Fille, die niet twijfelt en hard onder de doelman de 6-5 binnenknalt! Wat een ontlading bij onze jongens!

Hard gewerkt, stevige duels, goed verdedigd, mooie acties proberen te maken, knappe dribbels om dan een ploegmaat te lanceren,… het zag er mooi uit! We kijken nu al uit naar volgende week, vermoedelijk met een íets grotere doelman Boris, of gaat dat niet lukken in een week tijd?

Groeten

Tim

U10 - Gooreind

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 8 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert