Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 39ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon” op 26, 27 en 28 augustus 2022. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

kbc kbc2
   

Met 5 overwinningen op een rij is team U10 stevig op dreef. De laatste nederlaag dateert al van tegen euh… Heibos! Team U10 tegen Heibos zorgt steevast voor een vermakelijk duel. Onze jongens tonen respect voor de tegenstander en zijn eigenlijk bang voor een nieuwe (vierde) nederlaag tegen hun zwarte, euh…groen-paarse beest. Op het einde van de krokusvakantie kan de coach rekenen op 9 spelers: Wout, Mathias, Sen, Louis, Simon, Ferre, Milan, Pelle en Fille. 

Wout doet vandaag de keeperstenue aan. Mathias start als staart want Louis spreekt de gevleugelde woorden: “Ik ben nog niet goed wakker om laatste man te spelen.” Sen en Louis bezetten de backposities want broer Simon heeft ook weer een uitspraak in petto: “Ik wil wel rusten in ‘t begin want ik ben ook nog niet zo goed wakker.” Die broers zijn nog niet goed opgewarmd. Euh… hoe laat zouden die uit bed zijn gezet? Milan, Ferre, Pelle en Fille nemen hun vaste posities in.

Het is Ferre die zich na een lange afwezigheid het eerst laat opmerken. Op onorthodoxe wijze (lees: met zijn piemel) wil hij scoren, maar hij komt euh…net te kort om de voorzet van Fille aan de tweede paal binnen te euh… pissen. Kort daarna volgen drie knallen binnen de 7 seconden van Ferre, Pelle en opnieuw Ferre, maar ze mikken telkens op de keeper in plaats van naast de bezoekende doelman. Aan de overkant kan gelegenheidsdoelman Wout een mooie redding uit zijn mouwen schudden en zo de 0-0 op het bord houden. Tijdens de eerste korte pauze beginnen onze manschappen er al meer in te geloven. Ze voelen dat ze het overwicht hebben, peppen elkaar op en moedigen elkaar aan sneller en preciezer naar de goal te trappen.

Na enkele minuten in het tweede kwartje voert Fille die instructies uit. Een botsende bal komt voor zijn linker en hij twijfelt niet: hij mikt de verdiende 1-0 in de linkerhoek. De ontlading is groot en geeft ons (even) vleugels om tiki-taka boven te halen. Milan bedient Fille op de linkerflank; hij komt naar binnen en trapt. Zijn bal wordt geblokt en komt bij Ferre die aflegt voor Pelle. Met een rustige plaatsbal maakt Pellemans er 2-0 van. Het zijn de groen-paarse Heiboskerels die nu even de koppen bij elkaar steken en dat loont. Na jammerlijk balverlies (omdat we mooi proberen uit te voetballen) komen ze op 2-1, daarna raken ze de paal en net voor halfweg staat de 2-2 toch op het bord… Tussendoor kunnen Mathias, Sen en Simon gelukkig nog heel wat aanvallen ontmantelen.

Tijdens de iets langere rust moeten we de rust bewaren en is het een kwestie van het vertrouwen terug in de ploeg te tanken. Wout blijft nog één kwartje staan als keeper en pakt kort daarna ook uit met twee schitterende reddingen. Een uittrap van onze keeper belandt met veel pech tegen de rug van een Heibosspeler, waarna een ploegmaat alleen op doel kan afgaan en zowaar de 2-3 scoort. En dan staat ons veerkrachtig U10-team weer op. Fille vertelt na de wedstrijd het volgende: “Ik hoorde de trainer van Heibos zeggen dat hun keeper over de grond moest uittrappen en dacht toen ‘yes, da’s makkelijker om aan te pakken’...” En ja hoor, bij de eerstvolgende uittrap van de bezoekende doelman vangt Fille de bal op, legt ‘m voor zijn rechter en haalt verschroeiend uit: 3-3! Bengaals vuurwerk, luid tromgeroffel en gejuich van honderden supporters weerklinkt in het stadion van Wildert… euh we horen de supporters juichen tot op het veld.

In het laatste kwart is het pompen of verzuipen. Milan, Fille, Pelle en Louis vinden elkaar in één-tweetjes en mooie acties in het aanvallende compartiment. Na zo’n mooie combinatie kan Pelle de bal niet tussen het kader mikken. Wout is in de spits gaan lopen, Mathias, Simon en Sen lopen de longen uit hun lijf om Heibos te beletten naar doel te trappen en Ferre moet als keeper nog één keer heel goed tussenkomen aan de eerste paal. Aan de overkant komt een afvallende bal botsend richting Louis die met een knap schot op halve hoogte met links de 4-3 net naast de paal binnen trapt! In de laatste minuten is het overleven, vechten en zwoegen, maar het is gelukt! De overwinning tegen Heibos is binnen. Dit doet ons U10-team écht deugd! Dat de vorige drie wedstrijden verloren werden van Heibos maakt dit nog mooier!

Ook de derde helft winnen we ruimschoots. De match wordt -zoals het hoort- kritisch geanalyseerd. Acties van Felle, Pille en Liman worden mooi met het uur… Met een deel van ‘t feestcomité aan tafel is het natuurlijk niet moeilijk dat er op deze overwinning wordt geklonken en dus ook euh… gedronken! Fopriciat, jongens. Schol!

2022-03-05 U10-Heibos

Groeten

Tim

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 19 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert