Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
De Joma webshop van KSV Wildert

De Joma webshop van KSV Wildert

Voortaan kunnen alle leden, medewerkers en supporters via deze weg 24 op 24 hun favoriete sportitems aankopen. Met slechts enkele kliks kan je jouw clubtraining, clubshirt, sweater, tas of andere...

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

Graag nodigen we u uit voor deelname aan ons 39ste jeugdtornooi “André Van Hoydonck & André Van Loon” op 26, 27 en 28 augustus 2022. Naar jaarlijkse traditie richten we dit tornooi in voor de...

  • De Joma webshop van KSV Wildert

    De Joma webshop van KSV Wildert

  • online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

    online inschrijven jeugdtornooi KSVW 2022

kbc kbc2
   

‘Als de broek scheurt, dan heeft het een gat’ betekent ‘wees niet vooraf al nodeloos bezorgd’. Onze jongens rijden vol zelfvertrouwen richting Brasschaat. Ook al is coach Dirk er deze week niet bij, ze zijn vastberaden voor hem de overwinning te behalen! 

‘Je broek scheuren aan iets’ betekent ‘schade lijden door een verkeerde inschatting’. Het zal je maar overkomen tijdens de opwarming. Je neemt even over in het doel van je zoon en wil een bal op halve hoogte uit je doel ranselen met je been… krrrjjsst alles scheurt open op een vervelende plaats. De coaching van Stijn was deze wedstrijd dan ook redelijk… euh statisch.  

Op naar de wedstrijd dan. Zonder Dirk posteert Yves in het eerste kwart de spelers op hun gebruikelijke posities. Boris in doel, Mathias als libero, gesteund door Stan en Sen. Fille, Milan en Louis spelen op het middenveld. Wout start als spits. Pelle en Simon houden zich warm aan de zijlijn. Het is meteen duidelijk: ons U10-team heeft vandaag de broek aan. Al na enkele minuten kan Fille spits Wout lanceren. De bal stuitert op en Wout twijfelt niet: 0-1. Niet veel later worden de rollen omgedraaid. Wout speelt de bal vooruit, Fille komt vanop zijn linkerflank naar binnen, kan de bal meenemen, de keeper knap omspelen en rustig binnen leggen: 0-2. Ook de 0-3 komt van de voet van Fille. Nadat hij eerst een vrije trap had overgeknald, kiest hij nu voor de linkerbenedenhoek. Met een strakke knal (‘de muur stond helemaal naar rechts’) maakt hij er 0-3 van.  

In het tweede kwartje zien we hetzelfde spelbeeld. ‘Achter de broek zitten’ betekent opjagen. En dat doen onze boys: ze jagen de thuisploeg snel op. De wedstrijd gaat leuk over en weer, maar de Brasschaatse kansen gaan naast, raken de paal of worden gepareerd door Boris of Stan of hun aanvallen worden al in de kiem gesmoord door Stan, Sen, Simon of Milan. Aan de overkant kan Milan met een hoge krul de 0-4 op het bord zetten, een schot van Fille gaat nipt naast. Tijdens de pauze tovert Veerle voor sommige spelers ‘isomo’ boven om terug op krachten te komen. Met die tovertruc kunnen we de jongens weer subtiel achter de broek zitten en dus aansporen om door te gaan! 

Ook na de kantwissel blijven we de betere ploeg. Brasschaat wil wel voetballen, maar onze U10-boys zitten steeds sneller op de bal en proberen elkaar echt te vinden in het samenspel. Wout lanceert deze keer Pelle die hetzelfde doelpunt scoort als Fille: keeper voorbij en rustig binnen leggen. Wanneer deze journalist Louis uitdaagt om te scoren en dan naar hem te komen, gebeurt het niet veel later. Met links kan hij de 0-6 voorbij de sterke doelman trappen en de vreugde-uitbarsting is dan ook weer groot! Pelle gaat nu centraal spelen, Milan schuift naar de linkerflank en van daaruit kan hij een hoge bal rechtstreeks in doel trappen: 0-7. Net wanneer we weer denken aan een clean sheet gaat het achteraan even mis waardoor Brasschaat (toch ook wel terecht) de 1-7 kan scoren. Wanneer de thuisdoelman even verzorging nodig heeft, gaat Simon even liggen met de geweldige uitspraak: “Ik ben zo leeg als een lege batterij.” 

In het laatste kwart tonen we even waarop we getraind hebben deze week: vrijlopen bij een inworp. Wout en Milan doen de loopactie, Fille werpt snel in naar de vrijgekomen Milan. Zijn voorzet wordt door Louis simpel in doel gewerkt. Dat doet deugd voor de woensdagtrainer… Na de 2-8 pakt Boris nog uit met een werkelijk schitterende reflex. Na het eerste doelpunt is ook het laatste doelpunt voor Wout: eindstand 2-9.  

Onze jongens deden waarvoor ze gekomen waren: de overwinning mee naar de Wildert nemen! Onze jongens (zij wel) kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. ‘Iemand een veer in de broek steken’ betekent complimenteren. Bij deze… proficiat, team U10! 

20220402 Brasschaat-U10

Groeten

Tim

e-max.it: your social media marketing partner
   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 18 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert