Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

Op weg naar Brecht klinkt in de auto de hit van Camille ‘In de regen, in de regen’. Hoe toepasselijk kan het zijn? Coach Dirk kan vandaag beroep doen op 10 spelers. De spelers kunnen al bijna zelf de opstelling maken. Boris in doel, Matthias vormt de achterlinie met afwisselend Stan, Ties en Ousmane aan zijn zijde. Centraal speelt vandaag Louis. De lopende mensen vooraan en op de flanken zijn afwisselend Bent, Wout, Pelle en Fille.

Onze kerels nemen meteen het (B)recht in eigen handen. De eerste aanval zorgt al voor een doelpunt. Louis speelt de bal diep naar Pelle die niet twijfelt en uithaalt. Zijn bal gaat tegen de lat, maar Fille is goed gevolgd om de 0-1 al na 1 minuut op het bord te zetten. Ook de 0-2 komt van de voet van Fille na een knappe één-twee met zijn maatje Pelle. Op een corner kan de boomlange spits van Brecht er 1-2 van maken. Boris komt enkele keren goed uit zijn doel om het de geel-blauwe spitsen moeilijk te maken en dat lukt ook aardig. Toch moet hij zich nog twee keer gewonnen geven waardoor we plots 3-2 achter staan. Gelukkig kan Fille met een individuele actie de scheve situatie nog (B)rechtzetten voor het einde van het eerste kwartje: 3-3 met een harde knal.

Tijdens de korte break worden de koppen bij elkaar gestoken: we moeten iets steviger zijn in de duels en vooral niet te bang zijn. Dat heeft onze achterlinie goed begrepen: Stan is zijn stevige zelve, Ousmane komt enkele keren stevig tussen en laat zich niet makkelijk opzij zetten, Ties vecht en wroet zich tot bij de bal en ook Matthias toont zich weer de (B)rechterhand van Boris, die alert staat te keepen. Die strijders zorgen ervoor dat onze mannen voorin er ook terug in gaan geloven. De angel lijkt uit een aanval, maar Wout en Bent zetten toch nog door en veroveren samen aan de achterlijn de bal, krijgen ‘m nog voor doel waar Fille er net zijn teen tegen kan zetten. We staan zowaar weer op voorsprong: 3-4. De 4-4 van Brecht is weer een knaller van de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Stan verklaart enkele minuten later: “Ik was bang dat die keihard tegen mij ging trappen.” Hij deinsde dan ook lichtjes achteruit waardoor de bal vlotjes binnen ging. Op het hoekschop van Wout kan Louis bijna met een hakje scoren, maar zijn bal gaat over. Een snelle counter wordt nu heel mooi uitgespeeld. Bent gaat op snelheid (B)recht op doel af. Hij denkt vast: “de (B)rechte weg is de beste”. Toch legt hij nog mooi af naar (B)rechts waar Wout naast hem loopt en kan binnentrappen. Schitterend gespeeld door Bent! 4-5 halfweg!

Het blijft ondertussen regenen, maar het kan onze waterkiekens niet deren. Eerst scoort de thuisploeg de 5-5 en dan is het voor ons toch even pompen of verzuipen. Boris kan met een tikkeltje geluk een bal uit zijn doel houden. Aan de overkant gaat een poging van Fille voorlangs. In dit derde deel van de wedstrijd is het strijden, vechten, betwisten, worstelen en soms duwen en trekken. In zo’n deel leren onze jongens knokken, wat natuurlijk ook een goede les is.

Net voor het laatste kwartje pept Dirk zijn manschappen nog eens op. Hier valt echt wel iets te rapen; we moeten er in blijven geloven. De drang naar voren wordt op de counter echter koelbloedig afgestraft door de thuisploeg: 6-5. Hier en daar liggen nog mogelijkheden voor ons om de gelijkmaker te scoren, maar de paal, de keeper of iets te lang treuzelen voor doel belemmeren ons om de zesde van de middag te scoren. Helemaal in het slot krijgen we nog een vrije trap van net over de denkbeeldige middellijn. Louis wil de bal kruisen richting linksvoor naar Fille, maar zijn bal gaat recht op doel af. Door de vervelende stuit op het natte veld botst de bal (via de keeper) rechtstreeks in doel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat een rechtstreekse vrije trap niet mag. (Off the record: zou de scheids nu (B)recht in zijn schoenen staan?) Wij keuren dit doelpunt natuurlijk wél goed want de keeper heeft de bal overduidelijk aangeraakt. Ach, het gaat uiteindelijk niet om de knikkers, maar wel om het (B)recht van het spel. Wij gaan het liefst (B)recht door zee, dus laten we het houden op een 6-5-gelijkspel vandaag. Hebben we ‘t dan niet bij het (B)rechte eind?

Het belangrijkste nieuws van het weekend komt echter vanuit Australië, waar Lotte Kopecky nét tweede wordt en waar Remco Evenepoel, in een niet zo ver verleden nog een begenadigd voetballer, zowaar goud behaalt op het WK Wielrennen. Soms zijn er belangrijkere zaken dan een 6-5-gelijkspel…

2022-09-24 Brecht - U11

Groeten

Tim

De volledige kern is op post voor de thuiswedstrijd tegen de buren van Kalmthout. Dirk selecteerde iedereen deze eerste keer via de SportEasy-app. Onder een zachte regenbui wordt eerst nog een ploegfoto gemaakt van Team U11. De lancering van SportEasy deze week zorgt er schijnbaar voor dat het hier vandaag ook ‘easy’ gaat verlopen. Al in de eerste minuut kan Milan met een afstandsschot de 1-0 scoren. Enkele tellen later knalt Pelle de 2-0 in de pin. Kalmthout probeert wel mee te voetballen, maar verder dan een hard schot in het zijnet komen ze niet. Aan de overkant zijn de kansen niet bij te houden. Fille treft eerst de keeper en dan de paal, Pelle schiet naast en ook Fille plaatst nog een schot net aan de verkeerde kant van de paal. Toch kan Milan er nog twee bij prikken. Jammerlijk balverlies achteraan zorgt ervoor dat de bezoekers de 0 van het bord kunnen vegen. 4-1 na een kwartiertje voetballen.

De dikke regendruppels hebben intussen plaatsgemaakt voor stevige zonnestralen en dat inspireert onze U11-jongens (ook al vallen er af en toe toch nog wat stevige druppels). Sen, Stan, Ties en Ousmane voeren hun verdedigende taak weer geweldig uit, bijgestaan door ofwel Mathias ofwel Louis als libero. Nadat Kalmthout naast trapt, zetten Fille en Pelle een actie op. Eindstation Louis kan de bal net niet laag genoeg houden; zijn schot gaat over. Ferre sjot dan plots ‘van verre’ maar zijn bal gaat in het zijnet. Aan onze kant pakt Boris uit met een knappe redding! Na een mooie actie van Pelle kan hij de bal achteruit leggen naar Ferre die deze keer de bal wél tegen de netten kan duwen: 5-1. Met de supporters in zijn rug, zit lijnkeeper Boris er weer gepast tussen. Vervolgens heeft Fille een voet in de volgende vier goals: hij trapt eerst op de keeper, maar de rebound wordt door Louis netjes in de rechterbenedenhoek geplaatst. Na een gemeten voorzet van Milan pakt Fille de bal op de volley, maar dit schot wordt geblokt. Wout is er als de kippen bij om de 7-1 te scoren. Na een actie op links van Fille wordt de bal door een Kalmthoutse voet in eigen doel geduwd en de 9-1 trapt Fille zélf snoeihard binnen.

Op zijn zachtst gezegd is deze wedstrijd ‘too (sport-)easy’. Dirk moet zijn manschappen aanmanen tot kalmte en ze bij de match houden. De vele wissels vandaag zorgen er zelfs voor dat we enkele minuten met 7 spelers op het veld staan. Lichte chaos, maar dat kunnen we ons vandaag wel permitteren. Bent, Wout en Pelle wisselen elkaar af op de rechterflank of in de spits, ook Ferre en Louis maken nog de nodige loopacties om het publiek te plezieren. Een uittrap van Boris kan Pelle met een subtiele toets verlengen waardoor Wout op snelheid door kan gaan richting doel, maar zijn schot gaat naast. Net zoals in het begin van de wedstrijd kan Milan er met twee afstandsschoten 10-1 en 11-1 van maken. Ook de 12-1 scoren we met een afstandsschot, deze keer komt die van de voet van Fille. Net daarvoor had Fille nog een voorzet van Pelle net naast gekopt. Wanneer Stan de bal verovert op de rechterflank en inlevert bij Milan, gaat de zee open: alles en iedereen gaat opzij, waardoor Milan de bal rustig kan binnen leggen: 13-1.

In het laatste kwartje zet Dirk sommige spelers op ongewone posities, zodat ze dit ook eens kunnen proberen. Louis daagt zelfs deze verslaggever uit: ‘een bonneke als ik nog scoor?’ Awel ja… eerst kan Kalmthout nog een keertje scoren nadat we de bal achteraan niet goed wegkrijgen: 13-2. En dan zijn er zeker nog drie kansen voor Louis, maar de bal wil er niet meer in. Ook Wout en Bent zien hun schotjes op de keeper belanden. De 14-2 valt uiteindelijk toch nog en hij komt van de voet van… Louis. Bonnetje verdiend dus.

In de penaltyreeks krijgen we nog alles te zien: plaatsballetjes, harde knallen, ballen op de lat of de pin en zelfs een panenka van Pelle, die de keeper jammer genoeg niet kan verrassen. De ‘ziggezagges’ en ‘boven-op-de-berg’-gezangen weerklinken daarna in de kleedkamers. Dit was weer een leuke, maar eigenlijk ook te gemakkelijke wedstrijd voor onze sterke 2012-lichting. Ach ja, wie weet is het volgende week ‘SportHeavy’ i.p.v. SportEasy…

2022-09-17 U11-Kalmthout

Groeten

Tim

U11: Loenhout – KSVW

Gelijkspel in een waterpolowedstrijd

Milan en Ties moeten forfait geven voor deze wedstrijd en ook Sen haakt in laatste instantie nog geblesseerd af. Zo trekt coach Dirk met 9 spelers naar Loenhout (en eentje naar Sint-Lenaarts). Afgelopen week werd vooral getraind op ‘voetbal’, men wist toen nog niet dat er in het weekend een partijtje waterpolo op het programma stond natuurlijk. De bloemetjes voor de bloemencorso kregen afgelopen dagen heel wat water, alsook zaterdagochtend tijdens de opwarming en in het begin van de wedstrijd werd de kraan boven in de lucht nog eens serieus opengedraaid. Bij gebrek aan zwembroeken in de tas, werd er toch maar in de vertrouwde paarse outfit gespeeld.

Kletsnat en doorweekt starten we dus de wedstrijd tegen de geel-groenen van Sint-Lenaarts, euh tegen de rood-witten van Loenhout. Al snel kijken we tegen een achterstand aan, want een schot dat tegen de paal gaat, wordt in de rebound binnengetikt. We laten ons echter niet van de wijs brengen en dreigen ook: Pelle kopt een hoekschop van Wout tegen de paal. De 2-0 en 3-0 van de thuisploeg (en dat was Loenhout, weet u nog) zijn het gevolg van het natte veld. Twee schoten gaan meters naast de goal, maar blijven in het drassige veld steken. Het is telkens een rode sok die eerst bij de bal is om binnen te duwen. Na een mooie pass van Ferre kan Wout er in de korte hoek 3-1 van maken. Dat geeft ons weer moed, met een schot van Fille op de keeper en een schot van Pelle net over het doel als gevolg. Jammer genoeg geven we net voor de eerste pauze nog een doelpunt weg door slecht uit te verdedigen: 4-1.

Het tweede kwart is van ons. We kennen het veld nu, weten waar we rekening mee moeten houden en willen het tempo hoog houden. Pelle dribbelt er op los en speelt een heel sterke wedstrijd. Mathias speelt in naar Louis die op zijn beurt met een dieptepass Fille wegstuurt. Die neemt de bal buitenkant voet aan om meteen naar binnen te komen en te trappen: 4-2. Boris is aan de overkant opgewarmd (hoewel…) en haalt er een mooi schot uit. Bent pakt uit met een razendsnelle actie op rechts, Fille trapt naast en Louis zijn schot is te centraal om de keeper te verrassen. We knokken ons in de wedstrijd. En dat laatste nemen Ousmane, Mathias en Stan soms heel letterlijk. Ze zetten zich stevig door op hun backposities en gaan geen duel uit de weg. Ook een thuisspeler gaat even stevig door op Mathias, maar het spoort ons enkel aan om door te gaan. Na wat geharrewar en afgeblokte schoten van Fille en Louis kan Bent toch de 4-3-aansluitingstreffer scoren.

In het derde kwartiertje spelen we naar de andere kant. Onze jongens worden aangemoedigd naar de goal te trappen én zeker te volgen, zodat we mogelijk ook soortgelijke doelpunten kunnen maken zoals Sint-Loenhout. Eerst komen we nog 5-3 achter, maar Louis doet wat gevraagd werd: goed volgen en binnen tikken: 5-4. Een snelle counter van de vermoedelijke bloemencorsozonen brengt de stand op 6-4 en toch blijven we erin geloven. Een hoekschop van Fille wordt weggewerkt terug in zijn voeten. Hij komt naar binnen en schiet richting verste hoek, maar zijn bal belandt op de pin. Jammer.

De koppen worden nog even bij elkaar gestoken voor het laatste kwartje van start gaat. We moeten erin geloven! En ja hoor, snelle Bent kan na een doorsteekpass van Fille de keeper voorbij gaan en de 6-5 scoren. Fille en Louis mikken nog naast, Mathias kan zijn (pijnlijke?) teen net niet juist tegen de bal zetten, Pelle raakt het zijnet… het wordt echt spannend. Ondertussen krijgt Boris het nog kouder omdat hij amper werk heeft, temeer omdat onze verdedigers Stan, Ferre, Ousmane en Mathias weer álles geven! In alle spanning en coaching wordt het laatste (belangrijke) wapenfeit eerst niet genoteerd door de verslaggever en zo eindigt de wedstrijd schijnbaar op 6-5. Coach Dirk is er echter van overtuigd dat we 6 keer scoorden, ook de trainer van Sint-Loenhaarts heeft 6-6 genoteerd. Even denken… juist ja. Na een hoekschop bleef de bal weer even in het water hangen en het was Louis die tóch nog die gelijkmaker kon scoren! Eindstand dus, voor eens en voor altijd, 6-6. Stan wilde zelfs met het notitieblaadje naar de scheidsrechter gaan om het te bewijzen (want ook de jonge scheids had eerst 6-5 genoteerd). De gezangen van de corsoboys noemden onze mannen ‘schaamtelijk’, want “het is gewoon 6-6”. Knappe remonte van onze verkleumde waterkiekens!

Ohja, waarom in dit verslag meermaals verwezen werd naar Sint-Lenaarts, mag je gewoon eens vragen aan papa Y.L. Hij kan je daar mogelijks een mooi antwoord op geven.

2022-09-10 Loenhout-U11

Groeten

Tim

Zotte start van de ‘competitie’

Voor de eerste ‘competitiewedstrijd’ van dit seizoen is Ousmane nog niet speelgerechtigd en moet Stan gekwetst afzeggen. Zo selecteert coach Dirk 11 spelers, waarvan Pelle nog twijfelachtig is. Wanneer Mathias ietwat onbesuisd een tackle inzet naar Fille net voor de wedstrijd, start Louis op de linkerflank. Het is overigens Louis die uitpakt met een olympisch doelpunt (lees: een corner rechtstreeks binnen), maar jammer genoeg telt zo’n doelpunt (nog) niet bij de U11. Een lage corner van Milan wordt door Pelle binnengetikt. Dat is meteen het laatste wapenfeit van Pelle, want na zijn wissel gooit hij de handdoek in de ring: even zijn teen laten rusten. Op assist van Wout kan Fille de 2-0 gekruist in de linkerhoek schieten. Kansen van Bent (voorlangs) en Milan (schot geblokt) zijn ook nog het noteren waard in dit eerste kwartje.

Het tweede kwartje speelt Wuustwezel iets beter mee. Boris moet twee keer zijn netten proper houden, Mathias, Sen en Ties maken achteraan ook de nodige aanvallen onschadelijk. Fille mist een grote kans (alleen voor de keeper), maar toch valt de goal aan de juiste kant. Bent loopt zo snel dat hij valt, maar Louis kan de bal oppikken en de 3-0 scoren. Met een afstandsschot maakt Fille er 4-0 van.

Vanaf nu gaan we richting de kantine en/of de supporters spelen en dat inspireert ons U11-team! Op 15 minuten scoren ze maar liefst 7 keer en maken ze Wuustwezel helemaal af! Wout (2x, één keer nadat een rebound van Ferre wordt geblokt), Milan (3x, één keer na een snelle verre inworp van Fille) en Bent (2x, één keer na een mooie doorsteekpass rechtdoor van Milan) zorgen voor de 11-0. Tussendoor wordt aan Ties even gemeld dat zijn beide voeten op de grond moeten blijven bij een inworp: “Maar dan kan ik harder gooien”, is zijn gevatte reactie.

In de korte pauze richting het vierde kwart wordt vooral de nadruk gelegd op de ‘clean sheet’; het zou toch wel eens tof zijn om de 0 te houden. En dat hebben vooral Boris en Sen goed begrepen. Boris redt nog enkele Wezelse pogingen en wanneer hij toch geklopt is, brengt Sen twee keer redding op de lijn. “Sen is precies onze hulpkeeper”, hoort onderstaande journalist uit één van de U11-mondjes komen. Louis en Milan (2x) brengen de stand nog naar 14-0. Meerdere pogingen van Wout, Ferre en Fille treffen allemaal lat of paal. De score had zeker nog kunnen oplopen, maar laat ons nu maar lekker tevreden zijn met deze zotte overwinning. Een leuke start van het seizoen natuurlijk. Voetjes op de grond houden, mannen. Volgende week wacht een nieuwe tegenstander en starten we weer met 0-0 aan de wedstrijd!

2022-09-03 U11-Wuustwezel

Groeten

Tim

Team U11 is klaar voor hun eerste wedstrijden van het seizoen. Hoewel, met slechts héél weinig trainingsarbeid in de benen is het nog afwachten hoe onze jongens het ervan af gaan brengen.

U11 – Exc.Essen

Trainer Dirk kiest voor zekerheid met zijn ietwat voorspelbare opstelling: Boris in doel, Louis achteraan met Sen en Ties naast hem, Milan centraal met lopende mensen Fille en Pelle. Bent start in de spits. Halfweg zullen Bent en Pelle regelmatig van positie wisselen en komt Ousmane Ties aflossen op de backpositie. En of onze jongens er zin in hebben. Onderstaande journalist kan de wedstrijd amper volgen omdat de ene kans na de andere volgt. Het begin is éénrichtingsvoetbal: een schot van Bent op de keeper en een puntertje van Bent in het zijnet zijn de eerste twee wapenfeiten van de match. Daarna pakt Fille uit met een actie, maar zonder gevolg. Ook een lage voorzet van diezelfde Fille vindt geen voet voor de goal om binnen te tikken. Milan vindt het welletjes geweest en legt dan maar eens aan vanop 15 meter. Pats, hoog in doel binnen: 1-0. Nadat Fille de paal treft, herhaalt Milan zijn kunstje voor de 2-0. Achteraan hebben Sen, Louis en Ties weinig werk. En als er werk komt, voeren ze dat naar behoren uit, zodat Boris echt niets te doen heeft. Opnieuw volgen er kansen voor Pelle (alleen voor de keeper), Fille (in ’t zijnet), opnieuw Pelle (opnieuw op de keeper) en Bent (net naast). Toch kunnen Fille (na een mooie pass van Milan) en Pelle de 4-0-eindstand op het bord zetten. Mooie, stevige overwinning als start van dit tornooi!

U11 – Hoevenen

Tegen Patro Hoevenen willen onze jongens hetzelfde kunstje herhalen als in de eerste wedstrijd, maar al snel merken ze de stevigheid en soms zelf venijnigheid van deze tegenstander. Pelle zet zich knap door tussen twee verdedigers, is alleen op weg naar doel, maar trapt nét te laat waardoor de keeper kan redden. Aan de overkant valt een hoge bal onhoudbaar binnen. Nadat Bent voorlangs trapt na een leuke loopactie, valt aan de overkant uit het niets de 0-2. Benieuwd of de veerkracht die onze kerels vorig jaar enkele keren toonden ook nu al aanwezig is. En ja hoor. Snelle man Bent is een gesel voor zijn tegenstander en zet Pelle op weg naar de 1-2. In dezelfde combinatie zorgen die twee ook voor de 2-2. Bij Hoevenen slaan de stoppen door bij een speler, maar onze jongens laten zich niet uit hun lood slaan. Sen, Ousmane en Ties staan weer stevig hun mannetje achteraan en anders redden Louis of Boris nog wel de meubelen! Pelle trapt net naast, Fille treft de lat met een mooie vrije trap, maar Bent zorgt voor dé verlossing! Luid gejuich weerklinkt aan de supporterskant. Van 0-2 naar een 3-2-overwinning, dat zijn de leukste wedstrijden!

U11 – Brecht

Kunnen we ook onze derde wedstrijd tot een goed einde brengen? Brecht is de ploeg die er nu aan zal moeten geloven. De automatismen lijken al van in het begin dit seizoen weer te werken. Fille zorgt al snel voor de 1-0 na een geweldige doorsteekpass van Pelle. De assistgever van zonet (voor de afwezigen: je herkent ‘m niet meer…) scoort zelf met links de 2-0. Opnieuw wil Pelle een assist op zijn naam schrijven, maar het schot van Milan gaat naast. De 3-0 is misschien wel het mooiste doelpunt van de voormiddag. Louis pakt op de achterlijn uit met een Zidanebeweging, lanceert Fille die de lijn afloopt en dan Pelle bedient die maar binnen te tikken heeft. Schitterend! Halfweg worden we weer even wakker geschud door de 3-1. Boris pakt uit met een prachtige duik richting bal, maar duikt er jammer genoeg net over. De 4-1 komt van de voet van Milan die eerst mooi wegdraait. Na een lange één-twee tussen Fille en Pelle, kan Pelle de 5-1 door de benen van de keeper trappen. De 6-1 komt weer van de voet van Fille die alleen doorgaat en de bal weer netjes naast de keeper kan trappen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter pakt Pelle nog even uit met een achterwaartse salto, om deze prachtoverwinning in stijl te vieren! En ja, mama, het was gelukt!

U11 – Mariaburg

In het eerste deel van de wedstrijd zit het er niet in. “Het is even allemaal weg precies. ’t Is op bij onze gasten. Hebben ze teveel stress? Ze zijn precies in slaap gevallen.” Dat is zowat de samenvatting die door de supporters wordt gemeld wanneer onderstaande journalist deze finalewedstrijd begint te volgen (wegens dubbele boeking en ook journalistenwerk op het andere veld) De melding van trainer Dirk dat er minstens vier doelpunten gescoord moeten worden (“om nog voor Kalmthout te gaan”) lijkt verlammend te werken. Even merken we minder enthousiasme en minder goesting om te winnen. Of zijn we bang voor dat tegendoelpunt dat we uiteraard moeten vermijden? Een goede kans van Mariaburg gaat gelukkig voorlangs. Aan de overkant is het dan toch, vrijwel uit het niets, prijs voor ons. De bal valt voor de rechter van Fille die niet twijfelt en vanop links in de verste hoek de 1-0 kan scoren. Die score kunnen we vasthouden en dus winnen onze kerels de finale!

Met ‘alles op alles’ is dit uiteraard een zéér geslaagd tornooi. Op drie doelpunten na zouden we ook de gouden beker winnen, ware het niet dat het doelpuntensaldo ons op papier de zilveren medaille toekent. In de hoofden van de spelers hebben ze echter het tornooi gewonnen, een mooie moraal om te starten aan het seizoen! Nu kunnen ook de trainingen weer volop starten om nog beter te worden in onze acties, de looplijnen, techniek, het uitvoetballen en het maken van de juiste keuzes op het veld. Op naar een mooi seizoen met deze toffe U11-groep!

U11 tornooi wildert

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 11 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert