Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

Openingswedstrijd nieuw veld: love game voor de thuisploeg!

Zaterdag 28 januari 2023 zal in de geschiedenisboeken van KSV Wildert weergegeven worden als “opening nieuw veld”. Geruime tijd waren er al plannen om een extra veldje aan te leggen. Halverwege 2022 werden die dromen plots werkelijkheid: graven, zaaien, sproeien, onderhouden, meten en het gras de tijd geven om uit te groeien tot een stevige grasmat. De voorbije weken verscheen er een afsluiting rond het volledige plein, werden de eerste reclameborden bevestigd en de grasmat werd omgetoverd tot een “wow, da’s een echt veld”. In de lengte kunnen de U10 en U11-ploegen spelen (8 tegen 8), in de breedte passen twee velden naast elkaar voor de U8 en U9 (5 tegen 5). Zo zal het veld de komende weken, maanden en jaren intensief gebruikt kunnen worden. Er moet natuurlijk altijd een eerste keer op gespeeld worden en die eer viel Team U11 te beurt. Supporters op post, het zonnetje dat al eens komt piepen aan een blauwe hemel en uiteraard ook enkele bestuursleden en terreinverantwoordelijken komen kijken naar hun nieuwe pareltje.

Paars-witter kan je een openingswedstrijd niet spelen, want ons team U11 speelt tegen Gooreind. De trainer ad interim kan beroep doen op 11 spelers, de bezoekers uit Gooreind (voor de gelegenheid in het wit) hebben slechts 8 beschikbare spelers.

Wout start in doel, achteraan zullen Stan, Mathias en Ties de boel gesloten houden. Centraal op het middenveld verdeelt en heerst Milan. Links op de flank speelt Fille, rechts loopt Ferre. In de spits starten we met Pelle.  Louis, Ousmane en Bent houden zich warm aan de kant. (Sen moest jammer genoeg geblesseerd afzeggen.)

Na een stevige opwarming, het bekijken van het tactisch plan en een motivatiespeech weerklinkt het eerste fluitsignaal. De jongens van KSV Wildert staan erop gebrand om de overwinning hier binnen te halen. Ze starten furieus en leggen meteen hele knappe acties op de mat. Milan onderschept de bal op het middenveld en legt breed naar linksback Stan. Hij legt op zijn beurt de bal achteruit naar libero Mathias die dan de bal in één tijd over de grond tot bij spits Pelle trapt. Pelle legt de bal klaar voor Fille die met een doorsteekpass Ferre lanceert. Alleen voor de keeper faalt hij niet: de 1-0 is meteen eentje om in te kaderen! Ook de 2-0 mag er zijn, want de bal komt van Milan via Pelle tot bij Fille die niet twijfelt en verschroeiend uithaalt in de korte hoek. Net voor het einde van het eerste kwartje krijgen de bezoekers een hoekschop. De bal belandt na wat geharrewar voor de voeten van Milan die opdrijft met de bal aan de voet. België-Japan-gewijs zijn onze jongens in no-time aan de overkant. Links loopt Fille, rechts loopt Ferre. Met een doorsteekpass richting Fille wordt de verdediging in de wind gezet. Fille komt naar binnen en trapt met zijn rechter in de linkerbenedenhoek de 3-0 binnen!

Ook in het tweede kwart gaan onze jongens door op hun elan. Achteraan wordt alles netjes afgesloten door deze keer Ousmane, Mathias en Ferre. Wout pakt de ballen wanneer het nodig is, maar heeft voorlopig niet al teveel werk. Op de rechterflank pakt Louis dan uit met één van zijn gekende zolenwerkdribbels, legt de bal af tot bij spits Bent die de 4-0 op het bord schiet. Na wat geklungel van de bezoekende verdedigers en keeper kan Pelle de bal onderscheppen en de 5-0 op een schoteltje bezorgen aan Louis.

Halverwege het uur is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Langs de zijlijn wordt nu de cleansheet als volgende doel bovengehaald. En dat laatste neemt Ties heel goed op, want wanneer Gooreind komt dreigen, gaat de bal voorbij alles en iedereen richting de netten, maar Ties kan met een ultieme beenbeweging de bal nog uit doel houden. Ook Mathias, Ousmane en Stan gebruiken hun strijdershart om de bezoekende spitsen het voetballen te beletten. Aan de overkant is het wél raak: Ferre zoekt een keer de dribbel niet op, maar geeft vanop zijn rechterflank meteen een pass richting Bent. Hij draait en trapt meteen: 6-0. Game. Set. Match.

Vastberaden om nu écht de 0 te houden, gaan we het laatste kwart in. Kansen zijn er nog met hopen, maar schoten of pogingen van Bent, Pelle, Fille, Milan en Stan gaan allemaal net naast het doel of recht op de keeper. Onze boys lijken de tennis-love-score wel te kunnen appreciëren. Na het laatste fluitsignaal lopen ze meteen naar trainer Dirk om hem na een moeilijke week een hart onder de riem te steken. Deze overwinning is voor hem!

De supporters zijn blij met deze overwinning (weer een reden voor een wijntje, niet waar?), spelers enthousiast over het nieuwe veld, trainer tevreden met het spel en de inzet, bestuur en terreinverantwoordelijken zagen dat het goed was. Hopelijk volgen nog veel thuisoverwinningen!

2023-01-31 U11

Groeten

Tim

In de drukke Sinterklaastijden kunnen Conchita en Palomita Garcia, twee Spaanse vriendinnen van de Sint, toch tijd maken om (stiekem?) een match te volgen. Dit verslag werd gemaakt met hun steun en hun zalig gekke verwoordingen soms (voor wie hen niet kent). Coach Dirk heeft 10 beschikbare spelers voor de match tegen Achterbroek, maar Pelle moet nog afhaken jammer genoeg van het spijtig. Milan keert terug in de ploeg na een lange afwezigheid. Het eerste deel van de wedstrijd van de match is niet helemaal goed gevolgd van het opschrijven want de journalist was niet op tijd van het te laat zijn. Toch ziet hij het eerste doelpunt van de goal. Op assist van de pass van Milan kan Fille in de korte hoek van het beneden de 1-0 scoren.

Onze jongens zijn goed wakker van het uitgeslapen. Bent loopt van het rennen om elke bal te hebben, Milan heerst en verdeelt centraal als vanouds en Louis wordt vandaag -op eigen verzoek- een rijtje hoger uitgespeeld. Na het eerste kwartier van de 15 minuten hebben ze goesting van de zin om de laatste wedstrijd van 2022 écht te winnen van het zegevieren. In het tweede kwart gaan ze vol door van het voortzetten zoals de eerste 15 minuten. Bent krijgt een goede kans van de mogelijkheid om te scoren maar besluit op de keeper van de doelman van de bezoekers. In onze goal van het doel staat een keeper die uitstekend bezig is van het goed keepen. Wout komt enkele keren heel gepast uit, zelfs met een harde vuistslag van het stevig op een corner. Fille kan met een doorsteekpass van het tussen de verdedigers door Bent lanceren die de keeper kan passeren van het ernaast sjotten: de 2-0 gaat mooi binnen.

Kwartje drie is nog niet lang bezig wanneer de bezoekers een overtreding maken van een fout. De daaropvolgende vrijschop van de vrije trap wordt op doel geknald door Fille, maar de bezoekende keeper van de uitploeg haalt de bal schitterend van onder de lat. Een andere versie van een hoekschop wordt door Louis net over getrapt. Iets later is daar dan toch de 3-0 van de derde goal. Louis trapt op doel en de afgeweken bal gaat over de keeper binnen. Een mooie pass van Louis kan Fille al schuivend nog in doel verlengen: 4-0 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Bent trapt de bal voor de zekerheid nog extra binnen, maar verklaart na de wedstrijd dat de bal al over de lijn was en dat het dus Fille was die scoorde. Dat de geel-blauwen nog de 4-1 scoren, lijkt een formaliteit van het niet belangrijk zijn.

Ons topteam is al vrij zeker van de overwinning, maar de onzekerheid van het bang zijn sluipt er toch in wanneer Achterbroek de 4-2 scoort. Gelukkig speelt Sen de match van zijn leven en kan hij veel aanvallen onschadelijk maken van het afbreken. Mathias staat ook weer pal en aan de andere kant regelen Ousmane en Stan weer dat de flanken van de middenvelders zich niet kunnen doorzetten. Wanneer de 4-3 valt wordt het echt bibberen en niet van het koud zijn. Wout haalt nog een keer zijn rechtervuist boven op een hoekschop en kan de de gevaarlijke corner wegboksen van het slaan.

Wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal doet weerklinken van het fluiten, is het gejuich héél terecht. Dit is een deugddoende overwinning van het voldoening geven. Er kan weer eens gezongen worden én nog wat extra ‘ge-heuj’ voor de supporters van de fans.

Tot volgend jaar.

2022-12-03 U11-Achterbroek

groeten

Tim

Opnieuw kan coach Dirk slechts 8 spelers selecteren. Ferre moet vrijdagavond met een gebroken pink nog afmelden. Gelukkig kan Gus weer overvliegen na een thuiswedstrijd van de U10 om zijn broer Fille en heel de U11-ploeg extra bij te staan. Wout staat weer tussen de palen. Sen neemt de liberopositie in, gesteund door Ousmane en Ties. Op de flanken lopen Pelle en Fille. Louis speelt centraal met voor hem in de spits Bent.

Dat de wedstrijden tegen Gooreind steevast voor de nodige spanning zorgen, is algemeen geweten. Het supporterslegioen is dan ook weer in grote getale afgezakt. Vooral ‘kwijk van de Wildert’ Simon is verbaal stevig aanwezig. Hij neemt de fakkel over van mama S.P. die enkele weken geleden die titel kreeg. Benieuwd wanneer andere moeders of vaders toch ook gaan meedingen naar zo’n positiefbedoelde bijnaam. Onze spelers gaan niet weten wat er gebeurt wanneer gezangen en toeters binnenkort weerklinken langs het veld.

De wedstrijd dan… Normaal gezien start onze wedstrijd om 11u15. Gooreind speelt zijn thuiswedstrijden echter om 11u00, waardoor we mentaal precies het eerste kwartiertje nog in opwarmingsmodus zitten. We liggen onder en niet verrassend komen we ook 1-0 achter. Een schot van Pelle is het enige dat we hier tegenover kunnen stellen. Wout is gelukkig wél bij de pinken vanaf de eerste minuut. Hij kan eerst nog knap een schot weren, maar in de rebound wordt de 2-0 binnen getikt. Ook de 3-0 is een uitgevoetbalde actie waarbij een doorsteekpass heel onze verdediging opensplijt.

Toch gek dat we wéér wakker geschud moeten worden, net als in de heenwedstrijd. Lees dat verslag er maar eens op na… (Make that the cat wise). In het tweede kwart valt ook eerst nog de 4-0, waardoor het een non-match lijkt te worden. De kopjes gaan naar beneden en deze houding lijkt een monsterscore te voorspellen. Coach Dirk stuurt bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Terwijl de thuistrainer al komt vragen naar afwezige spelers bij ons en ook meldt dat het een zware wedstrijd kan worden, stuurt Dirk zijn manschappen bij, want dat is wat een toptrainer doet natuurlijk. Louis gaat achteraan controleren, Fille wordt centraal uitgespeeld, terwijl Gus nu de flank zal aflopen. Fille pakt meteen uit met een gevaarlijk schot, wat onze ploeg terug wat moed lijkt te geven. Na een verre inworp van Gus, kan Pelle draaien en meteen uithalen: de 4-1 vliegt tegen de netten! Net voor het einde van het tweede kwartje pakt Fille nog uit met een schot van heel ver. Een flaterende keeper laat de bal tussen de handen glippen en met 4-2 gaan we rusten!

Het geloof in een stunt groeit en de hulpcoach daagt Bent uit om de bal zo hard binnen te trappen dat de bal dóór het net vliegt. Wout moet amper nog iets doen. Louis vangt elke tegenaanval, nu gesteund door Ousmane en Ties, zalig rustig op. En wat gebeurt er dan aan de overkant? Na een actie op rechts van Sen en Fille, komt de bal bij Bent die in de draai de bal héél… zachtjes tegen het net doet dwarrelen. Niet de afgesproken manier, maar de goal telt wel natuurlijk: 4-3!

Wat er dan nog gebeurt, kan je alleen geloven als je aanwezig was bij deze topmatch. Gooreind komt nog amper op onze helft en wij drukken ze helemaal weg. Kansen zijn er à volonté. Zoveel en soms zo snel achter elkaar dat ze zelfs niet verschijnen op het kladblaadje van de journalist. Ballen die blijven hangen en waar net geen teen tegen gezet kan worden, een zevental hoekschoppen die gevaarlijk zijn, een variant op een hoekschop (aflegger naar Louis, maar zijn schot gaat naast), acties op rechts van Sen (maar hij heeft al zoveel gegeven dat hij niet meer fris voor doel komt), Pelle die de keepster probeert af te leiden, Ousmane met een knal, Gus die nog probeert met links,… kansen bij de vleet, maar de gelijkmaker valt jammer genoeg niet meer.

Dit was strijden met een groot hart. Dit was de wedstrijd helemaal doen kantelen. Dit was er terug in geloven. Dit was een onverdiend verlies. Dit was vooral een zalig spannende match, met jammer genoeg een foute uitslag. 4-7 had juister geweest. Laten we volgende week eens van bij het begin wakker zijn, wat denk je daarvan jongens?! Na de match hokken onze jongens leuk samen voor de tv om naar een WK-match te kijken. De sfeer zit goed, terecht na zo’n mooie match!

2022-11-26 Gooreind-U11

Groeten

Tim

De voorbije week bezochten schijnbaar verschillende U11-spelers de Efteling. Het blijkt hen te inspireren in de wedstrijd tegen Brecht.

Hoewel… onze jongens starten als De Oude Tufferbaan. Nog voor de pers aanwezig is, staan onze boys al twee doelpunten in het krijt. Ze dobberen in de eerste minuten in de Gondoletta, maar dan stappen ze in de Vogelrok en gaan ze er als een speer van door. Met een mooie vrije trap maakt Fille er 1-2 van. Niet veel later kan Sen zich op de rechterflank als een Python doorzetten en hij krijgt de bal bij Fille. Hij twijfelt niet en maakt er 2-2 van. Halve Maen-gewijs kantelt het dan toch weer even naar 2-3, wanneer we niet doortastend genoeg verdedigen.

Onze jongens beseffen dat ze zullen moeten werken voor de overwinning en gaan richting Anderrijk. Ze wringen en botsen als in de Piraña en dat loont. Een afgeweken bal van Fille gaat tegen de paal, maar de daaropvolgende corner van Fille wordt door Ferre binnengekopt: 3-3. Dat is meteen het signaal voor onze kerels om op toerental te blijven. Fille gaat er als Joris en de Draak vandoor, dribbelt vier geel-blauwe verdedigers en legt de bal dan voor de rechter van Bent, die niet twijfelt en de 4-3 scoort. De Max & Moritzen van onze ploeg gaan nu gewoon door. Een vrije trap van Fille wordt uit de haak gehaald door de keeper, een schot van Louis wordt geblokt, Ousmane geraakt net niet door een (sprookjes-)bos van verdedigers en een afgeweken bal belandt weer tegen de paal. Aan onze kant van het park doet Wout ‘gewoon zijn werk’: hij overschouwt het terrein als in de Pagode en komt af en toe heel gepast tussen. Diepe spits Bent krijgt dan de bal centraal op het veld: hij doet een draai -en schroefbeweging als in de Baron1898 en zet zo Fille alleen voor de keeper. Zoiets moet je hem niet geven: 5-3.

Tijdens de rust wordt het “6-5-gelijkspel” van de heenwedstrijd nog even opgerakeld, om de jongens nog meer te prikkelen. Team U11 staat vanaf dan ook volledig Symbolica voor inzet en goesting om te winnen! Meteen na de pauze treft de boomlange spits van Brecht de lat en ook aan de overkant gaat een schot van Louis op de lat. Aanvallende acties gaan langs rechts (Ferre) en langs links (Fille), centraal heerst Louis en achteraan maakt Mathias de Brechtse aanvallers zot alsof ze in Villa Volta zitten. Nadat eerst een vrije trap van Fille op de lat gaat, valt iets later toch de 6-3 nadat Louis een prachtige doorsteekpass geeft richting Fille. De 6-4 is een signaal om toch wakker te blijven, ook al is de Efteling nog maar een kwartiertje open…

In het laatste deel zetten onze U11-toppers hun Droomvlucht nog wat kracht bij. Fille treft met links de lat, Ferre trapt over, Stan en Ousmane gaan zelfs in de spits lopen om daar eens wat potten te breken. Een afvallende bal wordt door Bent als echte Vliegende Hollander naast gekopt. Toch heeft Holle Bolle Gijs nóg wat honger. Naar ‘t schijnt horen we hem vandaag zeggen: “Doelpunten hier”. Wanneer Fille alleen kan doorgaan op de keeper, kan hij zijn vijfde van de middag scoren: 7-4!

Dat er propere schoenen of onderbroeken vergeten worden voor na de match (die mama’s toch hé), kan de pret niet bederven. Dit was een leuke wedstrijd met een mooie afloop. Het zingen na de match verloopt iets moeizamer, maar wij onthouden vooral dat het een feestje was als in Carnaval Festival: taa-tata-taa-tata-ta-tadaa!

2022-11-12 U11 Brecht

Groeten

Tim

Coach Dirk kan op het einde van de vakantie rekenen op slechts 8 spelers. U10-speler Gus komt de kern nog vervoegen, zodat er toch af en toe een wissel kan gebeuren. Op het stroeve kunstgras van Kalmthout starten onze jongens furieus. Al na enkele seconden is er een schot(je) van Ferre, niet veel later treft diezelfde Ferre de paal. Aan onze kant komt Wout enkele keren gepast ver uit doel, waardoor hij de nul kan houden. Op een lage voorzet van Ferre komt Ousmane, de eerste keer op het middenveld vandaag, goed ingelopen en hij scoort zijn eerste doelpunt! Centraal in het middenveld zet Fille zich door en al vallend plaatst hij de bal nog gekruist in de linkerhoek: 0-2. Nog voor het einde van het eerste kwartje maakt Fille er met een afstandsschot na een individuele actie centraal op het veld 0-3 van. 

Ook in het tweede kwartje zijn we de betere ploeg. Na een mooie doorsteekpass van Fille komt Ferre oog in oog met de keeper, maar zijn schot gaat voorlangs. Aan de overkant ligt onnodig balverlies aan de basis van de 1-3. Acties van Pelle, Fille en Ferre leveren geen doelpunten meer op. Achteraan moet Mathias vaak de meubelen redden, niet zelden geholpen door Ousmane, Stan of Ties. Onze jongens hebben al veel gegeven. Hopelijk kunnen we dit volhouden, want we herinneren ons vorige week nog… toen het helemaal mis ging in het laatste deel van de match. 

Ergens lijkt het ook een vergiftigd geschenk om die voorsprong te hebben, want in het derde kwartje spelen we nonchalant en onverzorgd voetbal. Er wordt teveel met de bal gelopen, het redelijk kleine veld speelt ons precies parten, er wordt te weinig gevoetbald en we verliezen de grip op de partij. De thuisploeg komt uit het niets op 2-3, schiet niet veel later net naast en nog enkele minuten later staat het zelfs 3-3.  

Dirk zet zijn manschappen dan weer op scherp tijdens de laatste pauze. Het is echt niet goed vandaag. Bij de supporters valt het (nieuwe?) woord ‘luiewijvenacties’, terwijl je naar ’t schijnt ook op één been voort moet kunnen… Op tijd instappen is ook héél belangrijk! (“Uitstappen, daar doen we nog niet aan mee, da’s voor later.”) 

In het laatste kwart gaan we mogelijks weer fysiek ten onder. De thuisploeg legt mooiere acties op de mat. In een ultieme poging om een voorzet te onderscheppen, loopt Fille de bal ongelukkig in eigen doel: 4-3. Niet veel later staat het zelfs 5-3 na (weer) klungelig balverlies. ‘De kwijk van de Wildert’ doet er nog alles aan om de troepen nog in de wedstrijd te houden en mogelijk loont het nog ook. Fille legt de bal af naar zijn broer Gus die met links op de lat schiet. Een beetje later keren ze rollen om: Gus speelt diep naar Fille die de bal in doel tikt. Het doelpunt wordt echter (onterecht, de bal was schijnbaar niet volledig over de lijn) afgekeurd. Jammer. Met een harde knal zorgt Fille toch nog voor de 5-4. Het kan nog! Dat aan de overkant een mooie dieptepass wordt afgerond door de Kalmthoutse linksvoor is dan tekenend voor de match zeker? Eindstand 6-4. 

Het weekje rust heeft niet het gewenste effect gehad. Trainen, mét de nodige focus, zal nodig zijn om terug richting de overwinningen te gaan. Hopelijk zijn er volgende week weer veel supporters ‘met een grote kwijk’ op post om onze boys richting de winst te roepen. Allen op post?! Tot zaterdag! 

2022-11-05 Kalmthout-U11

Groeten

Tim

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg dravo stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 19 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert