Live visitor conversion tracking, Counter, Anti-spam, Heat map, SEO
kbc kbc2
   

De rode leiderstrui

Door de winst van vorige week tegen Exc.Essen start onze U11-ploeg vandaag als leider in het (Vuelta?-)klassement met de rode trui. Tegen Heibos moeten we immers de rode hesjes aantrekken om het verschil duidelijk te maken. In de laatste training voor deze wedstrijd blesseert Stef zich. Hij probeert nog op te warmen op de wedstrijddag zelf, maar moet in extremis afhaken. Zo starten onze Jumbo Visma’s met een uitgedunde ploeg van 9 sjotters. Louîz verdedigt het doel. Voor hem houden Litse en Lander alles dicht. Mats verdeelt en heerst centraal, Gus en Vince maken de acties op de flanken. Voorin wisselen Daan, Joppe en Yassin elkaar af.

In de eerste minuten van de match gaat het gelijk op. Meteen is duidelijk dat de warmte er serieus op in zal hakken vandaag. Gelukkig staan er niet veel hoogtemeters op het programma vandaag. Op de eerste vlucht van de dag (lees: de serieuze aanloop van Vince bij de corner) kan Mats die aanloop afwerken: 1-0. Achterin vecht Litse stevige (schouder-)duels uit en ook Lander is weer zijn sterke zelve om zo weinig mogelijk tot bij Louîz te laten doorgaan. Wanneer Gus gelanceerd wordt, twijfelt hij niet en kan hij met links strak in de verste hoek knallen: 2-0.

In het tweede deel van de wedstrijd moet Louîz toch eens goed in de voeten duiken van een bezoekende spits. Opnieuw scoren we na een stilstaande fase. Deze keer is het Yassin die in het geharrewar voor doel zijn voet er tegen kan zetten: 3-0. Na aanvalspogingen van Vince, Mats en Gus, kunnen Yassin en Joppe de bal toch niet over de aankomstlijn krijgen.

De wedstrijd kantelt dan, letterlijk en figuurlijk. Op de terugrit, oftewel de laatste 30 minuten, wordt het nog spannender. Demarrages van de paarse klassementsmannen van Heibos leveren maar liefst twee doelpunten op, waardoor ze vleugels krijgen na de 3-2. Hun ploegleider had hen gewaarschuwd tijdens de rust: ‘Als we één keer scoren, zijn we terug’. We zakken gelukkig niet, Remcogewijs, door het ijs. Maar we herstellen knap, ook Remcogewijs, en breiden onze voorsprong verder uit. Mats schiet op doel, waarna Daan met een gelukje de bal over de finish krijgt: 4-2. Een geblokt schot van Gus kan opnieuw door Daan worden binnengewerkt: 5-2.

Is deze voorsprong voldoende om de finale in te gaan? Het zal moeten blijken, want de 5-3 valt al snel, waardoor de paarse Heibosjongens toch weer in hun kansen gaan geloven. Met een ultieme aanvalspoging komen de bezoekers toch weer dichter bij de kopgroep: 5-4. Gelukkig heeft de rode leidersploeg nog een cartouche over om helemaal op ‘t einde nog verder weg te rijden: eindstand 6-4. In het algemeen klassement staat Team Wit nog steeds bovenaan. Dat Team Paars in de andere grote Ronde ook verschroeiend uithaalde (met 1-13 winst tegen Hoevenen), willen we de lezers van dit artikel niet onthouden. Zo domineren we met twee ploegen in twee grote Rondes. Sterk bezig, zowel de renners als de ploegleiders. Proficiat!

Weinig goals en punten, maar wel een nieuwe terreinverantwoordelijke

De U11-delegatie is met twee ploegen op de afspraak voor het eigen tornooi op KSV Wildert. Om verschillende redenen haken toch nog spelers af, waardoor we beroep doen op enkele enthousiaste U10-toppers om mee te strijden.

Dat er niet op het vernieuwde B-veld wordt gespeeld, is even een domper. Toch lopen onze jongens met veel goesting het veld op. Om al een beetje in de paars-wit-modus te komen van het seizoen, zal ik de verschillende wedstrijdjes hieronder ook als dusdanig benoemen.

KSVW (wit) - Exc.Essen 0-1

Na een goede start, gaat het gelijk op. Kansen zijn er aan beide kanten, maar het zijn uiteindelijk de bezoekers die in het geharrewar de 0-1 scoren. Daar blijft het ook bij.

KSVW (paars) - Heibos 1-2

In de andere poule gaat Team Paars de wei in tegen Heibos. Matthias zorgt voor het eerste doelpunt van de dag. Dat Heibos twee keer kan scoren, zorgt ook hier voor een eerste verlies.

KSVW (wit) - Maria Ter Heide 0-3

Dan is het terug aan Team Wit. De groene bezoekers brengen niet het mooiste voetbal, maar zijn vooral steviger in de duels. Onze jongens ontbreekt het vandaag aan kracht en vechtlust. Gus knalt nog met links hard naast en zijn poging met rechts raakt de paal. Dichter komen we niet bij een doelpunt. Aan onze goal geven we enkele doelpunten te makkelijk weg. Gevolg: 0-3 voor de bezoekers. Stilaan beginnen we toch te denken dat het aan de terreinverantwoordelijke ligt…

KSVW (paars) - Zandvliet 0-1

Spelen we tegen Loenhout of Zandvliet? Hun tenues lijken bijzonder hard op elkaar. Na enkele minuten en een check op het tornooi-overzicht, blijkt het toch Zandvliet te zijn. Het begint een trend te worden vandaag: de bezoekers winnen. Deze keer gaan we met 0-1 onderuit.

KSVW (wit) - Gooreind 0-8

Twee paarse ploegen tegenover elkaar in de laatste poulewedstrijd van groep A. Jammer genoeg is het nu iets van de kelk en de bodem. Met een monsterscore worden we van het veld gespeeld. De kans dat we straks een onderling duel krijgen tegen Team Paars wordt alsmaar groter.

KSVW (paars) - Loenhout 1-1

Team Paars doet er nog alles aan om die onderlinge clash te vermijden. Het ene doelpunt van Yassin volstaat echter niet om de winst binnen te halen. Met één op negen eindigen ook deze boys op de laatste plaats in hun groep.

KSVW (wit) - KSVW (paars) 1-2

In de wedstrijd om de zevende en achtste plaats, gaan de twee Wildertse ploegen de onderlinge strijd aan. Alexander kan met links Team Paars op voorsprong schieten. Na de ‘rust’ kan Mats de score verdubbelen: 0-2. Met een afstandsschot van op zijn eigen helft kan Gus de stand nog milderen tot 1-2, maar verder dan dat geraakt Team Wit niet meer.

Ach, je eigen tornooi winnen doe je niet, is de volkse wijsheid die door menig supporter wordt bevestigd. Hebben onze jongens zich dan ingehouden? Of hebben de trainers een beetje geëxperimenteerd? Of zou het dan toch aan de terreinverantwoordelijke gelegen hebben? We zullen het nooit weten. Op naar het seizoen volgende week, dan is ‘t voor écht!

   

KSV Wildert dankt ...  

fixed-jes
   
costermans swa vandenberg stevens jochems
   

Inloggen  

   

We hebben 8 gasten en geen leden online

   
   
© KSV Wildert