kbc kbc2

U9: Wildert – Meer

Al strijdend de drie punten thuis houden

8 spelers werden geselecteerd voor de eerste thuiscompetitiewedstrijd van dit seizoen: Lenn, Bas, Twan, Lars, Litse, Lowie, Lander en Gus.

Coach Kenny start met Twan in doel, Lander als libero, Lowie (links) en Gus (rechts) op de vleugelposities en Lars als diepe spits. Na goed verdedigend werk van Lander kan hij Gus lanceren en al snel staat het 1-0. Meer komt daarna stevig opzetten en onze doelman Twan kan eerst nog wat kansen van de bezoekers uit zijn doel houden, maar toch staat het niet veel later 1-1. Net voor het einde van het eerste kwart gaat Lander op wandel, maar zijn schot wordt op (of toch net over?) de doellijn gekeerd. Arbiter Paul staat er alleen voor en de VAR geeft geen krimp. Het blijft dus 1-1. Ook Lenn en Litse vallen ondertussen enthousiast in en doen hun uiterste best om mooie acties op poten te zetten.

In het tweede kwart zijn we even niet te houden. Lars is vooraan een goeie stoorzender voor de verdedigers en ook Bas werkt hard om het de bezoekers zo moeilijk mogelijk te maken. Een hard schot van Gus kan door de keeper niet worden vastgehouden. De rebound kan Litse makkelijk binnen trappen. Kort daarna gaat Gus op wandel op zijn rechterflank en hij pegelt de 3-1 knap in de rechterbovenhoek. Bij de 4-1 hebben we geluk: een knal van Gus wordt door de keeper tegen een verdediger gebokst waardoor de bal toch in doel hobbelt. Toch blijft het spannend, want Meer kan nog voor halfweg de 4-2 en 4-3 scoren. Deze wedstrijd is nog lang niet gespeeld!

Het derde kwart start Lowie in doel, terwijl Twan in de spits gaat lopen. Gus gaat zijn flank nog eens af en kan afwerken in de verste hoek deze keer. Na de 5-4 komt Twan helemaal onder stoom. Eerst wordt zijn schot nog afgeblokt, maar de bal belandt in de voeten van Litse, die er met een subtiele plaatsbal in de rechterbenedenhoek 6-4 van kan maken. Daarna gaat Twan op snelheid voorbij alles en iedereen en scoort de 7-4. We lijken de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar toch kan Meer nog voor het einde van het derde kwartier de 7-5 en 7-6 op het bord zetten. Zo blijft het een thriller van formaat!

De 8-6 komt van de voet van Gus, die een schitterende actie van libero Lander kan afronden. Litse en Lander geven de doodsteek aan Meer met de 9-6 en 10-6; Litse met weer een mooie plaatsbal in de verste hoek, Lander met een actie als kortste weg naar doel: rechtdoor en knallen maar! Tussendoor treffen Gus en Litse ook nog de paal. Lowie houdt zijn netten schoon in dit laatste kwart, mede dankzij de steun van Bas, Lenn en Lars die stevig mee verdedigen wanneer het nodig is.

Dit was zeker geen walk-over, maar onze jongens moesten knokken en strijden om de overwinning binnen te halen. Mooie wedstrijd en zeker een verdiende driepunter!